Skip to main content

Sommige mensen vinden het prettig om hun paard mee te nemen op vakantie! Of vinden het heel erg leuk om te gaan paardrijden tijdens hun vakantietijd. Gelukkig kan dat! Er zijn verschillende campings in Nederland die een manege op hun terrein hebben of waarbij een manege vlak in de buurt ligt van de camping! Op deze manier is het heel gemakkelijk om met paarden strand- of bosritten te maken gedurende de vakantie.

Paardrijden heeft zoveel voordelen. Op de eerste plaats ben je fijn in beweging; goed voor lijf en leden. Daarnaast ben je in een mooie omgeving als je buitenrit maakt. Doorgaans is een vakantiebestemming een omgeving die je nog niet (goed) kent en daardoor ideaal om met een paard te verkennen en ontdekken. Op sommige campings is het zelfs mogelijk om je eigen geliefde paard mee te nemen en stallen; een paardenpension dus!

Hieronder vind je het lijstje van de top 15 campings van Nederland met een manege!

1. Camping Samoza

Camping Samoza bevindt zich in het Gelderse plaatsje Vierhouten. Vierhouten ligt midden op de Veluwe; het grootste natuurgebied van Nederland. Een natuurgebied met een enorme diversiteit aan dieren en planten. Heel erg de moeite waard om te ontdekken op de rug van een paard.

Dan ben je op Camping Samoza aan het juiste adres; deze camping is namelijk in het bezit van een manege! Vanuit deze manege worden prachtige buitenritten aangeboden door de bossen en heidevelden waarbij er de mogelijkheid bestaat dat je grote dieren zult zien zoals herten en wilde zwijnen! Op de manege van de camping is het ook mogelijk op paardrijlessen te volgen!

Meer info en boeken

2. Camping Reeënwissel

De Ardoer Camping Reeënwissel ligt in het Drente plaatsje Hoogersmilde. Camping Reeënwissel is in het bezit van een prachtige manege. Op deze campingmanege zijn verschillende opties voor liefhebbers van paarden. Zo kun je er kun je er fantastische buitenritten maken door bossen en heidevelden. Ook is het mogelijk om op de manege paardrijlessen te volgen voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Iedere paardenliefhebber kom dus helemaal aan zijn trekken op Camping Reeënwissel.

Meer info en boeken

3. Camping Zandhegge

De Ardoer Camping Zandhegge ligt in het Gelderse plaatsje Emst. Stalhouderij (manege) het Zwarte Paard ligt direct naast Camping Zandhegge. Op deze manege is het mogelijk om je eigen paard/edele viervoeter te stallen gedurende je verblijf op de camping. Met je eigen paard kun je vervolgens fantastische buitenritten maken op de Veluwe.

De Veluwe is gezegend met schitterende ruiter- en menpaden. Op de Veluwe wordt gebruikgemaakt van een speciaal knooppuntenroute netwerk. Hierdoor kunnen menners, ruiters en amazones zorgeloos genieten van het paardrijden in één van de mooiste natuurgebieden van ons land!

Meer info en boeken

4. Camping ’t Noorder Sandt

De Ardoer Camping ’t Noorder Sandt ligt in het Noord-Hollandse plaatsje Julianadorp aan Zee. Op deze camping is een mini-manege aanwezig: de Sandthapper genaamd. Bij de Sandthapper is het mogelijk om vrij paard te rijden. Daarnaast is het mogelijk om er paardrijlessen te volgen. Voor ervaren ruiters is het zelfs mogelijk om spectaculaire strandritten te maken! Het strand van Julianadorp aan Zee is breed en lang; ideaal voor strandritten!

