Skip to main content

Veel mensen nemen hun hond mee op vakantie naar zee. Langs de Nederlandse kust bevinden zich hondvriendelijke vakantieparken, vakantiehuisjes, natuurhuisjes, strandhuisjes en duinhuisjes waar honden toegestaan zijn. Honden vinden het fantastisch om op het strand te rennen en in de zee te zwemmen.

In deze blog ontdek je 15 huisjes aan zee met hond.

1. Huisje aan zee met hond in Zeeland

Zoek je een vakantiehuisje aan zee met hond in Zeeland? Boek dan deze 6-persoons hondenlodge in de Zeeuwse badplaats Beach Resort Nieuwvliet-Bad. In de hondvriendelijk accommodatie zijn een hondenmand, voederstandaard en bench aanwezig. Bovendien is de tuin omheind: de trouwe viervoeter kan niet weglopen.

Huisje aan zee met hond in Zeeland

Hondenlodge in Zeeland. Foto: roompot.nl

Door de eeuwen heen hebben honden een diepe en onlosmakelijke band met mensen ontwikkeld. Deze hechte band gaat veel verder dan alleen een huisdier-houder relatie. Honden hebben een ongelooflijk vermogen om loyaliteit te tonen en onvoorwaardelijke liefde te bieden aan hun menselijke metgezellen.

2. Hondvriendelijk vakantiehuisje in Julianadorp aan Zee

Wil je graag in een hondvriendelijk vakantiehuisje aan zee verblijven? Wellicht is dan deze 4-persoons hondenvilla in Julianadorp aan Zee een optie. De bijzondere accommodatie beschikt over een hondenhuisje met loungekussen, hondendouche, hondenbench, voeder- en drinkbak en omheinde tuin.

Huisje aan zee met hond in Julianadorp aan Zee

4-persoons hondenvilla in Julianadorp aan Zee. Foto: landal.nl

Honden zijn een van de meest diverse diersoorten ter wereld als het gaat om rassen. Er zijn meer dan 340 erkende hondenrassen, elk met hun eigen unieke kenmerken, grootte, vachttextuur en temperament. Van de kleine, levendige Chihuahua tot de grote, majestueuze Sint-Bernard

3. Duinhuisje aan zee met hond in Zeeland

Op een gloednieuw vakantiepark in de Zeeuwse badplaats Cadzand-Bad kun je vakantievieren in deze 6-persoons duinlodge. De hondvriendelijke accommodatie bevindt zich op steenworp afstand van zee. Honden gaan op het strand helemaal uit hun dak. Zwemmen in de zee vinden ze ook te gek.

Huisje aan zee met hond in Cadzand-Bad

6-persoons duinlodge in Cadzand-Bad. Foto: europarcs.nl

Honden tonen een opmerkelijke mate van emotionele intelligentie en hebben het vermogen om menselijke emoties te detecteren en erop te reageren. Ze zijn in staat om subtiele lichaamstaal en stemtonen te interpreteren en kunnen vaak aanvoelen wanneer hun eigenaren verdrietig, gestrest of gelukkig zijn.

4. Hondvriendelijke bungalow aan zee in Noord-Holland

In het Noord-Hollandse kustplaatsje Groote Keeten kun je met je hond verblijven in deze 2-persoons bungalow. Het knusse huisje ligt midden in de duinen. Na een korte wandeling sta je op het strand van Groote Keeten. Tussen 1 oktober en 1 april mag de hond loslopen op het strand van Groote Keeten.

Vakantiehuisje in Groote Keeten vlakbij Julianadorp aan Zee

Hondvriendelijke bungalow aan zee. Foto: natuurhuisje.nl

Honden zwemmen graag in de zee. Veel honden hebben een natuurlijke affiniteit voor water en genieten ervan om te zwemmen, vooral op warme dagen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat honden veilig kunnen zwemmen, rekening houdend met factoren zoals golven, stroming en getijden.

5. Familiekamer aan zee met hond in Vlissingen

Aan de rand van het zandstrand van Vlissingen kun je deze 5-persoons familiekamer boeken. Honden zijn meer dan welkom in deze bijzondere accommodatie. Als je van het terras stapt, sta je direct op het strand. Binnen een paar tellen kun je in de Noordzee duiken.

Huisje aan zee met hond in Vlissingen

Hondvriendelijke familiekamer in Vlissingen. Foto: vipio.com

Over het algemeen geldt dat kleinere honden langer leven dan grotere honden. Kleine rassen zoals Chihuahua’s en Maltezers kunnen soms wel 15 jaar of ouder worden, terwijl grotere rassen zoals de Sint-Bernard of Ierse Wolfshond vaak een kortere levensduur hebben en niet veel ouder worden dan 8 tot 10 jaar.

