Skip to main content

Een boomhut overnachting is een unieke ervaring. Door heel Nederland kun je boomhutten boeken die een avontuurlijke vakantie mogelijk maken. Vooral bij kinderen zal het een diepe indruk achterlaten. Zij vinden slapen in een boomhut spannend en hebben er de tijd van hun leven.

In deze blog ontdek je 20 boomhutten in Nederland waar je kunt overnachten.

1. Boomhut met glijbaan

Deze boomhut met glijbaan bevindt zich in het Gelderse Hoenderloo midden op de Veluwe. De boomhut ligt op Vakantiepark Miggelenberg. De boomhut bevindt zich drie meter boven de grond en is geschikt voor vier personen; twee volwassenen en twee kinderen.

Boomhut op Landal park

Boomhut op Vakantiepark Miggelenberg. Foto: landal.nl

De hoogste boom van Nederland staat in het Gelderse Apeldoorn. Het is een douglasspar met een lengte van 50,45 meter. De boom bevindt in het Kroondomein Het Loo en werd tussen 1860 en 1870 aangeplant nadat hij door Koning Willem III was ingevoerd uit de Verenigde Staten.

2. Boomhut voor 5 personen

Nabij het Veluwse dorpje Otterloo kun je slapen in deze boomhut op hoogte: een waanzinnige ervaring. De bijzondere accommodatie bevindt zich op een vakantiepark met tal van faciliteiten. Zo kunnen kinderen gaan spelen in de indoorspeeltuin of zich laten vermaken met de animatie.

Zwerfhut op hoogte in Otterlo

Boomhut op hoogte. Foto: europarcs.nl

Boomhutten in Nederland zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire vorm van recreatieve accommodatie. Deze unieke verblijven trekken zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen aan die op zoek zijn naar een bijzondere en avontuurlijke overnachtingservaring. Boomhutten laten gasten genieten van de rust en stilte van de natuur.

3. Boomvilla bij een natuurgebied

Deze schitterende boomvilla bevindt zich in het Drentse Dwingeloo aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld; een uniek natuurgebied. De bijzondere accommodatie staat op Camping Torentjeshoek. De boomhut ligt zeven meter boven de grond en is geschikt voor maximaal zeven gasten.

Boomhut camping Ardoer

Boomvilla Nationaal Park Dwingelderveld. Foto: ardoer.com

De oudste boom van Nederland staat in het Brabantse Sambeek. Het is een Hollandse linde met een leeftijd van meer dan vijfhonderd jaar. In het Amerikaanse Inyo National Forest bevindt zich de oudste boom ter wereld: een bristlecon-den van meer dan vijfduizend jaar oud.

4. Boomhut overnachting met jacuzzi

Zoek je een boomhut met jacuzzi in Nederland? Boek dan deze 4-persoons boomhut nabij het Noord-Brabantse dorpje Uden. De boomhut bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark in een groene omgeving. Het vakantiehuisje is van alle gemakken voorzien. De aanwezige jacuzzi vormt de slagroom op de taart.

Boomhut overnachting

Boomhut met jacuzzi. Foto: sandberghe.nl

De dikste boom van Nederland staat in het Gelderse Brummen. Het is een mammoetboom met een stamomtrek van 8 meter en 54 centimeter. In het Mexicaanse Oaxaca bevindt zich de dikste boom ter wereld: een moerascipres met een omvang van ruim 36 meter.

5. Boomhut op camping in Overijssel

Wil je een keertje overnachten in een boomhut in Overijssel? Laat dan je oog vallen op deze 5-persoons boomhut nabij het Overijsselse dorpje IJhorst. De bijzondere accommodatie staat op 4 meter hoge palen en is ideaal voor mensen met kinderen. Het vakantie-onderkomen is van alle gemakken voorzien.

