Skip to main content

Een kinderbungalow is ideaal als je met een baby of jonge kinderen op vakantie gaat. Kinderbungalows hebben verschillende voorzieningen voor kinderen. Dan moet je onder andere denken aan een aankleedkussen, commode, kinderstoeltje en toiletverkleiner. De meeste kinderbungalows bezitten bovendien kindveilige stopcontacten. Kindvriendelijke vakantiehuisjes beschikken meestal ook over een omheinde tuin. Kinderen kunnen dan veilig buiten spelen.

Wij hebben 15 kinderbungalows in Nederland op een rijtje gezet!

1. Kinderbungalow in Gelderland

Deze kinderbungalow bevindt zich in het plaatsje Eerbeek in Gelderland. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op Vakantiepark Coldenhove, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Het kindvriendelijke vakantieverblijf beschikt over tal van kindervoorzieningen. Te weten: aankleedkussen, commode, kinderbestek, kinderservies, toiletverkleiner, kinderbox, houten ledikant, kinderkamer met stapelbed en een kindertafel met kinderstoeltjes.

Kinderbungalow op Vakantiepark Coldenhove

Kinderbungalow op Vakantiepark Coldenhove. Foto: landal.nl

In de omgeving van het vakantiepark bevinden zich verschillende attracties voor kinderen. Wat te denken van de Koninklijke Burgers’ Zoo, het Klimbos Veluwe, de Loenense Waterval en de Apenheul. Koninklijke Burgers’ Zoo is één van de grootste en populairste dierentuinen van Nederland. Jaarlijk kopen meer dan één miljoen mensen er een kaartje om de exotische dieren te gaan bekijken.

2. Kindvriendelijke bungalow in Zuid-Holland

In de Zuid-Hollandse badplaats Kijkduin ligt deze kinderbungalow. De vrijstaande vakantie-accommodatie staat op Vakantiepark Kijkduin, heeft drie slaapvertrekken en biedt ruimte aan vier mensen. Het chalet is kindvriendelijk en beschikt over veel kinderfaciliteiten. Dan moet je denken aan een commode, babybadje, kinderledikant, kinderstoel, kinderbox en afgestopte wandcontactdozen. Op het vakantiepark zullen kinderen zich geen minuut vervelen.

Kinderbungalow in Kijkduin

Kinderbungalow op Vakantiepark Kijkduin. Foto: roompot.nl

Vakantiepark Kijkduin ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het strand hebben kinderen de tijd van hun leven. Daar kunnen zij diepe kuilen graven of grote zandkastelen bouwen. Kinderen vinden het ook leuk om met een schepnetje langs de vloedlijn op kleine visjes te jagen. Mooie schelpen zoeken is ook een aantrekkelijke optie.

3. Kinderbungalow in Friesland

Deze kinderbungalow bevindt zich in het plaatsje Appelscha in Friesland. Het vrijstaande vakantieverblijf ligt op RCN de Roggeberg, telt 3 slaapruimtes en is geschikt voor 6 gasten. De bungalow heeft leuke voorzieningen voor kinderen. Zo staat er voor hen in de kinderslaapkamer een slaaphuis te wachten. Uiteraard mogen een kindertafeltje, kinderstoeltjes en spelletjes niet ontbreken.

Kinderbungalow in Friesland

Kinderbungalow op RCN de Roggeberg. Foto: rcn.nl

Vlak in de buurt van RCN de Roggeberg bevinden zich voor kinderen interessante attracties. Wat te denken van Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe, Openluchtzwembad het Bospad en De Jongens van Outdoor. Verkeers- Attractiepark Duinen Zathe werkt volgens het all-in principe. Met andere woorden: eten en drinken zitten bij de toegangsprijs ingegrepen.

4. Kinderbungalow in bosrijke omgeving

In het Gelderse dorpje Hattem ligt deze kinderbungalow. Het vrijstaande vakantiehuis staat op Molecaten Park De Leemkule, heeft drie slaapvertrekken en biedt ruimte aan zes mensen. Het rietgedekte vakantiehuisje is ideaal voor jonge gezinnen. De knusse bungalow is uitgerust met kinderstoelen, kinderbadje, box met muziekmobiel, wipstoel, speelkleed, babygym en een speeleiland.

