Skip to main content

Zoek je een pod overnachting in Nederland? Dan hebben we goed nieuws: je kunt op verschillende plekken in ons land in een pod overnachten. Een pod is een klein houten huisje met een afgerond dak. Dit afgeronde dak loopt door tot de grond. Een pod ziet er knus en gezellig uit.

In deze blog ontdek je 10 pod overnachtingen in Nederland.

1. Pod overnachting in Noord-Brabant

In het dorpje Terheijden kun je overnachten in deze 2-persoons pod.  De pod staat op een kleine camping die omheind is met een haag. Ga lekker een boekje lezen voor het minihuisje en geniet. Overnachten in een pod voelt als luxe kamperen. Veel mensen spreken van glamping.

Pod overnachting in Terheijden

2-persoons pod in Terheijden. Foto: natuurhuisje.nl

Terheijden ligt in het westen van Noord-Brabant, in de buurt van Breda. Het is een landelijk gelegen dorp met een mix van landbouwgronden en weilanden. De geschiedenis van Terheijden gaat terug tot de middeleeuwen. Het dorp heeft historische gebouwen, waaronder de Sint-Antonius Abtkerk, die dateert uit de 15de eeuw.

2. Overnachten in een pod in Zuid-Holland

Foto’s liegen niet. Kijk naar deze pod en raak verwonderd. De pod is zo mooi en de omgeving is nog mooier. Het 2-persoons vakantiehuisje staat in Boskoop aan het water. Als je op het vlonder gaat zitten, kom je ogen te kort: de omringende natuur is overweldigend.

Pod aan het water in Boskoop

Pod in Boskoop. Foto: vipio.com

Boskoop ligt in Zuid-Holland, tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De bodem en het klimaat in de regio zijn gunstig voor de teelt van een breed scala aan planten. Boskoop staat vooral bekend om zijn sierheesters, bomen en andere tuinplanten. De boomkwekerijen in Boskoop spelen een cruciale rol in de Nederlandse tuinbouw.

3. Pod overnachting op de Veluwe

Zelden vind je een vakantiehuisje dat zich in zo’n bosrijke omgeving bevindt als deze 3-persoons pod. De unieke accommodatie bevindt in het sprookjesachtige buitengebied van Laag-Soeren. Met name kinderen vinden het leuk en spannend om in een pod te slapen. Voor hen voelt het als kamperen, maar wel met behoud van comfort.

Pod op camping

3-persoons pod op de Veluwe. Foto: ardoer.com

Laag-Soeren bevindt zich vlakbij Nationaal Park Veluwezoom, een indrukwekkend natuurgebied met bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De omgeving biedt mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. Net als veel andere dorpen in de regio heeft Laag-Soeren een rijke geschiedenis. De historische gebouwen en landschappen dragen bij aan de sfeer van het dorp.

4. Overnachten in een pod op een kleinschalig park

Op een kleinschalig park kun je overnachten in deze 2-persoons pod. Het vakantiepark ligt nabij het Gelderse dorpje Rheden. De pod heeft een robuust en gezellig interieur. Met name het vele hout geeft veel sfeer. Buiten kun je heerlijk op het vlonder zitten om van de groene omgeving te genieten.

Pod waar je kunt overnachten in Rheden

Pod voor 2 personen in Rheden. Foto: natuurhuisje.nl

Rheden staat bekend om zijn mooie natuur, met uitgestrekte bossen en heidevelden. De Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland en biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten. In en rond Rheden zijn verschillende kastelen te vinden, waaronder Kasteel Middachten in De Steeg en Kasteel Rosendael in Rozendaal.

5. Luxe pod overnachting in Noord-Brabant

Wil je midden in het bos slapen met behoud van comfort? Boek dan deze 4-persoons pod nabij het Noord-Brabantse plaatsje Oisterwijk. Het vakantiehuisje is klein, maar wel luxe ingericht. ’s Ochtends hoef je geen wekker te zetten: je wordt wakker gemaakt door vogelgezang. Vervolgens buiten een ontbijtje nuttigen in een oase van groen.

Luxe pod in Oisterwijk

Luxe 4-persoons pod in Oisterwijk. Foto: vipio.com

Oisterwijk staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving. Het is gelegen in de buurt van de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een natuurgebied met bossen, vennen en heide. Dit gebied is geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. Het centrum van Oisterwijk heeft een karakteristieke uitstraling met historische gebouwen en gezellige winkelstraten.

