Skip to main content

De Biesbosch is een waterrijk natuurgebied in Zuid-Holland en Noord-Brabant. In de Biesbosch kun je overnachten in een natuurhuisje. Deze natuurhuisjes liggen midden in de natuur. De Biesbosch is een ideale vakantiebestemming voor mensen die van rust en natuur houden. De enige geluiden die je hoort zijn die van vogels en andere dieren.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 natuurhuisjes in de Biesbosch!

1. Natuurhuisje midden in de Biesbosch

Midden in de Biesbosch kun je dit natuurhuisje huren. Het drijvende natuurhuisje is geschikt voor twee personen. Het vakantiehuisje vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de Biesbosch. Stap in een kano en verken de kreekjes en riviertjes. Tijdens het kanoën zul je oneindig veel vogels spotten. Met een beetje geluk zul je zelfs bevers zien.

Natuurhuisje in de Biesbosch

Drijvend natuurhuisje midden in de Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

De Biesbosch bestaat uit zoetwatergetijdengebieden, kreken, wilgenbossen, rietvelden en graslanden. Door de combinatie van zoet water, zout water en getijden is de Biesbosch een uniek natuurgebied met een rijke diversiteit aan planten en dieren. Het gebied is dan ook een belangrijk leefgebied voor vele soorten, waaronder de bever, zeearend, bruine kiekendief, blauwborst en de ijsvogel.

2. Varend natuurhuisje in de Biesbosch

Deze woonboot ligt afgemeerd in het Brabantse plaatsje Werkendam. Werkendam ligt aan de rand van de Biesbosch. Het is ook mogelijk om de woonboot te laten verplaatsen. Het varende natuurhuisje telt één woonkamer, één badkamer, één slaapkamer en is geschikt voor maximaal vier personen. Verken de Biesbosch. Dat kan lopend, met de fiets of vanaf het water.

Lees ook: 15x woonboot overnachting in Nederland!

Woonboot in de Biesbosch

Woonboot in Werkendam. Foto: vipio.com

Voor recreatie is de Biesbosch een populaire bestemming. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Ook zijn er diverse vaarroutes waarbij bezoekers kunnen genieten van de prachtige natuur en het landschap vanaf het water. Er zijn verschillende verhuurbedrijven van kano’s, roeiboten, motorboten en sloepen in de omgeving.

3. Vakantiepark in de Biesbosch

EuroParcs De Biesbosch is een vakantiepark gelegen in Noord-Brabant: aan de rand van de Biesbosch. Het park ligt aan het water en biedt diverse accommodaties zoals vakantiehuizen, chalets en kampeerplaatsen. Het park is een ideale bestemming voor families die op zoek zijn naar rust, natuur en recreatie in een prachtige omgeving.

Vakantiepark in De Biesbosch

Europarcs De Biesbosch. Foto: europarcs.nl

De Biesbosch heeft een rijke geschiedenis als leefgebied voor vissers, riet- en wilgenkwekers en als schuilplaats voor verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd een groot deel van het gebied ingepolderd, waardoor er minder overstromingsgevaar was en er meer landbouwgrond beschikbaar kwam.

4. Biesbosch: overnachten in houten natuurhuisje!

Het Brabantse dorpje Lage Zwaluwe ligt aan de rand van de Biesbosch. In Lage Zwaluwe kun je overnachten in dit houten natuurhuisje. Het vakantiehuisje staat op een kleinschalig vakantiepark en biedt ruimte aan zes gasten. Het is leuk om een rondvaart te maken in de Biesbosch. Deze boottochten brengen je op de mooiste plekken van het natuurgebied.

Natuurhuisje in De Biesbosch Lage Zwaluwe

Houten natuurhuisje in Lage Zwaluwe. Foto: natuurhuisje.nl

De Biesbosch is een belangrijke bron van zoet water voor de omliggende regio’s en speelt daarmee een grote rol in het Nederlandse watersysteem. Het gebied fungeert als natuurlijke waterberging en kan bij extreme weersomstandigheden dienen als overloopgebied om overstromingen elders te voorkomen. Het water in de Biesbosch wordt onder andere gebruikt voor de drinkwatervoorziening en de bevloeiing van landbouwgronden.

5. B&B aan de rand van de Biesbosch

Deze B&B bevindt zich aan de rand van de Biesbosch in het plaatsje Lage Zwaluwe. De gasten verblijven in een zeer ruim appartement waar het aan niets ontbreekt. Naast de Biesbosch bevinden de steden Breda en Dordrecht zich niet ver van de B&B af. Breda en Dordrecht zijn de moeite waard om te bezoeken.

