Skip to main content

Het kan fijn zijn om je kat mee te nemen op vakantie. Zo hoef je je geliefde huisdier niet te missen. Je kat kan mee naar vakantieparken en vakantiehuisjes die katvriendelijk zijn. Naast katten gaan honden, konijnen, cavia’s, hamsters, fretten en andere huisdieren steeds vaker mee op reis. In diervriendelijke vakantieparken zijn ze van harte welkom.

Voor honden beschikken sommige vakantieparken zelfs over speciale hondenbungalows. Deze hondenbungalows hebben een bench, hondenmand, verstelbare drink- en voerbak en omheinde tuin.

Hieronder vind je het lijstje van 20 katvriendelijke vakantieparken in Nederland!

1. Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne bevindt zich in de badplaats Julianadorp aan Zee in Noord-Holland. Op dit park zijn katten van harte welkom. Je kunt hier verblijven in appartementen, villa’s, kindervilla’s en villa’s voor mindervaliden. Landal Beach Resort Ooghduyne is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 4-persoons hondenvilla 4CD huren.

Katvriendelijk vakantiehuisje Landal Beach Resort Oogduyne

Katvriendelijke villa op Landal Beach Resort Oogduyne. Foto: landal.nl

Julianadorp aan Zee heeft het mooiste en schoonste strand van Nederland. Bovendien telt de badplaats het meest aantal zonuren van ons land. In de zomer kun je fijn zonnen op het strand en zwemmen in de Noordzee. Tijdens de herfst is het genieten van najaarsstormen die over het strand razen.

2. Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

In het Zeeuwe kustdorpje Nieuwvliet-Bad ligt Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Dit is een katvriendelijk vakantiepark. Je kunt hier overnachten in bungalows, villa’s, tiny houses, lodges, babylodges, kinderlodges, wellness-lodges en lodges voor mindervaliden. Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad is ook prima geschikt voor honden. Op het park kun je Hondenlodge 6  boeken.

Katvriendelijk vakantiehuisje Roompot Nieuwvliet Bad

Katvriendelijke vakantiebungalow op Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: roompot.nl

Nieuwvliet-Bad bevindt zich aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Het strand is breed en nodigt uit voor allerlei activiteiten. Kinderen graven kuilen of werpen dammen op. Wat eten en drinken in één van de strandpaviljoens is ook aangenaam. Kijken naar de Noordzee verveelt nooit. Met een beetje geluk spot je er zeehonden.

3. RCN De Noordster

RCN De Noordster bevindt zich in het plaatsje Dwingeloo in Drenthe. Op dit park zijn katten welkom. Je kunt hier vertoeven in bungalows, kampeerchalets, lodges, hooiberglodges, trekkershutten en aangepaste bungalows. Het vakantiepark beschikt over veel faciliteiten. RCN De Noordster is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je Bungalow Pluto huren.

Katvriendelijk vakantiepark de Noordster

Katvriendelijk vakantiepark De Noordster. Foto: rcn.nl

Iets ten zuiden van Dwingeloo ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van het westen van Europa. In dit gebied bevinden zich twee schaapskooien. Het spotten van een kudde Drentse heideschapen met een herder is indrukwekkend. Naast schapen grazen er ook Schotse hooglanders in het Dwingelderveld.

4. EuroParcs Maasduinen

In het Limburgse dorpje Belfeld ligt EuroParcs Maasduinen. Op dit park mogen katten mee. Je kunt hier overnachten in vakantiehuisjes, villa’s, chalets, tiny houses en cubes. Aan faciliteiten geen gebrek op het vakantiepark. Wat te denken van een restaurant, binnenzwembad, animatieprogramma, speeltuin, fietsverhuur, E-chopperverhuur en wellness & fitness. EuroParcs Maasduinen beschikt bovendien over een natuurmeer met strand.

