Skip to main content

Heb je het geluk dat er op dit moment een prachtig tuinhuis bij jou in de tuin staat? Als je hier een keer goed naar kijkt, kom je er eigenlijk al erg snel achter dat het toch om behoorlijk wat vierkante meters extra woonoppervlak gaat. Maar de kans is erg groot dat je deze ruimte op dit moment vooral gebruikt als opbergruimte. Misschien gebruik je het om de kerstspullen op te slaan, om fietsen te stallen of om de kussens van de loungeset op te bergen. En eigenlijk is dat reuze zonde, want je kunt een tuinhuis perfect transformeren tot een waar gastenverblijf of vakantiehuisje.

Je benut de ruimte vele malen beter door er een gastenverblijf van te maken

Door een keer goed door alle spullen te gaan, kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er een hoop weg kan worden gegooid. Denk daarbij aan oude spullen van de vorige woning, kratten met lege flessen of oud papier. Door een grote schoonmaak uit te voeren, kan het zomaar zo zijn dat er ineens veel meer ruimte vrij is, bijvoorbeeld voor een erg handig schoenenrek. En dan is het de hoogste tijd om er een leuk gastenverblijf of vakantiehuis van te maken. Je maakt in dat geval veel beter gebruik van de ruimte.

Je woning wordt de perfecte plek om meer vrienden te kunnen entertainen

Want het kan zomaar de nieuwe favoriete ruimte van je vrienden worden. Het is bij uitstek de perfecte plek om lekker te overnachten na een lang diner of een gezellige borrel. Vrienden uit het hele land hoeven daardoor niet langer meer uren in de auto naar huis te rijden (midden in de nacht). Laat ze lekker overnachten in je gastenverblijf en maak het bezoek helemaal compleet met een gezellig ontbijtje de volgende ochtend. Natuurlijk onder een nieuw aangekochte tuinboog bij het gastenverblijf voor nóg meer sfeer.

De ideale plek voor ouders of schoonouders om te overnachten als er op de kids wordt gepast

Bestaat het huishouden uit opgroeiende kids? Dan doe je er natuurlijk maar al te graag alles aan om je ouders en schoonouders betrokken te maken bij de opvoeding. Maar moeten je ouders of schoonouders van ver komen in het land? Dan kun je overwegen om ze wat vaker te laten overnachten in je eigen gastenverblijf. Hierdoor geniet je toch nog steeds van de nodige privacy en de (schoon)ouders kunnen hun eigen plan trekken. En dat zorgt weer voor een erg prettige balans in huis.

Deze blog vind je misschien ook interessant: 10x tiny house huren in Nederland!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.