Skip to main content

De golfsport wordt steeds populairder in Nederland. Golfliefhebbers willen ook graag hun geliefde spelletje spelen tijdens hun vakantie. Gelukkig zijn er steeds meer vakantieparken in Nederland die de beschikking hebben over een eigen golfbaan. De gasten van het park mogen gratis gebruikmaken van de golfbaan. Als je geen gast bent van het park moet je ervoor betalen. Vaak is het ook mogelijk om golfspullen te huren en golflessen te volgen. In Nederland wordt gesproken van vijf type golfbanen: linksbanen (zeebanen), bosbanen, parkbanen, glooiende banen en polderbanen. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 vakantieparken van Nederland met golfbaan!

Lees ook onze blog over de beste vakantieparken van Nederland!

5. Landal Hoog Vaals

Landal Hoog Vaals is een vakantiepark in het Limburgse land. Op het park bevindt zich een 9-holes golfbaan: Golfclub Hoog Vaals. De baan ligt in het prachtige landschap van Zuid-Limburg; de omgeving van Vaals is heel mooi; niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de Vaalserberg; met zijn 322,4 meter de hoogste berg van Europees Nederland! Erg leuk om er te wandelen en fietsen!

Golfbaan bij Landal

Foto: Landal.nl

4. Roompot Vakantiepark Emslandermeer

In het Groningse land bevindt zich Roompot Vakantiepark Emslandermeer. Het park beschikt over een 5-holes golfbaan waar jong en oud een balletje mag wegslaan en met elkaar in competitie kan gaan. Als je op vakantie bent in de provincie Groningen, is het zeer de moeite waard om ook een bezoekje te brengen aan de stad Groningen. Deze typische studentenstad is zeer sfeervol en gezellig.

3. Landal Esonstad

Landal Esonstad is een vakantiepark in het Friese landschap. Dit vakantiepark heeft de beschikking over een 18-holes golfbaan. Het is een uitdagende baan met hoogteverschillen, waterpartijen en bunkers! Om op de baan te mogen spelen, is het niet noodzakelijk dat je over een golfvaardigheidsbewijs beschikt.

2. Roompot Buitenplaats De Hildenberg

Roompot Buitenplaats De Hildenberg is een vakantiepark in Friesland. Dit vakantiepark heeft de beschikking over een 9-holes golfbaan waarop heerlijk gegolfd kan worden.

Roompot golfbaan

Foto: Roompot.nl

1. Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne is vakantiepark in het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee. Dit park beschikt over een golfbaan: Golfbaan Ooghduyne. Het is een 9-holes golfbaan met A-status. Het is een baan die op steenworp afstand ligt van de duinen en de Noordzee. Doordat de baan op zandgrond ligt, is de baan het hele jaar door bespeelbaar. Julianadorp aan Zee ressorteert onder de gemeente Den Helder en is echt een vakantiedorpje; het plaatsje bestaat eigenlijk uit acht verschillende vakantieparken waaronder Landal Beach Resort Ooghduyne!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.