Skip to main content

Veel mensen dromen van een huisje in the middle of nowhere in Drenthe. Een vakantiehuisje ver van de bewoonde wereld. Een afgelegen huisje waar het nog heerlijk rustig is en waar je fijn kunt genieten van de natuur zonder gestoord te worden door andere mensen. Een omgeving waarin je bovendien op een veilige manier vakantie kunt vieren: zeker tijdens de coronatijd.

Wij hebben 5 mooie vakantiehuisjes the middle of nowhere in Drenthe op een rijtje gezet!

Lees ook: 5x rustig gelegen vakantiehuisje in Gelderland!

1. Natuurhuisje in the middle of nowhere in Drenthe in Westerwolde

Dit natuurhuisje bevindt zich in Westerwolde in de provincie Drenthe. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt in the middle of nowhere, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 30 beoordelingen.

  • Beschrijving natuurhuisje: Het natuurhuisje ligt op een landgoed van maar liefst 10.000 m2. Het is daarnaast uiterst gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving natuurhuisje: De omgeving wordt gekenschetst door bossen, vennen, meertjes en heidevelden. In dit gebied zijn oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden: voor jong en oud.
Vakantiehuisje in middle of nowhere drenthe

Natuurhuisje in the middle of nowhere in Drenthe in Westerwolde

Leuk feitje: Drenthe staat bekend om zijn hunebedden: in totaal 52 stuks!

Vakantieparken in Drenthe

Tip! Vakantieparken in Drenthe

Wist je dat er in Drenthe heel veel vakantieparken te vinden zijn? Van bruisend tot lekker rustig. Bekijk eens de volgende aanbieders:

2. Blokhut in the middle of nowhere in Drenthe in Uffelte

Dit huisje bevindt zich in Uffelte in de provincie Drenthe. Uffelte behoort tot de gemeente Westerveld. De vrijstaande blokhut ligt in the middle of nowhere, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 2 beoordelingen.

  • Beschrijving blokhut: De knusse blokhut bezit een heerlijk slaapbank, nostalgische houtkachel en prachtige veranda.
  • Omgeving blokhut: De blokhut ligt midden in de Drentse bossen. Bossen waar je kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Her en der liggen er kleine meertjes in het woud waar je tijdens warme zomerse dagen fijn verkoelend kunt zwemmen.
Blokhut in middle of nowhere

Blokhut in the middle of nowhere in Drenthe in Uffelte

Interessant weetje: De hoofdstad van Drenthe is Assen. Een gezellige stad met bijna 70.000 inwoners!

3. Tiny House in the middle of nowhere in Drenthe in Uffelte

Dit tiny house bevindt zich in Mantinge in de provincie Drenthe. Mantinge behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. Het vrijstaande tiny house ligt in the middle of nowhere, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 3 personen. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 20 beoordelingen.

  • Beschrijving tiny house: Het tiny house is uniek. Het is namelijk volledig gemaakt van gevonden materialen. Uiteraard ontbreekt het aan helemaal niets in dit mini-huisje.
  • Omgeving tiny house: Akkers, bossen en heidevelden: dát zijn de landschappen waarmee het tiny house wordt omringd. Met een beetje geluk spot je er wilde zwijnen, vossen en Schotse Hooglanders. Dát zijn de dieren die er leven.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house in middle of nowhere

Tiny House in the middle of nowhere in Drenthe in Uffelte

Leuk feitje: De TT Assen is de belangrijkste motorrace van Nederland die verreden wordt op het circuit van Assen!

4. Lodge in the middle of nowhere in Drenthe in Wapserveen

Dit huisje bevindt zich in Wapserveen in de provincie Drenthe. Wapserveen behoort tot de gemeente Westerveld. De vrijstaande natuurlogde ligt in the middle of nowhere, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 8 beoordelingen.

  • Beschrijving lodge: De architect van de lodge heeft erg z’n best gedaan: het vakantiehuisje ziet er fantastisch uit en is bovendien voorzien van veel luxe zoals een mooie keuken, sauna en jacuzzi.
  • Omgeving lodge: De lodge ligt in de buurt van de mooiste Drentse natuurparken waaronder het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De flora en fauna van dit park zijn van een adembenemende schoonheid.
Huisje in middle of nowhere

Lodge in the middle of nowhere in Drenthe in Wapserveen

Interessant weetje: Meer dan 50% van de Drentenaren spreekt naast het Nederlands het Drents: een prachtig dialect!

5. Yurt in the middle of nowhere in Drenthe in Ruinerwold

Dit huisje bevindt zich in Ruinerwold in de provincie Drenthe. Ruinerwold behoort tot de gemeente De Wolden. De vrijstaande yurt ligt in the middle of nowhere, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 13 beoordelingen.

  • Beschrijving yurt: Natuurgenieters en onthaasters komen in deze luxe yurt helemaal aan hun trekken. Lekker ontspannen in de goed ingerichte yurt en relaxen in de privé-sauna.
  • Omgeving yurt: Je hebt hier echt het gevoel dat je alleen op de wereld bent: de yurt ligt verscholen in eeuwenoude bossen. Het enige geluid wat je hoort, is het gefluit van vogeltjes.

Lees ook: 10x slapen in een yurt!

Yurt in the middle of nowhere

Yurt in the middle of nowhere in Drenthe in Ruinerwold

Leuk feitje: Wildlands Adventure Zoo Emmen is één van de mooiste dierentuinen van Nederland. De deuren van deze Drentse dierentuin zwaaide in 2016 voor het eerst open!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.