Boomhut op camping de Vossenburcht

5-persoons boomhut in Overijssel. Foto: devossenburcht.nl

De giftigste boomsoort ter wereld is de manzanillaboom. De takken, bladeren en vruchten van deze in de Caraïben voorkomende boom bevatten een zeer giftig wit sap. Als het melkachtige goedje in contact komt met de huid, ontstaan er verbrandingen en blaren.

6. Boomhut overnachting op Safaripark Beekse Bergen

Ga overnachten in deze 4-persoons boomhut op Safaripark Beekse Bergen en ervaar de natuur op z’n best. Het voelt als een verblijf op de Afrikaanse savanne en geluiden van wilde dieren op de achtergrond. De boomhut telt 3 slaapkamers en is van alle gemakken voorzien.

Boomhut op Safaripark Beekse Bergen

Boomhut op Safaripark Beekse Bergen. Foto: beeksebergen.nl

Boomhutten krijgen veel aandacht in de media, met regelmatige reportages in televisieprogramma’s, tijdschriften en blogs die zich richten op reizen, wonen en outdoor-activiteiten. Deze media-aandacht heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit en bekendheid van boomhutten als een aantrekkelijke vakantiekeuze.

7. Boomhut met glijbaan overnachting

Nabij het Noord-Brabantse dorpje Vinkel kun je overnachten in Boomhut Koekoek. Boomhut Koekoek biedt ruimte aan vier gasten en bevindt zich op een kindvriendelijk vakantiepark. De bijzondere accommodatie is van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen is er een glijbaan aanwezig.

Boomhut met glijbaan overnachting

Boomhut Koekoek. Foto: dierenbos.nl

In Nederland zijn veel boomhutten ontworpen om het hele jaar door bewoond te kunnen worden. Dit betekent dat ze zijn uitgerust met goede isolatie en verwarmingsmogelijkheden, zodat gasten ook in de winter comfortabel kunnen verblijven. Het geeft een magische ervaring om in een warme, knusse boomhut te zitten terwijl buiten de sneeuw valt.

8. Boomhut met loopbrug in Friesland

Deze adembenemende boomhut met loopbrug bevindt zich in het Friese Easterein. De boomhut telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Het uitzicht is adembenemend: je kijkt uit over landerijen. Bij deze vakantie-accommodatie is het mogelijk om contactloos te verblijven.

Boomhut met loopbrug Friesland

Boomhut met loopbrug in Friesland. Foto: natuurhuisje.nl

De hardste boomsoort ter wereld is de zwart ijzerhout. Zwart ijzerhout komt voor aan de kust van Zuid-Afrika en diens hout heeft de hoogste dichtheid van alle houtsoorten waardoor het direct zinkt als het in water terechtkomt. Het is bijna ondoenlijk om zwart ijzerhout om te zagen.

9. Boomhut overnachting in Flevoland

Droom je van een vakantie in een boomhut? Laat dan die droom uitkomen en ga overnachten in deze 4-persoons boomhut in Flevoland. Dat is wakker worden tussen het gefluit van kleurrijke vogeltjes en het getrippel van wegspringende eekhoorntjes. De boomhut bevindt zich op een camping.

Boomhut overnachting op een camping

4-persoons boomhut in Flevoland. Foto: vipio.com

Veel boomhutten worden gebouwd met duurzaamheid als prioriteit. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen zoals gerecycled hout en natuurlijke isolatiematerialen. Bovendien zijn sommige boomhutten uitgerust met duurzame energieoplossingen zoals zonnepanelen, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.

10. Boomhut overnachting voor 2 personen

In het schilderachtige landschap van Zuid-Limburg kun je overnachten in deze 2-persoons boomhut. De treelodge bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark nabij het pittoreske dorpje Gulpen. In de natuurrijke omgeving van het park kun je uitdagende wandelingen en fietstochten maken.

Boomhut overnachting in Gulperberg

Boomhut overnachting voor 2 personen. Foto: eurparcs.nl

Boomhutten variëren sterk in hun voorzieningen en luxe. Sommige boomhutten zijn zeer luxe en bieden waanzinnige faciliteiten zoals sauna’s en jacuzzi’s, waardoor ze een exclusieve en comfortabele ervaring bieden. Aan de andere kant zijn er ook basic boomhutten die eenvoudiger zijn, maar nog steeds over essentiële voorzieningen beschikken zoals slaapkamers, keukens en toiletten.

