Skip to main content

Griekenland is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie! Behalve prachtig weer, vind je hier ook een azuurblauwe zee, betoverende stranden en ontelbaar veel culturele schatten. En laten we eerlijk zijn, een vakantiehuis in Griekenland is pas echt compleet als er een privézwembad aanwezig is. Want wat is er nu fijner dan op een paar stappen lopen van je accommodatie jezelf te kunnen onderdompelen in verfrissende koelte?

In deze blog beschrijven we 10 vakantiehuizen met privézwembad in Griekenland!

1. Vakantiehuis met privézwembad in Griekenland

In één van de mooiste regio’s van Griekenland kun je deze 6-persoons villa huren. Het vakantiehuis beschikt over een groot (verwarmd!)  privézwembad. Omdat de villa op een heuvel ligt, is het uitzicht fenomenaal: je kijkt over de zee uit. Uiteraard is Griekenland één grote schatkamer voor cultuurliefhebbers.

Vakantiehuis met privezwembad in Griekenland

Zwembad met uitzicht bij villa in Griekenland. Foto: natuurhuisje.nl

Griekenland, en met name het oude Athene, wordt vaak beschouwd als de bakermat van de democratie. In het oude Athene ontwikkelde zich in de 5de eeuw voor Christus een politiek systeem waarin burgers rechtstreeks konden deelnemen aan de besluitvorming. Dit systeem staat bekend als de ‘Athenian Democracy’ (Atheense democratie).

2. Vakantievilla met privézwembad op Zakynthos

In een klein Grieks dorpje op het eiland Zakynthos kun je overnachten in deze prachtige 6-persoons design villa. De luxe villa beschikt over een privézwembad. Je kunt niet alleen heerlijk zwemmen in het zwembad, dat kan ook in de zee. Vlak in de buurt van de vakantiewoning bevindt zich een zandstrand met een lengte van één kilometer.

Vakantiehuis met privezwembad op Zakynthos

Villa met privézwembad op Zakynthos. Foto: interhome.nl

Griekenland is bekend om zijn uitgebreide archipel van eilanden. Deze eilanden variëren in grootte, geografie en cultuur. Hoewel het exacte aantal eilanden kan variëren afhankelijk van de definitie van wat als een ‘eiland’ wordt beschouwd, zijn er duizenden eilanden in de Griekse wateren. De eilanden van Griekenland kunnen worden onderverdeeld in verschillende groepen.

3. Vakantiehuis met privézwembad op Kreta

Op het Griekse eiland Kreta kun je verblijven in dit 6-persoons vakantiehuis. De bijzondere vakantie-accommodatie beschikt over een groot privézwembad waarin je heerlijk kunt zwemmen. De omgeving is adembenemend mooi. Zo ver je kunt kijken, zie je heuvels met olijfbomen en cipressen. Het is een omgeving die uitnodigt om al wandelend verkend te worden.

Vakantiehuis met privezwembad in Kreta

6-persoons vakantiehuis op Kreta. Foto: belvilla.nl

De oude Olympische Spelen hadden hun oorsprong in het oude Olympia, Griekenland, en begonnen in 776 voor Christus. Deze Spelen waren een belangrijk sportevenement in het oude Griekenland en werden gehouden ter ere van de oppergod Zeus. De moderne Olympische Spelen werden nieuw leven ingeblazen door Pierre de Coubertin, een Frans historicus en pedagoog.

4. Vakantiehuis met eigen zwembad in Griekenland

Zakynthos is één van de Ionische Eilanden voor de westkust van Griekenland. Op dit idyllische eiland kun je overnachten in dit vakantiehuis. Het vakantiehuis heeft een eigen zwembad. De omgeving is lekker rustig: je kunt er maximaal ontspannen en tot rust komen. De stranden van Zakynthos zijn van een sprookjesachtige schoonheid.

Vakantiehuis met privezwembad op Zakynthos Kerri

Keri Villas op Zakynthos. Foto: elizawashere.nl

De Griekse mythologie heeft een enorme invloed gehad op diverse aspecten van kunst, literatuur en cultuur, zowel in de oudheid als tot op de dag van vandaag. Griekse mythen dienden vaak als inspiratie voor kunstenaars en beeldhouwers. Iconische beeldhouwwerken zoals het standbeeld van Athena Parthenos in het Parthenon en de Discuswerper werden geïnspireerd door goden en helden uit de mythologie.

5. Vrijstaande villa met zwembad op Kreta

In de op één na grootste stad van Kreta schittert deze 6-persoons villa in het landschap. Als de temperatuur oploopt, kan verkoeling worden gezocht in het privézwembad. Kreta heeft een lange en bewogen geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. Overal op het eiland vind je sporen van deze historie terug.

Vrijstaande villa met privezwembad op Kreta

6-persoons villa op Kreta. Foto: natuurhuisje.nl

Hippocrates was een oude Griekse arts die wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de geneeskunde. Hij leefde rond 460-370 voor Christus op het eiland Kos in het oude Griekenland. Hippocrates wordt vaak geassocieerd met de ‘Eed van Hippocrates’, een eed die medische professionals afleggen bij hun afstuderen.

