Skip to main content

De natuurcampings (mini-campings) in de provincie Zeeland zijn kleinschalig, knus en bevinden zich midden in de natuur. Kamperen met een tentje, camper of caravan in de natuur is ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het landschap van Zeeland wordt gekarakteriseerd door duinen, rivieren, akkers, kwelders, de Oosterschelde, de Westerschelde en de Noordzee. Het is natuurlijk heerlijk om te kamperen op een camping in zo’n aantrekkelijk omgeving.

Wij hebben de mooiste natuurcampings van Zeeland op een rijtje gezet!

1. Natuurcamping Duinoord in Burgh-Haamstede

Natuurcamping Duinoord bevindt zich in het plaatsje Burgh-Haamstede in de provincie Zeeland. Burgh-Haamstede behoort tot de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze camping ligt op ongeveer 200 meter afstand van de zee en het strand. Op steenworp afstand van de camping bevindt zich een groot bos én het Klimbos Westerschouwen. Voor de allerkleinste is er peuterspeelbad. Duinoord is het hele jaar geopend.

Natuurcamping Duinoord Zeeland

Natuurcamping Duinoord in Burgh-Haamstede

Leuk feitje: de hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Middelburg ligt op het voormalige eiland Walcheren en is in de 9de eeuw ontstaan. Middelburg maakte tijdens de VOC-tijd zijn grootste economische bloei door. De Tweede Wereldoorlog daarentegen is een gitzwarte bladzijde voor de Middelburgse geschiedenis: de stad werd meerdere malen zwaar gebombardeerd!

2. Natuurcamping Ginsterveld in Burgh-Haamstede

Natuurcamping Ginsterveld ligt in het dorpje Burgh-Haamstede (provincie Zeeland). Burgh-Haamstede valt onder de gemeente Schouwen-Duiveland. Op steenworp afstand van de camping bevinden zich prachtige duinen en het strand. De camping heeft uitgebreide faciliteiten zoals speeltuintjes, zwembad (overdekt), Turks stoombad en whirlpool.

Natuurcamping Zeeland Ginsterveld

Natuurcamping Ginsterveld in Burgh-Haamstede

Interessant weetje: Zeeland is een kleine provincie met 13 gemeenten waar in totaal nog geen 400.000 mensen wonen. Met bijna 50.000 inwoners is Middelburg de grootste gemeente van de provincie; op de voet gevolgd door Vlissingen met ongeveer 45.000 inwoners!

3. Natuurcamping De Meerpaal in Zoutelande

Natuurcamping De Meerpaal bevindt zich in het plaatsje Zoutelande in de provincie Zeeland. Zoutelande valt onder de gemeente Veere. De Meerpaal ligt aan de voet van de duinen en de Noordzee. Voor de kids is er veel te doen op de camping zoals een waterspeeltuin met VOC-schip en airtrampolines. Op de camping is verder een shiatsu & massage-studio, schoonheidssalon, zonnebank en sauna aanwezig.

Natuurcamping de Meerpaal Zeeland

Natuurcamping De Meerpaal in Zoutelande

Leuk feitje: Zeeland is wereldberoemd om de Deltawerken. Aan dit megaproject werd decennialang gebouwd. Met de verhoging van alle dijken tot deltahoogte kwamen de Deltawerken in 2010 tot voltooiing. In 1983 verscheen het stripboek Het Delta Duel van Suske en Wiske!

4. Natuurcamping De Paardekreek in Kortgene

Natuurcamping De Paardekreek ligt in het dorpje Kortgene (provincie Zeeland). Kortgene behoort tot de gemeente Noord-Beveland. De camping ligt direct aan het Veerse Meer. Het Veerse Meer is één van de mooiste meren van Zeeland én van Nederland. Een meer waar talrijke (watersport)mogelijkheden zijn. Vanaf De Paardekreek kun je bovendien prachtige wandel- en fietstochten maken!

Natuurcamping Zeeland de Paardekreek

Natuurcamping De Paardekreek in Kortgene

Interessant weetje: culinair gezien is Zeeland vooral bekend om haar mosselen: Zeeuwse mosselen welteverstaan. Zeeuwse mosselen worden door vriend en vijand beschouwd als beste ter wereld. In de Zeeuwse restaurants worden deze weekdieren traditiegetrouw opgediend in zwarte mosselpannetjes!

5. Natuurcamping Westhove in Domburg

Natuurcamping Westhove bevindt zich in de stad Domburg in de provincie Zeeland. Domburg behoort tot de gemeente Veere. Natuurliefhebbers vinden hier hun eldorado. Neem zeker een verrekijker mee om te genieten van de talrijke (zee)vogels die er vrolijk zingen en tetteren. Op de camping is een dierenweide en zijn speeltuinen aanwezig.

Natuurcamping Zeeland Westhove

Natuurcamping Westhove in Domburg

Leuk feitje: overal in het Zeeuwse landschap zie je zogenaamde vliedbergen. Deze heuvels kunnen tot wel 13 meter hoog zijn en waren bedoeld om naar toe te vluchten bij een snel stijgende waterstand: voor mens en dier!

Meer vakantiemogelijkheden in Zeeland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.