Kinderbungalow de Leemkule

Kinderbungalow op Molecaten Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

In de omgeving van Molecaten Park De Leemkule is er voor de jeugd heel veel te beleven. Dinoland Zwolle bijvoorbeeld. In dit park kom je oog in oog te staan met gigantische dinosauriërs die op ware grootte zijn nagemaakt. Dit is erg leerzaam en spannend. Walibi Holland is ook een leuk attractiepark om te bezoeken.

5. Kinderbungalow in Twente

Deze kinderbungalow bevindt zich in het plaatsje Tubbergen in Overijssel. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op Recreatiepark Kaps, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 5 personen (4 volwassenen en 1 baby). Het vakantiehuisje is ingericht voor mensen met kinderen. Zo zijn er een kinderbedje, kinderbox, commode en aankleedkussen aanwezig. In de volledig omheinde tuin kunnen de kids veilig spelen.

Kinderbungalow Kapschuur

Kinderbungalow op Recreatiepark Kaps. Foto: ardoer.com

In de buurt van Recreatiepark Kaps bevinden zich verschillende attractieparken die voor kinderen heel erg leuk zijn om te bezoeken. Dan moet je denken aan Avonturenpark Hellendoorn, Familiepretpark de Waarbeek, Attractiepark Slagharen, Speeltuin Morskieft, Kidcity en Plopsa Indoor Coevorden. Avonturenpark Hellendoorn telt meer dan dertig attracties waaronder drie spectaculaire achtbanen.

6. Kinderbungalow met hottub in Overijssel

Deze kinderbungalow ligt in het dorpje Wierden (Overijssel). Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich op een vakantiepark, heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 5 personen. Voor mensen met een baby of jonge kinderen is het een geweldig vakantieverblijf. In de babykamer staan een ledikant, commode, kinderbadje en een kinderbox. De kinderbungalow beschikt ook over een hottub.

Kinderbungalow met hottub

Kinderbungalow met hottub. Foto: vipio.com

Uiteraard mag een bezoekje aan Attractiepark Slagharen niet ontbreken als je in Overijssel op vakantie bent. Attractiepark Slagharen telt meer dan vijfendertig attracties waaronder twee achtbanen. Daarnaast zijn er vier waterattracties en één darkride aanwezig. Jong en oud zullen zich er opperbest vermaken. Het is ook de moeite waard om een wandeling te maken op het Wierdense Veld.

7. Kindvriendelijke bungalow in provincie Utrecht

In het Utrechtse plaatsje Lage Vuursche bevindt zich deze kinderbungalow. De vrijstaande bungalow is in een bos gesitueerd, telt drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen herbergen. Deze kindvriendelijke bungalow is van een grote schoonheid en krijgt alleen maar lovende recensies. In het verblijf zijn een kinderstoel en kinderbed aanwezig. Bovendien is de tuin omheind.

Kinderbungalow Lage Vuursche

Kinderbungalow in Lage Vuursche. Foto: natuurhuisje.nl

Niet ver van Lage Vuursche ligt Amersfoort. In Amersfoort is het leuk om DierenPark Amersfoort te bezoeken. DierenPark Amersfoort is één van de grootste dierentuinen van Nederland met jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers. In de dierentuin kun je genieten van olifanten, giraffen, tijgers en tal van andere exotische dieren.

8. Kindvriendelijke bungalow op Texel

Deze kinderbungalow ligt in het dorpje De Cocksdorp op het Nederlandse Waddeneiland Texel (Noord-Holland). De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich op Vakantiepark Sluftervallei, heeft 3 slaapruimtes en biedt ruimte aan 4 gasten. Voor mensen met jonge kinderen is dit een ideaal vakantieverblijf. Je vindt er kinderbestek, kinderservies, toiletverkleiner, houten ledikant, kinderstoel, kindveilige stopcontacten, kindveilige kookplaat, kindveilige keukenkastjes en speelgoed.

