Skip to main content

Luxemburg is een uniek land met een prachtige natuur. Op de mooiste plekken in de natuur van Luxemburg kun je verblijven in natuurhuisjes. Deze vakantiehuisjes bevinden zich op vakantieparken of daarbuiten. Daarnaast kun je in de Luxemburgse natuur vakantievieren op campings, in kastelen en in kleinschalige hotels.

In deze blog ontdek je 15 natuurhuisjes en andere vakantie-accommodaties in Luxemburg.

1. Natuurhuisje in Luxemburg

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje Beaufort in het noordoosten van Luxemburg. Het vrijstaande vakantiehuis ligt in een bos, telt vier slaapkamers en is geschikt voor zes gasten. Tijdens frisse dagen zorgt de houtkachel voor een aangename warmte en gezellige sfeer. Het landschap wordt gekenschetst door bossen, rivieren, rotsen, grotten en akkers.

Natuurhuisje in Luxemburg

Natuurhuisje in Luxemburg in Beaufort. Foto: natuurhuisje.nl

Luxemburg is niet alleen een van de kleinste landen ter wereld, maar ook een van de dichtstbevolkte. Het land is verdeeld in twee regio’s: Oesling in het noorden en Gutland in het zuiden. De topografie varieert van glooiende heuvels en valleien tot beboste plateaus.

2. Bungalowpark in de natuur van Luxemburg

In de prachtige heuvels van Luxemburg bevindt zich bungalowpark Domaine La Sapinière. Dit vakantiepark ligt in het plaatsje Hosingen. Hosingen ligt nabij de Duitse grens. Op het mooie park kun je bungalows en appartementen huren. Ook is er groepsaccommodatie aanwezig.

Bungalowpark in Luxemburg Domaine La Sapiniere

Vakantiehuis op Domaine La Sapiniere. Foto: roompot.nl

De talen van Luxemburg weerspiegelen zijn diverse culturele achtergrond. Luxemburgs, een Moezelfrankisch dialect, is de nationale taal en wordt door de meerderheid van de bevolking gesproken. Frans is de taal van de administratie en wordt vaak gebruikt in zaken en diplomatie.

3. Tiny House in Luxemburg

Dit tiny house ligt in het dorpje Maulusmuhle in Luxemburg. Het mini-huisje ligt op een kleinschalig vakantiepark, heeft twee slaapkamers en is geschikt voor vier gasten. Overnachten in een tiny house is een bijzondere ervaring. Zeker in zo’n mooie omgeving. Het kleine huisje is uiterst sfeervol ingericht. Het tiny house ligt midden in het Woltzdal.

Tiny house in Luxemburg

Tiny House in Luxemburg in Maulusmuhle. Natuurhuisje.nl

Naast zijn bloeiende financiële sector heeft Luxemburg een groeiende technologische industrie, met name in de ruimtevaartsector. Het land is de thuisbasis van bedrijven zoals SES, een van ’s werelds grootste satellietexploitanten, en investeert actief in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van ruimtevaarttechnologieën.

4. Bijzondere overnachting in Luxemburg

Zoek je een unieke accommodatie in de Luxemburgse natuur? Reserveer dan een kamer in dit historische kasteeltje in het Groothertogdom. Het woonkasteeltje is meer dan vierhonderd jaar oud en heeft een boeiende geschiedenis. De kamers zijn luxe ingericht en voorzien van een eigen badkamer.

Historisch kasteeltje in Luxemburg

Kasteeltje in Luxemburg. Foto: vipio.com

Luxemburg staat bekend als een van ’s werelds grootste financiële centra, met een bloeiende bank- en investeringssector. Het is de thuisbasis van talrijke internationale banken, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsfondsen, en fungeert als een belangrijk centrum voor private banking en vermogensbeheer voor de welgestelden.

5. Vakantiehuis in Luxemburg

In het rustige plaatsje Bourglinster kun je gaan genieten in dit ruime vakantiehuis voor 6 personen. Dit vakantiehuis is zeer goed beoordeeld en dat is niet voor niks. Het huis is sfeervol ingericht, heeft een heerlijk terras en biedt een prachtig uitzicht op een vallei.

Ruim vakantiehuis in Luxemburg

Ruim vakantiehuis in Luxemburg. Foto: booking.com

Luxemburg heeft een uitgebreid onderwijssysteem dat gratis is voor alle burgers, inclusief hoger onderwijs. Het kleine land heeft een hoog onderwijsniveau en investeert aanzienlijk in onderwijs en onderzoek, met instellingen zoals de Universiteit van Luxemburg die internationaal erkende programma’s aanbieden.

