Skip to main content

Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie? Ga dan slapen in een voormalige bus in Nederland, België of Engeland. Verschillende bussen in bovengenoemde landen zijn omgebouwd tot originele slaapplekken. Ga overnachten in dubbeldekker bussen, tourbussen, hostelbussen, stadsbussen of Amerikaanse schoolbussen en geniet met volle teugen.

In deze blog ontdek je 10 bussen waarin je kunt slapen.

1. Slapen in een dubbeldekker bus

Zoek je een originele accommodatie in Nederland? Ga dan slapen in deze grijze dubbeldekker bus nabij het Limburgse dorpje Wanssum. In de markante bus bevinden zich twee slaapkamers. Naast de bus staat een glazen huis waar zes mensen kunnen overnachten.

Slapen in een bus

Grijze dubbeldekker in Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

Dubbeldekker bussen, iconisch geworden in steden als Londen, hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1829. Het was George Shillibeer die de eerste commerciële dubbeldekkerbusdienst startte in Londen. Deze bussen boden meer zitplaatsen wat vooral gunstig was in stedelijke gebieden waar ruimte een kostbaar goed was en is.

2. Overnachten in de oude U2 Tourbus

Ben je een fan van de Ierse rockband U2? Grijp dan nu je kans en ga overnachten in de oude U2 Tourbus waarmee ze door Europa reden tijdens een van hun tours. De harmonicabus bevindt zich op een knusse camping nabij het Noord-Hollandse plaatsje Wieringerwerf.

U2 bus om bijzonder te overnachten

U2 Tourbus. Foto: vipio.com

De evolutie van de bus begon met de geautomatiseerde busdienst in 1895 in Stuttgart, Duitsland. Gottlieb Daimler was de pionier achter deze vroege vorm van openbaar vervoer. Het voertuig dat hij ontwikkelde, werd aangedreven door een benzinemotor. Dit markeerde het begin van een nieuw tijdperk van transport.

3. Outdoor Hostelbus

Heb je zin in een avontuurlijke vakantie met een bus? Stap dan aan boord van La Karavana. La Karavana is een Outdoor Hostelbus waarmee onuitwisbare vakantieherinneringen gemaakt worden. De dubbeldekker bus waarmee gereden wordt, is omgebouwd tot een comfortabele hostel op wielen.

Groepsaccommodatie in dubbeldekker bus

La Karavana. Foto: lakaravana.nl

De Neoplan Jumbocruiser staat bekend als een van de grootste bussen ooit gebouwd. Dit imposante voertuig meet meer dan 18 meter lang en kan meer dan 170 passagiers vervoeren. Zijn omvang en capaciteit maken het een indrukwekkend staaltje techniek en een opvallende verschijning op de wegen waar het rijdt.

4. Dubbeldekker bus met hottub

Zoek je een bus met wellness? Reserveer dan deze dubbeldekker bus met hottub. De bijzondere accommodatie bevindt zich in het Engelse plaatsje Uckfield. Uckfield ligt in het zuiden van Engeland. Dit deel van Engeland is oogverblindend mooi met bossen en weidegronden.

Bus met hottub

dubbeldekker bus met hottub in Uckfield. Foto: booking.com

Heden ten dage wordt er steeds meer aandacht besteed aan milieuvriendelijke vervoersopties, en bussen zijn daarop geen uitzondering. Hybride en elektrische bussen winnen snel aan populariteit als reactie op milieuproblemen en de behoefte aan duurzamere vervoersoplossingen. Deze bussen verminderen de uitstoot van broeikasgassen.

5. Slapen in een nostalgische bus

Nabij het Noord-Hollandse dorpje Westerland kun je slapen in deze nostalgische bus. De voormalige Amsterdamse stadsbus is omgebouwd tot een bijzondere accommodatie waarin je heerlijk kunt slapen. De bus staat voor de eeuwigheid geparkeerd op een gezellige camping waar het fijn vertoeven is.

