Skip to main content

Wil je een tiny house op de Veluwe huren? Een tiny house is een mini-huisje dat volledig is uitgerust met alle noodzakelijke voorzieningen. Deze duurzame huisjes zijn erg populair en tegenwoordig veel te vinden op vakantieparken. Een verblijf in een tiny house op de Veluwe is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en te genieten van rust en stilte. En natuurlijk om fantastische wandel- en fietsroutes te beleven door de Veluwse natuur!

In deze blog ontdek je 10 mooie tiny houses op de Veluwe.

1. Tiny house op de Veluwe

Op steenworp afstand van Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt Vakantiepark De Hooge Veluwe. Op dit park kun je verblijven in dit 2-persoons tiny house. Het motto van het huisje luidt: ‘minder huis, meer leven’. Het mini-huisje is voornamelijk van hout gemaakt. Door de hoge ramen valt er veel licht naar binnen.

tiny house op Vakantiepark Hooge Veluwe

Tiny house op Vakantiepark De Hooge Veluwe. Foto: europarcs.nl

Een tiny house is een klein, compact huisje dat veel kleiner is dan traditionele huizen. Tiny houses zijn meestal ontworpen om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte en zijn vaak kleiner dan 50 vierkante meter. Ze kunnen variëren in grootte en stijl, maar het belangrijkste kenmerk is dat ze beduidend kleiner zijn dan een gemiddeld huis.

2. Tiny house in Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is een natuurgebied op de Veluwe. In dit natuurgebied, bij het plaatsje Rheden, kun je overnachten in dit 2-persoons tiny house. De lodge heeft een uniek design en is van alle gemakken voorzien. Op Nationaal Park Veluwezoom zijn de recreatiemogelijkheden groot. De meeste mensen gaan er wandelen of fietsen. Paardrijden en vogelspotten zijn ook mogelijkheden.

Tiny house op de Veluwe in Rheden

Tiny house in Rheden. Foto: natuurhuisje.nl

Veel tiny houses zijn ontworpen met duurzaamheid als één van de belangrijkste doelstellingen. Sommige tiny houses worden gebouwd met gerecyclede materialen zoals hergebruikte houten planken, deuren, ramen en andere bouwmaterialen. Dit vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen en minimaliseert afval. Tiny houses zijn over het algemeen zeer goed geïsoleerd en ontworpen om energiezuinig te zijn.

3. Tiny house met jacuzzi

Op de Veluwe in Voorthuizen kun je genieten van dit 4-persoons tiny house. Het is een luxe vakantiehuisje met een jacuzzi in de tuin. Het mini-huisje staat op een familiepark waar kinderen zich niet snel zullen vervelen. Op de Veluwe zal de verveling ook niet snel toeslaan. Naast natuur herbergt het gebied verschillende culturele schatten zoals het Kröller-Müller Museum.

Lees ook: 20x natuurhuisje met jacuzzi huren in Nederland!

Tiny house op de Veluwe met jacuzzi

Tiny house met jacuzzi op de Veluwe. Foto: vipio.com

Bewoners van tiny houses streven vaak naar een minimalistische levensstijl en proberen te leven met zo min mogelijk materiële bezittingen. Dit is één van de kernprincipes van het tiny house-beweging. Over het algemeen gaat een minimalistische levensstijl in een tiny house hand in hand met het streven naar een meer doordachte, eenvoudige en bewuste manier van leven.

4. Tiny house midden op de Veluwe

Midden op de Veluwe, bij het dorpje Velp, kun je verblijven in dit 2-persoons tiny house. De pod is van hout gemaakt en heeft een cosy uitstraling. Op de Veluwe is de kans op het spotten van wilde dieren groot. Met een beetje geluk zie je reeën wegspringen en wilde zwijnen eikeltjes verzamelen.

Tiny house op de Veluwe in Velp

Tiny house in Velp. Foto: natuurhuisjes.nl

Tiny houses op wielen zijn een populaire variant van het tiny house-beweging. Deze huizen zijn vaak kleiner dan traditionele huizen en zijn gebouwd op aanhangwagens, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst. Het belangrijkste voordeel van tiny houses op wielen is hun mobiliteit: je kunt ze eenvoudig verplaatsen naar een andere locatie.

5. Luxe tiny house op de Veluwe

Dit 2-persoons tiny house bevindt zich in Voorthuizen op de Veluwe. Wellness-liefhebbers komen in het stijlvolle vakantiehuisje helemaal aan hun trekken. Zij kunnen genieten van een sunshower, bubbelbad en buitendouche. De accommodatie staat op een vakantiepark. Dit park beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals een zwembad, tennisveld, voetbalveld, bowlingbaan en restaurant.

Tiny house op de Veluwe in Voorthuizen

Tiny house met wellness in Voorthuizen. Foto: vipio.com

Veel tiny houses zijn ontworpen met zelfvoorziening in gedachten, wat betekent dat ze zo zijn gebouwd dat ze zo min mogelijk afhankelijk zijn van externe voorzieningen zoals het elektriciteitsnet en waternet. Tiny houses worden vaak uitgerust met zonnepanelen op het dak om elektriciteit op te wekken. Deze panelen leveren energie voor verschillende doeleinden.

