Skip to main content

Overnachten in een boomhut is een unieke ervaring! Door heel Nederland kun je prachtige boomhuten (treehouses) huren die een avontuurlijke vakantie mogelijk maken. Vooral bij kinderen zal het een diepe indruk achterlaten; zij vinden dat heel spannend en hebben de tijd van hun leven. Zij overnachten het liefst in de hoogst mogelijke boomhut!

Sommige boomhutten zijn heel luxe met waanzinnige faciliteiten als sauna’s en jacuzzi’s. Andere boomhutten daarentegen zijn basic maar bezitten wel voorzieningen als slaapkamers, keukens, toiletten, kachels en internetverbindingen.

Wij hebben de 10 mooiste boomhutten in Nederland voor een boomhut overnachting op een rijtje gezet!

1. Overnachten in een boomhut met glijbaan op de Veluwe!

Deze prachtige boomhut met glijbaan bevindt zich in het Gelderse Hoenderloo midden op de Veluwe. De boomhut ligt op Landal GreenParks Miggelenberg. De boomhut ligt 3 meter boven de grond en is geschikt voor maximaal 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen).

Boomhut op Landal park

Boomhut op Landal GreenParks Miggelenberg

Leuk feitje! De hoogste boom van Nederland staat in het Gelderse Apeldoorn. Het is een douglasspar met een lengte van 50,45 meter. De boom staat in het Kroondomein Het Loo en werd tussen 1860 en 1870 aangeplant nadat hij door Koning Willem III was ingevoerd uit de Verenigde Staten. In het Amerikaanse Redwood National Park bevindt zich de hoogste boom ter wereld: een kustmammoetboom met een lengte van 116,07 meter.

2. Boomhut overnachting aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld!

Deze schitterende Treehouse Boomhut XXL bevindt zich in het Drentse Dwingeloo aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. De boomvilla ligt op de Ardoer Camping Torentjeshoek. De boomhut ligt 7 meter boven de grond en is geschikt voor maximaal 7 personen. Op de camping zijn ook nog twee andere boomhutten te huur: boomhut type 1 (maximaal 2 personen) en boomhut type 2 (maximaal 4 personen).

Boomhut camping Ardoer

Treehouse Boomhut XXL

Interessant weetje! De oudste boom van Nederland staat in het Brabantse Sambeek. Het is een Hollandse linde met een leeftijd van meer dan 500 jaar. In het Amerikaanse Inyo National Forest bevindt zich de oudste boom ter wereld: een bristlecon-den van meer dan 5.000 jaar oud!

3. Overnachten in een boomhut met touwbrug in Drenthe!

Deze mooie Boomhut XXL met een 14 meter lange touwbrug bevindt zich in het Drentse Hoogersmilde. De boomhut ligt op de Ardoer Camping De Reeënwissel. De boomhut bevat een whirlpool en is geschikt voor maximaal 4 personen.

Boomhut met touwbrug

Boomhut op camping De Reeënwissel.

Leuk feitje! De dikste boom van Nederland staat in het Gelderse Brummen. Het is een mammoetboom met een stamomtrek van 8 meter en 54 centimeter. In het Mexicaanse Oaxaca bevindt zich de dikste boom ter wereld: een moerascipres met een omvang van ruim 36 meter!

4. Slapen in een boomhut aan de rand van een riviertje!

Deze betoverende boomhut met terras bevindt zich aan de rand van een riviertje in het Overijsselse Zuna; vlak in de buurt van de Sallandse Heuvelrug. De boomhut telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 5 personen.

Boomhut in Overijssel

Boomhut in het Overijsselse Zuna

Interessant weetje! De giftigste boomsoort ter wereld is de manzanillaboom. De takken, bladeren en vruchten van deze in de Caraïben voorkomende boom bevatten een zeer giftig wit sap. Als het melkachtige goedje in contact komt met de huid, ontstaan er verbrandingen en blaren. De op frisse-appeltjes-gelijkende-vruchten opeten, is ook geen goed idee; keelzwellingen, maagdarmbloedingen en een shock vallen je dan ten deel!

