Skip to main content

Een wikkelhuis (wikkelhouse) huren in Nederland wordt steeds populairder. Dat is niet zo verwonderlijk. Wikkelhuizen (wikkelhouses) zijn namelijk de meest duurzame tiny houses (kleine huisjes, mini-huisjes) ter wereld waarin je vakantie kunt vieren. Ze zijn maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele vakantiewoningen. Een wikkelhuisje is bovendien knus en van alle gemakken voorzien.

Wij hebben 10 wikkelhuisjes die je in Nederland kunt huren op een rijtje gezet!

1. Wikkelhuisje huren in Nederland

In de Ecowijk Oosterwold in Almere kun je dit wikkelhuisje huren. Het vakantiehuis beschikt over één slaapkamer en is geschikt voor twee mensen. Het vakantieverblijf is goed uitgerust en bezit zelfs een sauna en hottub: puur genieten dus. In het huisje is ook een houtkacheltje aanwezig. Dit kacheltje zorgt voor extra sfeer.

Wikkelhuisje met hottub in Almere

Wikkelhuisje in Eco

Ecowijk Oosterwold is heel bijzonder. De betrokkenheid van de bewoners is groot. Zij helpen mee met de aanleg van wegen, paden en andere voorzieningen. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om zelfvoorzienend te zijn. Dan moet je denken aan zonnepanelen en eigen drinkwatersystemen. Ecowijk Oosterwold is een supergroene wijk met een bos en dierweide.

2. Slapen in wikkelhuisje

Op een vakantiepark in het Overijsselse plaatsje Beerze kun je in dit wikkelhuisje vertoeven. Het grote vakantieverblijf heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer en kan 4 mensen herbergen. De luxe keuken is in het bezit van een vaatwasmachine: erg handig. Kinderen zullen zich niet snel vervelen op het park. Zo kunnen zij zich vermaken in het zwembad.

Wikkelhuisje op een vakantiepark in Overijssel

Wikkelhuisje op een vakantiepark in Overijssel. Foto: vipio.com

De omgeving van het vakantiepark zal iedereen bekoren. Natuurliefhebbers klimmen op de fiets of trekken hun wandelschoenen aan. Als je meer van pretparken houdt, is een bezoekje aan Attractiepark Slagharen aan te bevelen. Shoppen of een hapje eten kan ook: bezoek dan Zwolle. Zwolle is een typische Hanzestad met een historische binnenstad.

3. Wikkelhuisje op vakantiepark

Op steenworp afstand van het strand van de Zuid-Hollandse badplaats Ouddorp ligt Vakantiepark De Klepperstee. Een flink deel van de vakantiehuizen op dit park zijn wikkelhuisjes. Daar zitten kleine wikkelhuisjes tussen en grotere exemplaren. Op het park kun je ook verblijven in andere tiny houses. Vakantiepark De Klepperstee streeft na een groene en natuurlijke vakantiebeleving.

Wikkelhuisje op vakantiepark De Klepperstee

Wikkelhuisje op vakantiepark De Klepperstee. Foto: klepperstee.nl

Ouddorp is dé badplaats van Zuid-Holland en ligt op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Het is ook één van de populairste badplaatsen van Nederland. Ouddorp is een hotspot voor wandelaars, fietsers, windsurfers en kitesurfers. In Ouddorp zijn ook verschillende monumentale gebouwen te bekijken zoals het Blaeuwe Huus, Raadhuis, Schans, Ceres en Vuurtoren Westhoofd.

4. Wikkelhuisje op camping

Beerze Bulten is een vakantiepark én camping in het Overijsselse plaatsje Beerze. Op de Beerze Bulten kun je overnachten in twee type wikkelhuisjes: Wikkelhouse en Wikkelhouse XL. Beerze Bulten werd in 2022 verkozen tot de camping van het jaar in Nederland waarbij de twee wikkelhuisjes werden uitgeroepen tot de meest bijzondere huuraccommodaties.

Wikkelhuisje in Beerze Bulten

Wikkelhouse op vakantiepark Beerze Bulten

Voor kinderen is de Beerze Bulten een waar walhalla. Zo beschikt het over een groot indoorspeelparadijs en subtropisch zwemparadijs. Het zwemparadijs bestaat uit een binnen- en buitenbad en is geschikt voor alle leeftijden. Alleen al de waterglijbanen staan garant voor oneindig veel waterpret. De Beerze Bulten beschikt ook over een sauna en zoutgrot voor de ultieme ontspanning.

5. Overnachten in wikkelhuis in Amsterdam

Dit wikkelhuis ligt in één van de mooiste stukjes van Amsterdam: The Unbound. The Unbound is groot landgoed met veel groen een prachtige waterpartij. Het grote wikkelhuis beschikt over twee slaapkamers en kan vier mensen herbergen. Door de grote ramen kan er veel licht binnenvallen en ontstaat een aangename sfeer.

Lees ook: 10x bijzonder overnachten in Amsterdam

Wikkelhouse in Amsterdam

Wikkelhouse in Amsterdam. Foto: natuurhuisje.nl

The Unbound staat garant voor een unieke ervaring. Aan de ene kant ben je dicht bij het centrum van Amsterdam en aan de andere kant verkeer je midden in de natuur. Op het landgoed kun je ook lekker eten in het restaurant: op de menukaart staan heerlijke seizoensgerechten. Kinderen vermaken zich in de speeltuin.

