Skip to main content

Veel vakantieparken hebben speciale voorzieningen voor peuters en kleuters. Zo beschikken de zwembaden over een peuterbad waar de kleintjes veilig en rustig kunnen genieten van het warme water. Ook hebben veel vakantieparken indoorspeeltuinen met aparte hoekjes voor peuters en kleuters waar ze in alle rust kunnen spelen.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken voor peuters!

1. Vakantiepark voor peuters

Ben je op zoek naar een vakantiepark met faciliteiten voor peuters in Zeeuws-Vlaanderen? Dan is Strand Resort Nieuwvliet-Bad precies wat je zoekt! Zo beschikt dit familiepark over een speciaal zwembad voor peuters en kleuters. Strand Resort Nieuwvliet-Bad ligt op steenworp afstand van het strand. Op het strand kunnen de kleintjes met schepjes en emmertjes in de weer.

Zwembad voor peuters op Vakantiepark Nieuwvliet-Bad

Peuterbad op Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: dormio.nl

Nieuwvliet-Bad ontstond als een nederzetting in de middeleeuwen. De ligging aan de kust van de Noordzee maakte het gunstig voor de visserij, en de vissersgemeenschap groeide gestaag. Met de opkomst van het toerisme in de 19de en 20de eeuw werden veel kustplaatsen in Nederland populair. De aantrekkingskracht van de kust en de stranden leidde tot de ontwikkeling van toeristische voorzieningen.

2. Familiepark voor peuters

Kamperland ligt op Noord-Beveland. Kamperland is ook het dorp waar Noordzee Résidence De Banjaard zich bevindt. Dit familiepark beschikt over een leuke faciliteiten voor peuters en kleuters zoals een peuter- en kleuterbad, Kids Club, Koos, speeltuin en trampoline. Op nog geen 300 meter van het park, bevindt zich het strand waar de kleintjes kunnen spelen.

Knutselen met Koos op Roompot Vakantiepark voor peuters

Knutselen met Koos op Noordzee Résidence De Banjaard. Foto: roompot.nl

Noord-Beveland, waartoe Kamperland behoort, was oorspronkelijk een eiland in de provincie Zeeland. Het gebied stond bekend om zijn landbouw en visserij. Kamperland zelf werd voor het eerst genoemd in documenten uit de 13de eeuw. Kamperland heeft een aantal historische kerken en kerktorens, waaronder de Sint Willibrorduskerk, die teruggaat tot de 14de eeuw.

3. Vakantiepark met peuterbad

Peuters en kleuters kunnen op een veilige manier genieten van het water in het peuterbad van Vakantiepark Zuiderzee. Daarnaast beschikt dit kindvriendelijke vakantiepark over een speelstrandje waar de kleintjes met het zand kunnen spelen. Op Vakantiepark Zuiderzee kun je ook kamperen. Op het campinggedeelte is een babywasgelegenheid aanwezig.

Speelstrand op Vakantiepark Zuiderzee voor peuters

Speelstrandje op Vakantiepark Zuiderzee. Foto: europarcs.nl

Biddinghuizen werd gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw, als onderdeel van de grootschalige inpoldering en landaanwinning van de voormalige Zuiderzee, die resulteerde in de vorming van de provincie Flevoland: de jongste provincie van Nederland. Het dorp is vernoemd naar het voormalige dorp Biddinghuizen, dat in de 19de eeuw door het water werd verzwolgen.

4. Familiepark met faciliteiten voor peuters

De vakantieparken van Center Parcs zijn beroemd om hun grote aanbod van faciliteiten voor jonge kinderen. Dat geldt ook voor Center Parcs De Huttenheugte in het Drentse Dalen. Voor peuters en kleuters beschikt dit familiepark over het Kinder-doe-bad. Bovendien kun je ook deelnemen aan babyzwemmen. Daarnaast zijn er een kinderboerderij, speeltuin, poppenkast voor de kleintjes aanwezig.

Zwembad op Vakantiepark de Huttenheugte

Peuterbad op Vakantiepark de Huttenheugte. Foto: centerparcs.nl

Dalen heeft een rijke geschiedenis heeft die eeuwen teruggaat. De vermelding van het dorp in historische documenten uit de 11de eeuw geeft aan dat het al lange tijd een bewoonde nederzetting is geweest. Het behoud van historische gebouwen, zoals de Nederlands Hervormde Kerk die dateert uit de 13de eeuw, is belangrijk voor het culturele erfgoed van de regio.

5. Vakantiepark met indoorspeeltuin voor peuters

Resort Hof van Saksen in het Drentse dorpje Nooitgedacht is een paradijs voor peuters. Zo kunnen zij zich vermaken in het verwarmde baby- en peuterbad. Daarnaast beschikt het vakantiepark over een indoorspeeltuin met een speciale plek voor de allerkleinsten. Resort Hof van Saksen heeft ook een strandje waar de jonge kids zich eindeloos kunnen vermaken.

Lees ook: 10x vakantiepark met binnenspeeltuin!

