Skip to main content

Het is fantastisch om een vakantiehuisje te huren aan zee waar honden welkom zijn. Langs de hele Nederlandse kust bevinden zich tal van hondvriendelijke vakantieparken, vakantiehuisjes, natuurhuisjes, strandhuisjes en duinhuisjes waar honden toegestaan zijn. Het is heel fijn om met een hond door de duinen te wandelen, op het strand te vertoeven en te laten zwemmen in de Noordzee. Wij hebben de 10 mooiste huisjes aan zee met hond op een rijtje gezet!

Lees ook: De leukste vakantieparken waar je hond welkom is!

1. Huisje aan zee met hond: Zeeland!

In het Zeeuwse kustplaatsje Cadzand-Bad bevindt zich Noordzee Residence Cadzand-Bad. Dit hondvriendelijke Roompot-park ligt in Zeeuws-Vlaanderen; op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het vakantiepark zijn verschillende soorten vakantiehuisjes te huur waar honden welkom zijn. Het is natuurlijk fantastisch om met een hond een strandwandeling te maken en lekker uit te waaien langs de Zeeuwse kust!

Huisje aan zee met hond Roompot Zeeland

hondvriendelijk vakantiehuisje op Noordzee Residence Cadzand-Bad

Leuk feitje! Honden heb je in allerlei soorten en maten. Als je eigenaar bent van een piepklein tweekamerappartementje is het wellicht niet verstandig om ook eigenaar te worden van een Duitse dog. Als zo’n megabeest, met een hoogte van één meter en lengte van twee meter, op een weegschaal gaat staan, stagneert de wijzer pas bij het streepje van 110 kilogram. Het dievengilde de stuipen op het lijf jagen met een chihuahua, lijkt ook geen zinvolle missie. De kwaadwillende medemens zal niet onder de indruk zijn van een 1 kilogram wegend viervoetertje met een schofthoogte van slechts vijftien centimeter!

2. Vakantiehuisje aan de kust met hond: Zuid-Holland!

In het Zuid-Hollandse plaatsje Noordwijkerhout bevindt zich Duinresort Dunimar. Dit Roompot-park is hondvriendelijk en ligt in het hart van de zogenaamde Bollenstreek; vlak in de buurt van het Noordzeestrand. Op het vakantiepark zijn diverse soorten vakantiehuisjes te huur. Met de hond een strandwandeling maken, is een schitterende ervaring; voor de hond én het baasje!

Huisje aan zee met hond duinresort dunimar

Hondvriendelijk huisje op Duinresort Dunimar

Interessant weetje! Usain Bolt is de snelste mens ter wereld. Als deze Jamaicaanse topspringer het op zijn heupen krijgt, kan hij een snelheid ontwikkelen van 45 kilometer per uur. Hazewindhonden zullen niet onder de indruk zijn van deze vaart, als zij maximaal gas geven, staat er 75 kilometer per uur op de teller. Deze snelheid wordt echter volledig verpulverd door het jachtluipaard. In een poging zijn prooi te grijpen, trekt dit rapste landdier van de aarde kortstondig een sprintje waarbij een duizelingwekkende snelheid van 105 kilometer per uur wordt behaald!

3. Vakantiehuisje met hond aan de kust van Domburg!

In het Zeeuwse plaatsje Domburg bevindt zich Hof Domburg. Dit hondvriendelijke Roompot-park ligt op het voormalige eiland Walcheren; op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het vakantiepark zijn verschillende soorten vakantiehuisjes te huur. Honden gaan helemaal uit hun dak als ze op het strand zijn; ze rennen heen en weer en duiken in de zee!

vakantiehuisje aan zee met hond Domburg

Hondvriendelijke bungalow op Hof Domburg

Leuk feitje! Meer dan 15.000 jaar geleden domesticeerde de huishond uit de wolf waarbij heden ten dage 356 erkende hondenrassen zijn op te tekenen. Als je door de straten van Nederland struint, kun je alle hondenrassen spotten. Op dit moment is de labradoodle de populairste hond van ons land. De labradoodle is overigens geen erkend hondenras, maar een kruising tussen een labrador en poedel. De enorme populariteit die de labradoodle in Nederland en daarbuiten geniet, kwam voornamelijk tot stand nadat oud-president Barack Obama er één had aangeschaft!

