Skip to main content

Het feit dat Oeganda de ‘Parel van Afrika’ wordt genoemd, is niet voor niets. Het Afrikaanse land beschikt namelijk over een overweldigende natuur met unieke dieren en planten. Het landschap van Oeganda (Uganda) is zeer divers en wordt gekenschetst door droge savannes, tropische regenwouden, grote meren en hoge bergen. Het is fantastisch om een rondreis door Oeganda te maken.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 rondreizen door Oeganda!

1. Rondreis door Oeganda

Tijdens deze 16-daagse rondreis kom je op de mooiste plekken van Oeganda. Zo breng je een bezoek aan het Murchison Falls National Park en ga je op safari om leeuwen, olifanten en giraffen te spotten. Uiteraard mag tijdens de rondreis een boottocht op de Nijl niet ontbreken om oog in oog te komen met nijlkrokodillen.

Murchison Falls in Oeganda

Murchison Falls National Park

Het meest iconische dier van Oeganda is de berggorilla. Deze mensapen leven in het Bwindi Impenetrable National Park. De afmetingen van berggorilla’s zijn indrukwekkend te noemen. Zo hebben de mannen een schofthoogte van bijna twee meter met een gewicht van meer dan tweehonderd kilogram. Een berggorilla-man is zes keer sterker dan een mens-man! Een bezoek aan de gorilla’s behoort tot de mogelijkheden tijdens de 16-daagse rondreis naar Oeganda.

2. Groepsrondreis door Oeganda

Als je het groene hart van Oeganda wil ontdekken, moet je deelnemen aan deze 21-daagse groepsrondreis door Oeganda. In de jungle van het Afrikaanse land leven berggorilla’s en chimpansees. Zebra’s, giraffen en leeuwen bevolken de Oegandese savannes. De bevolking van dit natuurparadijs is uiterst vriendelijk. Tijdens de rondreis overnacht je in uitstekende accommodaties.

Zebra's in Oeganda

Zebra’s in Oeganda

Ook in Oeganda is de leeuw ‘The King of the Jungle’. De leeuwen van Oeganda zijn daarnaast bijzonder: ze zijn namelijk extreem vaardig in het beklimmen van bomen. De boomklimmende leeuwen van Oeganda leven in het Queen Elizabeth National Park. Hoog in de bomen vinden de leeuwen verkoeling en hebben ze minder last van stekende vliegen.

3. Rondreis door Oeganda en Tanzania: inclusief Zanzibar!

Deze 21-daagse rondreis brengt je naar alle hotspots van Oeganda (Kampala, Queen Elizabeth National Park, Lake Bunyonyi en Lake Victoria). Daarnaast maak je kennis met de mooiste natuurgebieden van Tanzania (Serengeti en de Ngorongoro-krater). Als klap op de vuurpijl wordt Zanzibar bezocht. Dit Tanzaniaanse eiland staat bekend om zijn betoverende stranden.

Lake Victoria in Oeganda

Lake Victoria in Oeganda

Sommige Oegandese meren en rivieren worden bevolkt door nijlpaarden. Dat lijken vredelievende dieren die geen vlieg kwaad doen. Dat klopt ook. Tot het moment dat hun territorium of jongen in gevaar komen. Berg je dan maar! Een geïrriteerd nijlpaard verandert in een nietsontziende tank die over alles en iedereen heen walst. Als ze niet worden uitgedaagd, is er gelukkig niets aan de hand.

4. Ontdek Oeganda: 10-daagse rondreis!

Tijdens deze 10-daagse rondreis door Oeganda kom je op de mooiste plekken van dit Afrikaanse land terecht. De onvergetelijke reis start in de hoofdstad Kampala. Daarna worden het Kibale Forest National Park, Queen Elizabeth National Park, Bwindi Impenetrable Forest en Lake Mburo aangedaan. In deze natuurparken overnacht je in uitstekende accommodaties. Tijdens de safari’s maak je kennis met de wildlife van Oeganda.

Olifant in wildpark Oeganda

Olifant in Oeganda

De kans dat je een jachtluipaard spot in Oeganda is klein: jachtluipaarden zijn namelijk extreem zeldzaam. Het jachtluipaard is van een onwaarschijnlijke schoonheid. Het hypnotiserende vachtpatroon, de betoverende kop en de spectaculaire manier van rennen, maken indruk. Met een topsnelheid van 110 km/uur is het jachtluipaard het snelste landdier van de planeet.

5. Hoogtepunten Oeganda: 12-daagse rondreis!

Deze 12-daagse rondreis door Oeganda is om nooit te vergeten. De reis voert je langs alle hoogtepunten van dit prachtige land. Zo ga je de indrukwekkende watervallen van het Murchison Falls National Park bezoeken en maak je een cruise op de machtige Nijl. Het Kibale National Park is ook zo’n juweeltje: met een beetje geluk spot je er chimpansees en bosolifanten.

Chimpansee in Kibale National Park

Chimpansee in Kibale National Park

Als je een kudde olifanten over de savanne van Oeganda ziet struinen, lijk je in een andere tijd verzeild te raken. Vijf miljoen jaar na het uitsterven van de laatste dinosauriërs ontwikkelden zich al de eerste voorvaderen van de huidige olifanten. Olifanten ogen prehistorisch en zijn majestueus. Het zijn fascinerende dieren die veel respect afdwingen.