Diervriendelijk vakantiepark Maasduinen

Katvriendelijk vakantiepark Maasduinen. Foto: europarcs.nl

In Maasduinen kun je Nationaal Park De Maasduinen gaan verkennen. Nationaal Park De Maasduinen is één van de mooiste natuurparken van Limburg. Het park is ingeklemd tussen de Maas en de grens met Duitsland. Door de bossen en heidevelden kun je urenlang slenteren en jezelf verbazen over zoveel natuurschoon. Met een beetje geluk spot je er de zeldzame nachtzwaluw.

5. Park Landgoed Molecaten

Park Landgoed Molecaten bevindt zich in het plaatsje Hattem in Gelderland. Op dit park zijn katten van harte welkom. Je kunt hier verblijven in houten vakantiehuisjes. Het vakantiepark beschikt over een breed scala aan voorzieningen. Zo kun je lekker eten in het restaurant of gebruikmaken van de broodjesservice. Voor de kids zijn er speeltuintjes.

Diervriendelijk vakantiehuisje Molecaten Landgoed

Katvriendelijk vakantiepark Molecaten Landgoed. Foto: molecaten.nl

Hattem ligt aan de noordkant van de Veluwe en grenst aan Overijssel. Hattem is een oude Hanzestad. Tijdens de middeleeuwen werd er veel handel gedreven in Hattem en kwam de stad tot volle bloei. Sporen van deze ongekende bloeitijd zijn nog terug te vinden in de pittoreske stad. Wandel door het historische centrum of bezoek één van de musea.

6. Katvriendelijke natuurhuisjes

Naast vakantiehuisjes die zich op vakantieparken bevinden, zijn er in Nederland veel andere vakantiehuisjes die katvriendelijk zijn. Een deel van deze huisjes bevindt zich midden in de natuur. Deze huisjes worden natuurhuisjes genoemd. Natuurhuisjes liggen in bossen, op heidevelden, langs het water of op eilandjes. In de meeste natuurhuisjes zijn huisdieren van harte welkom: óók katten.

Diervriendelijk natuurhuisje in Drenthe

Diervriendelijk natuurhuisje in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Omdat natuurhuisjes op zo’n mooie locaties liggen, vormen zij ideale startpunten voor het maken van wandelingen en fietstochten in de natuur. Als de natuurhuisjes langs de kust zijn gesitueerd kun je heerlijk de duinen en het strand verkennen. Sommige natuurhuisje liggen aan riviertjes of meertjes. Dan is het natuurlijk fantastisch om met een bootje het water op te gaan.

7. Vakantiepark Twenhaarsveld

In het Overijsselse plaatsje Holten bevindt zich Vakantiepark Twenhaarsveld. Op dit park zijn katten welkom. Je kunt hier vertoeven in vakantiehuisjes, bungalows, kinderbungalows en reüniebungalows. De faciliteiten van het park zijn uitstekend te noemen. Vakantiepark Twenhaarsveld is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6CD huren.

Diervriendelijk vakantiepark Twenhaarsveld

6-persoons hondenbungalow 6CD. Foto: landal.nl

Holten ligt in een prachtige omgeving. Een mix van eeuwenoude landbouwgronden en uitgestrekte natuurgebieden. Een omgeving om echt tot rust te komen. Door Holten loopt het Pieterpad. Het Pieterpad is de bekendste langeafstandwandelroute van Nederland. Het Pieterpad voert van Maastricht naar Pieterburen, telt 26 etappes en heeft een lengte van 501 kilometer.

8. Strandpark Duynhille

Strandpark Duynhille ligt in het kustdorpje Ouddorp (Zuid-Holland). Op dit park mogen katten mee. Je kunt hier overnachten in villa’s en bungalows. Het park beschikt over een oplaadpunt voor elektrische auto’s, elektrische fietsverhuur en een minimarkt. Strandpark Duynhille is ook prima geschikt voor honden. Op het park kun je Hondenbungalow 6C boeken.

