Skip to main content

Verschillende vakantieparken in Nederland beschikken over een eigen golfbaan. Daarnaast zijn er een flink aantal vakantieparken in Nederland waarbij een golfbaan op steenworp afstand ligt van het park. Golfen tijdens de vakantie is fantastisch: zeker als de baan op het vakantiepark of vlak in de buurt ligt. Het is ook leuk om golfles te nemen tijdens de vakantie.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 vakantieparken met golfbaan (of vlak in de buurt van een golfbaan) in Nederland!

1. Vakantiepark met golfbaan in Julianadorp aan Zee

Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne is vakantiepark in het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee. Dit park beschikt over een golfbaan: Golfbaan Ooghduyne. Het is een 9-holes golfbaan met A-status. Het is een baan die op steenworp afstand ligt van de duinen en Noordzee. Doordat de baan op zandgrond ligt, is de baan het hele jaar door bespeelbaar.

Golfbaan op vakantiepark Ooghduyne

Golfbaan op Vakantiepark Beach Resort Ooghduyne. Foto: landal.nl

De oudste bekende golfbaan die nog steeds in gebruik is, is de Old Course in St Andrews, Schotland. Deze baan wordt beschouwd als de thuisbasis van golf en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 15de eeuw. Het ontwerp van de golfbaan is in de loop der eeuwen geëvolueerd, maar de essentie van het spel is grotendeels hetzelfde gebleven.

2. Vakantiepark met golfbaan in Groningen

In het Groningse land bevindt zich Vakantiepark Emslandermeer. Het park beschikt over een 5-holes golfbaan waar jong en oud een balletje mag wegslaan en met elkaar in competitie kan gaan. Als je op vakantie bent in de provincie Groningen, is het zeer de moeite waard om ook een bezoekje te brengen aan de stad Groningen.

Golfbaan op Vakantiepark Emslandermeer

Golfbaan op Vakantiepark Emslandermeer. Foto: roompot.nl

De golfbanen in Nederland variëren in grootte, ontwerp en faciliteiten. Er zijn grote en uitdagende banen die voldoen aan de normen van professionele wedstrijden. Deze banen worden vaak gebruikt voor nationale en internationale golfwedstrijden. Daarnaast zijn er kleinere recreatieve banen die geschikt zijn voor beginners, families en casual golfers. Veel golfbanen in Nederland zijn gelegen in mooie natuurlijke omgevingen.

3. Vakantiepark met golfbaan in Limburg

Vakantiepark Hoog Vaals is een vakantiepark in het Limburgse plaatsje Vaals. Op het park bevindt zich een 9-holes golfbaan: Golfclub Hoog Vaals. De baan ligt in het prachtige landschap van Zuid-Limburg; de omgeving van Vaals is heel mooi; niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de Vaalserberg; met zijn 322,4 meter de hoogste berg van Nederland.

Golfbaan op Vakantiepark Landal Hoog Vaals

Golfbaan op Vakantiepark Hoog Vaals. Foto: landal.nl

Bosbanen zijn golfbanen die zich bevinden in bosrijke gebieden en worden gekenmerkt door dichte begroeiing van bomen en struiken. Deze banen hebben smalle fairways en vereisen nauwkeurigheid in het spel, omdat afwijkingen van de fairways kunnen leiden tot het verlies van de bal. De natuurlijke omgeving voegt een schilderachtige en rustige sfeer toe aan het golfen.

4. Golfbaan op vakantiepark in Friesland

Buitenplaats De Hildenberg is een vakantiepark in Appelscha (Friesland). Dit vakantiepark heeft de beschikking over een 9-holes golfbaan waarop heerlijk gegolfd kan worden. Appelscha ligt midden in één van de mooiste gebieden van Nederland: Nationaal Park Drents-Friese Wold. De wandel- en fietsmogelijkheden zijn enorm in dit bosrijke natuurgebied. Nationaal Park Drents-Friese Wold kun je ook met een paard verkennen.

Golfbaan op Vakantiepark de Hildenberg

Golfbaan op Buitenplaats De Hildenberg. Foto: roompot.nl

De traditionele opzet van een golfbaan bestaat uit 18 holes, waarbij elke hole een specifieke afstand en moeilijkheidsgraad heeft. Een volledige ronde golf houdt in dat je alle 18 holes van de baan speelt. Een hole is een afgebakend gebied op de baan, bestaande uit een startpunt (tee), fairway, green en vaak ook bunkers, waterhindernissen of andere obstakels.

5. Vakantiepark met golfbaan in Friesland

Waterpark Esonstad is een vakantiepark in het Friese dorpje Anjum. Dit vakantiepark heeft de beschikking over een 18-holes golfbaan. Het is een uitdagende baan met hoogteverschillen, waterpartijen en bunkers. Om op de baan te mogen spelen, is het niet noodzakelijk dat je over een golfvaardigheidsbewijs beschikt. Golfen is een leuke sport: voor jong en oud.

