Skip to main content

De natuurcampings (mini-campings) in Zeeland zijn kleinschalig, knus en bevinden zich midden in de natuur. Kamperen met een tentje, camper of caravan in de natuur is ideaal als je van natuur en rust houdt. Het is natuurlijk fantastisch om te kamperen op een camping in zo’n aantrekkelijk omgeving. Niet voor niks worden natuurcampings steeds populairder onder kampeerders.

In deze blog ontdek je 10 natuurcampings in Zeeland.

1. Natuurcamping in Zeeland

Natuurcamping Westhove bevindt zich in de stad Domburg in de provincie Zeeland. Domburg behoort tot de gemeente Veere. Natuurliefhebbers vinden hier hun eldorado. Neem zeker een verrekijker mee om te genieten van de talrijke (zee)vogels die er vrolijk zingen en tetteren. Op de camping is een dierenweide en zijn speeltuinen aanwezig.

Natuurcamping Zeeland Westhove

Kampeerplaats op natuurcamping Westhove. Foto: ardoer.com

Overal in het Zeeuwse landschap zie je zogenaamde vliedbergen. Deze heuvels kunnen tot wel dertien meter hoog zijn en waren bedoeld om naar toe te vluchten bij een snel stijgende waterstand: voor mens en dier. In het dorp Serooskerke op Schouwen-Duiveland bevindt zich een goedbewaarde vliedberg. Deze vliedberg is één van de meest bekende in de provincie.

2. Natuurcamping in Cadzand

Op steenworp van het Noordzeestrand van Cadzand bevindt zich Molecaten Hoogduin. Molecaten Park Hoogduin is een natuurcamping en vakantiepark. Iets ten westen van deze camping ligt Het Zwin. Het Zwin is een zogenaamde slufter: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Het Zwin is te verkennen middels een wandelroute van vier kilometer.

Natuurcamping Hoogduin in Zeeland

Kampeerplaats op Molecaten Hoogduin. Foto: molecaten.nl

Vlissingen is de grootste stad in Zeeland. Het is gelegen aan de monding van de Westerschelde, een belangrijke zeearm die toegang biedt tot de haven van Antwerpen in België. Door de strategische ligging aan de kust heeft Vlissingen historisch gezien een belangrijke rol gespeeld in de maritieme geschiedenis van Nederland.

3. Kamperen op natuurcamping in Zeeland

Natuurliefhebbers gaan kamperen op Camping Hof Domburg. Deze natuurcamping ligt midden in de duinen van één van de mooie badplaatsen van Nederland: Domburg. De omgeving van Domburg is indrukwekkend mooi. Maak wandelingen door de duinen of op het strand. Domburg kent verschillende uitstekende restaurants; bestel een pannetje met mosselen en geniet.

Safaritent op camping Hof Domburg

Safaritent op Camping Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Goes is een stad in het midden van Zeeland. Het heeft een aantrekkelijk stadscentrum met een rijke geschiedenis en biedt een scala aan winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden. Het historische centrum van Goes is schilderachtig en heeft goed bewaarde gebouwen die dateren uit verschillende tijdperken. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de charmante sfeer.

4. Natuurcamping in Renesse

Iedere dag van het jaar kun je kamperen op de natuurcamping van Molecaten Park Wijde Blick in Renesse. Op Molecaten Park Wijde Blick kun je niet alleen kamperen, je kunt er ook verschillende accommodaties huren. De bossen, duinen en het strand van Renesse nodigen uit om verkend te worden: te voet of met een fiets.

Natuurcamping Zeeland Wijde Blick

Natuurcamping Molecaten Park Wijde Blick. Foto: molecaten.nl

Terneuzen is een stad in het westen van Zeeland. Het ligt aan de Westerschelde, een riviermonding die belangrijk is voor scheepvaartverkeer naar de havensteden Antwerpen in België en Vlissingen in Nederland. Terneuzen heeft een strategische ligging aan de Westerschelde en is daardoor een belangrijke havenstad en industrieel centrum in de regio.

5. Natuurcamping in Zeeuws-Vlaanderen

In het uiterste westen van Zeeuws-Vlaanderen ligt Breskens. Deze havenstad ligt enerzijds aan de Noordzee en anderzijds aan de Westerschelde. Breskens is ook de thuisbasis van Molecaten Park Waterdunen. Molecaten Park Waterdunen is een splinternieuwe natuurcamping en vakantiepark. Zeeuws-Vlaanderen telt drie fantastische natuurgebieden: Het Zwin, Verdronken Zwarte Polder en de Waterdunen.

Natuurcamping in Zeeland Waterdunen

Molecaten Park Waterdunen. Foto: molecaten.nl

Zierikzee is een historische stad gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en staat bekend om zijn prachtige historische architectuur, waaronder middeleeuwse stadspoorten, kerken en grachten. Eén van de opvallende bezienswaardigheden in Zierikzee is de Sint-Lievensmonstertoren, ook wel de Dikke Toren genoemd.