6. Tiny house op kleinschalig vakantiepark op de Veluwe

Op een kleinschalig vakantiepark op de Veluwe kun je een zorgeloze vakantie beleven in dit 2-persoons tiny house. De stroomvoorziening van het mini-huisje wordt voorzien door de zonnepanelen die op het dak liggen. Vlakbij bevindt zich een voedselbos. In dit voedselbos mag je kruiden plukken die je kunt gebruiken om een smakelijke maaltijd te bereiden.

Tiny house op de Veluwe in Otterlo

Tiny house in Otterlo. Foto: natuurhuisje.nl

Tiny houses zijn over het algemeen goedkoper om te bouwen en te onderhouden dan grotere huizen, en dit is één van de redenen waarom ze aantrekkelijk zijn voor mensen die financiële onafhankelijkheid nastreven. Tiny houses vereisen minder materiaal en arbeid om te bouwen dan grotere huizen. Hierdoor zijn de initiële bouwkosten doorgaans lager.

7. Uniek tiny house op hoogte op de Veluwe

Dit unieke 4-persoons tiny house staat op een voormalig kazerneterrein op de Veluwe. Het vakantiehuisje lijkt op pootjes te staan en is groen gekleurd. Door zijn groene kleur valt de accommodatie niet op in zijn bosrijke omgeving. Door zijn hoogte is het tiny house een uitstekende uitkijktoren voor het spotten van wilde dieren.

Tiny house op hoogte

Uniek tiny house op hoogte. Foto: vipio.com

Tiny houses zijn vaak kleine, compacte woningen die zijn ontworpen om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Dit heeft geleid tot een hele reeks creatieve en innovatieve ontwerpen. Tiny houses bevatten vaak meubels die meerdere functies hebben. Een bank kan bijvoorbeeld ook dienen als een bed, of een eettafel kan worden ingeklapt wanneer deze niet in gebruik is.

8. Tiny house op landgoed op de Veluwe

Als je natuur, ruimte, rust en privacy omarmt, is dit 4-persoons tiny house op de Veluwe precies wat je zoekt. Het historische koetshuis bevindt zich op een particulier landgoed. Dit landgoed heeft een grootte van meer dan 600 hectare. De kans op het spotten van wilde zwijnen, edelherten en reeën is groot.

Tiny house op een landgoed op de Veluwe

4-persoons tiny house op een landgoed. Foto: natuurhuisje.nl

Tiny houses kunnen variëren van eenvoudige, zelfgebouwde structuren tot op maat gemaakte, high-end ontwerpen met alle luxe voorzieningen die je je maar kunt voorstellen. In sommige gevallen kunnen high-end tiny houses tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s kosten, vooral als ze zijn gebouwd door gerenommeerde architecten en zijn voorzien van premium afwerkingen en duurzame materialen.

9. Boshuisje op landgoed op de Veluwe

Dit knusse, 2-persoons boshuisje ligt op een klein landgoed op de Veluwe bij het dorpje Vierhouten. Het tiny house is uitermate geschikt voor een romantisch weekendje weg. De bossen rondom de accommodatie worden beschouwd als de mooiste en meest uitgestrekte van de Veluwe. In dit gebied kun je fantastische wandelingen en fietstochten maken.

Lees ook: 10x vakantiehuisjes in het bos!

Boshuisje op Veluws landgoed

Boshuisje op Veluws landgoed. Foto: vipio.com

In veel landen zijn tiny houses erg populair. Met name in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. In de Verenigde Staten zijn er veel gemeenschappen en projecten die zich richten op tiny houses als een duurzame en betaalbare vorm van huisvesting. Ook in Nederland worden er steeds meer tiny houses gebouwd.

10. Wikkelhuisje op de Veluwe

In het noorden van de Veluwe, bij het plaatsje Ermelo, kun je verblijven in dit 2-persoons wikkelhuisje. Het hoofdmateriaal van een wikkelhuisje is golfkarton, dat wordt versterkt met een milieuvriendelijke lijm en vervolgens om een mal wordt gewikkeld. Hierdoor ontstaat een stevige en duurzame structuur. Slapen in een wikkelhuisje is een unieke ervaring.

Tiny house in het bos

Wikkelhuisje op de Veluwe. Foto: natuurhuisje.nl

De tiny house-beweging is de afgelopen jaren snel gegroeid, met steeds meer mensen die ervoor kiezen om kleiner te wonen en een minimalistische levensstijl te omarmen. Er zijn zelfs gemeenschappen van tiny houses ontstaan waar mensen met dezelfde waarden en interesses kunnen wonen. Tegenwoordig worden ook steeds meer tiny houses aangeboden als vakantie-accommodaties.

Meer tiny houses bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.