6. Stacaravan in een bosrijke omgeving in Luxemburg

In een bosrijke omgeving in Luxemburg bevindt zich Vakantiepark Walsdorf. Op dit vakantie-oord kun je kamperen en vakantieverblijven huren (stacaravans, appartementen, safaritenten en tentlodges). Vakantiepark Walsdorf is ideaal voor mensen met kinderen. Op het park zullen de kids zich geen minuut vervelen. Zo kunnen ze voetballen, tennissen of spelen in een speeltuin.

Stacaravan in Luxemburg

Stacaravan op Vakantiepark Walsdorf. Foto: bungalowspecials.nl

Luxemburg is een constitutionele monarchie geregeerd door een groothertog. Groothertog Henri, die zijn vader Jean in 2000 opvolgde, is de zesde groothertog van Luxemburg sinds de oprichting van het Groothertogdom in 1815. Luxemburg heeft een lange geschiedenis van monarchie, maar het is ook een modern land.

7. Natuurhuisje in de Luxemburgse Ardennen

Midden in de Luxemburgse Ardennen bevindt zich Vakantiepark Kohnenhof. Op dit vakantiepark kun je stijlvolle natuurhuisjes huren. Deze natuurhuisjes zijn van een grote schoonheid. Vakantiepark Kohnenhof ligt in het plaatsje Clervaux. Clervaux bevindt zich dicht aan de Duitse grens. Kohnenhof is een ideaal vakantiepark voor mensen die van rust en natuur houden.

Natuurhuisje op Vakantiepark Kohnenhof, Luxemburg

Natuurhuisje op Vakantiepark Kohnenhof. Foto: europarcs.nl

Ondanks zijn kleine formaat heeft Luxemburg een indrukwekkende economie, voornamelijk gesteund door de financiële sector, staalindustrie en telecommunicatie. Het land heeft een van de hoogste BBP’s per hoofd van de bevolking ter wereld, deels dankzij zijn gunstige belastingregelingen voor bedrijven.

8. Natuurhuisje met whirlpool in Luxemburg

Dit natuurhuisje ligt in het Luxemburgse dorpje Maulusmuhle. De witte accommodatie bevindt zich in een bosrijke omgeving, telt één slaapkamer en biedt ruimte aan twee gasten. Het luxe appartement is van alle gemakken voorzien. Zo heeft de badkamer een whirlpool. Het is leuk om de regio te verkennen met een fiets.

Appartement in Luxemburg

Appartement in Luxemburg. Foto: natuurhuisje.nl

Als een van de oprichters van de Europese Unie speelt Luxemburg een actieve rol in Europese politiek en integratie. Het land herbergt verschillende EU-instellingen, waaronder het Hof van Justitie van de Europese Unie en heeft consequent gestreefd naar verdere Europese samenwerking.

9. Safaritent in Luxemburg

Wil je kamperen in de sprookjesachtige bossen van Luxemburg? Boek dan een ingerichte safaritent op Vakantiepark Birkelt. De omgeving van dit familiepark wordt gekenschetst door bossen, rotsformaties en kastelen. Het is zeer de moeite waard om hier lange wandelingen en fietstochten te maken.

Lees ook: 15x safaritent huren in Nederland!

Safaritent in Luxemburg

Safaritent op Vakantiepark Birkelt. Foto: roompot.nl

De oude stad Luxemburg, gelegen op een rotsachtig plateau boven de rivier de Alzette, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn historische vestingwerken en middeleeuwse architectuur. Deze indrukwekkende vestingwerken dateren uit de 16de tot 19de eeuw en zijn een belangrijk symbool van de militaire geschiedenis van Luxemburg.

10. Bungalow midden in de Luxemburgse natuur

Deze bungalow ligt in het dorpje Dirbach in het noorden van Luxemburg. Het  vrijstaande natuurhuisje ligt in de regio Diekirch, heeft twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes mensen. De bungalow is knus ingericht en beschikt over een fraai balkon.

Natuurhuisje in Luxemburg Dirbach

Bungalow in Luxemburg in Dirbach. Foto: natuurhuisje.nl

De Luxemburgse keuken combineert invloeden uit de Franse, Duitse en Belgische keukens. Populaire gerechten zijn onder meer Judd mat Gaardebounen (gerookt varkensvlees met bonen), Fritür (gefrituurde vis) en Gromperekichelcher (aardappelpannenkoekjes). Luxemburg staat ook bekend om zijn bier en wijn, met lokale brouwerijen en wijngaarden die hoogwaardige dranken produceren.