6. Hondenvilla aan zee in Zeeuws-Vlaanderen

Op Vakantiepark Zeebad kun je deze 6-persoons hondenvilla huren. Het vakantiehuisje ligt in Zeeuws-Vlaanderen nabij het kustplaatsje Breskens. Het Noordzeestrand en de Noordzee liggen op steenworp afstand van de diervriendelijke accommodatie. In de grote en omheinde tuin kunnen honden veilig loslopen.

Hondenvilla op Vakantiepark Zeebad

Hondenvilla op Vakantiepark Zeebad. Foto: roompot.nl

Nederlanders zijn dol op honden. In ons polderlandje leven maar liefst 1,7 miljoen trouwe viervoeters. Mochten Luna, Max of Diesel onverhoopt ziek worden, staat er een legertje van 4.500 dierenartsen paraat om ze weer gezond te maken. Daarnaast telt ons land meer dan 1.000 dierenwinkels waar je hondenspulletjes kunt kopen.

7. Strandhuisje met hond in Hoek van Holland

Op het brede strand van Hoek van Holland kun je vakantievieren in een hondvriendelijk strandhuisje van Beach Villas Hoek van Holland. Wat is er nou leuker om de zon in de zee te zien ondergaan vanuit je eigen strandhuisje. ’s Ochtends kun je direct een frisse duik nemen in de Noordzee.

Lees ook: 20x mooiste strandhuisjes van Nederland!

Beach Villa Hoek van Holland

Hondvriendelijk strandhuisje op Beach Villas Hoek van Holland. Foto: roompot.nl

Met een verzameling van maar liefst 300 miljoen geurreptoren heeft de bloedhond het beste reukvermogen van alle hondenrassen. Deze jachthonden zijn in staat om een spoor op te pikken dat al 80 uur oud is. Mensen moeten het met ‘slechts’ 5 miljoen geurreceptoren doen.

8. Hondvriendelijk strandhuisje aan zee in Zeeland

Honden zijn van harte welkom in dit 6-persoons strandhuisje in het Zeeuwse badplaatsje Cadzand. Cadzand is de meest zuidelijke kustplaats van Nederland. Het is uniek om op het strand te overnachten: je bent een met de natuur. ’s Ochtends word je gewekt door het geruis van de branding.

strandhuisje voor 6 personen in Zeeland

Hondvriendelijk strandhuisje in Cadzand. Foto: molecaten.nl

Als je een IQ-test zou houden onder alle hondenrassen, zal de bordercollie met de hoogste uitslag huiswaarts keren. Deze herdershonden hebben het vermogen om binnen vijf seconden een nieuw commando te leren en zijn bovendien in staat om onafhankelijk complexe problemen op te lossen.

9. Bungalow aan zee met hond in Renesse

Nabij de Zeeuwse badplaats Renesse kun je deze 4-persoons bungalow boeken. Het hondvriendelijke huisje heeft een royale tuin van 1.000 m2 die omzoomd wordt door een oase van groen. Honden kunnen eerst ravotten in de tuin om vervolgens een stukje verder in de zee te plonzen.

Huisje aan zee met hond in Renesse

Hondvriendelijke bungalow in Renesse. Foto: natuurhuisje.nl

De beroemdste hond ter wereld is ongetwijfeld Lassie. Achttien seizoenen lang waren de spannende avonturen deze dappere Schotse Herdershond op tv te volgen. Uiteindelijk zijn er vijf verschillende Schotse Herdershonden gebruikt om alle afleveringen te maken. Door Lassie steeg de populariteit van de Schotse Herdershond naar ongekende hoogte en werden ze massaal gefokt en verhandeld.

10. Knus strandhuisje met hond in Zeeland

Op het strand van de Zeeuwse badplaats Koudekerke-Dishoek kun je dit knusse 4-persoons strandhuisje boeken. In de bijzondere accommodatie zijn honden van harte welkom. Honden waarmee je fantastische wandelingen kunt maken in dit deel van Zeeland. Met name op het strand hebben ze de tijd van hun leven.

Knus strandhuisje in Zeeland

Huisje aan zee in Koudekerke-Dishoek. Foto: vipio.com

Sinds de mens vuur is gaan gebruiken om vlees te garen, is de noodzaak om een grote bijtkracht te ontwikkelen bij de mens verloren gegaan. Mocht je onverhoopt een taai biefstukje op je bord aantreffen, is het een idee om een Mastino napoletano te laten voorkauwen. Dit hondenras kan een bijtkracht ontwikkelen van 1.000 kg.