Bed and Breakfast in de Biesbosch

B&B aan de rand van de Biesbosch. Foto: vipio.com

Het grootste deel van de Biesbosch is vrij toegankelijk voor publiek. Er zijn echter enkele gebieden waarvoor een toegangskaartje nodig is, zoals het Biesbosch MuseumEiland en het bezoekerscentrum in Dordrecht. Ook zijn er enkele delen die alleen toegankelijk zijn per boot of kano. Voor het varen in de Biesbosch zijn regels en vaarvergunningen van kracht om de natuur te beschermen.

6. Cabin huren in de Biesbosch

Aan de voet van de Biesbosch, in het Brabantse dorpje Terheijden, kun je deze cabin huren. Het bijzondere onderkomen telt één slaapkamer en is geschikt voor twee personen. De cabin staat samen met drie andere cabins op een kleine camping. Natuurliefhebbers en vogelspotters kunnen het niet beter treffen: de omgeving is van een adembenemende schoonheid.

Lees ook: 15x cabin huren in Nederland!

Natuurhuisje in Biesbosch in Terheijden

Natuurhuisje in Terheijden. Foto: natuurhuisje.nl

De Biesbosch is een natuurgebied dat veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het verminderen van afval en het stimuleren van duurzaam gedrag bij bezoekers. Ook wordt er samengewerkt met lokale ondernemers om duurzaam toerisme te bevorderen. Daarnaast wordt er in het gebied gewerkt aan natuurherstel en het behoud van biodiversiteit.

7. Midden in de Biesbosch overnachten in natuurhuisje

Midden in de Biesbosch kun je overnachten in dit natuurhuisje. Het is een grote monumentale boerderij die beschikt over vijf slaapkamers en veertien mensen kan ontvangen. De omgeving van het natuurhuisje is een eldorado voor vogelspotters: de Biesbosch is één van de vogelrijkste gebieden van Nederland. Neem je vogelgids en verrekijker maar mee.

Boerderij in de Biesbosch

Boerderij midden in De Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

Verschillende gemeenten en provincies grenzen aan de Biesbosch. Om het gebied goed te kunnen beheren en beschermen wordt er samengewerkt tussen deze verschillende partijen. Zo wordt er samengewerkt tussen de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, de gemeenten in de omgeving van de Biesbosch, natuurorganisaties en andere belanghebbenden. Ook werkt de Biesbosch samen met andere nationale parken.

8. Tiny house midden in de Biesbosch

Langs de oevers van de Biesbosch kun je vakantievieren in dit tiny house. Het natuurhuisje staat op het landgoed van een biologische boer en kan twee mensen ontvangen. Vanaf het vakantiehuisje vertrekken verschillende wandel-en fietsroutes. Naast natuurliefhebbers komen ook mensen die cultuur omarmen aan hun trekken. Zij kunnen de eeuwenoude steden Gorinchem en Heusden bezoeken.

Tiny house in De Biesbosch

Tiny House in De Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

Voor de bever is de Biesbosch een belangrijk leefgebied. De bever was in Nederland lange tijd uitgestorven, maar werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw opnieuw uitgezet in verschillende natuurgebieden, waaronder de Biesbosch. De bever voelt zich thuis in het waterrijke gebied en heeft een belangrijke rol in het ecologisch systeem van de Biesbosch.

9. Tipitent in de Biesbosch

Voor iedereen die luxe wil kamperen in de Biesbosch is deze tipitent ideaal. De tipitent is volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Met name kinderen zullen zich opperbest vermaken op de camping. Ook de omgeving is om door een ringetje te halen. Een mix van ongerepte natuur en een wijds polderlandschap.

Lees ook: 10x tipitent huren in Nederland

Tipitent in De Biesbosch

Tipitent in de Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

Varen door de Biesbosch is een geweldige manier om de prachtige natuur van dit gebied te verkennen. De Biesbosch is een uitgestrekt gebied van zoetwatergetijden, kreken, wilgenbossen en rietvelden dat zich uitstrekt over delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Er zijn verschillende mogelijkheden om door de Biesbosch te varen, waaronder het huren van een boot.

10. Natuurhuisje aan de rand van de Biesbosch

Aan de rand van de Biesbosch vinden we dit natuurhuisje. Het natuurhuisje is een rietgedekte boerderij die ruimte biedt acht personen. Het vakantiehuis ligt op een dijk en beschikt over twee hectare eigen grond. Het behoeft geen betoog: mensen die van natuur, rust en privacy houden, vallen met de neus in de boter.

Monumentaal pand aan De Biesbosch

Rietgedekte boerderij aan de rand van De Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

Er worden regelmatig excursies en vogelsafari’s georganiseerd in de Biesbosch, waarbij een gids je meeneemt naar de beste plekken om vogels te spotten en je meer vertelt over de verschillende soorten die er te vinden zijn. Dit is vooral leuk voor mensen die net beginnen met vogels kijken en nog niet zo bekend zijn met de vogels in de Biesbosch.

Meer mooie natuurhuisjes bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

 

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.