11. Ingerichte tent in Luxemburg

Ga genieten in deze ingerichte tent in Troisvierges. Troisvierges ligt in het noorden van Luxemburg. De 6-persoons safaritent staat op Camping Troisvierges: midden in de natuur. Op de camping zullen de kids zich geen minuut vervelen. Zo kunnen zij lekker gaan zwemmen in het binnen- en buitenzwembad.

Ingerichte tent in Luxemburg

Ingerichte tent in Troisvierges. Foto: bubgalowspecials.nl

Luxemburg heeft een diverse en multiculturele samenleving, met een aanzienlijk deel van de bevolking die uit het buitenland komt. Migranten uit verschillende landen hebben bijgedragen aan de culturele rijkdom van het land, met name in steden als Luxemburg-stad, waar een levendige internationale gemeenschap te vinden is.

12. Kleinschalig design hotel in Luxemburg

Boek een kamer in dit kleinschalige design hotel in het Luxemburgse plaatsje Beaufort en je bent een onvergetelijke ervaring rijker. Niet alleen het hotelletje is van een grote schoonheid, dat geldt ook voor de natuurrijke omgeving van Beaufort. Een omgeving die uitnodigt om al wandelend verkend te worden.

Kleinschalig hotel in Luxemburg

Design hotel in Beaufort. Foto: vipio.com

Luxemburg viert een aantal unieke feestdagen en tradities die zijn diepgewortelde erfgoed weerspiegelen. De nationale feestdag op 23 juni, ter ere van Groothertogin Charlotte, wordt gevierd met een militaire parade, vuurwerk en andere festiviteiten. Andere belangrijke feestdagen zijn onder meer Kerstmis, Pasen en Allerheiligen.

13. Boshuisje in Luxemburg

Dit boshuisje bevindt zich in het plaatsje Maulusmuhle in Luxemburg. Het vrijstaande natuurhuisje ligt in de regio Diekirch. Het mini-huis is van hout opgetrokken, is fraai ingericht en heeft een knusse uitstraling. De omgeving valt onder de Luxemburgse Ardennen.

Natuurhuisje in Luxemburg

Boshuisje in Luxemburg in Maulusmuhle. Foto: natuurhuisje.nl

Luxemburg staat bekend om zijn prachtige landschap, variërend van schilderachtige valleien en beboste heuvels tot kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes. De Ardennen in het noorden bieden uitstekende mogelijkheden voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen en kajakken, terwijl de Moezelregio beroemd is om zijn wijngaarden en wijndorpen.

14. Houten chalet in de Luxemburgse Ardennen

Midden in de Luxemburgse Ardennen kun je volledig tot rust komen in dit houten chalet. Het 4-persoons vakantiehuisje telt 2 slaapkamers en staat op een kleinschalig vakantiepark. Wil je graag je hond meenemen? Geen probleem op het vakantiepark en in de accommodatie zijn honden van harte welkom.

Houten chalet in Luxemburg

Houten chalet in Luxemburg. Foto: natuurhuisje.nl

Luxemburg streeft naar duurzaamheid en milieubescherming, met initiatieven gericht op het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen en het behoud van biodiversiteit. Het land heeft zich gecommitteerd aan internationale overeenkomsten zoals het Klimaatakkoord van Parijs en werkt samen met andere naties om de impact van klimaatverandering.

15. Boutique hotel in Luxemburg

Aan de oevers van een idyllisch riviertje in Luxemburg kun je een luxe kamer boeken in dit boutique hotel. Het hotel vormt een uitstekend vertrekpunt voor het maken van aantrekkelijke wandelingen in een betoverend landschap. In de omgeving zijn ook pittoreske dorpjes te bezoeken.

Boutique hotel in Luxemburg

Boutique hotel in Luxemburg. Foto: vipio.com

Sport speelt een belangrijke rol in Luxemburg, met populaire activiteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën en wintersporten in de Ardennen. Het land heeft ook een rijke traditie in wielrennen en is de thuisbasis van de jaarlijkse wielerwedstrijd, de Tour de Luxembourg.

Natuurhuisjes in het buitenland

Deze blogs over natuurhuisjes in het buitenland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.