Skip to main content

Slapen in een yurt is een bijzondere ervaring. De yurt (joert, ger) is een traditionele ronde tent die van origine wordt gebruikt door nomaden die rondtrekken op de steppen van Centraal-Azië. In landen als Mongolië, Afghanistan en Kazachstan is de yurt een zeer belangrijke vorm van huisvesting.

Tegenwoordig kun je ook vakantievieren (overnachten, slapen) in een yurt: ze staan op alle denkbare plaatsen door heel Nederland. Wij hebben 10 mooie yurts van Nederland waar je kunt slapen op een rijtje gezet!

1. Slapen in een yurt in Egmond aan den hoef

Deze yurt staat in het plaatsje Egmond aan den hoef in de provincie Noord-Holland. De yurt telt 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 personen. De yurt is smaakvol ingericht met mooie meubels en een fraaie keuken. Daarnaast is er ook een gezellige open haard en houtgestookte hottub aanwezig. Naast de yurt bevinden zich een douche en toilet.

De omgeving van de yurt is van een ongekende schoonheid. Egmond aan den hoef is één van de drie Egmonden. De andere twee zijn Egmond-Binnen en Egmond aan Zee. Het is zeer de moeite waard om de drie Egmonden te gaan ontdekken: al lopend of fietsend. Deze vakantie-accommodatie heeft bovendien fantastische reviews!

Yurt in Egmond aan den Hoef

yurt in Egmond aan den hoef

Leuk feitje! Als Pietje Paulusma op de beeldbuis windkracht 7 voorspelt, loopt het bij menig kampeerder dun door de broek. Tenten kiezen onherroepelijk het luchtruim als de weergoden zó hard gaan blazen: al jaag je 1.000 haringen de grond in om het vakantiestulpje te stutten. Mongoliërs daarentegen raken geenszins in paniek als hun weerprofeet een onheilspellende storm aankondigt. De wind krijgt namelijk geen grip op hun karakteristieke onderkomens. Omdat yurts rond zijn, kan de wind er altijd langs waaien en kunnen ze ontketenende steppe-storms met gemak doorstaan!

2. Overnachten in een yurt in Hoogmade

Deze yurt bevindt zich in Hoogmade, provincie Zuid-Holland. De yurt biedt ruimte aan twee personen en ligt naast een boerderij met een kleine boomgaard. Honden zijn hier toegestaan. Er is een BBQ aanwezig en voor wat extra sfeer mag er een kampvuurtje gestookt worden. In de buurt bevinden zich mooie fiets- en wandelroutes, o.a. rond de Braassemermeer.

Slapen in een yurt in Hoogmade

Yurt in Hoogmade

3. Overnachten in een yurt in Oene

Deze yurt bevindt zich in het plaatsje Oene (provincie Gelderland). De yurt is geschikt voor maximaal vier mensen en bevindt zich op het terrein van een zorgboerderij. De kaarsen en het houtkacheltje zorgen voor een supergezellige sfeer.

Op loopafstand van de yurt meandert de IJssel door het Gelderse landschap. Een landschap dat uitnodigt om verkend te worden met een fiets. De Veluwe is ook niet ver weg. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare is de Veluwe het grootste natuurgebied van Nederland met oneindig veel recreatiemogelijkheden op het gebied van natuur en cultuur. De vakantie-accommodatie heeft mooie beoordelingen!

Overnachten in yurt in Oene

Yurt in Oene

Interessant weetje! Als je denkt dat het in alle yurts woekeren met ruimte is, heb je het flink mis. Laat Gan Dege dan maar eens een yurt in je achtertuintje plaatsen. Deze Chinese topontwerper bouwt de grootste yurts ter wereld met duizelingwekkende afmetingen. Met hoogtes van 15 m, diameters van 35 m en vloeroppervlaktes van 900 m2, zullen gevoelens van beklemming en claustrofobie niet opborrelen tijdens het verblijf in zijn mega-yurts!

4. Slapen in een yurt in Valkenburg

Deze yurt staat in het stadje Valkenburg in de provincie Limburg. De yurt telt 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 personen. De yurt is basaal ingericht en voorzien van een hout- en petroleumkachel. In de tuin is een picknicktafel aanwezig en scharrelen een paar kippetjes rond. Kortom: het is een ideaal verblijf voor eco-toeristen.

De omgeving is óók om door een ringetje te halen; het natuurhuisje ligt namelijk midden in het Geuldal. Het Geuldal is één van de mooiste gebieden van Nederland met heuvels, wijnranken en akkergronden. Het gebied is bovendien rijk dooraderd met wandel- en fietspaden. Deze vakantie-accommodatie heeft bovendien fantastische reviews!

Yurt in Valkenburg

Yurt in Valkenburg

Leuk feitje! Rondtrekkende nomadenvolkeren maken al duizenden jaren lang gebruik van yurts: tot en met de dag van vandaag. Zo wonen er op een populatie van ruim drie miljoen, ongeveer twee miljoen Mongoliërs in yurts. Dat yurts ook interessante vakantieverblijven blijken te zijn, is van een veel latere datum. Tegenwoordig poppen vakantie-yurts op in oneindig veel landen en in alle denkbare landschappen. Zo zijn ze te vinden op de Afrikaanse savannes tussen brullende leeuwen, maar ook in Zuid-Amerika langs de kolkende Amazone-rivier. En wat denken van Frankrijk, Spanje, Italië en een hele trits andere Europese landen: overal kun je vakantievieren in yurts. Vanzelfsprekend kan Nederland niet achterblijven. In iedere vaderlandse regio kun je vandaag de dag overnachten in dit type ronde tenten: van het Friese merengebied tot aan de glooiende heuvels van het zuiden van Limburg!