11. Vakantiehuisje aan zee met hond op Schouwen-Duiveland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland kun je deze 4-persoons Pets Lodge huren. In de woonkamer van de design-accommodatie staan een hondenbench en eet- en drinkbakjes voor het geliefde dier klaar. Omdat de tuin omheind is, kunnen de honden niet weglopen.

Hondenvilla op Vakantiepark Brouwersdam

4-persoons Pets Lodge op Schouwen-Duiveland. Foto: roompot.nl

De Russische kosmonaut Joeri Gagarin was de eerste mens in de ruimte. In 1961 vloog hij in een ruimtevaartuig één rondje om de aarde om daarna weer veilig te landen op de aarde. Gagarin was niet het eerste wezen dat een cirkel om de aarde maakte. Die eer was weggelegd voor een Russisch hondje; Laika genaamd.

12. Hondvriendelijk huisje aan zee op Terschelling

Op Terschelling kun je verblijven op Beach Park Schuttersbos. De sprookjesachtige accommodaties op dit Waddeneiland hebben een rieten dak en zijn hondvriendelijk. Ze zee is niet ver weg waarbij je kunt kiezen tussen de Waddenzee in het zuiden of de Noordzee in het noorden.

Landal Beach Park Schuttersbos

Beach Park Schuttersbos. Foto: landal.nl

Als je eigenaar van een rashond wil worden, zul je doorgaans flink moeten betalen. Afhankelijk van het ras factureren erkende fokkers je namelijk tussen de 750 en 2.000 euro. Uiteraard is er altijd nog baas boven baas. Als je het trotse baasje wil worden van een Tibetaanse mastiff pup, mag je eerst 7.000 euro op tafel leggen.

13. Vakantievilla aan zee met hond in Schoorl

In het Noord-Hollandse duindorpje Schoorl kun je een vakantievilla huren op Residence Berger Duinen waarbij honden van harte welkom zijn. Schoorl is een eldorado voor natuurliefhebbers. Het is fantastisch om met een hond door het Schoorlse duinlandschap te wandelen. Uiteraard mogen het strand en de zee niet worden overgeslagen.

Kleinschalig vakantiepark Residence Berger Duinen

Residence Berger Duinen. Foto: landal.nl

Meer dan 15.000 jaar geleden domesticeerde de huishond uit de wolf waarbij heden ten dage 356 erkende hondenrassen zijn op te tekenen. Als je door de straten van Nederland struint, kun je alle hondenrassen spotten. Op dit moment is de labradoodle de populairste hond van ons land.

14. Hondvriendelijk bungalow nabij Ouddorp

Nabij de Zuid-Hollandse badplaats Ouddorp kun je vakantievieren in deze 6-persoons bungalow. Het hondvriendelijke vakantiehuisje bevindt zich midden in de duinen op loopafstand van het strand en de zee. Van 1 oktober tot 1 mei mogen honden vrij rennen over het Ouddorpse strand.

Huisje aan zee met hond in Ouddorp

Hondvriendelijke bungalow in Ouddorp. Foto: natuurhuisje.nl

Usain Bolt is de snelste mens ter wereld. Als deze Jamaicaanse topspringer het op zijn heupen krijgt, kan hij een snelheid ontwikkelen van 45 kilometer per uur. Hazewindhonden zullen niet onder de indruk zijn van deze vaart, als zij maximaal gas geven, staat er 75 kilometer per uur op de teller.

15. Vakantiehuisje aan zee met hond op Noord-Beveland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland, nabij het plaatsje Kamperland, kun overnachten in deze 6-persoons designvilla. Het hondvriendelijke vakantiehuis bevindt zich vlakbij de Noordzee, het Veerse Meer en de Oosterschelde. Alle honden kunnen zwemmen en de meeste honden vinden het bovendien leuk om te zwemmen.

Design villa op Noord-Beveland

6-persoons hondvriendelijke designvilla. Foto: vipio.com

Honden heb je in allerlei soorten en maten. Als je eigenaar bent van een piepklein tweekamerappartementje is het wellicht niet verstandig om ook eigenaar te worden van een Duitse dog. Als zo’n megabeest, met een hoogte van 1 meter, op een weegschaal gaat staan, stagneert de wijzer pas bij het streepje van 110 kilogram.

Meer hondvriendelijke accommodaties bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.