Kinderbungalow op Vakantiepark Sluftervallei

Kinderbungalow op Vakantiepark Sluftervallei. Foto: landal.nl

Op Texel is het leuk én leerzaam om Ecomare te bezoeken. In Ecomare worden vogels en zeehonden opgevangen. Daarnaast is het een natuurmuseum en openbaar aquarium. Als je Ecomare bezoekt, krijg je een goed beeld van de dieren die op de Wadden en in Noordzee leven. Vijf keer per dag wordt er in Ecomare een voerpresentatie gehouden.

9. Kinderbungalow in Noord-Brabant

In het Brabantse plaatsje Oosterhout bevindt zich deze kinderbungalow. De vrijstaande bungalow is op Vakantiepark De Katjeskelder gesitueerd, telt drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen herbergen. De bungalow is uitstekend uitgerust voor mensen met baby’s en (jonge) kinderen. Zo zijn er een campingbedje, kinderbad, kinderbox, kinderstoel, traphekje en afgeschermde wandcontactdozen aanwezig.

Kinderbungalow op de Katjeskelder

Kinderbungalow op De Katjeskelder. Foto: roompot.nl

In de omgeving van Oosterhout zijn veel leuke uitjes voor kinderen. Safaripark Beekse Bergen is een absolute must. Qua oppervlakte is Safaripark Beekse Bergen de grootste dierentuin van de Benelux. In deze dierentuin is het mogelijk om een safari te maken met een auto, bus of boot. Op die manier kom je oog in oog met exotische dieren. Erg leuk en spannend voor jong en oud.

10. Kinderbungalow op de Veluwe

Deze kinderbungalow ligt in het dorpje Hoenderloo (Gelderland). Het vrijstaande vakantieverblijf bevindt zich op Vakantiepark Miggelenberg, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. De bungalow is prima aangepast voor mensen met een baby of kinderen. Zo is de vakantiewoning uitgerust met een toiletverkleiner, kinderbox en houten ledikant. Bovendien zijn er kindveilige stopcontacten en dito keukenkastjes aanwezig.

Kinderbungalow op Landal park

Kinderbungalow op Vakantiepark Miggelenberg. Foto: landal.nl

Het is zeer de moeite waard om een bezoek aan de Apenheul te brengen als je op Vakantiepark Miggelenberg verblijft. In de Apenheul leven meer dan driehonderd apen van zo’n vijfendertig soorten. Een deel van de apen loopt los tussen de bezoekers. De grote soorten daarentegen leven op eilanden die omgeven zijn door grachten.

11. Gamevilla in Limburg

Deze gamevilla staat in de plaats Valkenburg a/d Geul. Valkenburg a/d Geul ligt in Limburg. De vrijstaande villa bevindt zich op Kasteeldomein De Cauberg, bezit 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. De villa beschikt over een speciale gamekamer waar kinderen fijn kunnen gamen. In de gamekamer staan een OLED-TV, Bernax GT Race Simulator, Playstation 5 met 2 controllers en een XBOX Series X console.

Gamevilla op Kasteeldomein Cauberg

Gamevilla op Kasteeldomein De Cauberg. Foto: landal.nl

In de omgeving van Kasteeldomein De Cauberg zijn er talloze mogelijkheden voor kinderen om zich goed te kunnen vermaken. Wat te denken van een Sprookjesbos, GaiaZoo, Attractiepark Kabelbaan Valkenburg, Snowworld Landgraaf en Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua. GaiaZoo is een dierentuin die verdeeld is in vier thema’s. Te weten: Taiga, Limburg, Savanna en Rainforest.

12. Gamevilla in Zandvoort

In de Noord-Hollandse badplaats Zandvoort staat deze gamevilla. De vrijstaande lodge ligt op Roompot Zandvoort, bezit twee slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Voor kinderen die van gamen houden is deze gamevilla het ware paradijs. Zij kunnen achter één van de racesimulatoren kruipen die zich in de gamevilla bevindt.