Strandpark Duynhille

Katvriendelijk Strandpark Duynhille. Foto: roompot.nl

Ouddorp bevindt zich op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Naast Ouddorp is Herkingen een populaire badplaats op Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee heeft een grote biodiversiteit en is een hotspot voor veel vogelsoorten. Torenvalken, lepelaars, bruine kiekendieven, zilvermeeuwen en Europese zeearenden zijn voorbeelden van vogels die je er veel ziet. Vogelspotters kunnen dus hun hart ophalen.

9. Vakantiepark Coldenhove

In het Gelderse plaatsje Eerbeek bevindt zich Vakantiepark Coldenhove. Op dit park zijn katten van harte welkom. Je kunt hier verblijven in bungalows, babybungalows en kinderbungalows. Er is veel vermaak op het park. Zo zijn er een overdekt zwembad en boogschietbaan aanwezig. Vakantiepark Coldenhove is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6BD huren.

Katvriendelijk vakantiepark Coldenhove

Katvriendelijk vakantiepark Coldenhove. Foto: landal.nl

Eerbeek grenst aan Nationaal Park Veluwezoom. Nationaal Park Veluwezoom werd in 1930 gesticht en was daarmee het eerste nationale natuurpark van Nederland. Het park is heuvelachtig een bestaat uit bossen en heidevelden. Her en der zijn er wat zandverstuivingen op te tekenen. In het gebied leven herten, wilde zwijnen, vossen, en dassen.

10. Vakantiepark Heideheuvel

Vakantiepark Heideheuvel ligt in het dorpje Beekbergen (Gelderland). Dit is een katvriendelijk vakantiepark. Je kunt hier vertoeven in bungalows, kinderbungalows, bungalows voor mindervaliden en reüniebungalows. Voor jong en oud zijn er veel activiteiten op het park. Vakantiepark Heideheuvel is ook prima geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6CD boeken.

Vakantiepark Heideheuvel

Katvriendelijk vakantiepark Heideheuvel. Foto: landal.nl

Beekbergen ligt aan de rand van de Veluwe. Mensen die van wilde dieren houden, beleven hier een waanzinnige tijd. Op de Veluwe leven namelijk grote dieren zoals reeën, edelherten, vossen, wilde zwijnen en dassen. De kans is aanwezig dat je deze dieren zult spotten als je aan het wandelen of fietsen bent.

11. Vakantiepark Rabbit Hill

Vakantiepark Rabbit Hill bevindt zich in de plaats Nieuw-Milligen. Nieuw-Milligen ligt in Gelderland. Op dit park zijn katten welkom. Je kunt hier verblijven in vakantiehuisjes, bungalows, babybungalows, kinderbungalows en stacaravans. Op het  park vermaken kinderen zich in het indoorspeelparadijs. Ondertussen doen hun ouders een drankje en hapje in de brasserie. Vakantiepark Rabbit Hill is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6BD huren.

Landal Rabbit Hill

Katvriendelijk vakantiepark Rabbit Hill. Foto: landal.nl

Nieuw-Milligen ligt op de Veluwe. Op veel plekken op de Veluwe doemen indrukwekkende stuwwallen op. Stuwwallen ontstonden tijdens de Saale-ijstijd toen een landtong van landijs het landschap stuwde en het zijn huidige vorm gaf. Signaal Imbosch is de hoogste stuwwal van Nederland. Deze stuwwal ligt in Nationaal Park Veluwezoom en heeft een hoogte van 110 meter.

12. Vakantiepark Aelderholt

In het Drentse dorp Aalden ligt Vakantiepark Aelderholt. Op dit park mogen katten mee. Je kunt hier overnachten in bungalows, babybungalows, kinderbungalows en eco-bungalows. Het vakantiepark beschikt over een binnenzwembad met een glijbaan van 60 meter. Vakantiepark Aelderholt is ook prima geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6CD boeken.

Katvriendelijk vakantiepark Aelderholt

Katvriendelijk vakantiepark Aelderholt. Foto: landal.nl

In de omgeving van Aalden bevinden zich verschillende interessante bestemmingen. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Museumdorp Orvelte, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Zoo Bizar, Hunebedcentrum Borger, Emmen en Plopsa Indoor Coevorden. Uiteraard kun je ook heerlijk wandelen in en rondom Aalden.

