Skip to main content

Steeds meer mensen huren een safaritent in Nederland. Een safaritent wordt ook wel een bungalowtent of glampingtent genoemd. Overnachten in een luxe safaritent is een vorm van glamping. De meeste safaritenten staan op campings en vakantieparken. Maar je vindt ze ook in bossen, heidegebieden of in andere landschappen.

Kinderen vinden het vaak leuk én spannend om in een safaritent te slapen. Het heeft iets avontuurlijks en exotisch. Het lijkt net alsof je op de Afrikaanse savanne overnacht.

Wij hebben 15 mooie safaritenten die je in Nederland kunt huren op een rijtje gezet!

1. Safaritent huren in Zeeland

Deze safaritent staat in het dorpje Kamperland (Zeeland). Safaritent 4 bevindt zich op het Roompot Beach Resort, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Op het vakantiepark kun je ook Safaritent 6 huren.

 • Beschrijving: Roompot Beach Resort is één van de mooiste vakantieparken van Nederland. Het park ligt in een waanzinnig mooie omgeving en de faciliteiten zijn overweldigend.
 • Omgeving: Kamperland ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Noord-Beveland grenst aan het prachtige Veerse Meer.
Safaritent op Roompot Beach Resort

Safaritent 4 op Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Het Masai Mara National Park in Kenia is de ‘place to be’ voor het maken van een safari. Dit Afrikaanse natuurpark heeft een grootte van 150.000 hectare: 1,5 keer groter dan de Veluwe.

2. Luxe safaritent huren in het Gooi

In het Noord-Hollandse plaatsje Huizen bevindt zich deze luxe safaritent. Safaritent 2-4 is op Landal Safaritenten Gooise Heide gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen. Op het vakantiepark kun je ook Safaritent 4-5 en Safaritent 4-6 huren. De safaritenten bezitten ook een badkamer.

 • Beschrijving: Safaritenten Gooise Heide is één van nieuwste Landal-parken. Op het park kun je alleen maar overnachten in exclusieve safaritenten.
 • Omgeving: In de Gooise bossen kun je fijn wandelen en fietsen. Een bezoekje aan de Gooise dorpjes Huizen, Naarden, Laren, Blaricum, Bussum of Hilversum is ook aanbevelenswaardig.
Safaritent op Landal park

Safaritent 2-4 op Landal Safaritenten Gooise Heide. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Mensen die deelnemen aan een Afrikaanse safari willen graag de ‘big five’ spotten. Te weten: de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en het luipaard.

3. Safaritent huren op vakantiepark

Deze safaritent staat in het dorpje Noord-Scharwoude (Noord-Holland). Safaritent 6 bevindt zich op EuroParcs Molengroet, heeft 2 slaapruimtes en biedt ruimte aan 6 gasten. Op het vakantiepark kun je ook andere glampingtenten huren.

 • Beschrijving: Safaritent 6 is gelijkvloers en volledig ingericht. Op het overdekte terras van het vakantieverblijf staat een picknicktafel.
 • Omgeving: Noord-Scharwoude ligt niet ver van het Noordzeestrand. Een dagje naar Bergen aan Zee of Egmond aan Zee is sterk aan te bevelen.
Safaritent op vakantiepark in Noord-Holland

Safaritent 6 op EuroParcs Molengroet. Foto: europarcs.nl

Leuk feitje: Sommige safari’s zijn zeer duur, luxe en exclusief. Dan moet je denken aan kosten die oplopen tot wel 1.000 euro per dag.

4. Safaritent huren in Flevoland

In het Flevolandse plaatsje Biddinghuizen bevindt zich deze safaritent. Safaritent 5 is op Molecaten Park Flevoland gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vijf mensen herbergen. Op het vakantiepark kun je ook Safari Lodge-tent 5 huren.

 • Beschrijving: De compleet ingerichte safaritenten van dit vakantiepark zijn luxe. Hierdoor is het mogelijk om zorgeloos te kamperen in een prachtige omgeving.
 • Omgeving: Park Flevoland ligt aan de oevers van het Veluwemeer. De recreatiemogelijkheden op én om het Veluwemeer zijn groot.
Safaritent op Molecaten vakantiepark

Safaritent 5 op Molecaten Park Flevoland. Foto: molecaten.nl

Interessant weetje: De kans is groot dat je een Afrikaanse olifant spot tijdens een safari in Afrika. Deze indrukwekkende zoogdieren kunnen meer dan 6.000 kilogram wegen.

5. Safaritent huren op camping

Deze safaritent staat in het dorpje Lieren (Gelderland). De safaritent bevindt zich op Ardoer Camping De Bosgraaf, heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 6 kampeerders. Op de camping kun je ook Safaritent XS huren.

