Skip to main content

Overnachten in een hobbithuisje is een bijzondere ervaring. Een hobbitwoning is een sprookjesachtig huisje in de stijl van de fanatsyfilms The Lord of the Rings en The Hobbit. Hobbits zijn kabouterachtige wezentjes die door de Engelse fantasyschrijver J.R.R. Tolkien werden bedacht. Naast hobbithuisjes kun je ook in andere (onder)grondse huisjes overnachten.

Wij hebben een lijstje gemaakt van 10 hobbithuisjes waarin je kunt overnachten!

1. Overnachten in hobbithuisje in Drenthe

Dit hobbithuisje bevindt zich op een kleinschalige camping in het Drentse Emmen. Liefhebbers van de The Lord of the Rings-films hebben in dit bijzondere huisje de tijd van hun leven. Het pittoreske Drentse landschap, met eeuwenoude boerderijen en hunebedden die duizenden jaren geleden werden gebouwd, dragen bij aan de mystieke sfeer.

Hobbithuisje op camping in Drenthe

Hobbithuisje in Drenthe. Foto: vipio.com

Veel mensen houden van fantasy-avonturen: zowel boeken als films. Dan moet je denken aan The Lord of the Rings, The Hobbit, Game of Thrones en The Eye of the World. Als je deze boeken leest of naar deze films kijkt, kom je in een andere wereld terecht. Een wereld van betoverende landschappen en wonderbaarlijke personages.

2. Hobbithuis in Frankrijk

In het karakteristieke landschap van Zuid-Frankrijk doemt dit prachtige hobbithuis op. Het sprookjesachtige verblijf telt drie slaapkamers en kan vijf gasten herbergen. Het ruige terrein waar het hobbithuis op staat, is ook om door een ringetje te halen. Op dit door bossen omzoomde erf bevindt zich een sfeerverhogende 17de eeuwse watermolen.

Hobbithuisje in Frankrijk

Hobbithuis in Frankrijk. Foto: natuurhuisje.nl

Naast de boeken, films, musicals en theaterstukken is fantasy een soort lifestyle voor veel mensen over de hele wereld. Zij bezoeken beurzen, houden fandagen en spelen rolspellen met elkaar. Voor deze liefhebbers is er dus goed nieuws. Tegenwoordig kunnen zij overnachten in hobbitwoningen en hun fantasieën tot leven laten komen.

3. Slapen in hobbithuisje in België

Laat jezelf onderdompelen in de wereld van de hobbits en ga slapen in dit hobbithuisje in België. Het halfondergrondse woninkje van deze fantasiewezentjes heeft de karakteristieke ronde deuren en ramen. In de huiskamer van het lemen hobbithuis knapt het hout van de brandende kachel: warmte en sfeer stralen je tegemoet.

Hobbithuisje op vakantiepark in Belgie

Hobbithuisje in België. Foto: warredal.be

Het hobbithuis bevindt zich in Belgisch Limburg en zit ingeklemd tussen twee mystieke natuurgebieden: Nationaal Park Hoge Kempen en Natuurgebied Bergerven. Ga op mistige ochtenden door deze gebieden struinen langs zompige moerassen en waan jezelf even in de wereld van hobbits, trollen, kabouters en dwergen. Weer thuis in het hobbithuis wacht warme chocolademelk.

4. Hobbithuisje met hottub

Beleef het ultieme sprookje in dit splinternieuwe hobbithuisje. Het lijkt net alsof Bilbo Balings, Frodo Balings, Sam Gewissies, Mariadoc Brandebok en Peregrijn Toek net de deur achter hun huisje hebben dichtgetrokken en dat jij er een tijdje in mag logeren. Pal voor het hobbithuis bevindt zich een toverachtige hottub waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Lees ook: 20x natuurhuisje met hottub huren in Nederland!

Hobbithuisje met hottub

Hobbithuisje met hottub. Foto: warredal.be

The Hobbit is een driedelige fantasyfilm die gebaseerd is op het door J.R.R. Tolkien geschreven boek The Hobbit. Evenals The Lord of the Rings-trilogie werden The Hobbit-films een enorm kassucces. Ze brachten wereldwijd meer dan drie miljard euro op. De kans is groot dat er in de toekomst nog meer delen van The Hobbit worden geproduceerd.

5. Hobbitachtig huisje in Drenthe

Aan de rand van één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe, Nationaal Park Dwingelderveld, kun je overnachten in dit hobbitachtige huisje. Het is een met heiplaggen bedekte hut. Dit soort plaggenhutten kwamen aan het einde van 19de in gebruik als woonruimte voor arme mensen in de veengebieden. Het huisje werpt je terug in de tijd, met behoud van comfort.