Vakantiepark Esonstad met golfbaan

Waterpark Esonstad. Foto: landal

Een handicap is een maatstaf voor het golfvaardigheidsniveau van een speler. Het geeft aan hoeveel slagen boven of onder het verwachte aantal slagen een golfer gemiddeld speelt op een golfbaan. De handicap wordt berekend op basis van de scores die een golfer behaalt tijdens het spelen van officiële rondes of zogenaamde ‘qualifying rounds’.

6. Golfbaan naast vakantiepark in Drenthe

Midden in het schilderachtige landschap van Drenthe ligt Vakantiepark Orveltermarke. Naast het park ligt een golfbaan waar je fijn kunt golfen. Behalve de golfbaan beschikt het park over tal van andere faciliteiten. Zo komen zwemliefhebbers aan hun trekken in het overdekt zwembad en het natuurbad. Heerlijke maaltijden worden bereid in het parkrestaurant.

Vakantiepark Orveltemarke

Golfbaan op Vakantiepark Orveltemarke. Foto: landal.nl

Golfbanen vereisen regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven en optimale speelomstandigheden bieden. Het maaien van het gras is een essentieel onderdeel van het onderhoud. De fairways, tees en greens worden regelmatig gemaaid om een consistente maaihoogte te behouden. Daarnaast worden de greens speciaal behandeld om een glad en snel oppervlak te creëren.

7. Golfbaan naast vakantiepark in Zeeland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland kun je vakantievieren op Résidence ’t Hof van Haamstede. Direct naast dit luxe park kun je een balletje wegslaan op een prachtige golfbaan. Résidence ’t Hof van Haamstede ligt in het plaatsje Burgh-Haamstede; niet ver verwijderd van het Noordzeestrand waar je lekker kunt zonnen.

Golfbaan Landal Hof van Haamstede

Golfbaan Landal Hof van Haamstede. Foto: landal.nl

Veel golfbanen hebben de afgelopen jaren inspanningen geleverd om milieuvriendelijker te worden en duurzame praktijken toe te passen. Golfbanen hebben vaak irrigatiesystemen om het gras en de planten gezond te houden. Duurzame golfbanen maken gebruik van geavanceerde irrigatietechnologieën, zoals weersensoren en bodemvochtigheidssensoren, om het watergebruik efficiënt te reguleren. Hierdoor kan het watergebruik worden verminderd.

8. Vakantiepark met golfbaan in Drenthe

Vakantiepark Het Land van Bartje is een vakantiepark in Drenthe. Naast dit park ligt een 18-holes golfbaan waar golfliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Op deze golfbaan is een golfvaardigheidsbewijs niet verplicht. In de directe omgeving van Vakantiepark Het Land van Bartje liggen nog meer golfbanen. Het Land van Bartje is een echt familiepark met eindeloos veel faciliteiten.

Vakantiepark Land van Bartje

Vakantiepark Het Land van Bartje. Foto: landal.nl

Golf heeft een uitgebreide set regels en voorschriften die spelers moeten volgen. Deze regels zijn vastgesteld door golforganisaties zoals de Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (R&A) en de United States Golf Association (USGA). Hoewel de regels soms kunnen verschillen tussen verschillende golforganisaties, zijn de basisprincipes vergelijkbaar.

9. Golfbaan vlak in de buurt van vakantiepark

Op steenworp afstand van Vakantiepark Hof Domburg kun je golfen op een golfbaan. Vakantiepark Hof Domburg bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in Domburg. Domburg ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Walcheren. Het strand van Domburg is oogverblindend mooi. Op zomerse dagen vult dit strand zich en bruinen de mensen er hun huid of zwemmen in de Noordzee.

Vakantiepark aan de kust van Domburg

Vakantiepark Hof van Domburg. Foto: roompot.nl

Golfbaanarchitectuur is een vakgebied dat zich richt op het ontwerpen van golfbanen. Gespecialiseerde golfbaanarchitecten worden ingeschakeld om golfbanen te ontwerpen met aandacht voor verschillende aspecten, waaronder de natuurlijke omgeving, het landschap en de speelbaarheid. Golfbanen worden zo ontworpen dat ze harmonieus passen in de natuurlijke omgeving. De architecten benutten de bestaande natuurlijke elementen van het landschap.

10. Vakantiepark op steenworp afstand van golfbaan

Iets ten noorden van Vakantiepark Aquadelta komen golfliefhebbers in een snoepwinkel terecht. De daarliggende golfbaan bevindt zich in een fantastische omgeving. Vakantiepark Aquadelta ligt in het Zeeuwse plaatsje Bruinisse op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland. In de zomer weten veel toeristen Schouwen-Duiveland moeiteloos te vinden en is het er gezellig druk.

Park Aquadelta in Zeeland

Vakantiepark Aquadelta. Foto: roompot.nl

Golfbanen zijn vaak gelegen in schilderachtige gebieden met adembenemende uitzichten en goed onderhouden groene ruimtes. De natuurlijke schoonheid van de omgeving, zoals heuvels, bergen, meren, kustlijnen of bossen, draagt bij aan de aantrekkingskracht van de golfbaan als toeristische bestemming. Veel golfbanen bieden naast golfen ook andere recreatieve faciliteiten. Dit kan onder meer faciliteiten fitnesscentra, zwembaden en omvatten.

Meer vakantieparken in Nederland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.