Skip to main content

Een vakantiepark met binnenspeeltuin (indoorspeeltuin) is voor mensen met kinderen ideaal. In een overdekte speeltuin of speelparadijs kunnen de kids zich ongeacht het weer heerlijk vermaken met schommels, glijbanen, veertoestellen, springkussens, luchtkussens, klimwanden, rekstokken, zandbakken, duikelrekken, wipkippen, ballenbakken, klimtoestellen, springkastelen, draaitoestellen, trampolines, wippen en talloze andere speeltoestellen.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken met binnenspeeltuin (indoorspeeltuin).

1. Vakantiepark met binnenspeeltuin in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse dorpje Schaijk bevindt zich Vakantiepark Schaijk. Dit vakantiepark beschikt over een prachtige binnenspeeltuin. De kids vermaken zich kostelijk in deze indoorspeeltuin. Daarnaast kunnen de kinderen bowlen en vissen op dit gloednieuwe park. Uiteraard krijg je trek en honger van zoveel activiteiten. Ga dan lekker eten in het parkrestaurant.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Schaijk

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Schaijk. Foto: roompot.nl

Als je een verjaardagspartijtje voor je kind wil organiseren, is het wellicht een leuk idee een springkasteel te huren voor in de tuin. Je moet echter wel over een megatuin beschikken als je oog op ‘The Beast’ valt. Dit is namelijk het allergrootste opblaasbare springkasteel ter wereld met hallucinerende afmetingen.

2. Vakantiepark met indoorspeeltuin in Noord-Brabant

Zoek je een familiepark met indoorspeeltuin in Noord-Brabant? Ga dan genieten op Vakantiepark Het Vennenbos in het Noord-Brabantse dorpje Hapert. Als het slecht weer is kun je hier binnen maximaal genieten van de amusementshal en de bowlingbaan. Voor de allerkleinste is er een indoorspeelbos.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Het Vennenbos

Binnenspeeltuin op hVakantiepark Het Vennenbos. Foto: landal.nl

Als de zon schijnt, zijn er tal van buitenactiviteiten op Vakantiepark Het Vennenbos te ondernemen. Zo kun je een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Kinderen zijn dol op dieren. Minigolf is ook altijd leuk om te doen voor ouders met hun kids.

3. Vakantiepark met binnenspeeltuin nabij natuurgebied

Nabij Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je vakantievieren op Vakantiepark Kaatsheuvel. Dit park beschikt over een binnenspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en glijden. De indoorspeeltuin bevindt zich naast het parkrestaurant. Na al dat gespeel kun je in het restaurant lekker wat eten en drinken.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Kaatsheuvel

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Kaatsheuvel. Foto: europarcs.nl

Naast de binnenspeeltuin beschikt Vakantiepark Kaatsheuvel over tal van andere aantrekkelijke faciliteiten voor kinderen. Wat te denken van een binnen- en buitenzwembad. Daarnaast beschikt het park tijdens de schoolvakanties over animatie. Voor de kleintjes is het leuk om de kabouterspeurtocht te volgen.

4. Bungalowpark met indoorspeeltuin in Drenthe

In het Drentse dorpje Borger ligt Vakantiepark Hunzedal. Dit vakantiepark beschikt over een mooie indoorspeeltuin. Kinderen kunnen heerlijk spelen in deze binnenspeeltuin. Als het mooi weer is kun je buiten padel spelen. Padel is een mix tussen tennis en squash en is de laatste jaren enorm populair geworden.

Lees ook: 10x vakantiepark met padelbaan!

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Hunzedal

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Hunzedal. Foto: roompot.nl

Javier Sotomayor is de hoogste springer ter wereld. Deze Cubaanse atleet sprong in 1993 in het Spaanse Salamanca over een hoogte van 2,45 meter heen, zonder dat de lat fataal werd beroerd. Deze wereldrecordsprong is tot en met vandaag niet gebroken. Als je substantieel hoger wil springen, kun je het beste gebruikmaken van een trampoline.

5. Vakantiepark met indoorspeelparadijs in Limburg

Wil je graag vakantievieren op een vakantiepark met indoorspeelparadijs in Limburg? Boek dan een vakantiehuisje op Vakantiepark De Lommerbergen in het Limburgse dorpje Reuver. De kids amuseren zich kostelijk in het indoorspeelparadijs of buiten op het avontureneiland. Bowlen en vissen zijn ook leuke opties.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark De Lommerbergen

Binnenspeeltuin op Vakantiepark De Lommerbergen. Foto: landal.nl

Reuver ligt in het noorden van Limburg, aan de oostelijke oever van de Maas. Het is gunstig gelegen nabij de Duitse grens, wat een invloed heeft op de cultuur en het karakter van de regio. De omgeving van Reuver is vaak landelijk en groen, met mogelijkheden voor wandelen en fietsen.

