Skip to main content

Twente is één van de mooiste landstreken van Nederland. Vakantiegangers vinden in dit deel van Overijssel rust, natuur en cultuur. De uitgestrekte bossen worden hier afgewisseld met akkergronden, weilanden, heidevelden en riviertjes. Twentenaren wonen in pittoreske dorpjes en eeuwenoude steden. Her en der in het Twentse landschap bevinden zich vakantieparken en vakantiehuisjes waar toeristen de tijd van hun leven hebben.

Wij hebben de 5 beste vakantieparken in het mooie Twente op een rijtje gezet!

Lees ook onze blog over de beste vakantieparken van Nederland!

1. Vakantiepark in Twente in Hoge Hexel

Recreatiepark De Tolplas bevindt zich in het plaatsje Hoge Hexel in de provincie Overijssel. Hoge Hexel behoort tot de gemeente Wierden en bevindt zich in het mooie Twente. Het vakantiepark ligt in midden in de natuur. Op het familiepark kun je verblijven in bungalows, chalets, lodges en tiny houses. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Natuurlijk zwemwater (recreatieplas) is aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,3.

  • Beschrijving: In de grote recreatieplas kun je lekker zwemmen. Oók sportvissers en windsurfers komen er aan hun trekken.
  • Omgeving: In de streek zijn mooie wandelingen het fietstochten te maken. Het bosrijke gebied op de rug van een paard verkennen, is ook een optie.
Vakantiepark in Twente de tolplas

Recreatiepark De Tolplas

Leuk feitje: De inwoners van Twente worden Twentenaren genoemd. Informeel worden Twentenaren ook wel Tukkers genoemd!

2. Vakantiepark in Twente in Wierden

In het Overijsselse dorpje Hoge Hexel ligt Vakantiepark Landal Sallandse Heuvelrug. Hoge Hexel maakt deel uit van de gemeente Wierden en ligt in Twente. Het vakantiepark bevindt zich op steenworp afstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes en vakantiewoningen boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad, zwembad voor peuters & kleuters, natuurlijk zwemwater (zwemvijver) en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 7,8.

  • Beschrijving: Kinderen hebben de tijd van hun leven op de klimtoestellen en glijbanen. Golfliefhebbers kunnen hun geliefde spel spelen op een bos- en heidebaan.
  • Omgeving: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een fantastisch natuurgebied. Ideaal voor wandelaars, fietsers en ruiters.
Vakantiepark Twente Sallandse Heuvelrug

Vakantiepark Landal Sallandse Heuvelrug

Interessant weetje: Enschede is de grootste stad van Twente. In Enschede wonen bijna 160.000 mensen!

3. Vakantiepark in Twente in Tubbergen

Recreatiepark Kaps bevindt zich in het plaatsje Tubbergen in de provincie Overijssel in het mooie Twente. Het vakantiepark ligt in een groene omgeving. Op het familiepark kun je verblijven in bungalows, kinderbungalows, safaritenten, trekkershutten en groepsverblijven. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Buitenbad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,3.

  • Beschrijving: Voor de kinderen is er een binnen- en buitenspeeltuin. Durfvals wagen zich aan de airtrampoline.
  • Omgeving: In de omgeving van Tubbergen maakt je kennis met het typische Twentse landschap van bossen, akkers en authentieke boerderijen.
Lodge op vakantiepark in Twente

Bungalow op Recreatiepark Kaps. Foto: ardoer.com

Leuk feitje: De Tankenberg is de hoogste berg van Twente. De top bevindt zich op een hoogte van 85,1 meter!

4. Vakantiepark in Twente in Enter

 In het Overijsselse dorpje Enter ligt Vakantiepark Landal Landgoed De Elsgraven. Enter maakt deel uit van de gemeente Wierden en ligt in Twente. Het vakantiepark bevindt zich in een landelijke omgeving. Op het familiepark kun je bungalows boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad en zwembad voor peuters & kleuters zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,1.

  • Beschrijving: In een aanpalend riviertje kun fijne kanotochten maken of lekker suppen. Op het park is een uitstekend restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt eten.
  • Omgeving: Op het park kun je fietsen huren om vervolgens de omgeving te gaan verkennen. Een vogelrijke omgeving die perfect is voor vogelspotters.
Vakantiepark in Twente Landal

Vakantiepark Landal Landgoed De Elsgraven

Interessant weetje: De Sint-Plechelmusbasitiek is de oudste kerk van Twente. Dit geloofshuis staat in Oldenzaal en dateert uit de 12de eeuw!

5. Vakantiepark in Twente in Holten

Vakantiepark Landal Twenhaarsveld bevindt zich in het plaatsje Holten in de provincie Overijssel. Holten behoort tot de gemeente Rijssen-Holten en bevindt zich in het mooie Twente. Het vakantiepark ligt aan de rand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op het familiepark kun je verblijven in bungalows, kinderbungalows en hondenbungalows. Internet (wifi) is beschikbaar. Binnenbad, peuter- en kleuterbad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,2.

  • Beschrijving: Op het park zijn verschillende wellness-faciliteiten aanwezig zoals een nagelstudio en massagebehandelingen.
  • Omgeving: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kent een grote biodiversiteit. In het natuurpark groeien unieke planten en leven uitzonderlijke dieren.
Landal Twenhaarsveld

Vakantiepark Landal Twenhaarsveld

Leuk feitje: Twente kent twee betaaldvoetbalclubs: FC Twente in Enschede en Heracles Almelo te Almelo.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.