Skip to main content

Zoek je een natuurcamping in Drenthe? Ga dan kamperen op een van de talrijke natuurcampings die deze provincie rijk is. Dat is kamperen in een bosrijke omgeving met heidevelden, veengebieden en zandverstuivingen. De natuurcampings van Drenthe liggen in bovengenoemde natuurgebieden. Drenthe is bovendien de oerprovincie van Nederland; vol met hunebedden, zwerfkeien en grafheuvels.

In deze blog ontdek je 10 natuurcampings in Drenthe.

1. Natuurcamping nabij Nationaal Park Drentsche Aa

Nabij Nationaal Park Drentsche Aa kun je kamperen op Camping Diana Heide. Deze natuurcamping ligt in een gebied met bossen, heidevelden en akkergronden. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen. Op Camping Diana Heide kun je fietsen huren om de schilderachtige omgeving te verkennen.

Natuurcamping Diana Heide

Natuurcamping Diana Heide. Foto: ardoer.com

Nationaal Park Drentsche Aa is een nationaal park in Drenthe. Het park werd opgericht in 2004 en is vernoemd naar de rivier de Drentsche Aa, die door het gebied stroomt. Het park strekt zich uit over ongeveer 34.000 hectare en omvat een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden, beekdalen en historische boerderijen.

2. Natuurcamping in Nationaal Park Drents-Friese Wold

Wil je graag kamperen op een natuurcamping in een Drents natuurgebied? Sla dan je tentje op op Molecaten Park Het Landschap. Deze camping ligt midden in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De groene kampeervelden van Molecaten Park Het Landschap zijn met talrijke bomen omzoomd.

Natuurcamping Het Landschap

Molecaten Park Het Landschap. Foto: molecaten.nl

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn diversiteit aan landschappen. Het strekt zich uit over de provincies Drenthe en Friesland en biedt bezoekers een unieke ervaring. Het park herbergt uitgestrekte bossen met diverse boomsoorten.

3. Natuurcamping nabij Nationaal Park Dwingelderveld

Nabij Nationaal Park Dwingelderveld bevindt zich een van de mooiste natuurcampings van Drenthe: Camping Ardoer Torentjeshoek. Deze camping vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van bovengenoemde natuurgebied. Camping Ardoer Torentjeshoek is bovendien een camping waar je jezelf geen seconde hoeft te vervelen.

Natuurcamping in Drenthe Torentjeshoek

Bijzondere accommodatie op Camping Torentjeshoek. Foto: ardoer.com

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het natuurgebied beslaat een oppervlakte van ongeveer 37 vierkante kilometer en is een belangrijk natuurgebied met diverse landschapstypes. Naast heidevelden omvat het park ook bossen, waardoor het landschap gevarieerd is.

4. Natuurcamping nabij de Hondsrug

Droom je van een natuurcamping in Drenthe in een groene omgeving. Laat die droom uitkomen op Molecaten Park Kuierpad. Deze camping bevindt zich nabij de Hondsrug. Op Molecaten Park Kuierpad kun je met een tentje, caravan of camper terecht, maar je kunt er ook een accommodatie huren.

Natuurcamping in Drenthe Kuierpad

Molecaten Park Kuierpad. Foto: molecaten.nl

De Hondsrug is een bijzondere geologische formatie die door Drenthe loopt. Het is een langgerekte zandrug die is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, het Saalien, ongeveer 150.000 jaar geleden. Het ijs duwde zand en grind voor zich uit, waardoor deze rug ontstond.

5. Natuurcamping in Drenthe nabij Hoogersmilde

Nabij het Drentse dorpje Hoogersmilde kun je kamperen op Camping De Reeenwissel. Deze natuurcamping ligt midden in een landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Ga wandelen en fietsen door dit gebied en geniet. Geniet ook van de hunebedden en grafheuvels die je onderweg zult tegenkomen.

Natuurcamping in Drenthe de Reeënwissel

Camping de Reeënwissel. Foto: allcamps.nl

Balloërveld is een uitgestrekte heidevlakte gelegen in Drenthe. Het gebied staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en diversiteit aan flora en fauna. De heide wordt afgewisseld met jeneverbesstruiken, wat het landschap een karakteristiek uiterlijk geeft. Schapen grazen vaak in het gebied, wat bijdraagt aan het behoud van de heidevegetatie.