4. Vakantiehuisje aan de Zeeuwse kust waar honden welkom zijn!

In het Zeeuwse plaatsje Kamperland bevindt zich het Roompot Beach Resort. Dit hondvriendelijke vakantiepark bevindt zich op het voormalige eiland Noord-Beveland; vlak in de buurt van het Noordzeestrand. Op het park zijn verschillende soorten vakantiehuisjes te huur. Op het strand weten honden elkaar snel te vinden en rennen ze achter elkaar aan; dit tot grote hilariteit van de toeschouwers!

Huisje aan zee met hond Roompot Beach Resort

Hondvriendelijk strandhuisje op Roompot Beach Resort

Interessant weetje! Als je eigenaar van een rashond wil worden, zul je doorgaans flink moeten betalen. Afhankelijk van het ras factureren erkende fokkers je namelijk tussen de 750 en 2.000 euro. Uiteraard is er altijd nog baas boven baas. Als je het trotse baasje wil worden van een Tibetaanse mastiff pup, mag je eerst keurig 7.000 euro op tafel leggen. De totale prijzengekte rond exclusieve honden werd in 2011 bereikt. In dat jaar wisselde een zeldzame rode Tibetaanse mastiff van Chinese eigenaar voor het lieve sommetje van 1,5 miljoen dollar!

5. Huisje aan zee met hond in het Zeeuwse Breskens!

In het Zeeuwse dorpje Breskens bevindt zich vakantiepark Zeebad. Dit hondvriendelijke Roompot-park ligt in Zeeuws-Vlaanderen; op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het park zijn diverse soorten vakantiehuisjes te huur. Honden moeten regelmatig hun energie kwijt; een strandwandeling is de ideale activiteit voor honden om dat te bewerkstelligen!

Vakantiehuisje aan zee met hond in Zeeland

Hondvriendelijke vakantiehuisjes op vakantiepark Zeebad.

Leuk feitje! De Russische kosmonaut Joeri Gagarin was de eerste mens in de ruimte. In 1961 vloog hij in een ruimtevaartuig één rondje om de aarde om daarna weer veilig te landen op de aarde. Gagarin was niet het eerste wezen dat een cirkel om de aarde maakte. Die eer was weggelegd voor een Russisch hondje; Laika genaamd. In 1958 werd Laika succesvol in een baan om de aarde gebracht. In tegenstelling tot Gagarin overleefde het viervoetertje het ruimteavontuur tussen de sterren niet: oververhitting en stress zogen tijdens de vlucht het leven uit haar!

6. Vakantiehuisje met hond aan de Noord-Hollandse kust!

In het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee bevindt het Landal Beach Resort Ooghduyne. Op dit vakantiepark aan zee heb je de keuze uit verschillende accommodaties en zijn honden van harte welkom! Er zijn hier zelfs speciale hondenvilla’s. Honden zullen zich hier prima vermaken in de duinen en op het strand van Julianadorp!

Hondenvilla aan zee Julianadorp

Hondenvilla op Landal Beach Resort Ooghduyne

Interessant weetje! Sinds de mens vuur is gaan gebruiken om vlees te garen, is de noodzaak om een grote bijtkracht te ontwikkelen bij de mens verloren gegaan. Wij kunnen heden ten dage nog 80 kg bij elkaar bijten. Mocht je onverhoopt een taai biefstukje op je bord aantreffen, is het wellicht een idee om een Mastino napoletano te laten voorkauwen. Dit hondenras kan namelijk een bijtkracht ontwikkelen van maar liefst 1.000 kg!

7. Huisje aan zee met hond op Texel!

Op het Nederlandse Waddeneiland Texel in het plaatsje De Koog bevindt zich Villapark Vogelmient. Dit hondvriendelijke Landal-park ligt op slechts 500 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het park zijn verschillende soorten vrijstaande villa’s te huur. Texel is een waar eldorado voor honden en hun baasjes; polders, bossen, duinen en het strand!

Villa met hond op Landal Vogelmient

hondvriendelijke villa op Villapark Vogelmient.

