Skip to main content

Giethoorn is een prachtig dorpje: bekend om haar grachtjes, bruggetjes en bootjes. Daarnaast ligt Giethoorn in één van de mooiste natuurparken van Nederland: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit natuurpark heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 hectare en is daarmee één van de grootste aaneengesloten laagveengebieden van Europa. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het leefgebied van tal van dierensoorten waaronder vogels, vlinders en otters.

Giethoorn is niet alleen interessant voor dagjesmensen, ook toeristen die er langer verblijven zullen zich er prima vermaken: tot rust komen, wandelen, fietsen, varen, et cetera. In het Overijsselse dorpje en in diens directe omgeving zijn verschillende natuurhuisjes te huur. Natuurhuisjes staan doorgaans midden in de natuur en vormen daarmee de ideale vakantie-accommodaties voor natuurliefhebbers, vogelspotters en rustzoekers. Wij hebben de 5 mooiste natuurhuisjes van Giethoorn op een rijtje gezet.

1. Mooi natuurhuisje huren in Giethoorn

Dit mooie natuurhuisje bevindt zich in Giethoorn (provincie Overijssel), telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 mensen. Het vrijstaande vakantiehuisje heeft een rieten dak, is sfeervol ingericht en is van alle gemakken voorzien. Fietsliefhebbers kunnen met een gerust hart hun rijwielen meenemen: het guesthouse beschikt over een eigen fietsenstalling. De reviews van dit natuurhuisje zijn uitstekend te noemen: eerdere huurders beoordeelden het als buitengewoon.

Natuurhuisje Giethoorn

Vrijstaand vakantiehuisje in Giethoorn

Leuk feitje! De meeste wegen van Giethoorn zijn waterwegen. Het is dus niet verwonderlijk dat Giethoorn het Venetië van het noorden wordt genoemd. In Venetië kun je aan boord stappen van gondels om de 177 kanaaltjes en 400 bruggetjes aan een nadere inspectie te onderwerpen. Om de talloze grachten en 176 overspanningen van Giethoorn te verkennen, kun je meevaren met zogenaamde punters. Gondels en punters zijn bootjes die met een stok worden voortgeduwd. Het punteren door het typische Gieterse decor is een adembenemende belevenis!

2. Fraaie lodge in Giethoorn

Deze fraaie lodge ligt in het Overijsselse Giethoorn, telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. De lodge is onderdeel van een boerderij, maar beschikt wel over een eigen ingang en grote tuin: privacy is dus gewaarborgd. De vakantie-accommodatie is alleen te bereiken via een wandelpad/fietspad of via het water met een bootje. Het is dus een echt Gieters vakantieverblijf. Dit natuurhuisje heeft uitstekende recensies en wordt door alle eerdere huurders als buitengewoon beoordeeld.

Lodge Giethoorn

Lodge in Giethoorn

Interessant weetje! Giethoorn telt nog geen 3.000 inwoners, maar krijgt jaarlijks wél meer dan 900.000 toeristen te verhapstukken: uit binnen- en buitenland. Met name Chinezen weten het Overijsselse dorpje massaal te vinden. De toeristen laten zich comfortabel in allerhande bootjes glijden om vervolgens vanaf het water de pracht en praal van Giethoorn te aanschouwen!

3. Prachtig natuurhuisje huren in Giethoorn

Dit prachtige natuurhuisje bevindt zich in Giethoorn (provincie Overijssel), telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 6 mensen. Het houten huisje is vrijstaand en heeft een rieten dak.

Er zullen weinig vakantiehuisjes in Nederland zijn die het predicaat natuurhuisje meer verdienen dan dit exemplaar: een groene oase van natuurschoon valt je ten deel als je in dit door water omringde huisje vertoeft. Als de zon opgaat, word je gewekt door een orkest van kwetterende vogels. Met een beetje geluk hoor je vervolgens in de verte roerdompen dreunende geluiden maken of vrolijke otters in het water spelen. Kortom: voor dé ultieme natuurbeleving is dit vakantiehuisje de beste keuze. Vanzelfsprekend heeft het huisje alleen maar lovende recensies.