Meer info en boeken

5. Recreatiepark de Boshoek

Recreatiepark de Boshoek ligt in het Gelderse dorpje Voorthuizen. Gelderland is Neerlands grootste provincie. Een provincie met een enorme diversiteit; qua natuur en cultuur. Voorthuizen is daar geen uitzondering op; een prachtig dorpje dat fraai is ingebed in bosrijke omgeving! In Recreatiepark de Boshoek worden mensen die van paarden houden op hun wenken bediend. Het is mogelijk om vanaf het park deel te nemen aan paardrijtochten. Erg leuk; voor jong en oud! Voor mensen die nog nooit op een paard hebben gezeten, zijn er mogelijkheden om deze sport daar te leren; een aanrader!

Meer info en boeken

6. Camping Heagehorst

De Ardoer Camping Heagehorst ligt in het Gelderse plaatsje Ermelo. Manege Sequoia Stables ligt direct naast Camping Heagehorst. Vanaf deze manege is het mogelijk om fantastische buitenritten/bosritten te maken. Sequoia Stables is verder een manege met tal van faciliteiten en mogelijkheden; zo zijn er longeermogelijkheden, is er een warmwater-wasplaats met solarium, binnenbak, buitenbakken, diverse overdekte paddocks, is er een stapmolen aanwezig en kun je je eigen trailer op het terrein van de manege parkeren. Kortom; alles is aanwezig om een onvergetelijke vakantie te hebben op Camping Heagehorst waarbij je fijn kunt paardrijden!

Meer info en boeken

7. Camping Paardekreek

De Ardoer Camping Paardekreek ligt in het Zeeuwse plaatsje Kortgene. Kortgene ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Noord-Beveland is een waanzinnig mooie plek om vakantie te vieren. Mensen die van de duinen, strand en de Noordzee houden komen er helemaal aan hun trekken. Op Noord-Beveland is het voor paardenliefhebbers ook prima vertoeven: heel veel ruiterpaden en maneges. Zo kun je bij Stalhouderij de Kok buitenritten maken! Ook mensen die nog nooit op de rug van een paard hebben gezeten, kunnen hier hun eerste lessen nemen! Camping Paardekreek ligt in de buurt van Stalhouderij de Kok!

Meer info en boeken

8. Camping Bospark Lunsbergen

De Roompot Camping Bospark Lunsbergen ligt in het Drentse plaatsje Borger. Op steenworp afstand van deze camping bevindt zich manege (paardensportcentrum) De Hondsrug. Op deze manege zijn heel veel mogelijkheden zoals het nemen van paardrijlessen voor elk niveau. Daarnaast kun je ook deelnemen aan buitenritten door het schitterende, pittoreske Drentse landschap. Drenthe is een prachtige provincie met een ongekend mooi natuurlandschap. Voor paardenliefhebbers is het een feest om in het Drentse landschap te mogen vertoeven! Het is er heerlijk rustig en de natuur is overweldigend.

Meer info en boeken

9. Camping Diana Heide

De Ardoer Camping Diana Heide ligt in het Drentse dorpje Amen. Op een kwartiertje rijden van deze prachtige camping bevindt zich Manege Gasselte in het gelijknamige plaatsje Gasselte. Manege Gasselte is een grote manege met tal van mogelijkheden. In de omgeving van de manege ligt maar liefst negentig kilometer aan ruiterpaden! Bij deze manege is het iedere dag mogelijk om een buitenrit te maken; voor beginners en gevorderden. Drenthe is een geweldige provincie voor de paardrijsport. Je waant jezelf in een schilderij van Anton Pieck of Rien Poortvliet!

Meer info en boeken

10. Camping Torentjeshoek

De Ardoer Camping Torentjeshoek bevindt zich in het Drentse dorpje Dwingeloo. Dwingeloo is één van de mooiste en meest pittoreske dorpjes van Drenthe. Niet in de laatste plaats omdat het gezegend is met één van de fraaiste natuurgebieden van ons land: National Park Dwingelderveld. Het Dwingelderveld is een prachtig natuurgebied dat wordt gedomineerd door heidevelden en vennen. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een feestje is om hier te wandelen, fietsen of paard te rijden.

