Skip to main content

Giethoorn is een indrukwekkend dorpje: bekend om haar grachtjes, bruggetjes en bootjes. Giethoorn is niet alleen interessant voor dagjesmensen, ook toeristen die er langer verblijven zullen zich er prima vermaken: tot rust komen, wandelen, fietsen, varen, et cetera. In het Overijsselse dorpje en in haar omgeving zijn verschillende natuurhuisjes (vakantiehuisjes) te huur.

Wij hebben 10 natuurhuisjes in Giethoorn op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje in Giethoorn

Dit natuurhuisje staat in Giethoorn, telt drie slaapkamers en is geschikt voor zes gasten. Het houten huisje is vrijstaand en heeft een rieten dak. Er zullen weinig vakantiehuisjes in Nederland zijn die de titel natuurhuisje meer verdienen dan dit exemplaar: een groene oase van natuurschoon valt je ten deel als je in dit door water omringde huisje verblijft.

Houten huisje Giethoorn

Houten natuurhuisje in Giethoorn. Foto: natuurhuisje.nl

Giethoorn is een schilderachtig dorpje gelegen in Overijssel. Het staat bekend om zijn idyllische waterwegen, smalle grachten en karakteristieke bruggetjes die het dorp doorkruisen. In plaats van wegen hebben veel huizen in Giethoorn hun eigen aanlegsteigers en het vervoer gaat vaak per boot. Dit heeft het dorp de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ opgeleverd.

2. Rietgedekt natuurhuisje in Giethoorn

Aan de oevers van één van de Giethoornse kanalen kun je dit 8-persoons vakantiehuis huren. Het natuurhuis heeft een rietgedekt dak en is van alle gemakken voorzien. Uiteraard beschikt de villa over een overdekte aanlegsteiger voor boot of sloep. Wat is er nou leuker om met de bootje Giethoorn te verkennen!

Natuurhuis aan het water in Giethoorn

8-persoons vakantiehuis in Giethoorn. Foto: vipio.com

In plaats van auto’s maken de inwoners van Giethoorn gebruik van boten om zich over de kanalen te verplaatsen. Waterwegen fungeren als de belangrijkste vervoersaders in dit gebied. Dit unieke aspect heeft bijgedragen aan de populariteit van Giethoorn als toeristische bestemming, omdat het een gevoel van rust en afzondering biedt dat afwijkt van stedelijke omgevingen.

3. Luxe natuurhuis in Giethoorn

Aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden in Giethoorn staat dit luxe natuurhuisje. Het 4-persoons vakantiehuis ligt op slechts vijftig meter van het water vandaan. Op het grote terras kun je lekker zitten en genieten van de betoverende omgeving. Nationaal Park Weerribben-Wieden is niet alleen met een bootje te verkennen, je kunt er ook wandelen en fietsen.

Vrijstaand natuurhuis in Giethoorn

4-persoonsvakantiehuis in Giethoorn. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Het kanaalnetwerk in Giethoorn vormt een essentieel en uniek kenmerk van de infrastructuur. De kanalen hebben zowel praktische als recreatieve doeleinden en dragen bij aan de charme en levensstijl van de lokale gemeenschap. Boten en punterboten worden vaak verhuurd aan mensen die willen genieten van een rustige en schilderachtige vaartocht door de kanalen.

4. Natuurhuisje met aanlegsteiger in Giethoorn

Dit natuurhuisje in Giethoorn beschikt over een eigen aanlegsteiger. Dat is niet de enige aantrekkelijke faciliteit van het 5-persoons chalet. Tijdens de zomer zorgt de airconditioning voor een aangename verkoeling. Giethoorn beschikt over verschillende uitstekende restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Op zonnige daggen lonken de Giethoornse terrasjes.

Lees ook: 10x vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland!

Natuurhuis in Giethoorn met aanlegsteiger

Natuurhuis met eigen aanlegsteiger in Giethoorn. Foto: belvilla.nl

Punteren is een traditionele manier van varen in Giethoorn. Een punter is een speciaal soort platbodemboot die veel wordt gebruikt voor het verkennen van de grachten en waterwegen in en rondom Giethoorn. De punterboot heeft een platte bodem. De vaarder staat meestal achterin de boot en gebruikt een lange stok om zichzelf voort te duwen door het water.

5. Natuurhuis op vakantiepark in Giethoorn

Op steenworp afstand van Giethoorn, in het plaatsje Blocksyl, bevindt zich Waterresort Blocksyl. Waterresort Blocksyl is één van de mooiste vakantieparken van Overijssel. Op Waterresort Blocksyl kun je vakantievieren in moderne natuurhuisjes. Deze vakantiewoningen liggen aan het water en bezitten zonnepanelen. Op park kun je fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Vakantiehuisjes op Waterresort Blocksyl

Moderne natuurhuisjes op Waterresort Blocksyl. Foto: landal.nl

Rietgedekte huizen dragen bij aan de unieke charme en pittoreske uitstraling van Giethoorn. Deze traditionele bouwstijl heeft zowel historische als praktische redenen. Riet geeft een nostalgische en rustieke uitstraling aan de gebouwen. De gouden tinten van het riet passen goed bij het landschap en dragen bij aan de algehele sfeer van het dorp.

