Skip to main content

Op veel plekken in Overijssel kun je overnachten in een trekkershut. Trekkershutjes zijn knusse vakantiehuisjes die geschikt zijn voor één of meerdere overnachtingen. Vaak zijn ze basic en eenvoudig ingericht. De meeste trekkershutjes staan midden in de natuur van Overijssel. Daarnaast vinden we dit type vakantiehuisjes op vakantieparken en op campings.

Wij hebben 10 trekkershutten in Overijssel waar je kunt overnachten op een rijtje gezet!

1. Trekkershut in Overijssel

Midden in het weidse landschap van Overijssel kun je overnachten in deze trekkershut. Het 2-persoons vakantiehuisje beschikt over een prachtig rieten dak. Als je van rust, ruimte, stilte en privacy houdt, kun je het niet beter treffen: de omgeving is oogverblindend mooi. Naast de natuur is het genieten geblazen van prachtige dorpjes.

Trekkershut in Overijssel

Trekkershut in Balkbrug in Overijssel. Foto: natuurhuisje.nl

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in Overijssel. Het park is bekend om zijn unieke landschap met glooiende heuvels, uitgestrekte heidevelden en bossen. Hier vind je een gevarieerde natuurlijke omgeving die veel te bieden heeft aan wandelaars, natuurliefhebbers en recreanten. Het park staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden.

2. Trekkershut op camping in Overijssel

Deze trekkershut staat op een camping in Overijssel in het dorpje Beerze. Het vakantiehuisje valt op door zijn hypermoderne design. Het houten huisje beschikt over 2 slaapvertrekken en kan 4 gasten herbergen. In de omgeving zul je jezelf niet snel vervelen: natuurgebieden, pretparken, dorpen en steden zijn er in overvloed.

Trekkershut op een camping in Overijssel in Beerze

Trekkershut op camping in Beerze. Foto: vipio.com

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een uniek gebied in Nederland met een bijzonder landschap. Het is gelegen in de provincie Overijssel en staat bekend om zijn uitgestrekte moerassen, meren en rietvelden. Het is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa en is van groot ecologisch belang. Het gebied is ontstaan door veenafgravingen die in de middeleeuwen begonnen zijn.

3. Overnachten in trekkershut in Giethoorn

Giethoorn is één van de beroemdste dorpjes van Overijssel én van Nederland. Giethoorn is bekend om zijn kanaaltjes en bruggetjes. In dit paradijs kun je deze trekkershut huren. Het rietgedekte vakantiehuisje telt één slaapkamer en is geschikt voor twee mensen. De trekkershut ligt op steenworp afstand van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Lees ook: 5x mooiste natuurhuisjes van Giethoorn!

Trekkershut in Giethoorn in Overijssel

Trekkershut in Giethoorn. Foto: heerlijkehuisjes.nl

De Lemelerberg is een prachtig natuurgebied in Overijssel. Het staat bekend om zijn schilderachtige heidevelden, uitgestrekte bossen en glooiende landschappen, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelaars en fietsers. Naast de prachtige natuur is de Lemelerberg ook rijk aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. Zo vind je er onder andere grafheuvels en prehistorische overblijfselen.

4. Slapen in trekkershut in Overijssel

In een groene oase in het Overijsselse dorpje Dalfsen, kun je slapen in deze trekkershut. Door de vele ramen valt er veel licht in het huisje, wat voor veel sfeer en ruimte zorgt. Dalfsen is een middeleeuwse stad in het Vechtdal. De omgeving van Dalfsen is van een betoverende schoonheid en nodigt uit om verkend te worden.

Trekkershut in Dalfsen

Trekkershut in Dalfsen. Foto: interhome.nl

De Lutte en het Lutterzand zijn twee bijzondere gebieden in Overijssel. Ze zijn gelegen in het oostelijke deel van het land, dicht bij de grens met Duitsland. Het Lutterzand is een prachtige plek om te wandelen, fietsen, en van de natuur te genieten. Er zijn wandel- en fietsroutes die bezoekers door de stuwwallen, langs de bossen en het zandverstuivingsgebied leiden.

5. Trekkershut in natuurgebied

Deze houten trekkershut is een lust voor het oog. Het vakantiehuisje staat op een vakantie-oord in één van de mooiste gebieden van Overijssel: de Holterberg. De Holterberg maakt onderdeel uit van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Naast de Holterberg telt dit natuurpark nog veel meer ‘bergen’. Het is erg leuk om Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te verkennen: te voet of met een fiets.

Trekkershut op camping De Holterberg

Houten trekkershut op camping de Holterberg. Foto: ardoer.com

Landgoed Twickel is een prachtig landgoed gelegen in Overijssel. Het landgoed heeft een rijke geschiedenis en is één van de grootste particuliere landgoederen in Nederland. Het is eigendom van de Stichting Twickel en wordt beheerd door de rentmeester. Het landgoed omvat diverse landschappen, waaronder uitgestrekte bossen, weilanden, akkers, en historische gebouwen, waaronder het imposante Kasteel Twickel.

