Skip to main content

Een tiny house huren in Nederland is een waanzinnige ervaring! Onder tiny houses worden mini-huisjes verstaan. Het zijn vakantiehuisjes met een totale vloeroppervlakte tussen de vijftien en vijftig vierkante meter. De piepkleine vakantiewoninkjes worden van duurzame en ecologische materialen gemaakt en zijn van alle gemakken voorzien. Tiny houses bevinden zich bovendien op de fraaiste plekjes van ons land. Wij hebben de 10 mooiste tiny houses van Nederland die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Tiny house huren aan een vennetje!

Dit prachtige Tiny House bevindt zich aan de rand van het Wijchense Ven in het Gelderse plaatsje Alverna. Het mini-huisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen.

Leuk weetje! Wist je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen twee soorten Tiny Houses? Namelijk enerzijds verplaatsbare Tiny Houses en anderzijds niet-verplaatsbare Tiny Houses. Het leeuwendeel van een verplaatsbare Tiny House heeft wielen. Een verplaatsbare Tiny House moet overigens niet verward worden met een woonwagen!

2. Tiny house huren op een natuurkampeerterrein!

In de provincie Drenthe is dit tiny house te huur. Het kleine vakantiehuisje ligt in het plaatsje Mantinge op een natuurkampeerterrein, bezit twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens drie personen.

3. Tiny house huren aan een riviertje

Dit schitterende Tiny House bevindt zich aan de oever van het riviertje de Dinkel in het Overijsselse plaatsje Beuningen. Het mini-huisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen.

Leuk weetje! Wist je dat het concept van Tiny Houses uit de Verenigde Staten is komen overwaaien? Tiny Houses komt namelijk voort uit de zogenaamde Tiny House Movement (Small House Movement) met als initiatiefnemer de in Amerika wonende en werkende Britse architect Sara Susanka!

4. Tiny house huren midden in het bos

In de provincie Gelderland is dit tiny house te huur. Het kleine vakantiehuisje ligt in het plaatsje Ermelo midden in het bos, bezit één slaapvertrek en biedt ruimte aan hoogstens twee personen.

5. Tiny house huren aan een kanaaltje!

Dit fraaie Tiny House bevindt zich aan het kanaaltje de Nieuwe Zwemmer in het Friese plaatsje Westergeest. Het mini-huisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 3 personen.

Leuk weetje! Wist je dat er hele luxe én hele eenvoudige Tiny Houses zijn gebouwd? Sommige Tiny Houses zijn namelijk uitgerust met alle denkbare luxe faciliteiten zoals sauna’s en jacuzzi’s, andere mini-huisjes daarentegen zijn alleen ingericht met de basale voorzieningen!

Lees ook 12x natuurhuisje met jacuzzi huren in Nederland!

6. Tiny house huren op een eilandje!

In de provincie Zuid-Holland is dit tiny house te huur. Het kleine vakantiehuisje ligt in het plaatsje Hazerswoude-dorp op een eilandje, bezit één slaapvertrek en biedt ruimte aan hoogstens twee personen.

7. Tiny house huren aan het Veluwemeer!

Dit mooie Tiny House bevindt zich aan het Veluwemeer in het Gelderse plaatsje Hulshorst. Het mini-huisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Het Tiny Beach House (Type TH) is gesitueerd op het Europarcs Bad Hoophuizen.

Leuk weetje! Wist je dat sommige Tiny Houses diervriendelijk zijn? Er zijn namelijk mensen die niet zonder hun geliefde huisdier op vakantie gaan. Hun hond, kat of konijn gaat altijd mee naar hun vakantieverblijf. Gelukkig zijn er een flink aantal Tiny Houses te huur waar Pluto, Tijgertje en Flappie meer dan welkom zijn!

Lees ook: De leukste vakantieparken waar je hond welkom is!

8. Tiny house huren vlak aan de Noordzee!

In de provincie Noord-Holland is dit tiny house te huur. Het kleine vakantiehuisje ligt in het plaatsje Velsen-Zuid vlak aan de Noordzee, bezit één slaapvertrek en biedt ruimte aan hoogstens twee personen. Het Tiny House (Type TH) is gesitueerd op het Europarcs Buitenhuizen.

9. Tiny house huren aan een recreatieplasje!

Dit betoverende Tiny House bevindt zich aan een recreatieplasje in het Overijsselse plaatsje Hoge Hexel. Het mini-huisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen). Het Twents Tiny House 2+2 is gesitueerd op het Roompot Recreatiepark De Tolplas.

Leuk weetje! Wist je dat je Tiny Houses kunt huren die helemaal zelfvoorzienend zijn? Sommige mensen dromen er namelijk van om vakantie te vieren in Tiny Houses die compleet onafhankelijk zijn van de alle nutsbedrijven (elektriciteit, gas en water); dit wordt ook wel off-grid genoemd!

10. Tiny house huren aan een binnenmeertje!

In de provincie Drenthe is dit tiny house te huur. Het kleine vakantiehuisje ligt in het dorpje Tynaarlo aan een binnenmeertje, bezit één slaapvertrek en biedt ruimte aan hoogstens twee personen. Het Tiny House 2 is gesitueerd op het Roompot Villapark Akenveen.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.