5. Overnachten in een boomhut met loopbrug in Friesland!

Deze adembenemende boomhut met loopbrug bevindt zich in het Friese Easterein. De boomhut telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Bij deze vakantie-accommodatie is het bovendien mogelijk om contactloos te verblijven.

Boomhut met loopbrug Friesland

Boomhut in het Friese Easterein

Leuk feitje! De hardste boomsoort ter wereld is de zwart ijzerhout. Zwart ijzerhout komt voor aan de kust van Zuid-Afrika en diens hout heeft de hoogste dichtheid van alle houtsoorten waardoor het direct zinkt als het in water terechtkomt. Het is bijna ondoenlijk om zwart ijzerhout om te zagen!

6. Boomhut overnachting midden in de natuur!

Deze markante boomhut bevindt zich in het Utrechtse Nigtevecht; midden in de natuur. De boomhut telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen.

Boomhut in natuur

Boomhut in het Utrechtse Nigtevecht;

Interessant weetje! De kleinste boomsoort ter wereld is de dwergwilg. Dwergwilgen hebben een gemiddelde lengte van 2 centimeter met doorschieters tot 6 centimeter. Dwergwilgen mogen dan klein zijn, ze spelen wél een zeer grote rol in bij de voedselvoorziening van talloze diersoorten van het Noordpoolgebied!

7. Boomhut overnachting aan de rand van een Drents natuurpark!

Deze grote boomhut bevindt zich in het Drentse Ansen; aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. De boomhut telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 5 personen. Bij deze accommodatie is bovendien contactloos verblijf mogelijk.

grote oomhut in Drenthe

Boomhut in het Drentse Ansen

Leuk feitje! De duurste boomsoort ter wereld is de jeneverbes bonsai. In 1981 wisselde een 250 jaar oud exemplaar van eigenaar voor twee miljoen Amerikaanse dollars op een Japanse bonsai bomenveiling!

8. Slapen in een boomhut aan een meertje in Drenthe!

Deze bijzondere boomhut bevindt zich in het Drentse Grolloo aan een meertje. De boomhut telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 4 personen.

Boomhut in speeltuin Drenthe

Boomhut aan een meertje in Drenthe

Interessant weetje! De meest gefotografeerde boom ter wereld staat in de Amerikaanse staat Californië. Het is een cipres van meer dan 250 jaar en wordt de Lone Cypress genoemd. De boom bevindt zich geïsoleerd aan de rotsige oostkust, is miljoenen keren voor de eeuwigheid vastgelegd en geniet een iconische status!

9. Overnachten in een boomhut in de buurt van drie natuurparken!

Deze unieke boomhut bevindt zich in het Drentse Ruinen; vlak in de buurt van drie natuurparken. De boomhut telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 6 personen.

Boomhut op vakantiepark Drenthe

Boomhut in de buurt van drie natuurparken

Leuk feitje! In Nederland groeien ongeveer 160 miljoen bomen. Dat aantal verbleekt bij de 3,04 biljoen bomen die totaal op de wereld hebben wortelgeschoten. Als je niet van bomen houdt, kun je het beste naar Malta verhuizen, op dit piepkleine eilandje in de Middellandse Zee zul je ze amper treffen. Boomadepten daarentegen kunnen beter koers zetten naar India; dat land kent namelijk de hoogste boomdichtheid ter wereld!

10. Boomhut overnachting midden in het Twentse bos!

Deze nostalgische boomhut bevindt zich in het Overijsselse Easterein. De boomhut telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 3 personen. Bij deze accommodatie is bovendien contactloos verblijf mogelijk.

Boomhut in het bos Overijssel

Boomhut midden in het Twentse bos

Interessant weetje! De grove den is de meestvoorkomende boomsoort van Nederland; één op de drie Nederlandse bomen is een grove den. Op de tweede en derde plaats volgen de eik en douglas. Ons land telt ongeveer 35 inheemse boomsoorten; mondiaal zijn er in totaal meer dan 60.000 soorten bomen beschreven!

Dit vind je misschien ook interessant:

Bijzondere vakantiehuisjes in Nederland: ontdek onze top 15!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.