Vakantiepark voor peuters Hof van Saksen

Hof van Saksen. Foto: hofvansaksen.nl

Nooitgedacht werd voor het eerst genoemd in historische documenten in de 13de eeuw. In die tijd was het een agrarisch dorpje dat voornamelijk bestond uit boerderijen en landbouwgrond. In de 17de en 18de eeuw was turfwinning een belangrijke economische activiteit in de regio. Turf werd gebruikt als brandstof, en veel dorpen in Drenthe profiteerden van de turfwinning, inclusief Nooitgedacht.

6. Vakantiepark met peuterbad in Zeeland

Domburg is één van de mooiste kustplaatsjes van Zeeland én van Nederland. Domburg is ook de plek van Vakantiepark Hof Domburg. Dit familiepark beschikt over veel faciliteiten voor peuters waaronder een peuterbad. Voor de jonge kids zijn verder een indoorspeeltuin, Kids Club, Koos, Speelschip, speeltuin en trampoline aanwezig. Op het campinggedeelte van Buitenhof Domburg bevindt zich een babywasgelegenheid.

Zwembad op Hof Domburg

Zwembad op Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Domburg werd voor het eerst genoemd in geschriften die dateren uit de 11de eeuw. In de middeleeuwen was het een belangrijk handelscentrum en een welvarende stad. In de 13de eeuw werd de Abdij van Domburg gesticht. Deze abdij speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Domburg en had invloed op de ontwikkeling van het gebied.

7. Vakantiepark met faciliteiten voor peuters

In het Zuid-Hollandse plaatsje Reeuwijk staat Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen. De mogelijkheden op Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen zijn uitgebreid. Je kunt er ook zwemmen waarbij ook rekening is gehouden met de kleuters en peuters. Voor hen is er een speciaal bad. Daarnaast beschikt het park over Bollo, een fun & entertainment-programma en indoorspeelplaats.

Indoorspeeltuin op Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen

Indoorspeelplaats op Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen. Foto: landal.nl

Het feit dat Reeuwijk zich in een veengebied bevond, betekende dat de vroege bewoners te maken hadden met uitdagingen en kansen die verband hielden met het veenlandschap. Veenbodem was vruchtbaar en geschikt voor landbouw, maar het veen zelf was ook een waardevolle bron voor turf. Turf was een belangrijke brandstof in de middeleeuwen.

8. Vakantiepark voor peuters in Limburg

Weert is een plaats in Limburg. In Weert kun je op vakantie op Vakantiepark Weerterbergen. Op dit familiepark zul je jezelf geen minuut vervelen. Zo kun je lekker gaan zwemmen in het zwemparadijs. Peuters en kleuters kunnen ook mee, voor hen is er een rustig en veilig peuterbad. Daarnaast is er voor de allerjongsten een Kidsclub, Koos, trampoline en (indoor) speeltuin.

Vakantiepark met zwembad Weerterbergen in Limburg

Zwemparadijs op Vakantiepark Weerterbergen. Foto: roompot.nl

Weert is een leuk stadje om te bezoeken, het is ook bekend als “de Poort van Limburg” vanwege zijn ligging dichtbij de grens met Nederland en België. Mensen houden van Weert vanwege het jaarlijkse Bospop-muziekfestival en het mooie historische centrum om te verkennen.

9. Vakantiepark voor peuters in Brabant

Vakantiepark Het Vennenbos in het Brabantse Hapert is een ideaal park voor mensen met jonge kinderen. Zo is er er een compleet waterparadijs met playground voor de kleinere gasten. Daarnaast kunnen de peuters en kleuters zich uitstekend vermaken op de kinderboerderij, in het indoorspeelbos, bij het kindertheater en met Bollo.

Leukste vakantiepark voor kinderen in Nederland

Waterspeeltuin op Vakantiepark Het Vennenbos. Foto: landal.nl

De oudste vermelding van Hapert dateert uit de 13de eeuw. Het dorp was oorspronkelijk een agrarische gemeenschap en maakte deel uit van het hertogdom Brabant. In Hapert staat de Sint-Jan-de-Doperkerk, die oorspronkelijk dateert uit de 15de eeuw. De kerk is een belangrijk historisch en cultureel centrum voor de gemeenschap.

10. Vakantiepark met peuterbad in Brabant

Midden in de bossen van Mierlo in Noord-Brabant kun je een accommodatie boeken op Bospark ’t Wolfsven. Op dit familiepark zijn er enorm veel mogelijkheden voor kinderen. Niet in de laatste plaats als het om zwemactiviteiten gaat. Bospark ’t Wolfsven beschikt over een binnenzwembad, peuterbad en zwemmeer.

Zwemmeer op Bospark 't Wolfsven voor peuters

Zwemmeer op op Bospark ’t Wolfsven. Foto: roompot.nl

Mierlo wordt voor het eerst genoemd in historische documenten uit de 12de eeuw, hoewel het dorp waarschijnlijk al veel eerder is ontstaan. In deze vroege tijden was Mierlo een agrarische gemeenschap, omringd door bossen en moerassen. Eén van de meest opvallende historische bezienswaardigheden in Mierlo is het Kasteel van Mierlo.

Meer accommodaties voor kinderen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.