13. Landal Miggelenberg

Vakantiepark Miggelenberg bevindt zich in de plaats Hoenderloo. Hoenderloo ligt in Gelderland. Op dit park zijn katten van harte welkom. Je kunt hier vertoeven in bungalows, kinderbungalows, reüniebungalows en tree houses. Op het park kunnen kinderen zich vermaken in het avonturenhof. Vakantiepark Miggelenberg is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 4-persoons hondenbungalow 4CD huren.

Landal Miggelenberg

Katvriendelijk vakantiehuisje op vakantiepark Miggelenberg. Foto: landal.nl

Hoenderloo ligt midden op de Veluwe. Natuurliefhebbers komen hier dus helemaal aan hun trekken. Op de Veluwe zijn veel recreatiemogelijkheden zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Vogelspotten is ook leuk om te doen. Op veel plekken kun je gebruikmaken van vogeluitkijkhutten. Op die manier kun je vogels bespieden zonder ze te verstoren.

14. Vakantiepark Orveltermarke

In het Drentse dorp Witteveen ligt Vakantiepark Orveltermarke. Dit is een katvriendelijk vakantiepark. Je kunt hier overnachten in bungalows, kinderbungalows en aangepaste bungalows. Het park beschikt over een binnenzwembad en in de zomer een natuurbad. Vakantiepark Orveltermarke is ook prima geschikt voor honden. Op het park kun je 6-persoons hondenbungalow 6CD boeken.

Landal Orveltermarke

Katvriendelijke vakantiepark Orveltermarke. Foto: landal.nl

Witteveen is een ontginningsdorp. Dorpen die ontstaan zijn na het ontginnen van veen worden veenkoloniën genoemd. Witteveen ontstond niet na het ontginnen van veen, maar na het kappen van bossen en het omploegen van heide. Witteveen wordt omringd door een prachtige natuur. Trek wandelschoenen aan of stap op een fiets en ga op verkenning uit.

15. Vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek bevindt zich in de plaats Braamt. Braamt ligt in Gelderland. Op dit park zijn katten welkom. Je kunt hier verblijven in bungalows, kinderbungalows, wellness-bungalows en aangepaste bungalows. Zwemliefhebbers vallen op dit park met hun neus in de boter. Er zijn een binnenbad en recreatiemeer aanwezig. Vakantiepark Stroombroek is ook uitermate geschikt voor honden. Op het park kun je 4-persoons hondenbungalow 4CD huren.

Katvriendelijk vakantiepark Stroombroek

Katvriendelijk vakantiepark Stroombroek. Foto: landal.nl

Braamt is een onderdeel van de streek Montferland. Montferland wordt voornamelijk gekenschetst door betoverende heuvels en eeuwenoude bossen. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een feestje is om wandelingen en fietstochten te maken door dit waanzinnig mooie landschap. In ieder jaargetijde is het de moeite waard om Montferland te verkennen.

16. Vakantiepark Aquadelta

Vakantiepark Aquadelta bevindt zich in het plaatsje Bruinisse in Zeeland. Op dit park mogen katten mee. Je kunt hier overnachten in villa’s, kindvriendelijke villa’s en appartementen. Vakantiepark Aquadelta beschikt over uitgebreide faciliteiten. Zo zullen kinderen zich geen moment vervelen. Zij kunnen onder andere gaan vissen, tennissen, bowlen, lasergamen en tennissen.

Park Aquadelta

Katvriendelijk vakantiepark Park Aquadelta. Foto: roompot.nl

Bruinisse is beroemd om de mosselkweek. Ieder jaar in juli wordt het mosselseizoen geopend in Bruinisse. Dat is het startsein van de Visserijdagen. Deze Visserijdagen trekken jaarlijks tienduizenden belangstellenden. In Bruinisse zijn twee musea te bezoeken die aan de mosselkweek zijn gewijd. Hier is alle informatie op te diepen rondom het kweken van mossels.