 • Beschrijving: De safaritent is ruim en volledig ingericht. Op het overdekte terras is het heerlijk genieten.
 • Omgeving: Natuurliefhebbers kunnen de Veluwe verkennen. Cultuurliefhebbers brengen een bezoekje aan de omliggende hanzesteden.
Safaritent op camping de Bosgraaf

Safaritent op Ardoer Camping De Bosgraaf. Foto: ardoer.com

Leuk feitje: Het woord ‘safari’ komt uit het Swahili en betekent ‘lange reis’. Sommige taaldeskundigen denken echter dat het woord safari een Arabische oorsprong heeft.

6. Luxe safaritent op Safaripark Beekse Bergen

Deze luxe safaritent staat in de plaats Hilvarenbeek (Noord-Brabant). De safaritent bevindt zich op Safaripark Beekse Bergen, bezit 2 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen.

 • Beschrijving: De ultieme safaritent-beleving in Nederland vind je uiteraard op de Safaripark Beekse Bergen. ’s Ochtends word je gewekt door brullende leeuwen.
 • Omgeving: Hilvarenbeek is gezegend met een flink aantal musea. Breng een bezoek aan Museumbrouwerij De Roos, Museum De Dorpsdokter of Museum Soet & Vermaeck.
Safaritent op Beekse Bergen

Safaritent op Safaripark Beekse Bergen. Foto: beeksebergen.nl

Leuk feitje: In eigen land kun je op safari in Safaripark Beekse Bergen. Dit dierenpark opende zijn deuren in 1968.

7. Safaritent op mini-camping

In het Drentse dorp Stieltjeskanaal staat deze safaritent. Het vrijstaande vakantieverblijf staat op een mini-camping, bezit twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen huisvesten.

 • Beschrijving: De safaritent staat op een voormalige golfbaan. Hierdoor is een schitterend glooiend terrein ontstaan.
 • Omgeving: In de omgeving van de camping zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld. Fietsliefhebbers komen ook aan trekken: Drenthe is één van de mooiste fietsprovincies van Nederland.
Safaritent op mini-camping

Safaritent op mini-camping. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Stieltjeskanaal is niet alleen de naam van een dorpje. Stieltjeskanaal is ook een kanaal dat van Coevorden naar Nieuw-Amsterdam loopt.

8. Safaritent aan rand van natuurgebied

Deze safaritent staat in de plaats Zwiggelte. Zwiggelte ligt in Drenthe. De tentlodge bevindt zich aan de rand van een natuurgebied, bezit 2 slaapruimtes en is geschikt voor 6 gasten. Het vakantieverblijf heeft ook een badkamer.

 • Beschrijving: De safaritent is volledig ingericht en ideaal voor een vakantie met familie of vrienden. Op het overdekte terras wacht tuinmeubilair om gebruikt te worden.
 • Omgeving: Op steenworp afstand van de safaritent bevindt zich het dorpje Borger. In Borger staat het grootste hunebed van Nederland: een absolute must om te gaan bekijken.
Safaritent in Drenthe

Safaritent in Zwiggelte, Drenthe. Foto: belvilla.nl

Leuk feitje: Zwiggelte is een zogenaamd esdorp. Esdorpen liggen op zandgronden en ontstonden in de middeleeuwen.

9. Safaritent aan de kust

In het Zeeuwse kustdorp Domburg staat deze safaritent. Safaritent 4 ligt op Hof Domburg, bezit twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen huisvesten. Hof Domburg ligt aan de Noordzee. Op het vakantiepark kun je ook in andere safaritenten verblijven.

 • Beschrijving: De safaritenten op Hof Domburg liggen vlak aan de Noordzee. Binnen een paar tellen sta je op het strand en kan het vertier beginnen.
 • Omgeving: Het kustlandschap van Zeeland is van een verbluffende schoonheid. Zo zijn de duinen hoog en breed en schreeuwen om verkend te worden: te voet of met de fiets.
Safaritent Hof Domburg

Safaritent op Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: Het chique Domburg is één van de mooiste badplaatsen van Nederland. Domburg heeft bovendien allure en werkt als een magneet op de high society van Nederland.

10. Safaritent op de Veluwe

Deze safaritent staat in het gehucht Nieuw-Milligen. Nieuw-Milligen ligt midden op de Veluwe in Gelderland. De safaritent bevindt zich op Vakantiepark Rabbit Hill, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Er is ook een badkamer aanwezig.