Lees ook: 10x overnachten in een plaggenhut

Plaggenhut in Drenthe hobbithuisje

Hobbitachtig huisje in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

In Nationaal Park Dwingelderveld word je getrakteerd op een mix van eeuwenoude bossen, veelkleurige heidevelden en wispelturige zandverstuivingen. Hét ideale decor voor het vertellen van sprookjes, legenden, mythes, sagen en fantasyverhalen. Om het nog spannender te maken: Nationaal Park Dwingelderveld is één van de weinige plekken in Nederland waar drie slangensoorten voorkomen: adder, ringslag en gladde slang.

6. Hobbithuisje op vakantiepark in België

Ben je op zoek naar een bijzonder hobbithuisje om te overnachten? Reserveer dan dit hobbithuisje in het Belgische plaatsje Bocholt. Het unieke huisje biedt plaats aan zes personen en is gevestigd op een vakantiepark. Op het vakantiepark zullen kinderen zich geen minuut vervelen.

Hobbithuisje op vakantiepark in België

Hobbithuisje in Bocholt. Foto: vipio.com

Met een perfecte mix van actie, emotie en humor heeft de film ‘The Hobbit’ niet alleen de harten van fans van het oorspronkelijke boek veroverd, maar ook een nieuw publiek aangetrokken dat werd betoverd door de rijkdom van de verhaalwereld en de verbluffende visuele pracht ervan.

7. Bovengronds hobbitachtig huisje

Als het hobbitvolkje op een dag zou besluiten om een bovengronds woninkje te ontwerpen en bouwen, zou dit huis weleens het resultaat kunnen zijn. Het futuristisch ogende vakantieverblijf heeft een oogverblindend design en is uniek in zijn soort. De woning bevindt zich drie meter boven de grond en kan maximaal vier mensen huisvesten.

Hobbitachtig huisje op hoogte

Hobbitachtig huisje op hoogte. Foto: vipio.com

Het vakantiehuisje staat in het plaatsje Balkbrug; op de grens van Overijssel met Drenthe. Dit deel van Nederland wordt gekenschetst door akkergronden, weilanden en bossen. Zo bevindt zich op steenworp afstand van het huisje Boswachterij Staphorst: een natuurgebied met een grootte van bijna duizend hectare. Boswachterij Staphorst kent een gevarieerde flora en fauna: leuk om te gaan ontdekken.

8. Hobbit-villa in België

Het feit dat hobbithuisjes vrijwel volledig opgaan in de omliggende natuur, is kenmerkend voor dit type onderkomen. Diep verscholen in een Belgisch bos bevindt zich deze unieke villa. Oók dit vakantiehuis is maximaal gecamoufleerd en daardoor amper te onderscheiden van zijn natuurlijke omgeving. Binnen in de villa wacht sfeer en luxe.

Hobbitvilla in Belgie

Hobbit-villa in Belgisch bos. Foto: natuurhuisje.nl

De villa telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier gasten. Door de aanwezigheid van drie terrassen kan er op ieder moment van de dag genoten worden van zon of schaduw. Als klap op de vuurpijl wacht in de tuin een hottub. Het is natuurlijk fantastisch om in zo’n sprookjesachtige omgeving in een bubbelbad te relaxen.

9. Plaggenhut in Drenthe

Ga overnachten in deze plaggenhut in Drenthe en beleef iets unieks. Een plaggenhut ziet er uit als een dak op de grond en was vroeger de behuizing van de allerarmsten. Tegenwoordig wordt het als knus en gezellig ervaren om in een plaggenhut te slapen. De aanwezigheid van een open haard, heksenketel en bedstee dragen bij aan deze nostalgische ervaring.

Plaggenhut in Drenthe

Plaggenhut in Roswinkel. Foto: natuurhuisje.nl

De plaggenhut ligt in het Drentse dorpje Roswinkel. Roswinkel bevindt zich in het uiterste oosten van Drenthe; vlakbij de Duitse grens. Het is een regio waar de tijd lijkt stil te staan: boeren bewerken in alle rust hun akkers en fazanten fladderen sierlijk rond. Vergeet bovenal niet hunebedden te bezoeken: dé iconische grafkamers van Drenthe.

10. Overnachten in plaggenhut

Alleen een geoefend oog merkt deze plaggenhut op in zijn omgeving. Het aanpalende gazon sluit namelijk naadloos aan op het dak van deze van oorsprong primitieve Drentse behuizing. Laat onverlet dat het een unieke ervaring is om in een plaggenhut te overnachten. Demp ’s avonds de lampen en steek kaarsjes aan: spannend voor jong en oud.

Plaggenhut in Drenthe Ruinerveld

Plaggenhut in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

De plaggenhut ligt in de zuidwesten van Drenthe. Een mystieke regio waar eeuwenoude zandpaden zich door bossen, moerassen en veengebieden banen. Een gebied waar je urenlang kunt rondstruinen zonder een medemens tegen te komen. Dit deel van Drenthe wordt ook gekenschetst door sprookjesachtige dorpjes waar fanatsyliefhebbers op hun wenken worden bediend.

Meer originele overnachtingen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.