Slapen in een bus in Westerland

Nostalgische bus in Westerland. Foto: natuurhuisje.nl

Veiligheid staat voorop in de ontwikkeling van moderne bussen. Bussen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS (antiblokkeerremsysteem), ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) en veiligheidsgordels, om passagiers te beschermen in geval van een ongeval. Daarnaast worden bussen regelmatig onderhouden en geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

6. Overnachten in een Amerikaanse schoolbus

Ga genieten in deze omgebouwde Amerikaanse schoolbus. De bus staat op een privéterrein nabij het Noord-Hollandse plaatsje Drechterland. De unieke accommodatie is geschikt voor twee personen en van alle gemakken voorzien. In de omgeving kun je mooie wandelingen en fietstochten maken.

Amerikaanse schoolbus om bijzonder te overnachten

Omgebouwde Amerikaanse schoolbus in Drechterland. Foto: vipio.com

Bussen spelen een cruciale rol in het openbaar vervoer over de hele wereld. Ze bieden een flexibele en kosteneffectieve manier om grote aantallen mensen te verplaatsen, vooral in drukke stedelijke gebieden waar andere vormen van vervoer niet altijd praktisch zijn. Bussen vormen de ruggengraat van het openbaar vervoer.

7. Slapen in een Volkswagen busje

Nabij het Friese dorpje Workum kun je op een camping slapen in dit Volkswagen busje. Het nostalgische busje is geschikt voor twee gasten. Gasten die ’s ochtends worden getrakteerd op een Fries ontbijtbuffet. In totaal staan er vier Volkswagen busjes op de gezellige camping.

Slapen in een Volkswagen busje

Volkswagen busje. Foto: vipio.com

Schoolbussen zijn een essentieel onderdeel van vervoer voor leerlingen over de hele wereld. Deze speciaal ontworpen bussen zijn uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken om kinderen te beschermen tijdens het reizen, zoals hoge stoelen, versterkte carrosserieën en felle kleuren om de zichtbaarheid te vergroten.

8. Dubbeldekker bus op een minicamping

Op een minicamping in Drenthe kun je slapen in deze dubbeldekker bus. In de bus is ruimte voor vijf personen. Het is een unieke accommodatie voor het hele gezin of voor een groep vrienden. In de omgeving tref je het typische Drentse landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Omgebouwde Dubbeldekker bus in Drenthe

Dubbeldekker bus in Drenthe. Foto: vipio.com

Busstations dienen als knooppunten waar passagiers kunnen opstappen, overstappen of uitstappen. Deze stations variëren van eenvoudige haltes langs de weg tot grote terminals met verschillende voorzieningen, zoals wachtzones, kaartverkoopbalies, toiletten en eetgelegenheden. Busstations zijn ontworpen om het reizen zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken voor passagiers.

9. Stadsbus met hottub in België

In het Belgische dorpje Poelkapelle kun je overnachten in deze voormalige stadsbus. De stadsbus is omgebouwd tot een unieke accommodatie met een hottub als slagroom  op de taart. De bus bevindt zich aan de oevers van een vijver in een paradijselijke omgeving.

Omgebouwde bus met hottub in België

Voormalige stadsbus in België. Foto: vipio.com

Buschauffeurs zijn de spil van het openbaar vervoersysteem. Ze spelen een cruciale rol bij het veilig en efficiënt bedienen van bussen, en ze moeten uitgebreide opleidingen ondergaan en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Buschauffeurs zijn verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van passagiers naar hun bestemmingen.

10. Dubbeldekker bus tussen de alpaca’s

Ben je een liefhebber van alpaca’s? Reserveer dan deze dubbeldekker bus in het zuiden van Engeland. De bus staat samen met een groep alpaca’s in een weiland. Alpaca’s zijn vriendelijke dieren die door jong en oud gewaardeerd worden. De omgeving van de bus is betoverend mooi.

Slapen in een bus in Engeland

Dubbeldekker bus in zuiden van Engeland. Foto: booking.com

De toekomst van bussen omvat verdere innovaties om de efficiëntie, veiligheid en milieuvriendelijkheid van deze vervoersmiddelen te verbeteren. Dit kan onder meer de ontwikkeling van autonome bussen omvatten die zonder menselijke bestuurders kunnen opereren, geavanceerde technologieën voor brandstofefficiëntie en emissiereductie en verbeterde passagiersvoorzieningen om het comfort en gemak van busreizen te verbeteren.

Meer overnachtingen in een voertuig bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.