Skip to main content

Het is leuk om te gaan eilandhoppen tussen de ABC-eilanden onderling. Dat zijn populaire combinatiereizen. Onder de ABC-eilanden worden Aruba, Bonaire en Curaçao verstaan. Ondanks het feit dat deze eilanden dicht bij elkaar liggen, zijn ze toch heel verschillend. Je kunt op twee manieren eilandhoppen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao: met een cruiseschip of met het vliegtuig.

Wij beschrijven 10 mogelijkheden om te eilandhoppen tussen de ABC-eilanden!

1. Eilandhoppen ABC-eilanden met cruiseschip

Tijdens deze 9-daagse cruisevakantie bezoek je Aruba, Bonaire en Curaçao. Het cruiseschip vertrekt vanuit de haven van Miami en vaart dan naar de ABC-eilanden toe, om uiteindelijk weer terug naar Miami te varen. In de loop van de tijd zijn de cruiseschepen steeds groter geworden. Met ruim 7.000 passagiers is ‘Wonder of the Seas’ het grootste cruiseschip ter wereld.

Cruiseschip voor eilandhoppen ABC-eilanden

Cruiseschip voor 9-daagse cruisevakantie. Foto: cruisewinkel.nl

Aruba behoort tot de Benedenwindse Eilanden. Het eiland is één van de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba heeft een fraaie bijnaam: One Happy Island; de spijker op z’n kop: iedereen op Aruba heeft een big smile op zijn of haar gezicht en is heel happy. One Happy Island wordt door veel Amerikanen en Canadezen bezocht.

2. Van Aruba naar Bonaire eilandhoppen

Palm Beach is het bekendste strand van Aruba. Direct aan Palm Beach kun je overnachten in RIU Palace Aruba. In dit 5-sterrenhotel kom je in een droom terecht: chique kamers, betoverende zwembaden, uitgebreide wellness en een hagelwit strand met wuivende palmbomen. Het is leuk om Aruba met een auto te verkennen. Je kunt het beste een auto huren via Sunny Cars.

RUI Palace Aruba

RIU Palace Aruba. Foto: tui.nl

Vanaf Aruba kun je eilandhoppen naar Bonaire. De afstand tussen Aruba en Bonaire bedraagt 189 kilometer. Dagelijks wordt er vanaf Aruba naar Bonaire gevlogen en van Bonaire naar Aruba. Verschillende kleine vliegmaatschappijen (DiviDivi Air, EZ Air en Aruba Airlines) bieden chatervluchten aan.

3. Eilandhoppen van Bonaire naar Curaçao

Aan de serene westkust van Bonaire kun je verblijven in Delfins Beach Resort Bonaire. Dit gloednieuwe resort ligt aan de azuurblauwgekleurde Caribische zee en beschikt over een hagelwit privéstrand. De natuur op Bonaire is van een verbluffende schoonheid en wordt uitstekend beschermd. Verken dit natuurparadijs met een auto: huur een auto via Sunny Cars.

Hotel aan het strand in Bonaire

Delfins Beach Resort Bonaire. Foto: tui.nl

Het is mogelijk om een combinatiereis te maken van Bonaire en Curaçao. De afstand tussen beide ABC-eilanden bedraagt 80 kilometer. Iedere dag wordt er vanaf Bonaire naar Curaçao gevlogen en visa versa. De vliegtijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De vliegtuigmaatschappijen op de ABC-eilanden vliegen met propeller- en straalvliegtuigen. Via Momondo zijn vliegtickets voor deze lokale chartervluchten te boeken.

4. Van Curaçao naar Aruba eilandhoppen

Vlak in de buurt van de hoofdstad van Curaçao kun je vakantievieren in Hotel Trupial Inn. In dit kleinschalige hotel kom je helemaal tot rust en zul je maximaal genieten. Curaçao is drie keer groter dan het Nederlandse Waddeneiland Texel. Op Curaçao is heel veel te zien en ontdekken. Met een huurauto van Sunny Cars ligt alles binnen handbereik.

Hotel Tropical Inn op Curacau

Hotel Trupial Inn. Foto: tui.nl

Als je op Curaçao bent, is het natuurlijk fantastisch om een dagje naar Aruba te hoppen. Tussen beide tropische eilanden ligt 113 kilometer Caribische Zee. Dagelijks is er een luchtbrug tussen Curaçao en Aruba. De locale luchtvaartmaatschappijen (DiviDivi Air, EZ Air en Aruba Airlines) vliegen met Britten-Norman-Islanders, Twin-Otters en Boeing-737-vliegtuigen.

5. Combinatiereis Aruba en Bonaire

Holiday Inn Resort Aruba is één van de top-resorts van Aruba. Alles wat je van een resort op een tropische bestemming verwacht, komt hier uit. Het privéstrand is hagelwit en wordt enkel en alleen onderbroken met wuivende palmbomen. Aan de westkant is de oceaan rustig en rollen de golven vriendelijk over de zandstranden heen.

Holiday Inn Resort in Aruba

Holiday Inn Resort Aruba. Foto: corendon.nl

Het is leuk om tijdens het verblijf op One Happy Island ook een dagje naar Divers Paradise te gaan. Divers Paradise is de bijnaam van Bonaire: de onderwaterwereld van Bonaire is van een verbluffende schoonheid en wordt hoog door de duikende medemens gewaardeerd. Om een combinantiereis mogelijk te maken, boek je een vliegticket op Momondo.