6. Vakantiepark met binnenspeeltuin nabij natuurgebied Drenthe

Nabij Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe kun je een vakantiehuisje huren op Vakantiepark Ruinen. Op dit familiepark is een indoorspeeltuin aanwezig waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, springen, glijden en spelen. Naast spelen in de indoorspeeltuin, is het leuk om Nationaal Park Dwingelderveld te verkennen.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark EuroParcs Ruinen

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Ruinen. Foto: europarcs.nl

Nationaal Park Dwingelderveld herbergt grote heidevelden die in verschillende seizoenen van kleur veranderen. Vooral in de zomer bloeien de heideplanten en kleuren de velden paars. Naast heidevelden omvat het park ook diverse bosgebieden, variërend van naaldbossen tot loofbossen. Deze bieden een gevarieerd landschap en onderdak aan verschillende diersoorten.

7. Vakantiepark met binnenspeeltuin op Veluwe

In het plaatsje Hoenderloo op de Veluwe bevindt zich Bungalowpark Hoenderloo. Dit vakantiepark beschikt over een mooie binnenspeeltuin. Door deze binnenspeeltuin hebben kinderen altijd plezier op dit park, ongeacht de weersituatie. Bij mooi weer is het natuurlijk fantastisch om de Veluwe te gaan verkennen.

Vakantiepark met binnenspeeltuin in Hoenderloo

Bungalowpark Hoenderloo. Foto: roompot.nl

Dat de ene glijbaan niet de andere is, bewijzen ze wel in Maleisië. In dit Aziatische land bevindt zich de langste glijbaan ter wereld. Je bent minutenlang aan het roetsjen om de 1.140 meter lange monsterglijbaan te overbruggen in het Escape Theme Park te Penang.

8. Waterpark met overdekte speelhoek in Friesland

Midden in het karakteristieke landschap van Friesland kun een accommodatie huren op Waterpark Elfstedenhart. Dit gloednieuwe park beschikt over een overdekte speelhoek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Alle vakantiehuisjes van Waterpark Elfstedenhart liggen aan het water. Ga met een bootje het water op en verken de provincie.

Binnenspeeltuin op Waterpark Elfstedenhart

Speelhoek op Waterpark Elfstedenhart. Foto: landal.nl

Friesland heeft een interessante geschiedenis, en de Friese Vrijheid is een belangrijk aspect daarvan. De Friese Vrijheid verwijst naar een periode waarin bepaalde Friese gebieden een zekere mate van zelfbestuur en vrijheid genoten. De Friese Vrijheid ontstond in de vroege middeleeuwen.

9. Vakantiepark met binnenspeeltuin in Achterhoek

In het oosten van Gelderland kun je vakantievieren op Vakantiepark Achterhoek. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt in binnenspeeltuin ’t Speelkasteel. De kids kunnen in ’t Speelkasteel rollen, glijden, klauteren, draaien, kruipen en springen. Tijdens de zomer is het leuk om een duik te nemen in de recreatieplas.

Indoorspeeltuin op Vakantiepark EuroParcs De Achterhoek

Indoorspeeltuin op Vakantiepark De Achterhoek. Foto: europarcs.nl

De grootste outdoorspeeltuin van Europa, Linnaeushof, bevindt zich in het Noord-Hollandse plaatsje Bennebroek en telt meer dan 350 speeltoestellen. Op Linnaeushof zijn geen achtbanen of andere elektrische attracties te vinden; de bezoekertjes moeten zelf de speeltoestellen in beweging zetten: erg leuk om te doen.

10. Bungalowpark met indoorspeeltuin in Limburg

In de Limburgse stad Weert ligt Weerterbergen. Dit vakantiepark beschikt over een schitterende indoorspeeltuin. Kids hoeven zich op dit park geen minuut te vervelen. Daarnaast kunnen zij zwemmen in het binnenzwembad, buitenzwembad of het zwemparadijs. Voor de avonturiers is er een klimwand aanwezig.

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Weerterbergen

Binnenspeeltuin op Vakantiepark Weerterbergen. Foto: roompot.nl

Voor het grootste indoor themapark ter wereld moet je in Dubai zijn. In dit superrijke olie-emiraat doemt in de kokende woestijn het IMG Worlds of Adventure op; een geairconditioneerd overdekt funpark met een totaal vloeroppervlakte van maar liefst 140.000 m2; dit staat gelijk aan 28 voetbalvelden.

Meer kindvriendelijke accommodaties bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.