 • Beschrijving: De grote safaritent heeft een gezellige zit- en eethoek. Buiten is het aangenaam vertoeven in de veranda.
 • Omgeving: Op safari gaan op de Veluwe is een optie. Met een beetje geluk spot je de ‘grote vijf’ van het natuurgebied: de vos, ree, Schotse hooglander, het wilde zwijn en het edelhert.
Safaritent op Landal Rabbit Hill

Safaritent op Vakantiepark Rabbit Hill. Foto: landal.nl

Leuk feitje: Met een gehucht wordt een woonplaats bedoeld die kleiner is dan een dorp. Soms wordt een gehucht een buurtschap genoemd.

11. Safaritent in Groningen

Deze safaritent staat in het dorpje Wehe-den Hoorn (Groningen). De safaritent bevindt zich op een landgoed, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen.

 • Beschrijving: De safaritent is luxe en van alle gemakken voorzien. Het verblijf zal aanvoelen als glamping.
 • Omgeving: De mogelijkheden in de omgeving zijn ongekend: wandelen, fietsen, wadlopen en kanoën. Waddeneiland Schiermonnikoog ligt ook binnen handbereik.
Bungalowtent in Groningen

Bungalowtent in Wehe-den Hoorn, Groningen

Leuk feitje: Wehe-den Hoorn maakt onderdeel uit van de Europese wandelroute E9. Deze route is bijna 5.000 kilometer lang.

12. Safaritent in Friesland

In het Friese plaatsje Niawier staat deze safaritent. Het vakantieverblijf ligt in een weiland, heeft één slaapvertrek en kan maximaal aan twee mensen onderdak bieden.

 • Beschrijving: Kamperen in deze safaritent zal uitermate goed bevallen. Het sanitairgebouw ligt op steenworp afstand en er kan heerlijk gegeten worden aan de picknicktafel.
 • Omgeving: De Waddenzee is niet ver weg: ideaal om een dagtochtje te maken naar één van de Waddeneilanden. Een stedentripje naar Leeuwarden is ook een optie.
Bungalowtent in Friesland

Bungalowtent in Niawier, Friesland

Leuk feitje: Niawier is een zogenaamd drielingdorp. Niawier ligt namelijk heel dicht bij de dorpen Metslawier en Oosternijkerk. Tussen de drie dorpen onderling is een nauwe samenwerking. Naast drielingdorpen bestaan er ook tweelingsdorpen.

13. Safaritent in Gelderland

Deze safaritent staat in het dorpje Altforst (Gelderland). De safaritent bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark, heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 6 gasten.

 • Beschrijving: De safaritent is zeer luxe met onder andere een ruime badkamer en goeduitgeruste keuken. Huurder mogen gebruikmaken van een kano om het waterrijke gebied te verkennen.
 • Omgeving: Altforst ligt midden in het Land van Maas en Waal. Dit gebied wordt gekenschetst door rivieren, weilanden en bossen. Ideaal voor lange wandel- en fietstochten.
Luxe safaritent in Gelderland

Luxe safaritent in Altforst, Gelderland

Leuk feitje: In Altforst vindt ieder jaar het startschot plaats van de DijkenSport. De DijkenSport is marathon over de dijken van de gemeente West Maas en Waal.

14. Safaritent op kleinschalig park

In het Zeeuwse plaatsje Graauw staat deze safaritent. De safaritent staat op een kleinschalig vakantiepark, heeft verschillende slaapvertrekken en kan maximaal aan zes mensen onderdak bieden.

 • Beschrijving: De safaritent bezit alle denkbare faciliteiten voor een zorgeloze vakantie in een adembenemende omgeving. Midden in een zogenaamd voedselbos welteverstaan.
 • Omgeving: Graauw is een prima uitvalsbasis om het Zeeuwse landschap te gaan verkennen. Een gebied met duinen, akkergronden, bossen, kwelders en weilanden. Door de afwezigheid van zware industrie, is de lucht bovendien superzuiver.
Safaritent op kleinschalig park

Safaritent op kleinschalig park in Zeeland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: In Graauw is de Maria Hemelvaartskerk te bekijken. Dit godshuis dateert van 1855.

15. Safaritent in Overijssel

Deze safaritent staat in het dorpje IJhorst (Overijssel). De safaritent bevindt zich op een kleine camping, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen.

 • Beschrijving: De safaritent is mooi vormgegeven en stijlvol ingericht. De camping grenst aan een prachtig bos.
 • Omgeving: IJhorst ligt in het Reestdal. Het Reestdal is één van de fraaiste natuurgebieden van Overijssel.
Safaritent in Overijssel

Safaritent in IJhorst. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: IJhorst ligt op de grens van Overijssel met Drenthe. In het christelijke dorpje is een imposante klokkenstoel te bewonderen.

Glamping in Nederland

Deze blogs over glamping in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.