Skip to main content

Het berglandschap van Zwitserland is van een betovende schoonheid. Verspreid door dit landschap kun je overnachten in natuurhuisjes. Dit zijn vakantiehuisjes die midden in de Zwitserse natuur liggen. Een natuur die gekenschetst wordt hoge bergen, grote meren en rustgevende valleien. Huur een natuurhuisje in dit Alpenlandje en geniet.

In deze blog ontdek je 10 natuurhuisjes in Zwitserland.

1. Natuurhuisje hoog in de bergen van Zwitserland

Droom je van een natuurhuisje hoog in de bergen van Zwitserland? Reserveer dan dit houten chalet in het Zwitserse Wallis. Het knusse huis is meer dan tweehonderd jaar oud, telt twee slaapkamers en kan vier gasten herbergen. Gasten die getrakteerd worden op een waanzinnig uitzicht vanaf het natuurhuisje.

Natuurhuisje in Zwitserland in Wallis

Houten chalet in Wallis. Foto: natuurhuisje.nl

Zwitserland staat bekend om zijn langdurige neutraliteit en heeft sinds 1815 niet deelgenomen aan een oorlog. Deze neutraliteit is vastgelegd in de Zwitserse grondwet en is een belangrijk kenmerk van het land. Zwitserland heeft zich onthouden van militaire allianties met andere landen en heeft als beleid om zich niet te mengen in buitenlandse conflicten.

2. Chalet met waanzinnig uitzicht in Zwitserland

Zoek je een natuurhuisje met een waanzinnig uitzicht in de bergen van Zwitserland? Boek dan dit houten chalet nabij het Zwitserse dorpje Nendaz. De accommodatie is smaakvol ingericht en biedt ruimte aan zes personen. Neem je bergschoenen maar mee, in de omgeving kun je indrukwekkende wandelingen maken.

Natuurhuisje in Zwitserland in Nendaz

Natuurhuisje in Nendaz. Foto: vipio.com

Zwitserland is een land met vier officiële nationale talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Deze taalkundige diversiteit weerspiegelt de verschillende culturele en historische achtergronden van de verschillende regio’s in Zwitserland. Het maakt Zwitserland uniek in vergelijking met veel andere landen.

3. Natuurhuisje in de heuvels van Zwitserland

In de heuvels van Jura & Dreiseenland kun je vakantievieren in dit natuurhuisje. Jura & Dreiseenland is de regio van Zwitserland die bekend staat om zijn makers van exclusieve horloges. Het chalet ligt op een hoogte van duizend meter, heeft een grote tuin en kan vier gasten ontvangen.

Natuurhuisje in Zwitserland in Jura en Dreiseenland

Natuurhuisje in Jura & Dreiseenland. Foto: natuurhuisje.nl

Zwitserland staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende berglandschap, vooral de Alpen die een groot deel van het land bedekken. De Matterhorn en de Eiger zijn twee iconische bergpieken in de Zwitserse Alpen. De Matterhorn, gelegen aan de grens tussen Zwitserland en Italië, is een van ’s werelds meest herkenbare bergen vanwege zijn kenmerkende piramidevormige top.

4. Chalet in de bergen van Zwitserland

Hoog in bergen van het Zwitserse Wallis kun je dit monumentale chalet huren. Het sprookjesachtige natuurhuisje is van alle gemakken voorzien en biedt ruimte aan drie gasten. Gasten die in een droom terechtkomen: het uitzicht en de omgeving zijn van een verbluffende schoonheid.

Natuurhuisje in Zwitserland in Staldendried

Natuurhuisje in Wallis. Foto: vipio.com

Zwitserland heeft een lange traditie van financiële stabiliteit en discretie. Het land staat bekend om zijn strikte bankgeheim, dat historisch gezien klanten een hoog niveau van privacy bood. Dit heeft Zwitserland aantrekkelijk gemaakt voor internationale investeerders en vermogende individuen die waarde hechten aan vertrouwelijkheid.

5. Natuurhuisje aan een meer in Zwitserland

Zwitserland staat niet alleen bekend om zijn hoge bergen, maar ook zijn grote meren. Meren die gevuld zijn met kraakhelder gletsjserwater van betoverende kleuren. Langs een van die meren kun je verblijven in dit natuurhuisje. Het houten chalet biedt ruimte aan vier gasten.

Natuurhuisje in Berner Oberland, Zwitserland

Natuurhuisje in Zwitserland. Foto: natuurhuisje.nl

Zwitserland staat bekend om zijn lange traditie van neutraliteit en heeft vaak gediend als een neutrale locatie voor internationale vredesbesprekingen en diplomatieke onderhandelingen. Het land heeft zogezegd geen deel uitgemaakt van een gewapend conflict sinds 1815 en heeft een beleid van neutraliteit gehandhaafd, waardoor het een geschikte gastheer is voor internationale bijeenkomsten.

