Skip to main content

België is een fantastisch land om vakantie te vieren. Net over de grens met Nederland bevinden zich prachtige vakantieparken van Roompot en Landal. In het grensgebied van Nederland en België komen vakantiegangers die van cultuur en natuur houden, prima aan hun trekken! Wat te denken van de adembenemende Ardennen en de bruisende stad Antwerpen!

Ardennen

Niet ver van Zuid-Limburg beginnen de Ardennen. Het leeuwendeel van de Ardennen bevindt zich in België: de Belgische Ardennen. Maar ook het noorden Luxemburg en een klein deel van de noordelijke grensstreek van Frankrijk met België wordt tot de Ardennen gerekend. De Belgische Ardennen herbergt de volgende natuurparken:

  • Viroin-Hermeton
  • Natuurpark van de Bronnen
  • Natuurpark Boven-Sûre Woud van Anlier
  • Vallei van de Attert
  • Natuurpark van de twee Ourthes
  • Zuidelijke Ardennen
  • Hoge Venen-Eifel.

Ieder natuurpark kent zijn unieke eigenschappen en is daardoor aantrekkelijk om te bezoeken voor vakantiegangers.

Doordat de Ardennen dicht bebost zijn, vormen ze de ideale habitat voor tal van diersoorten zoals wolven, lynxen, wilde zwijnen, bevers en visarenden. De Belgische Ardennen beschikt over verschillende culturele trekpleisters zoals het kasteel van Bouillon, Bastogne War Museum, Euro Space Center en Plopsa Coo. De vakantieparken die zich in de Ardennen bevinden, vormen de ideale uitgangslocaties om tal van activiteiten in Ardennen te ontplooien zoals wandelen, fietsen, rotsklimmen, raften en vogelspotten.

Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

Antwerpen

Antwerpen is qua inwonerstal de grootste stad van België en ligt vlak bij de Nederlandse grens. Het is een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Als je de mooiste straat van Antwerpen wil zien, moet je naar de Cogels-Osylei togen. De huizen die aan deze straat grenzen, zijn allemaal architectonische hoogstandjes! Het is heel aantrekkelijk om in Antwerpen te gaan winkelen/shoppen; het aanbod van winkels is er heel groot.

De grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen is de Meir. Liefhebbers van monumentale kerkgebouwen moeten beslist een bezoekje brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal; een uit de 14de eeuw daterende kerk. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vormt het centrum van de binnenstad van Antwerpen. Binnenin de kathedraal zijn werken te bewonderen van de wereldberoemde kunstschilder Peter Paul Rubens.

Ook voor museumliefhebbers is Antwerpen een aanbevelenswaardige bestemming. Ga bijvoorbeeld eens kijken in het ModeMuseum, Koninkrijk Museum voor Schone Kunsten, Rubenshuis, Museum Plantin-Moretus, Etnografisch Museum of het Middelheimmuseum. Kortom; het is zeer leuk om een stedentripje te maken naar Antwerpen!

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Op zoek naar een natuurhuisje in België? Lees dan onze blog: 10x fijne natuurhuisjes in België

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.