6. Natuurcamping in Drenthe nabij Borger

Camping Hunzedal is een natuurcamping nabij het Drentse dorpje Borger. De camping bevindt zich in een oase van groen en beschikt over uitstekende faciliteiten. Wat te denken van een binnen- en buitenzwembad waar je heerlijk kunt zwemmen. Daarnaast is er een recreatiemeer aanwezig waar tal van watersporten mogelijk zijn.

Safaritent vakantiepark Hunzedal

Safaritenten op camping Hunzedal. Foto: allcamps.nl

Holtingerveld is een natuurgebied in Drenthe. Het ligt in de buurt van het dorp Havelte. Holtingerveld is bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Holtingerveld is ook historisch interessant vanwege de aanwezigheid van hunebedden

7. Natuurcamping in Drenthe nabij Meppen

Nabij het Drentse dorpje Meppen ligt Camping De Bronzen Emmer. De camping ligt midden in de natuur. De kans is groot dat je vossen, reeën en konijnen spot als je de omgeving van de natuurcamping gaat verkennen. Een verrekijker en vogelboekje meenemen, is ook een goed voornemen: het barst er van de vogels.

Natuurcamping in Drenthe de Bronzen Emmer

Natuurcamping De Bronzen Emmer. Foto: villatent.nl

Boswachterij Gieten-Borger is een prachtig bosgebied dat zich uitstrekt tussen de plaatsen Gieten en Borger in Drenthe. Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde landschap, bestaande uit naaldbossen en loofbossen, wat het ideaal maakt voor diverse buitenactiviteiten zoals wandel- en fietstochten.

8. Natuurcamping in Drenthe nabij Hooghalen

Ingeklemd tussen verschillende natuurgebieden in Drenthe, kun je kamperen op Camping Tikvah. Deze natuurcamping, nabij het dorpje Hooghalen, is ruim opgezet en omzoomd met groen. Mensen die hun hoofd willen leegmaken, kunnen het niet beter treffen. Ga voor je tentje zitten, lees een boekje en geniet van de stilte.

Natuurcamping in Drenthe Tikvah

Camping Tikvah. Foto: eurocampings.nl

Mantingerzand is een prachtig natuurgebied in Drenthe. Het staat bekend om zijn diversiteit aan landschappen, waaronder zandverstuivingen, heidevelden en vennen. De zandverstuivingen zijn opvallend en zorgen voor een uniek landschap. Deze open gebieden met stuivend zand kunnen een gevoel van rust en ruimte geven, waardoor bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid.

9. Natuurcamping op het platteland van Drenthe

Kampeerders die van de natuur houden, kunnen met een gerust hart naar Camping De Toffe Peer afreizen. Op deze natuurcamping op het Drentse platteland komen zij helemaal aan hun trekken. Op steenworp afstand van Camping De Toffe Peer bevinden zich drie natuurgebieden.

Natuurcamping in Drenthe Toffe Peer

Camping De Toffe Peer. Foto: eurocampings.nl

Het Reestdal is een prachtig beekdal gelegen op de grens van Drenthe en Overijssel. Het gebied wordt gevormd door de loop van de Reest, een meanderende beek die door het landschap slingert. Het Reestdal staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid, met hooilanden, bossen, en diverse flora en fauna.

10. Natuurcamping nabij drie Drentse natuurgebieden

Camping Drentheland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Deze natuurcamping ligt in het buitengebied van het dorpje Zorgvlied en zit ingeklemd tussen drie natuurgebieden. Natuurgebieden die te voet of op een fiets verkend kunnen worden. Paardrijden is ook een aanbevelenswaardige optie: dit deel van Drenthe telt veel ruiterpaden.

Park Drentheland

Camping Drentheland. Foto: eurocampings.nl

De iconische korhoen is een zeldzame vogelsoort in Drenthe. De populatie van korhoenders is de afgelopen decennia afgenomen als gevolg van habitatverlies, versnippering van leefgebieden en verstoring tijdens het broedseizoen. Daarnaast hebben factoren zoals veranderingen in landgebruik en klimaatverandering ook invloed gehad op de korhoenpopulaties.

Meer natuurcampings bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.