6. Villa met privézwembad op Kreta

Weinig vakantiehuizen op het Griekse eiland Kreta hebben zo’n fantastisch uitzicht over de bergen en zee als deze 4-persoons villa. Als ’s ochtends de zon opkomt, kun je lekker gaan zwemmen in het privézwembad waarover het vakantiehuis beschikt. De zee waarmee Kreta wordt omspoeld, is hemelsblauw en kraakhelder. Leuk om in te zwemmen of snorkelen.

Villa met privezwembad op Kreta eiland

4-persoons villa op Kreta. Foto: interhome.nl

Het Parthenon is een iconisch voorbeeld van klassieke Griekse architectuur en staat op de Akropolis in Athene. Het is een oude tempel die oorspronkelijk werd gebouwd ter ere van de godin Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad Athene. De bouw van het Parthenon begon rond 447 voor Christus en werd voltooid in 438 voor Christus.

7. Vakantiehuis met privézwembad op een heuvel in Kreta

Op een heuvel van het Griekse plaatsje Marathokedala op Kreta kun je vakantievieren in deze 6-persoons villa. Dit vakantie-onderkomen beschikt over een groot privézwembad waarin het aangenaam vertoeven is. Kreta is het grootste Griekse eiland en telt ruim 600.000 inwoners. De hoofdstad van Kreta is Iraklion. Het  is de moeite waar om in Iraklion het Archeologisch Museum Iraklion te bezoeken.

Vakantiehuis met zwembad op Griekenland op Kreta

Vakantiehuis in Marathokedala op Kreta. Foto: belvilla.nl

Griekenland heeft een lange geschiedenis van olijfolieproductie en consumptie. Olijfbomen worden al duizenden jaren in Griekenland gekweekt en olijfolie is een belangrijk onderdeel van zowel de keuken als de cultuur van het land. Olijfbomen werden in het oude Griekenland beschouwd als heilig en hadden een diepe culturele en economische betekenis. Ze waren symbolen van vrede, wijsheid en overvloed.

8. Vakantiehuis met privézwembad op Cyprus

Op het Griekse deel van Cyprus is het heerlijk vertoeven in deze prachtige villa met eigen zwembad op het terrein. Het vakantiehuis is opgetrokken uit natuursteen en opgesierd met houten luiken. Hoe mooi is het om op het terras met een glaasje wijn in de hand van de ondergaande zon te genieten.

Vakantiehuis met privezwembad op Cyprus

Villa met eigen zwembad op Cyprus. Foto: elizawashere.nl

Griekenland staat bekend om zijn gastvrijheid en warme ontvangst van bezoekers. Gastvrijheid, of ‘philoxenia’ in het Grieks, is een belangrijk cultureel kenmerk dat teruggaat tot de oudheid. Het wordt beschouwd als een plicht om gasten goed te behandelen en te verwelkomen in je huis. Dit kan variëren van het aanbieden van eten en drinken tot het tonen van interesse.

9. Landhuis met privézwembad in Griekenland

Vlak in de buurt van het historische centrum van Tsagkarada kun dit 6-persoons vakantiehuisje huren. Een prachtig landhuis dat over een privézwembad beschikt waarin je heerlijk kunt relaxen en ontspannen. Vanaf de accommodatie heb je een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen en de Egeïsche Zee. In de omgeving kun je ook mooie wandelingen maken.

Privezwembad bij vakantiehuis in Griekenland

Zwembad bij vakantiehuis in Tsagkarada. Foto: natuurhuisje.nl

De iconische blauw-witte architectuur is een opvallend kenmerk van veel Griekse eilanden in de Egeïsche Zee-regio. Deze stijl van architectuur wordt vaak geassocieerd met de Cycladen, een groep van eilanden in de Egeïsche Zee, zoals Santorini, Mykonos, Paros en Naxos, maar het komt ook voor op andere eilanden en delen van Griekenland.

10. Luxe villa met privézwembad in Griekenland

Een vakantiehuisje met uitzicht op zee en bergen! Wie wil dat nou niet? Deze 4-persoons villa heeft het allemaal. De luxe villa bevindt zich op het grootste Griekse eiland Kreta. De accommodatie beschikt over een privézwembad waarin je heerlijk kunt zwemmen. De villa vormt een uitstekende springplank voor het ontdekken van de omgeving.

4-persoons villa in bergen van Kreta met zwembad

4-persoons villa in bergen van Kreta. Foto: interhome.nl

Griekenland wordt vaak beschouwd als de bakermat van de westerse filosofie, en de filosofen Socrates, Plato en Aristoteles hebben een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van het filosofische denken en de vorming van de westerse intellectuele traditie. Socrates (470-399 v.Chr.) wordt vaak beschouwd als één van de grondleggers van de westerse filosofie.

Meer vakantiehuizen met zwembaden bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.