Grand Prix Lodge in Zandvoort

Gamevilla op Roompot Zandvoort. Foto: roompot.nl

Op steenworp afstand van Roompot Zandvoort bevindt zich het racecircuit van Zandvoort. Regelmatig worden er op het circuit races en festiviteiten georganiseerd. Het hoogtepunt van het jaar is uiteraard de Dutch Grand Prix F1. Dan is het mogelijk om Max Verstappen en zijn collega-coureurs van dichtbij aan het werk te zien.

13. Kinderbungalow in de bossen

Deze kinderbungalow staat in de plaats Nieuw Milligen. Nieuw Milligen ligt in Gelderland. Het vrijstaande kinderhuisje bevindt zich op Vakantiepark Rabbit Hill, bezit 3 slaapruimtes en is geschikt voor 4 gasten. Voor ouders van een baby of jonge kids is dit een prima accommodatie. De kinderbungalow bezit een aankleedkussen, commode, bolderwagen en kindveilige stopcontacten.

Kinderbungalow op Landal Rabbit Hill

Kinderbungalow op Vakantiepark Rabbit Hill. Foto: landal.nl

Voor kinderen zijn er enorm veel mogelijkheden in de omgeving van Vakantiepark Rabbit Hill. Zo kunnen zij zich kostelijk vermaken in de Apenheul, Koninklijke Burgers’ Zoo, Aviodrome en in Julianatoren. Julianatoren is een familiepretpark met meer dan zestig attracties waaronder twee achtbanen en één darkride. De Apenheul en Koninklijke Burgers’ Zoo behoren tot de mooiste dierentuinen van Nederland.

14. Kinderbungalow in Zeeland

In de Zeeuwse badplaats Kamperland staat deze kinderbungalow. Het vrijstaande chalet ligt op Roompot Beach Resort, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal vijf mensen huisvesten. De kinderbungalow heeft verschillende handige voorzieningen voor kinderen. Zo zijn er een kinderbad, kinderledikant en kinderstoel aanwezig. Bovendien zijn de wandcontactdozen afgeschermd. Als klap op de vuurpijl bevindt het vakantiehuisje zich vlak bij een speeltuin.

Kindvriendelijk chalet op Roompot park

Kinderbungalow op Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in Zeeland. Alleen al de stranden zijn van grote schoonheid. Het is ook leuk om de grootste reptielendierentuin van Europa te bezoeken in Vlissingen: Reptielenzoo Iguana. Vlissingen is sowieso erg interessant om te gaan bekijken. Deze stad kent een eeuwenoude geschiedenis. In Vlissingen kun je ook verschillende mooie musea bezoeken.

15. Kinderhoevewoning in Drenthe

Deze kinderhoevewoning staat in de plaats Ees. Ees ligt in Drenthe. De vrijstaande hoeve bevindt zich op Vakantiepark Het Land van Bartje, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Het vakantiehuis is uitstekend ingericht voor mensen met een baby of (jong) kind. De accommodatie beschikt over een kinderbox, babybad, luierwisselaar, houten ledikant, kinderstoel, traphekje, kindveilige stopcontacten en speelgoed.

Kinderbungalow Land van Bartje

Kinderhoevewoning op Het Land van Bartje. Foto: landal.nl

Voor kinderen zijn er in de omgeving van Vakantiepark Het Land van Bartje veel leuke dingen te ondernemen. Wat te denken van Attractiepark Drouwenerzand, Klimpark Outdoor Grolloo, Boomkroonpad, Plopsa Indoor Coevorden, Wildlands Adventure Zoo Emmen, Sprookjeshof Zuidlaren en Attractiepark Slagharen. Als je het Boomkroonpad wandelt, wandel je langs de boomkronen. Het hoogste punt van het pad bedraagt 22,5 meter.

Kindvriendelijke accommodaties

Voor meer kindvriendelijke accommodaties lees je ook deze blogs:

 

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.