6. Overnachten in een pod in Friesland

Op het erf van een monumentale boerderij in Friesland kun je overnachten in een 2-persoons pod. De pods die je hier kunt huren bevinden zich midden in het karakteristieke Friese landschap. Een landschap dat gedomineerd wordt door weilanden, akkergronden en meren. Leeuwarden is ook niet ver weg. Stap op een fiets en je bent zo in het stadscentrum.

Pod overnachting in Leeuwarden

Pods waar je kunt overnachten in Leeuwarden. Foto: natuurhuisje.nl

In 2018 werd Leeuwarden samen met de Maltese stad Valletta uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Dit heeft geleid tot tal van culturele evenementen en projecten in en rond de stad. De Oldehove is een scheve toren in het centrum van Leeuwarden. Het is een overblijfsel van een nooit voltooide kerk.

7. Waterpod overnachting in Almere

Dat niet alle pods in het bos staan, bewijst deze 2-persoons waterpod. Het bijzondere tiny house bevindt zich in de jachthaven van Almere. De pod drijft op een vlonder op het water. Ga op het privé terrasje zitten en geniet van de havenactiviteiten. Binnen wacht een knus onderkomen.

Waterpod in Almere

Waterpod in Almere. Foto: vipio.com

Almere is vernoemd naar het middeleeuwse woord ‘Aelmere’, wat ‘oud meer’ betekent. Het gebied waarin de stad ligt, was oorspronkelijk water, maar na de inpoldering van het IJsselmeer is hier land gewonnen. Ondanks de stedelijke omgeving heeft Almere ook veel groene gebieden, parken en waterpartijen. Het is ontworpen met aandacht voor natuur en duurzaamheid.

8. Slapen in een pod op de Veluwe

Voor de ultieme natuurervaring ga je in deze 2-persoons pod op de Veluwe slapen. Het tiny house bevindt zich nabij het dorpje Veld. Je hoeft alleen maar voor het kleine huisje te gaan zitten om wilde dieren te spotten. Reetjes flitsen tussen de bomen en zwijntjes wroeten naar eikeltjes.

Tiny house op de Veluwe in Velp

2-persoons pod op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

Velp ligt aan de oostelijke rand van de Veluwe, nabij de stad Arnhem. Het maakt deel uit van de gemeente Rheden. De omgeving van Velp is groen en bosrijk. Er zijn verschillende natuurgebieden en parken waar inwoners en bezoekers van kunnen genieten. Zo kun je er fantastische wandelingen en fietstochten maken.

9. Pod overnachting in Drenthe

Diep verscholen in de bossen van Drenthe, nabij het dorpje Westerveld, kun je overnachten in deze 2-persoons pod. Dat is wakker worden van vogelgeluiden en de longen vullen met een frisse boslucht. De pod staat op een camping. Uiteraard mogen de huurders van de pod gebruikmaken van de faciliteiten van de camping.

Pod in Westerveld in Drenthe

2-persoons pod in Westerveld. Foto: vipio.com

De natuurlijke omgeving van Westerveld is prachtig. Het Nationaal Park Dwingelderveld, één van de grootste natte heidegebieden van West-Europa, ligt grotendeels binnen de grenzen van Westerveld. Dit park biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen, fietsen en paardrijden. Door zijn natuurlijke schoonheid en historische charme trekt Westerveld veel toeristen aan.

10. Overnachten in een pod in de Achterhoek

Kom genieten van deze gloednieuwe 2-persoons pod in het Gelderse Vorden. Het tiny house staat op een kleinschalige camping midden in het coulisselandschap dat zo kenmerkend is voor dit deel van Gelderland. Ondanks dat de pod klein is, is het van alle gemakken voorzien en staat het garant voor een unieke vakantie.

Pod in Vorden

2-persoons in het Gelderse Vorden. Foto: natuurhuisje.nl

Vorden ligt in de Achterhoek. Vorden heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn kastelen. In de omgeving van Vorden zijn verschillende historische kastelen te vinden, zoals Kasteel Vorden, Kasteel Hackfort en Kasteel Den Bramel. De omgeving van Vorden is landelijk en heeft een prachtig landschap met bossen, weilanden en boerderijen.

Meer knusse vakantiehuisjes bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.