6. Met een cruiseschip eilandhoppen ABC-eilanden

Gedurende deze 10-daagse cruisevakantie ga je eilandhoppen op de Kaaimaneilanden en de ABC-eilanden. De cruisereis vertrekt vanuit de cruisehaven van het Amerikaanse Fort Lauderdale in Florida. Aan het einde van de cruise meert het schip weer af in deze haven. De afmetingen van hedendaagse cruiseschepen zijn immens: met 18 dekken zijn het net varende flatgebouwen.

Carribbean cruise ABC-eilanden

Cruisevakantie ABC-eilanden. Foto: cruisewinkel.nl

Bonaire ressorteert onder de Benedenwindse Eilanden. Dat wil zeggen dat het eiland in het zuiden van de Caribische Zee is gesitueerd; pal vóór de kust van Venezuela. Bonaire is een speciale gemeente van Nederland en behoort dus tot het land Nederland. Nederland, Sint Maarten, Aruba en Curaçao zijn de vier landen van het Koninkrijk der Nederlanden.

7. Combinatiereis Bonaire en Curaçao

Iets ten zuiden van Kralendijk ligt Ocean Breeze Bonaire: een hotel en appartementen-complex. Kralendijk is de kleurrijke hoofdstad van Bonaire. Het strand en de Caribische Zee liggen op slechts 500 meter afstand van Ocean Breeze Bonaire. Bonaire heeft een puntgaaf koraalrif: duikers uit de hele wereld komen het Bonairiaanse rif beduiken.

Ocean Breeze hotel Bonaire

Ocean Breeze Bonaire. Foto: tui.nl

Veel mensen maken een combinatiereis Bonaire en Curaçao. Helaas bestaat er geen veerdienst tussen beide Caribische Eilanden: je zult moeten vliegen. Het vliegveld op Bonaire heet Flamingo Airport en dat op Curaçao luistert naar de naam Hato Airport. Iedere dag vliegen er mensen van Flamingo Airport naar Hato Airport en weer terug.

8. Combinatiereis Curaçao en Aruba

De Jan Thielbaai is één van de beroemdste hotspots van Curaçao. Aan deze baai bevindt zich het Papagayo Beach Hotel. Het Papagayo Beach Hotel is een 4-sterrenhotel met fantastische faciliteiten. Het uitzicht vanaf het hotel is panoramisch: aan de hele kant de idyllische Jan Thielbaai en aan de andere kant de betoverende Caribische Zee.

 Papagayo Beach Resort in de Jan Thiel Baai

Papagayo Beach Hotel. Foto: tui.nl

Vanaf Curaçao is het aanbevelenswaardig om een tripje naar Aruba te maken. Je komt dan in een andere wereld terecht: de sfeer is heel anders. Ondanks dat de twee eilanden niet ver van elkaar afliggen, bij mooi weer kunnen ze elkaar zien, is er geen bootverbinding tussen Curaçao en Aruba: je zult in een chartervliegtuig moeten stappen. Tickets voor deze locale vluchten zijn te boeken via Momondo.

9. Eilandhoppen: Aruba en Bonaire!

Aruba is één van de populairste Caribische bestemmingen: ieder jaar bezoeken meer dan twee miljoen toeristen dit Benedenwindse Eiland. De smetteloze stranden, blauwe zee en het aangename klimaat vormen de belangrijkste trekpleisters. Op Aruba heb je de keuze uit tientallen hotels & resorts. Hotel Caribbean Palm Village behoort tot de beste Arubaanse hotels & resorts.

Hotel Caribbean Palm Village op Aruba

Hotel Caribbean Palm Village. Foto: tui.nl

Eilandhoppen tussen Aruba en Bonaire is mogelijk en populair: niet met een bootje, wél met een vliegtuigje. Tickets zijn verkrijgbaar via Momondo. Voor de mooiste stranden van de Caribische regio moet je op Aruba zijn. Bonaire daarentegen is voor sportduikers een paradijs: vanaf de Bonairiaanse kant loop je zo het koraalrif in.

10. Eilandhoppen: Bonaire en Curaçao!

Geen enkel ander eiland in de Caribische archipel telt meer vissoorten dan Bonaire: het Benedenwindse Eiland is enorm populair onder sportduikers. Veel Bonairiaanse hotels & resorts staan in het teken van de duiksport. Dat geldt ook voor Resort Chogogo Dive en Beach. Op buureiland Curaçao kun je ook uitstekend duiken. Boek een vliegticket en hop er een dagje naartoe.

Kleinschalig hotel op Bonaire

Resort Chogogo Dive en Beach. Foto: tui.nl

Curaçao valt onder de Benedenwindse Eilanden en is het grootste ABC-eiland. Op Curaçao is heel veel te zien en te beleven. Zo is het een absolute must om diens hoofdstad, Willemstad, te gaan bekijken. Willemstad is een zeer kleurrijke stad met veel monumentale gebouwen. De drijvende groente & fruitmarkt en de drijvende brug zijn high-lights die je zeker moet bekijken. Het eiland telt daarnaast honderden landhuizen en forten.

Meer verre reizen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.