Skip to main content

De Belgische Ardennen zijn van een ongekende schoonheid. In de ongerepte bossen, zoeken kraakheldere beken en rivieren lager gelegen gronden. De lucht is zó schoon en zuiver. Het natuurlandschap wordt bovendien opgesierd met schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan.

Vakantiegangers weten feilloos de Belgische Ardennen te vinden om er te wandelen, fietsen, mountainbiken, kanoën, raften, rotsklimmen of om er lekker te ontspannen en relaxen. Zij overnachten in de talrijke vakantiehuisjes (natuurhuisjes, blokhutten, tiny houses en pipowagens) die in het unieke gebied te vinden zijn.

Wij hebben 5 mooie vakantiehuisjes in de Belgische Ardennen op een rijtje gezet!

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden van Antwerpen en de Ardennen!

1. Vakantiehuisje in de Belgische Ardennen in Poupehan

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Poupehan in de Belgische Ardennen. Poupehan behoort tot de gemeente Bouillon. Het vrijstaande chalet ligt in de bossen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 3 beoordelingen.

  • Beschrijving vakantiehuisje: Het chalet is off-grid, maar wel voorzien van al het denkbare comfort.
  • Omgeving vakantiehuisje: Het chalet ligt midden in de Belgische Ardennen aan de oever van de Semois. Deze rivier meandert vredig door het bosrijke gebied heen en nodigt uit om bevaren te worden met kano’s of bootjes.
Vakantiehuisje Belgische Ardennen

Vakantiehuisje in de Belgische Ardennen in Poupehan

Leuk feitje: De Ardennen liggen in drie verschillende landen: België, Luxemburg en Frankrijk!

Vakantiepark Belgische Ardennen

Tip! Vakantieparken in de Belgische Ardennen

Wist je dat er in de Belgische Ardennen heel veel vakantieparken te vinden zijn? Van bruisend tot lekker rustig. Bekijk bijvoorbeeld eens de parken van Landal GreenParks in de Belgische Ardennen.

2. Tiny House in de Belgische Ardennen in Gesves

Dit tiny house ligt in het dorpje Gesves in de Belgische Ardennen. Het vrijstaande mini-huisje ligt midden in de bossen, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 mensen. Contactloos verblijf is mogelijk, huisdieren mogen mee en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 23 reviews.

  • Beschrijving tiny house: Het tiny house is door de verhuurders zelf gemaakt waarbij ze alleen maar duurzame bouwmaterialen hebben gebruikt. De grote ramen zorgen voor veel licht én voor een groot ruimtegevoel.
  • Omgeving tiny house: Het tiny house wordt omringd door een schitterend landschap. Een landschap met oneindig veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house in de Belgische Ardennen

Tiny House in de Belgische Ardennen in Gesves

Interessant weetje: Naast fantastische natuur, kennen de Belgische Ardennen vier culturele trekpleisters van formaat: Kasteel van Bouillon, Bastogne War Museum, Euro Space Center en Plopsa Coo!

3. Pipowagen in de Belgische Ardennen in Rendeux

Deze pipowagen bevindt zich in het plaatsje Rendeux in de Belgische Ardennen. De vrijstaande woonwagen ligt in het bos, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn fantastisch op basis van meer dan 4 beoordelingen.

  • Beschrijving pipowagen: De handgemaakte woonwagen staat garant voor een uniek vakantiegevoel en is geparkeerd in het hart van de Belgische Ardennen.
  • Omgeving pipowagen: De omgeving is voor iedereen aantrekkelijk. Sportievelingen maken lange wandelingen of stappen op de fiets. Cultuurliefhebbers bezoeken de schilderachtige dorpjes die zo kenmerkend zijn voor dit deel van België.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen in de Belgische Ardennen

Pipowagen in de Belgische Ardennen in Rendeux

Leuk feitje: In de Ardennen leven spectaculaire dieren waaronder de Euraziatische lynx. Dit zijn katachtigen met het formaat van een herdershond!

4. Blokhut in de Belgische Ardennen in Hannut

Deze blokhut ligt in de stad Hannut in de Belgische Ardennen. De vrijstaande blokhut ligt aan de rand van het bos, heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 mensen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (wifi) en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 32 reviews.

  • Beschrijving blokhut: Naast het feit dat het optisch een zeer fraai huisje is, is het ook een zeer duurzaam vakantieverblijf. Het gebruik van stro als isolatiemateriaal voor de muren is daar een voorbeeld van.
  • Omgeving blokhut: De talrijke wandel- en fietspaden dagen uit om sportief te zijn in deze regio. Ook voor liefhebbers van de klimsport is het een ideaal gebied. Daarnaast liggen interessante steden als Luik en Maastricht ook niet ver weg.
Blokhut in de Belgische Ardennen

Blokhut in de Belgische Ardennen in Hannut

Interessant weetje: Er bestaan drie soorten gebergtes: laaggebergte, middelgebergte en hooggebergte. De Ardennen behoren tot het middelgebergte.

 5. Natuurhuisje in de Belgische Ardennen in Viroinval

Dit huisje bevindt zich in het plaatsje Viroinval in de Belgische Ardennen. Het vrijstaande natuurhuisje ligt in het bos, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 63 beoordelingen.

  • Beschrijving natuurhuisje: Het is een huisje om spontaan verliefd op te worden en prima uitgerust om een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te hebben.
  • Omgeving natuurhuisje: Natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelspotters komen hier helemaal aan hun trekken. In het landschap vechten imposante bossen, kolkende rivieren en robuuste rotspartijen om de aandacht van de vakantiegangers.
Natuurhuisje in de Belgische Ardennen

Natuurhuisje in de Belgische Ardennen in Viroinval

Leuk feitje: Het hoogste punt van de Belgische Ardennen is het 692 hoge Signaal van Botrange!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.