Houten huisje Giethoorn

Houten natuurhuisje in Giethoorn

Leuk feitje! Het aantal boten dat in Giethoorn klaarligt om de massa’s toeristen rond te varen, overstijgt ruimschoots het aantal schepen van de historische Spaanse Armada: 764 versus 327. En dan praten we alleen nog maar over het aantal vergunde boten. Het waterdorpje heeft namelijk ook te maken met een heel legertje ‘zwartvaarders’ of ‘spookvaarders’. Dit zijn niet-vergunninghouders die graag een graantje willen meepikken van de Gieterse toeristenindustrie en illegaal hun schuitjes volstouwen met gewillige belangstellenden uit alle delen van de wereld!

4. Schitterend natuurhuisje in Giethoorn

Dit schitterende natuurhuisje ligt in het Overijsselse Giethoorn, telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen. Op het vakantiehuisje zit een rieten dak. Het natuurhuisje is recentelijk verbouwd, vormt een pareltje voor het landschap en ligt direct aan het water. Om dit water te verkennen, kun je gratis en voor niets gebruikmaken van een bootje: een echte Gieterse putter die uitgerust is met een elektrische motor. De mensen die dit natuurhuisje in het verleden hebben gehuurd, zijn allemaal razend enthousiast: de reviews zijn lovend.

Natuurhuisje aan het water in Giethoorn

Natuurhuisje aan het water in Giethoorn

Interessant weetje! Het Nederlandse landschap wordt gekenschetst door de aanwezigheid van veel boerderijen waarbij in iedere regio een bepaald boerderijtype dominant is. Zo vind je stolpboerderijen voornamelijk in de provincie Noord-Holland. Friesland daarentegen is het thuisland van kop-hals-rompboerderijen en voor het spotten van kortgevelboerderijen moet je afzakken naar Noord-Brabant. Oók in Giethoorn is in de loop van de tijd een uniek type boerderij ontstaan: de bultrugboerderij. Doordat de schuur van een bultrugboerderij hoger is dan het woonhuis lijkt de boerderij een bult te hebben!

5. Prachtig natuurhuisje huren in Giethoorn

Dit prachtige natuurhuisje bevindt zich in Giethoorn (provincie Overijssel), telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 mensen. In het waterrijke Giethoorn kan uitstekend worden gevaren, gewandeld of gefietst. In het huisje liggen kaarten waarmee je leuke vaar-, wandel- of fietsroutes kunt uitstippelen. Voor je eigen fiets is een overdekte stalling met oplaadpunt aanwezig.

In de buurt van Giethoorn liggen verschillende plaatsjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Zo is Steenwijk een oud vestingstadje met een rijke geschiedenis. Het is leuk om in Steenwijk het Stadsmuseum Steenwijk te bezoeken of de stadsgrachten te bekijken. Eerdere huurders waren allemaal enthousiast over het huisje én diens omgeving: de reviews zijn uitstekend.

Natuurhuisje Giethoorn

Natuurhuisje in Giethoorn

Leuk feitje! Na het verschijnen van de film Fanfare uit 1958 explodeerde het toerisme in Giethoorn. Meer dan 2,6 miljoen Nederlanders bekeken in de bioscoop deze komedie en waren vervolgens erg nieuwsgierig geworden naar Giethoorn: de plaats waar de film was opgenomen. Fanfare is overigens de op één na succesvolste Nederlandse bioscoopfilm allertijden en hoeft alleen maar Turks fruit voor zich te dulden. Voor Paul Verhoevens masterpiece kochten namelijk ruim 3,3 miljoen landgenoten een bioscoopkaartje!

Natuurhuisjes in Nederland

Deze natuurhuisjes zijn ook leuk:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.