11. Boomhut op camping in Drenthe

Wees welkom in deze 4-persoons boomhut nabij het Drentse dorpje Dwingeloo. De bijzondere accommodatie staat op een familiecamping. Deze knusse camping beschikt over tal van faciliteiten voor jong en oud. Wat te denken van een groot openluchtzwembad met een razendsnelle glijbaan.

Boomhut overnachting op een camping

4-persoons boomhut in Dwingeloo. Foto: ardoer.com

Doordat boomhutten vaak in afgelegen en bosrijke gebieden liggen, bieden ze een uitstekende gelegenheid om wilde dieren van dichtbij te observeren. Gasten kunnen vaak vogels, eekhoorns en reeën. Deze directe verbinding met de natuur is een van de grote attracties van het verblijven in een boomhut.

12. Boomhut overnachting in Utrecht

Deze markante boomhut bevindt zich in het Utrechtse Nigtevecht; midden in de natuur. De boomhut telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. De bijzondere accommodatie is buisvormig en staat op palen. Dat is ’s ochtends wakker worden van het gefluit van vogeltjes.

Lees ook: 10x bijzonder overnachten in Utrecht!

Boomhut in natuur

Boomhut in het Utrechtse Nigtevecht. Foto: natuurhuisje.nl

De kleinste boomsoort ter wereld is de dwergwilg. Dwergwilgen hebben een gemiddelde lengte van twee centimeter met doorschieters tot zes centimeter. Dwergwilgen mogen dan klein zijn, ze spelen wél een zeer grote rol in bij de voedselvoorziening van talloze diersoorten van het Noordpoolgebied.

13. Grote boomhut in Drenthe

Zoek je een originele boomhut voor een groot gezelschap? Wellicht is deze 6-persoons boomhut dan een uitstekende keuze. De bijzondere accommodatie bevindt zich nabij het Drentse dorpje Andersen en behoort tot de populairste boomhutten van Nederland: kinderen kun je geen groter plezier doen.

Boomhut voor 6 personen

6-persoons boomhut in Drenthe. Foto: vipio.com

Er is een grote diversiteit aan boomhutontwerpen in Nederland. Sommige boomhutten zijn eenvoudig en rustiek, bedoeld om een minimalistische en natuurlijke ervaring te bieden. Andere zijn luxe en modern, uitgerust met alle gemakken van thuis, zoals elektriciteit, verwarming en comfortabele bedden.

14. Boomhut overnachting in Drenthe

Deze grote boomhut bevindt zich in het Drentse Ansen; aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. De boomhut telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vijf personen. Bij deze accommodatie is contactloos verblijf mogelijk. In Nationaal Park Dwingelderveld kun je wandelen en fietsen.

grote oomhut in Drenthe

Boomhut in het Drentse Ansen. Foto: natuurhuisje.nl

De jeneverbes bonsai wordt beschouwd als een van de duurste boomsoorten ter wereld, vooral vanwege de hoge prijzen die sommige exemplaren kunnen behalen op veilingen. In 1981 werd een 250 jaar oude jeneverbes bonsai verkocht voor twee miljoen Amerikaanse dollars op een Japanse bonsaiveiling, wat het een van de duurste bonsai ooit maakte.

15. Boomhut midden in de bossen

Zoek je een boomhut midden in de bossen? Dan is deze 4-persoons boomhut in de bossen van Drenthe precies wat je zoekt. Als je in de boomhut overnacht lijk je regelrecht in een sprookje terecht te zijn gekomen: de sfeer en omgeving zijn indrukwekkend.