6. Lodge in Giethoorn

Midden in Giethoorn ligt Vakantiepark Giethoorn. Op dit park kun je prachtige lodges huren. Deze natuurhuisjes bezitten sloepen waarmee je op verkenning kunt in de waterrijke omgeving. Mensen die van rust en stilte houden treffen het op Vakantiepark Giethoorn. Zo is het vakantiepark autovrij. Het is ook mogelijk om een kano te huren: leuk voor de kids!

Natuurhuisjes op vakantiepark Giethoorn

Lodges op Vakantiepark Giethoorn. Foto: roompot.nl

Elektrische boten zijn erg populair in Giethoorn vanwege hun stille aard. Ze zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen speciale vaardigheden of vergunningen. Dit maakt ze een favoriete keuze voor zowel toeristen als lokale bewoners. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen tijdens het varen. Sommige routes brengen je door het centrum van Giethoorn.

7. Design natuurhuisje in Giethoorn

Vlakbij Giethoorn, en midden in de natuur, bevindt zich Vakantiepark De Wiedense Meren. Op dit door water gedomineerde vakantiepark is het aangenaam vertoeven in één van de natuurhuisjes. Deze vakantiehuisje hebben een prachtig design en zijn een lust voor het oog. Vakantiepark De Wiedense Meren beschikt over een eigen jachthaventje.

Natuurhuis op de Wiedense Meren

Natuurhuis op Vakantiepark de Wiedense Meren. Foto: europarcs.nl

Giethoorn ligt in de buurt van het Nationaal Park Weerribben-Wieden, dat bekend staat om zijn uitgestrekte moerassen, meren en rietvelden. Het park herbergt een enorme diversiteit aan planten en dieren. De waterrijke omgeving biedt een thuis aan zeldzame vogels, vissen, amfibieën en insecten. Ook vind je er verschillende soorten riet, waterlelies en andere moerasplanten.

8. Woonboot in Giethoorn

In Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt deze woonboot in het water te dobberen. Giethoorn is niet ver weg. De woonboot beschikt over twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. Slapen op een woonboot is een unieke en avontuurlijke ervaring. In Nationaal Park Weerribben-Wieden leven veel bijzondere dieren. De kans is groot dat je vogels en reeën spot!

Lees ook: 15x woonboot overnachting in Nederland!

Moderne woonboot in Giethoorn

Moderne woonboot in Giethoorn. Foto: vipio.com

De rustige en schilderachtige omgeving trekt jaarlijks veel toeristen, zowel uit Nederland zelf als van over de hele wereld. Mensen komen naar Giethoorn om te genieten van boottochten over de grachten, wandelingen langs de mooie paden en fietsroutes in de omgeving, en om de lokale cultuur en architectuur te ervaren.

9. Lodge in Giethoorn

Deze lodge ligt in het Overijsselse Giethoorn, telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. De lodge is onderdeel van een boerderij, maar beschikt wel over een eigen ingang en grote tuin: privacy is dus gewaarborgd. De vakantie-accommodatie is alleen te bereiken via een wandelpad/fietspad of via het water met een bootje.

Lodge Giethoorn

Lodge in Giethoorn. Foto: natuurhuisje.nl

De oorspronkelijke bewoners van Giethoorn waren veenarbeiders. Ze vestigden zich in dit gebied vanwege de gunstige omstandigheden voor het winnen van turf, een brandstof die werd verkregen door veenlagen af te graven en te drogen. Het graven van kanalen en sloten was noodzakelijk voor het transport van turf en andere goederen, en zo ontstond het kenmerkende grachtenstelsel van Giethoorn.

10. Vrijstaand natuurhuisje in Giethoorn

Dit natuurhuisje bevindt zich in Giethoorn, telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Het vrijstaande vakantiehuisje heeft een rieten dak, is sfeervol ingericht en is van alle gemakken voorzien. Fietsliefhebbers kunnen met een gerust hart hun rijwielen meenemen: het guesthouse beschikt over een eigen fietsenstalling. In de omgeving van Giethoorn kun je lekker fietsen.

Natuurhuisje Giethoorn

Vrijstaand vakantiehuisje in Giethoorn. Foto: natuurhuisje.nl

Ondanks zijn kleine omvang heeft Giethoorn een aantal interessante musea en galerijen die de geschiedenis, cultuur en ambachten van de regio weerspiegelen. Zo biedt Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus inzicht in het dagelijkse leven van de inwoners van Giethoorn in vroegere tijden. Je kunt hier historische gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en kleding bekijken.

Meer natuurhuisjes in Nederland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.