6. Vakantiehuis in de Zwitserse Alpen

Het is tijdens ieder seizoen leuk om in de Zwitserse Alpen te verblijven. In de zomer kun je er fantastische wandelingen maken. Skiën en langlaufen zijn activiteiten voor de winter. Uiteraard moet je ook ergens overnachten. Dan is dit 6-persoons vakantiehuis geen verkeerde keuze.

Natuurhuisje met zonneterras in Nendaz, Zwisterland

6-persoons vakantiehuis in Zwitserland. Foto: vipio.com

Zwitserland heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd voor hoogwaardige horloges en heerlijke chocolade. Zwitserse horlogemakers, zoals Rolex, Omega en Patek Philippe, zijn internationaal bekend vanwege hun vakmanschap, innovatie en nauwkeurigheid. Deze horlogemerken hebben een sterke positie in de luxe horloge-industrie en zijn erg gewild.

7. Natuurhuisje in rustige vallei in Zwitserland

Ben je op zoek naar een natuurhuisje in een rustige vallei in Zwitserland? Ga dan genieten in dit houten chalet in het Zwitserse dorpje Graubünden. De authentieke accommodatie beschikt over twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. In de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen: wandelen, mountainbiken, skiën en langlaufen.

Natuurhuisje in Zwitserland in Graubünden

Natuurhuisje in Graubünden. Foto: natuurhuisje.nl

Zwitserland staat wereldwijd bekend om zijn efficiënte en punctuele openbaar vervoersysteem. Het land heeft een uitgebreid netwerk van treinen, bussen en trams die zorgvuldig zijn geïntegreerd om reizigers een naadloze mobiliteitservaring te bieden. De Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) beheert het grootste deel van het treinvervoer.

8. Stenen natuurhuisje in de Zwitserse bergen

Soms lijkt iets te mooi om waar te zijn, maar is het toch waar. Dat zou van toepassing kunnen zijn voor dit stenen natuurhuisje, hoog in de bergen van Zwitserland. De accommodatie is knus, authentiek en biedt ruimte aan vier personen. Zij kunnen kunnen genieten van een prachtig uitzicht.

Natuurhuisje in Malvaglia in Zwitserland

Stenen natuurhuisje in Malvaglia. Foto: vipio.com

Zwitserland staat bekend om zijn unieke vorm van directe democratie. Het land heeft een systeem van volksraadplegingen (referenda) waarbij burgers rechtstreeks kunnen stemmen over belangrijke kwesties en wetsvoorstellen. Dit systeem verschilt van representatieve democratieën waarin burgers hun vertegenwoordigers kiezen die vervolgens beslissingen nemen namens hen.

9. Appartement aan een meer in Zwitserland

De Vierwaldstättersee is een van de mooiste meren van Zwitserland en van Europa. Aan de oevers van de Vierwaldstättersee kun je een appartement huren op het Alpenresort Vierwaldstättersee. Niet alleen het meer is van een grote schoonheid, dat geldt ook voor de omliggende bergen.

Natuurhuisje in Alpen Resort Vierwaldstättersee

Appartement op Alpenresort Vierwaldstättersee. Foto: landal.nl

Zwitserland staat bekend om zijn sterke nadruk op milieubescherming en het behoud van natuurlijke schoonheid. Het land heeft een lange geschiedenis van milieubewustzijn en heeft verschillende maatregelen genomen om zijn natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Zwitserland heeft talloze nationale parken, natuurreservaten en beschermde gebieden.

10. Lodge in de Zwitserse Alpen

In de Zwitserse Alpen, op een hoogte van 1.505 meter, kun je een luxe lodge huren op Alpine Lodge Lenzerheide. In en rondom dit vakantiepark is veel te doen en te beleven. Gedurende de winter kun je er je skiskills laten zien op de piste en in de zomer staan de Alpenweiden in volle bloei en kun je er heerlijk wandelen.

Vakantiepark Alpine Lodge Lenzerheide

Alpine Lodge Lenzerheide. Foto: landal.nl

Zwitserland staat bekend om zijn rijke kaastradities, die teruggaan tot de middeleeuwen. Veel Zwitserse kazen worden nog steeds volgens traditionele methoden geproduceerd. Het land heeft verschillende regio’s met hun eigen unieke kaasvariëteiten, beïnvloed door lokale klimatologische omstandigheden en traditionele productiemethoden.

Meer natuurhuisjes in het buitenland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.