6. Natuurcamping naast natuurgebied

Vlak in de buurt van één van de mooiste natuurgebieden van Zeeland, Het Zwin, kun je kamperen op Camping De Zinhoeve. Deze natuurcamping vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van Zeeuws-Vlaanderen en het nabijliggende België. Zo is zeer de moeite waard om een bezoek aan schilderachtige Brugge in België te brengen.

Natuurcamping Zwinhoeve in Zeeland

Kampeerplaats op Camping De Zinhoeve. Foto: ardoer.com

Hulst is een vestingstad in het oosten van Zeeland. Het staat bekend om zijn goedbewaarde vestingwerken, die teruggaan tot de 17de eeuw. De stad heeft historische stadsmuren, bastions, grachten en poorten die nog steeds te bewonderen zijn en die een fascinerend inzicht bieden in de militaire architectuur en geschiedenis van die tijd.

7. Natuurcamping aan Veerse Meer

Natuurcamping De Paardekreek ligt in het dorpje Kortgene. Kortgene behoort tot de gemeente Noord-Beveland. De camping ligt direct aan het Veerse Meer. Het Veerse Meer is één van de mooiste meren van Zeeland én van Nederland. Een meer waar talrijke (watersport)mogelijkheden zijn. Vanaf De Paardekreek kun je bovendien prachtige wandel- en fietstochten maken.

Natuurcamping Zeeland de Paardekreek

Natuurcamping De Paardekreek in Kortgene. Foto: ardoer.com

Culinair gezien is Zeeland vooral bekend om haar mosselen: Zeeuwse mosselen welteverstaan. Zeeuwse mosselen worden door vriend en vijand beschouwd als beste ter wereld. In de Zeeuwse restaurants worden deze weekdieren traditiegetrouw opgediend in zwarte mosselpannetjes. Het mosselseizoen in Zeeland begint meestal in juli en loopt tot april: smullen maar!

8. Natuurcamping op Schouwen-Duiveland

Natuurcamping Duinoord bevindt zich in het plaatsje Burgh-Haamstede in de provincie Zeeland. Burgh-Haamstede behoort tot de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze camping ligt op ongeveer tweehonderd meter afstand van de zee en het strand. Op steenworp afstand van de camping bevindt zich een groot bos én het Klimbos Westerschouwen. Voor de allerkleinste is er peuterspeelbad. Duinoord is het hele jaar geopend.

Natuurcamping Duinoord Zeeland

Natuurcamping Duinoord in Burgh-Haamstede. Foto: ardoer.com

De hoofdstad van Zeeland is Middelburg. Middelburg ligt op het voormalige eiland Walcheren en is in de 9de eeuw ontstaan. Middelburg maakte tijdens de VOC-tijd zijn grootste economische bloei door. De Tweede Wereldoorlog daarentegen is een gitzwarte bladzijde voor de Middelburgse geschiedenis: de eeuwenoude stad werd meerdere malen zwaar gebombardeerd.

9. Natuurcamping vlakbij strand

Natuurcamping Ginsterveld ligt in het dorpje Burgh-Haamstede (provincie Zeeland). Burgh-Haamstede valt onder de gemeente Schouwen-Duiveland. Op steenworp afstand van de camping bevinden zich prachtige duinen en het strand. Het is leuk om op het strand uit te waaien. De camping heeft uitgebreide faciliteiten zoals speeltuintjes, zwembad (overdekt), Turks stoombad en whirlpool.

Natuurcamping Zeeland Ginsterveld

Natuurcamping Ginsterveld in Burgh-Haamstede. Foto: ardoer.com

Zeeland is een kleine provincie met 13 gemeenten waar in totaal nog geen 400.000 mensen wonen. Met bijna 50.000 inwoners is Middelburg de grootste gemeente van de provincie; op de voet gevolgd door Vlissingen met ongeveer 45.000 inwoners. Zeeland staat bekend om zijn kustlijn, eilanden, waterwegen en het speelt een belangrijke rol in de Nederlandse maritieme geschiedenis.

10. Kamperen op natuurcamping in Zoutelande

Natuurcamping De Meerpaal bevindt zich in het plaatsje Zoutelande. De Meerpaal ligt aan de voet van de duinen en de Noordzee. Voor de kids is er veel te doen op de camping zoals een waterspeeltuin met VOC-schip en airtrampolines. Op de camping zijn verder een shiatsu & massage-studio, schoonheidssalon, zonnebank en sauna aanwezig.

Natuurcamping de Meerpaal Zeeland

Natuurcamping De Meerpaal in Zoutelande. Foto: ardoer.com

Zeeland is wereldberoemd om de Deltawerken. Aan dit megaproject werd decennialang gebouwd. Met de verhoging van alle dijken tot deltahoogte kwamen de Deltawerken in 2010 tot voltooiing. In 1983 verscheen het stripboek ‘Het Delta Duel’ van Suske en Wiske. Het Delta Duel is het 161ste verhaal in de Suske en Wiske-reeks, gecreëerd door de Belgische striptekenaar Willy Vandersteen.

Meer vakantiemogelijkheden in Zeeland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.