6. Trekkershut in Twente

Midden in het indrukwekkende coulisselandschap van Twente kun je deze trekkershut huren. De woodlodge biedt ruimte aan vier personen en staat garant voor een onbezorgde vakantietijd. Het vakantiehuisje staat op een rustig deel van een kleinschalige camping. De camping vormt een uitstekend vertrekpunt om de schilderachtige omgeving te verkennen.

Trekkershut in Overijssel in Bornersbroeck

Trekkershut in Bornersbroeck. Foto: natuurhuisje.nl

Engbertsdijksvenen is een hoogveengebied in Overijssel. Het is een bijzonder natuurgebied met een uniek ecosysteem dat bestaat uit hoogveen. Hoogveen is een type veen dat wordt gevormd in natte en moerassige gebieden, waar plantenresten zich ophopen en langzaam ontbinden in een zuurstofarme omgeving. Wat Engbertsdijksvenen zo speciaal maakt, is dat het één van de laatste restanten van hoogveengebieden in Nederland is.

7. Trekkershut in de ‘middle of nowhere’

In de ‘middle of nowhere’ in Overijssel kun je overnachten in deze trekkershut. Verbazingwekkend om te zien dat er nog zulke stekjes zijn te vinden in Nederland: met zoveel rust en stilte. Het is de ideale locatie om te ontspannen en te onthaasten. Het houten verblijf telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

Trekkershut in Wije Overijssel

Trekkershut in Wijhe in Overijssel. Foto: natuurhuisje.nl

De Sprengenberg is een onderdeel van de Sallandse Heuvelrug. Het is een prachtig natuurgebied met een gevarieerd landschap, waaronder heidevelden en bossen. De Sallandse Heuvelrug zelf is een langgerekt natuurgebied in de provincie Overijssel, bekend om zijn heuvels, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en bossen. Het is fijn om in zo’n mooie omgeving te wandelen of fietsen.

8. Overijssel: overnachten in trekkershut!

Deze diamantvormige trekkershut vinden we in het Overijsselse Holten. Het bijzondere 4-persoons onderkomen staat op een uniek landgoed. Holten bevindt zich in Salland. Salland is één van de landstreken van Overijssel. Het is een landstreek die gedomineerd wordt door natuur en landbouw. In Salland zijn talloze wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Trekkershut in Holten in Overijssel

Trekkershut in Holten. Foto: natuurhuisje.nl

Landgoed Eerde is een prachtig landgoed in Overijssel. Het landgoed staat bekend om zijn rijke geschiedenis, landschap en historische gebouwen. Het beslaat een groot gebied met een combinatie van bossen, weilanden, en enkele opvallende gebouwen. Eén van de meest opvallende gebouwen op het landgoed is Kasteel Eerde. Dit kasteel is gebouwd in de 17de eeuw.

9. Unieke trekkershut in Overijssel

In het zuiden van Overijssel, op de grens met Gelderland, schittert deze unieke trekkershut in het landschap. Door de aanwezigheid van twee slaapkamers, kan het bijzondere vakantie-onderkomen vier personen herbergen. Het huisje is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. De omgeving van het natuurhuisje is een eldorado voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Trekkershut in Overijssel in Diepenheim

Trekkershut in Diepenheim. Foto: natuurhuisje.nl

Het Land van Vollenhove is een historische streek in Overijssel. Het gebied is vernoemd naar de voormalige heerlijkheid Vollenhove, een middeleeuwse bestuurlijke entiteit die het grootste deel van het huidige Land van Vollenhove omvatte. Vollenhove is een stadje in dit gebied dat een rijke geschiedenis heeft. Het was oorspronkelijk een belangrijk handelscentrum en lid van de Hanze, een middeleeuws samenwerkingsverband tussen handelssteden.

10. Trekkershut in bos in Overijssel

In het Staphorsterbos in Overijssel kun je deze trekkershut huren. De houten blokhut is sfeervol en geschikt voor twee gasten. Om de sfeer nog wat te verhogen beschikt het vakantiehuisje over een houtkachel: erg romantisch en gezellig op koude winteravonden. In de omgeving van het natuurhuisje kun je wandelen, fietsen en paardrijden.

Trekkershut in Staphorst in Overijssel

Trekkershut in het Staphorsterbos. Foto: natuurhuisje.nl

De Regge is een rivier die door Overijssel stroomt. De rivier heeft een lengte van ongeveer 46 kilometer. Het is een zijrivier van de Vecht en heeft een rijke geschiedenis en speelt een belangrijke rol in de waterhuishouding en het landschap van de regio. In het verleden had de Regge een belangrijke functie voor de scheepvaart en transport van goederen.

Meer trekkershutten bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.