17. Waterpark Tekaple

In het Friese dorpje Terkaple ligt Waterpark Terkaple. Op dit park zijn katten van harte welkom. Je kunt hier verblijven watervilla’s en watercottages. De accommodaties van het park bezitten allemaal een eigen aanlegsteiger. Je kunt dus met een bootje de kanalen en meren van Friesland gaan ontdekken. Op het park kun je ook fietsen huren.

Katvriendelijk vakantiepark Waterpark Terkapele

Katvriendelijk vakantiepark Waterpark Terkaple. Foto: roompot.nl

Terkaple ligt tussen Sneek en Joure en is een door en door Fries dorpje. Het allemaal water wat de klok slaat. Op het water wemelt het van de activiteiten. Als het waait beproeven zeilers, windsurfers en kiters hun geluk. Bij afwezigheid van wind gaan zwemmers het water in en stappen kanoërs in hun bootjes.

18. De Katjeskelder

Vakantiepark De Katjeskelder bevindt zich in het plaatsje Oosterhout in Noord-Brabant. Dit is een katvriendelijk vakantiepark. Je kunt hier overnachten in bungalows, villa’s, familievilla’s, kindvriendelijke villa’s en bungalows. De Katjeskelder is een echt familiepark met tal van mogelijkheden. Zwemmen kan in een buiten- en binnenbad. Minigolf kan op het eigen terrein gespeeld worden en op steenworp afstand van het park ligt een echte golfbaan.

De katjeskelder

Katvriendelijk vakantiepark De Katjeskelder. Foto: roompot.nl

In de omgeving van Oosterhout liggen verschillende mooie natuurgebieden. De Vrachelse Heide is daar een voorbeeld van. Het grootste deel van de Vrachelse Heide bestaat uit naaldbos. Daarnaast komen er ook heidevelden en zandverstuivingen voor. De Vrachelse Heide is de leefomgeving van diverse zeldzame plant- en diersoorten. Met een beetje geluk spot je er de heidespurrie en het bruin zandoogje.

19. Park Zeedijk

In het Zuid-Hollandse dorpje Herkingen ligt Park Zeedijk. Op dit park zijn katten welkom. Je kunt hier verblijven in bungalows. Park Zeedijk grenst aan het Grevelingenmeer en is één van de rustigste vakantieparken van Nederland. Rust, ruimte en privacy zijn hier de kernwoorden. Park Zeedijk is dus het ultieme walhalla voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

park zeedijk

Katvriendelijk vakantiepark Park Zeedijk. Foto: roompot.nl

In Herkingen is De Dankbaarheid te bewonderen. De Dankbaarheid is een historische korenmolen die in 1841 werd gebouwd. Na 1960 raakte de molen in verval. In 1997 werd De Dankbaarheid gerestaureerd en werd hij weer draaivaardig. Na de restauratie van 2000 werd hij ook weer maalvaardig. Iedere zaterdag is de molen te bezichtigen voor belangstellenden.

20. Roompot Ameland

Roompot Ameland bevindt zich in het plaatsje Hollum op het Waddeneiland Ameland. Op dit park mogen katten mee. Je kunt hier overnachten in lodges en rolstoelvriendelijke lodges. Roompot Ameland bezit een à la carte restaurant waar je kunt genieten van fantastische maaltijden. Voor de kids zijn er verschillende speeltuintjes op het terrein.

Vakantiepark aan de kust van Ameland

Katvriendelijk vakantiepark Roompot Ameland. Foto: roompot.nl

Ameland is een waanzinnig mooi eiland. Als je het ultieme eilandgevoel wil ervaren, moet je beslist een bezoekje aan Ameland brengen. De Noordzeekant van het eiland bestaat uit duinen en het strand. Aan de Waddenzeekant domineren kwelders en schorren het landschap. Niet alleen mensen weten Ameland te vinden. Dat geldt ook voor vogels. Zij eten er hun buikjes rond of leggen er hun eitjes.

Diervriendelijke accommodaties

Voor nog meer diervriendelijke accommodaties lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.