Skip to main content

Een wikkelhuis (wikkelhouse) huren in Nederland wordt steeds populairder en dat is niet zo verwonderlijk. Wikkelhuizen (wikkelhouses) zijn namelijk de meest duurzame tiny houses ter wereld waarin je vakantie kunt vieren. Ze zijn maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele (vakantie)woningen. Wij hebben de 5 mooiste wikkelhuisjes van Nederland die je kunt huren op een rijtje gezet.

Liever een ‘gewone’ tiny house huren? Lees dan onze blog: 10x tiny house huren in Nederland!

1. Wikkelhuisje huren in Noorden (Zuid-Holland)

In het Zuid-Hollandse plaatsje Noorden kun je een wikkelhuisje huren. Dit prachtige wikkelhuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier personen. Het kleine vakantiehuisje ligt midden in het Groene Hart van Nederland; een waanzinnig mooie omgeving voor echte rustzoekers.

Wikkelhuisje in Noorden

Wikkelhuisje in Noorden

Leuk feitje! Wikkelhuisjes worden opgebouwd uit uniforme modules die gemaakt zijn van golfkarton en hout. Iedere module bestaat uit vierentwintig lagen golfkarton die met milieuvriendelijke lijm aan elkaar geplakt zijn. Over de buitenste laag golfkarton wordt een waterdichte folielaag aangebracht die tenslotte met houten panelen wordt bekleed!

2. Wikkelhuisje huren in Apeldoorn (Gelderland)

In de Gelderse stad Apeldoorn kun je een wikkelhuis huren en boeken. Dit mooie wikkelhuis van gerecycled karton telt 1 kamer om te slapen en biedt ruimte aan maximaal 4 mensen. Het vakantiehuisje bevindt zich aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe; één van  de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het is aanbevelenswaardig om dit natuurgebied met een fiets of wandelend te verkennen.

Wikkelhuisje in Apeldoorn

Wikkelhuisje in Apeldoorn

Interessant weetje! Iedere wikkelhuismodule heeft een breedte van 1,2 meter. Je kunt vervolgens net zoveel modules achter elkaar plaatsen als je wil. Dat kunnen er drie, tien of honderd zijn; het aantal is onbeperkt. Voor het fabriceren van een wikkelhuismodule wordt gebruikgemaakt van een speciale mal. Deze enorme mal wordt ingezet om de vierentwintig lagen golfkarton om de module te wikkelen; vandaar de naam wikkelhuis!

3. Wikkelhuisje huren in Stavoren (Friesland)

In het Friese plaatsje Stavoren kun je een wikkelhuisje huren. Dit fraaie wikkelhuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier personen. De omgeving van Stavoren wordt gedomineerd door water. Het is dus een ultieme vakantiebestemming voor waterliefhebbers.

Wikkelhuisje in Stavoren

Wikkelhuisje in Stavoren

Leuk feitje! Wikkelhuisjes kunnen voor alle denkbare doeleinden worden gebruikt. Je kunt erin wonen, werken, mediteren, musiceren, vergaderen, vakantievieren, et cetera. Ze kunnen bovendien overal geplaatst worden; aan het water, in de tuin, in het bos, op de heide, et cetera. Een wikkelhuisje kan vervoerd worden met een vrachtwagen, behoeft door het lage gewicht geen fundering, kan afgemonteerd worden in één dag en heeft een levensduur van honderd jaar!

4. Wikkelhuisje huren in Gorssel (Gelderland)

In het Gelderse plaatsje Gorssel kun je een wikkelhuis huren en boeken. Dit stijlvolle wikkelhuis van gerecycled karton telt 1 kamer om te slapen en biedt ruimte aan maximaal 4 mensen. Gorssel ligt vlak in de buurt van de IJssel. De omgeving van dit riviertje is van een adembenemende schoonheid.

Wikkelhuisje in Gorssel

Wikkelhuisje in Gorssel

Interessant weetje! Het wikkelhuis is een Nederlandse uitvinding. Het Amsterdamse bedrijf Fiction Factory is de ontwikkelaar en producent van wikkelhuizen. Op hun werkvloer draait de wikkelhuismodule-mal op volle toeren om de gepatenteerde wikkelhuismodules nauwkeurig in elkaar te wikkelen!

5. Wikkelhuisje huren in Dordrecht (Zuid-Holland)

In de Zuid-Hollandse stad Dordrecht kun je een wikkelhuisje huren. Dit schitterende wikkelhuis telt één slaapkamer en biedt ruimte aan maximaal vier personen. Dit duurzame tiny house bevindt zich in Nationaal Park De Biesbosch; een uniek natuurgebied én leefomgeving van bijzondere dieren als otters, bevers en zeearenden.

Wikkelhuisje in Dordrecht

Wikkelhuisje in Dordrecht

Leuk feitje! Wikkelhuizen zijn hard bezig om de wereld te veroveren. Ze zijn nu al te bewonderen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Chili, Engeland en Amerika.

Deze blog vind je misschien ook leuk: Bijzondere vakantiehuisjes in Nederland: ontdek onze top 15!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.