6. Wikkelhuisje aan water

Dit wikkelhuisje staat in het Zuid-Hollandse plaatsje Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen. Het prachtige wikkelhuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier personen. Het vakantiehuisje ligt midden in het Groene Hart van Nederland; een waanzinnig mooie omgeving voor echte rustzoekers. Het is erg leuk om een fluisterbootje te huren om daarmee de Nieuwkoopse Plassen te verkennen.

Wikkelhuisje in Noorden

Wikkelhuisje in Noorden. Foto: natuurhuisje.nl

Wikkelhuisjes worden opgebouwd uit uniforme modules die gemaakt zijn van golfkarton en hout. Iedere module bestaat uit vierentwintig lagen golfkarton die met milieuvriendelijke lijm aan elkaar geplakt zijn. Over de buitenste laag golfkarton wordt een waterdichte folielaag aangebracht die tenslotte met houten panelen wordt bekleed.

7. Wikkelhuisje: avontuurlijk en uniek!

In Apeldoorn (Gelderland) kun je dit wikkelhuis huren. Het vakantiehuis van gerecycled karton telt 1 kamer om te slapen en biedt ruimte aan maximaal 4 mensen. Het wikkelhuisje bevindt zich aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe; één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is aanbevelenswaardig om dit natuurgebied met een fiets of wandelend te verkennen.

Wikkelhuisje in Apeldoorn

Wikkelhuisje in Apeldoorn. Foto: natuurhuisje.nl

Iedere wikkelhuismodule heeft een breedte van 1,2 meter. Je kunt vervolgens net zoveel modules achter elkaar plaatsen als je wil. Dat kunnen er 3, 10 of 100 zijn; het aantal is onbeperkt. Voor het fabriceren van een wikkelhuismodule wordt gebruikgemaakt van een speciale mal. Deze enorme mal wordt ingezet om de 24 lagen golfkarton om de module te wikkelen; vandaar de naam wikkelhuis.

8. Wikkelhuisje in Friesland

Dit wikkelhuisje staat in het Friese plaatsje Stavoren. Het vakantiehuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier gasten. De omgeving van Stavoren wordt gedomineerd door water. Het is dus een ultieme vakantiebestemming voor waterliefhebbers. Stavoren is één van de Friese elf steden. De Friese elf steden zijn vooral bekend van de Elfstedentocht.

Wikkelhuisje in Stavoren

Wikkelhuisje in Stavoren. Foto: natuurhuisje.nl

Wikkelhuisjes kunnen voor alle denkbare doeleinden worden gebruikt. Je kunt erin wonen, werken, mediteren, musiceren, vergaderen, vakantievieren, et cetera. Ze kunnen bovendien overal geplaatst worden; aan het water, in de tuin, in het bos, op de heide, et cetera. Een wikkelhuisje kan vervoerd worden met een vrachtwagen, behoeft door het lage gewicht geen fundering, kan afgemonteerd worden in 1 dag en heeft een levensduur van 100 jaar.

9. Slapen in wikkelhuis in Gelderland

In Gorssel (Gelderland) kun je dit wikkelhuis huren. Het vakantiehuis van gerecycled karton telt 1 kamer om te slapen en biedt ruimte aan maximaal 4 mensen. Gorssel ligt vlak in de buurt van de IJssel. De omgeving van dit riviertje is van een adembenemende schoonheid. Het is leuk om langs de IJssel te wandelen of fietsen.

Wikkelhuisje in Gorssel

Wikkelhuisje in Gorssel. Foto: natuurhuisje.nl

Het wikkelhuis is een Nederlandse uitvinding. Het Amsterdamse bedrijf Fiction Factory is de ontwikkelaar en producent van wikkelhuizen. Op hun werkvloer draait de wikkelhuismodule-mal op volle toeren om de gepatenteerde wikkelhuismodules nauwkeurig in elkaar te wikkelen. Nederland is koploper in het bedenken van nieuwe woonconcepten. Zo verricht de Nederlandse toparchitect Piet Boon ook baanbrekend werk.

10. Wikkelhuisje in De Biesbosch

Dit wikkelhuisje staat in de Zuid-Hollandse stad Dordrecht. Het vakantiehuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier gasten. Dit duurzame tiny house bevindt zich in Nationaal Park De Biesbosch; een uniek natuurgebied én leefomgeving van bijzondere dieren als otters, bevers en zeearenden. De Biesbosch kun je op verschillende manieren verkennen: al wandelend of varend.

Lees ook: 10x natuurhuisje in de Biesbosch!

Wikkelhuisje in Dordrecht

Wikkelhuisje in Dordrecht. Foto: natuurhuisje.nl

Nationaal Park De Biesbosch heeft een oppervlakte van 90 km2 en ligt in twee provincies: Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het waterrijke natuurpark is verder op te delen in vier gebieden: Sliedrechtse Biesbosch, Hollandse Biesbosch, Brabantse Biesbosch (Noordwaard) en Brabantse Biesbosch (Zuidwaard). In de Biesbosch bevinden zich drie bezoekerscentra waar je informatie kunt opdiepen.

Bijzondere vakantiehuisjes in Nederland

Deze blogs over bijzondere vakantiehuisjes vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.