Leuk feitje! De beroemdste hond ter wereld is ongetwijfeld Lassie. Achttien seizoenen lang waren de spannende avonturen deze dappere Schotse Herdershond op tv te volgen. Uiteindelijk zijn er vijf verschillende Schotse Herdershonden gebruikt om alle afleveringen te maken. Door Lassie steeg de populariteit van de Schotse Herdershond naar ongekende hoogte en werden ze massaal gefokt en verhandeld. Bij de fictieve honden wedijveren Pluto en Goofy om de hoogste populariteitsprijs. Deze Disneypersonages beleefden honderden avonturen in oneindig veel stripboeken en tekenfilms!

8. Huisje aan zee met hond op Terschelling!

Op het Nederlandse Waddeneiland Terschelling bevindt zich Villapark Schutterbos. Dit Landal-park is hondvriendelijk en bevindt zich op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het vakantiepark zijn verschillende soorten cottages te huur. Terschelling wordt door veel mensen beschouwd als het mooiste Nederlandse Waddeneiland; een feest voor mens en hond!

Cottage waar hond welkom is op Terschelling

Cottage waar honden welkom zijn op Villapark Schutterbos

Interessant weetje! Als je een IQ-test zou houden onder alle hondenrassen, zal de bordercollie met de hoogste uitslag huiswaarts keren. Deze herdershonden hebben het vermogen om binnen vijf seconden een nieuw commando te leren en zijn bovendien in staat om onafhankelijk complexe problemen op te lossen. Toch zijn bordercollies niet de slimste dieren op aarde. Daarvoor moeten we naar Afrika. In de regenwouden van dit continent zijn de cognitieve vaardigheden van chimpansees naar ongekende hoogtes gestegen. Zo slaagt deze primaat met glans voor de zogenaamde spiegeltest; hij kan zichzelf herkennen in het eigen spiegelbeeld. Van de 1,7 miljoen bestaande diersoorten zijn er maar 7 die voor de spiegeltest slagen. Naast de chimpansee zijn dat de orang-oetan, bonobo, tuimelaar, ekster, Aziatische olifant en de mens!

9. Vakantiehuisje waar honden welkom zijn op Texel!

Op Texel in het dorpje De Koog bevindt zich Beach Park Texel. Dit hondvriendelijke Landal-park ligt vlak bij bij het Noordzeestrand. Op het park zijn verschillende soorten vrijstaande villa’s te huur. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland met een uiterst gevarieerd landschap; ideaal voor mens en dier!

Huisje aan zee met hond Texel Landal

Hondvriendelijke villa op Beach Park Texel.

Leuk feitje! Met een verzameling van maar liefst 300 miljoen geurreptoren heeft de bloedhond het beste reukvermogen van alle hondenrassen. Deze jachthonden zijn nog in staat op een spoor op te pikken dat al tachtig uur oud is. Mensen moeten het met ‘slechts’ 5 miljoen geurreceptoren doen. Wij worden door bijna alle diersoorten overklast als het gaat om het reukvermogen. De meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn de witte haai en de Afrikaanse olifant. Jaws kan één druppel bloed ruiken in 5 miljoen liter oceaanwater en Jumbo kan een waterbron oppikken die zich op een afstand van 20 kilometer bevindt!

10. Huisje aan zee met hond in Ouddorp!

In het Zuid-Hollande plaatsje Oudorp bevindt zich Strand Resort Ouddorp Duin. Dit hondvriendelijke Roompot-park ligt op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee; op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het park zijn verschillende soorten vakantievilla’s te huur. Het leeuwendeel van de honden vindt het heerlijk om te gaan zwemmen in de Noordzee!

Huisje aan zee met hond Ouddorp

Hondvriendelijke villa op Strand Resort Ouddorp Duin

Interessant weetje! Nederlanders zijn dol op honden. In ons polderlandje leven maar liefst 1,7 miljoen reutjes en teefjes. Mochten Luna, Max of Diesel onverhoopt ziek worden, staat er een legertje van 4.500 dierenartsen paraat om ze weer op te knappen. Soms gaat het echter goed mis en wil het baasje van zijn of haar trouwe viervoeter af. Jaarlijks komen daardoor meer dan 5.000 honden in asiels terecht; wachtend op een baasje dat wél trouw is!

Vakantie aan de kust

Deze blogs over vakantiehuisjes aan de kust vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.