5. Overnachten in een luxe yurt in Toldijk

Deze yurt staat in het plaatsje Toldijk, provincie Gelderland. De yurt is stijlvol en sfeervol ingericht en biedt met 1 slaapkamer ruimte aan maximaal 2 personen. De yurt staat bij een oude boerderij op een Achterhoeks landschap. Vanuit het terras van de yurt heb je een prachtig vrij uitzicht en alle privacy. Voor de koudere dagen is er een houtkachel aanwezig, waardoor de yurt het hele jaar door te boeken is.

Yurt in de Achterhoek

Luxe yurt in Toldijk

6. Overnachten in een yurt in Rijsbergen

Deze yurt bevindt zich in het plaatsje Rijsbergen (provincie Noord-Brabant). De yurt telt één slaapverblijf en is geschikt voor maximaal twee mensen. De yurt staat op een ecoboerderij met een grootte van 1,5 hectare. Op het terrein zijn toiletten en douches aanwezig. Het is ook mogelijk om hier kippen te voeren: erg interessant voor de kids. Daarnaast leven er veel vogels op én rond de boerderij; ideaal voor vogelliefhebbers.

Op steenworp afstand van de yurt ligt een prachtig natuurgebied: Breedbroeken. Het is leuk om hier doorheen te wandelen of fietsen. De vakantie-accommodatie heeft fantastische beoordelingen!

Yurt in Rijsbergen

Yurt in Rijsbergen

Interessant weetje! Traditionele yurts zijn gespeend van iedere vorm van privacy en comfort. Alle familieleden eten, slapen en leven in één ronde ruimte en kunnen elkaar dus niet ontlopen. Deze yurts bezitten bovendien geen toilet of badkamer: plassen en ontlasten gebeurt buiten de tent boven een gat. Drinkwater stroomt ook niet uit een kraantje, maar moet naar binnen gekruid worden met emmers. Sommige toeristen-yurts daarentegen lopen over van luxe en weelderigheid. Het hoogste segment vormen de zogenaamde glamping-yurts oftewel glamorous camping in een yurt. In dit type yurts struikel je niet over je medebewoners, maar stap je comfortabel in een sauna, hottub of jacuzzi onderwijl je peperdure Iraanse kaviaar wegspoelt met sprankelende champagne!

7. Slapen in een glazen yurt in Groesbeek

Deze glazen yurt staat in een heuvelachtig en bosrijk landschap in het dorpje Groesbeek, provincie Gelderland. De yurt heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Door de vele raampartijen heb je vanuit de yurt een prachtig uitzicht op de omgeving en als het donker en helder is kijk je vanuit het dakraam naar de sterrenhemel. Op het terrein geniet je van een eigen stukje bos met kampvuurplek.

Glazen yurt in het bos

Glazen yurt in Groesbeek

8. Slapen in een yurt in Warmond

Deze yurt staat in het plaatsje Warmond in de provincie Zuid-Holland. De yurt telt 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 personen. In deze yurt kun je verblijven zonder contact te hebben met de verhuurder of met andere mensen.

De yurt staat in een kleine boomgaard met uitzicht op de Boterhuispolder. Een plek die garant staat voor adembenemende zonsondergangen. Sinds 2019 is in de Boterhuispolder een pad aangelegd: het Boterhuispolderpad. Hierdoor is deze polder het hele jaar toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Het gebied is een waar eldorado voor (water)vogelliefhebbers: je ziet en hoort ze overal. Deze vakantie-accommodatie heeft fantastische reviews!

Yurt in Warmond

Yurt in Warmond

Leuk feitje! Yurt is Turks en betekent huis. De Russen zijn met dit woord aan de haal gegaan en hebben het verbasterd tot joert. Omdat Rusland eeuwenlang heer en meester was in Centraal-Azië, wordt het woord joert in deze gebieden nog veel gebruikt waarbij er bovendien veel lokale benamingen zijn ontstaan. Zo spreekt men in Mongolië van ger!

9. Overnachten in een yurt met wellness in Schijndel

Deze yurt bevindt zich in Schijndel, provincie Noord-Brabant. De yurt biedt ruimte aan maximaal twee personen. Voor wellness-liefhebbers is deze yurt een hele goede keuze. Op het terrein bevindt zich namelijk een houtgestookte tentsauna (banya) en een houtgestookte hottub. Er is ook een buitendouche voor de cool-down. Voor de ultieme wellnessbeleving boek je hier ook een massage.

Yurt met wellness

Yurt met wellness in Schijndel

10. Slapen in een yurt in Sittard

Deze yurt bevindt zich in een omsloten tuin van een woonboerderij in Sittard, Limburg. De ruime yurt is geschikt voor 2 personen en beschikt over diverse voorzieningen zoals elektra, water, WiFi en een klein campingtoilet. In de aangrenzende bungalow bevinden zich gedeelde voorzieningen, zoals een keuken, woonkamer en badkamer.

Slapen in een yurt in Limburg

Yurt in Sittard

Dit vind je misschien ook interessant: 5x wikkelhuisje (wikkelhouse) huren in Nederland!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.