6. Individuele rondreis door Oeganda

Berggorilla’s, chimpansees en leeuwen: je gaat ze allemaal zien tijdens deze 14-daagse individuele rondreis door Oeganda. Maar het Afrikaanse land heeft nog zoveel meer te bieden. Wat te denken van het Murchison Falls National Park. Raak in dit park betoverd door de Nijl en zijn watervallen. Het Murchison Falls National Park is het meestbezochte Oegandese natuurpark.

Giraffen in wildpark in Oeganda

Giraffen in wildpark in Oeganda

Nog maar 70.000 giraffen leven in de Afrikaanse wildernis. Een groot deel daarvan sprokkelt zijn kostje bij elkaar op de savannes van Oeganda. Door zijn lange nek heeft een giraffe toegang tot het gebladerte dat hoog in de boomtoppen groeit. Om deze sappige blaadjes te plukken, maakt de giraffe gebruik van zijn krachtige tong.

7. Kampeerreis door Oeganda: avontuurlijk!

Tijdens deze 15-daagse kampeerreis ga je op avontuur door Oeganda. Je hebt tijdens deze kampeersafari de keuze uit twee logeer-opties: slapen in een tent of slapen in een kamer. Uiteraard worden tijdens de reis alle beroemde Oegandese natuurparken aangedaan en ga je leeuwen, olifanten en giraffen spotten. Als extra optie kun je deelnemen aan een gorilla-trekking.

Schoenbekooievaar in Oeganda in wildpark

Schoenbekooievaar in Oeganda

Het is alsof je op set van Jurassic Park verzeild bent geraakt! Dat is het gevoel dat je krijgt als je oog in oog met een schoenbekooievaar komt. Alles aan deze oervogel oogt prehistorisch: oogt miljoenen jaren oud. In de moerasrijke gebieden van Oeganda kun je de schoenbekooievaar aan het werk zien. Aan de waterkant wacht hij geduldig op het moment dat een prooidier binnen de reikwijdte van vlijmscherpe snavel komt.

8. Rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania

Als je de drie mooiste Afrikaanse landen in één reis wil bezoeken, is deze 27-daagse rondreis de perfecte keuze. Het indrukwekkende Victoriameer speelt een hoofdrol tijdens deze onvergetelijke reis. Maar ook de Serengeti en de Ngorongoro-krater zullen een diepe indruk achterlaten. Tijdens de talloze safari’s zul je veel wilde dieren spotten.

Ngorongoro Crater Conservation Area

Ngorongoro-krater in Tanzania

Wat bizons zijn voor Noord-Amerika, zijn gnoes voor Afrika. Ooit leefden er miljoenen bizons op de Amerikaanse vlaktes, maar door ongebreidelde jacht kwam het voortbestaan van deze machtige diersoort in ernstig gevaar. Ook het aantal gnoes in Afrika, waaronder Oeganda, staat onder grote druk. Illegale jacht en leefruimteverlies zijn daar de verontrustende oorzaken van.

9. Ontdek Oeganda: 8-daagse individuele rondreis!

Oeganda heeft één van de meest diverse landschappen van Afrika. Oerwouden, savannes, moerassen, bergen, meren, rivieren en watervallen kenmerken het Oegandese landschap. Tijdens deze 8-daagse individuele rondreis maak je een reis door dit adembenemende landschap met zijn bijzondere bewoners. Tijdens de safari’s is de kans groot dat leeuwen, olifanten en giraffen zult tegenkomen.

Nijlkrokodil in Oeganda

Nijlkrokodil in Oeganda

Met een lengte van ruim zeven meter en een gewicht van meer dan achthonderd kilogram, is de nijlkrokodil de grootste krokodillensoort van Oeganda én van Afrika. De nijlkrokodil is zwaar bepantserd en uitgerust met tachtig vlijmscherpe tanden. Al dit wapentuig wordt ingezet om dood en verderf te zaaien onder zijn prooidieren: nijlkrokodillen hebben een onverzadigbare eetlust.

10. Rondreis door Oeganda: inclusief berggorilla’s!

Het hoogtepunt van deze 9-daagse rondreis door Oeganda is het Bwindi Impenetrable National Park. In dit natuurpark leven verschillende families berggorilla’s. Het is mogelijk om deze imposante mensapen te bezoeken. Een bezoek dat een diepe indruk zal achterlaten. Tijdens deze rondreis wordt ook kennisgemaakt met het Queen Elizabeth National Park: een indrukwekkend park.

Boomklimmende leeuw in het Queen Elizabeth National Park

Boomklimmende leeuw in het Queen Elizabeth National Park

De grijze kroonkraanvogel is de nationale vogel van Oeganda. Het is zelfs het nationale symbool van het Oost-Afrikaanse land. De vogel prijkt op de Oegandese vlag en op het wapen van Oeganda. Grijze kroonkraanvogels zitten regelmatig in bomen, hetgeen uniek is. Geen enkele andere kraanvogelsoort laat dit type gedrag zien.

Lees ook:

10x mooiste wildparken van Afrika

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.