National Park Dwingelderveld wordt doorkliefd met schittende ruiterpaden. Niet verwonderlijk natuurlijk dat zich in Dwingeloo tal van maneges bevinden zoals Manege de Drift en Stal de Brinkhof. Camping Torentjeshoek bevindt zich op steenworp afstand van de genoemde maneges!

Meer info en boeken

11. Camping Ackersate

De Ardoer Camping Ackersate ligt in het Gelderse plaatsje Voorthuizen. Voorthuizen ligt in een prachtige omgeving die zich prima leent om paard te rijden. In Voorthuizen bevinden zich verschillende maneges die in de buurt van de camping liggen. Manege Stal Jacops is daar een voorbeeld van. Deze manege kun je terecht voor buitenritten en paardrijlessen; voor jong en oud!

Meer info en boeken

12. Camping Holterberg

De Ardoer Camping Holterberg bevindt zich in het Overijsselse dorpje Holten. De omgeving van Holten is waanzinnig mooi. Zo komen natuurliefhebbers helemaal aan hun trekken in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een letterlijk hoogtepunt van dit natuurpark vormt de Holterberg. De Holterberg toornt bijna zestig meter boven het landschap uit! In deze schittende omgeving bevinden zich tal van maneges die het mogelijk maken om het gebied op de rug van een paard te ontginnen! Bij Manege Stal de Eik kun je terecht voor buitenritten en paardrijlessen. Camping Holterberg bevindt zich in de buurt van de genoemde manege!

Meer info en boeken

13. Camping Kaps

De Ardoer Camping Kaps bevindt zich in het Overijsselse dorpje Tubbergen. Tubbergen ligt in het prachtige Twentse landschap. Een zeer divers landschap met mooie bossages, heidevelden en akkerbouwgronden. Voor kampeerders en paardrijliefhebbers is het een geweldige plek om te vertoeven. In deze regio bevinden zich talrijke maneges waaronder Paardencentrum Tijdhof. Buitenritten en paardrijlessen zijn allemaal mogelijk bij Paardencentrum Tijdhof. Camping Kaps bevindt zich in de buurt van Paardencentrum Tijdhof.

Meer info en boeken

14. Camping Heldense Bossen

De Ardoer Camping Heldense Bossen ligt in het Limburgse plaatsje Helden. Vlak in de buurt van Helden bevindt zich het Boekenderbos; een schitterend natuurgebied met tal van bijzondere dieren en planten. Als je liefhebber bent van patrijzen, wielewaaien, draaihalzen en koningskaarsen; is het zeer de moeite waard om daar keer een kijkje te nemen. Uiteraard kan dat ook op de rug van een paard! Gelukkig bevinden zich in de buurt van Camping Heldense Bossen verschillende maneges waar je kunt deelnemen aan paardrijtochten. Het is zeer de moeite om hieraan deel te nemen!

Meer info en boeken

15. Camping Meerpaal

De Ardoer Camping Meerpaal ligt in het Zeeuwse plaatsje Zoutelande. Zoutelande ressorteert onder de gemeente Veere en ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Walcheren. Walcheren is heel fijn om vakantie op te vieren door diens prachtige dorpjes als het genoemde Veere. Maar wordt ook gekenschetst door een overweldigend fraai kustlandschap. Al met al een prachtig decor om ook fraaie paardrijtochten te maken.

In de omgeving van Zoutelande bevinden zich verschillende maneges waar paardrijtochten worden aangeboden. Uiteraard is het ook mogelijk om met de edele viervoeters het strand op te gaan; een geweldige ervaring! In de buurt van Camping Meerpaal zijn voldoende mogelijkheden om te gaan paardrijden of om paardrijles te nemen!

Meer info en boeken

Vakantie met de hond

Ben jij meer een hondenmens dan een paardenmens? Dan vind je deze blog waarschijnlijk ook interessant: Vakantiehuisjes waar honden zijn toegestaan.

Campings in Nederland

Deze campings vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.