Boomhut bij Nationaal Park Drents-Friese Wold

4-persoons boomhut in Drenthe. Foto: vipio.com

Overnachten in een boomhut is een unieke ervaring die gasten dichter bij de natuur brengt. Het geluid van vogels die zingen in de ochtend, bladeren die ritselen in de wind en het zachte wiegen van de boomhut creëren een serene en rustgevende sfeer.

16. Boomhut overnachting aan een meertje

Deze bijzondere boomhut bevindt zich in het Drentse Grolloo aan een meertje. De boomhut telt één slaapkamer en is geschikt voor vier gasten. De omgeving van Grolloo is adembenemend. Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden. Het is een bestemming om helemaal tot rust te komen.

Boomhut in speeltuin Drenthe

Boomhut aan een meertje in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

De meest gefotografeerde boom ter wereld staat in de Amerikaanse staat Californië. Het is een cipres van meer dan 250 jaar en wordt de Lone Cypress genoemd. De boom bevindt zich geïsoleerd aan de rotsige oostkust, is miljoenen keren voor de eeuwigheid vastgelegd en geniet een iconische status.

17. Boomhut voor 2 personen in Friesland

Heb je zin in een avontuurlijke overnachting in Friesland? Boek dan deze 2-persoons boomhut op het karakteristieke Friese platteland. De unieke accommodatie is torenhoog en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving. Het vakantie-onderkomen is van alle gemakken voorzien en is een lust voor het oog.

Bijzonder natuurhuisje

Boomhut in Friesland. Foto: vipio.com

Boomhutten zijn verspreid over het hele land, van de uitgestrekte bossen van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug tot de schilderachtige Friese meren en de glooiende heuvels van Limburg. Elke locatie biedt een uniek landschap en een specifieke ervaring: voor jong en oud.

18. Boomhut midden op de Veluwe

Zoek je een boomhut midden op de Veluwe? Boek dan deze 4-persoons boomhut nabij het Veluwse dorpje Schaarsbergen. De bijzondere accommodatie bevindt zich op een hoogte van 7,5 meter en is te bereiken via een wenteltrap. Het uitzicht vanaf de boomhut is adembenemend.

Boomhut overnachting in Arnhem

4-persoons boomhut op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

In Nederland groeien ongeveer 160 miljoen bomen. Dat aantal verbleekt bij de 3,04 biljoen bomen die totaal op de wereld hebben wortelgeschoten. Als je niet van bomen houdt, kun je het beste naar Malta verhuizen, op dit piepkleine eilandje in de Middellandse Zee zul je ze amper treffen.

19. Boomhut aan een rivier in Overijssel

Wil je vakantievieren in een boomhut in een sprookjesachtig decor? Ga dan overnachten in deze 5-persoons boomhut aan een meanderende rivier in het overweldigende Overijssel. De bijzondere accommodatie staat aan de rand van een vakantiepark. Een vakantie-oord met tal van faciliteiten.

Boomhut overnachting in Overijssel

5-persoons boomhut in Overijssel. Foto: vipio.com

Veel boomhutten zijn ontworpen met gezinnen in gedachten. Ze bieden veilige en avontuurlijke speelomgevingen voor kinderen, met functies zoals touwbruggen, glijbanen en klimmuren. Daarnaast bieden ze vaak educatieve mogelijkheden, zoals natuurexcursies en workshops, waardoor kinderen op een leuke manier over de natuur kunnen leren.

20. Bijzondere boomhut midden op de Veluwe

Deze bijzondere boomhut bevindt zich midden op de Veluwe. Het unieke 4-persoons vakantiehuisje kan prima als spothut worden gebruikt. Door de hoogte en camouflage van het onderkomen kun je er vogels en andere dieren spotten, zonder ze te verstoren. Ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Tiny house op hoogte

Bijzondere boomhut op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

De grove den is de meestvoorkomende boomsoort van Nederland; een op de drie Nederlandse bomen is een grove den. Op de tweede en derde plaats volgen de eik en douglas. Ons land telt ongeveer 35 inheemse boomsoorten; mondiaal zijn er in totaal meer dan 60.000 soorten bomen beschreven.

Meer boomhutten bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.