Skip to main content

Ontdek de magie van Ameland vanuit je eigen vakantiehuisje. Op het eiland zijn de meeste vakantiehuisjes te huur op vakantieparken, maar je vindt er ook particuliere vakantiehuisjes. Sommige zijn luxe en bezitten wellnessfaciliteiten. Ameland is perfect voor mensen die houden van rust en natuur. Het is een ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes op Ameland.

1. Vakantiehuisje op Ameland

Zoek je een vakantiehuisje op een vakantiepark in Ameland? Boek dan een vakantiewoning op Roompot Ameland. De vakantiehuisjes op dit vakantiepark liggen midden in de duinen. Na een korte wandeling sta je op het Noordzeestrand van het Waddeneiland. Een strand waar je lekker kunt uitwaaien.

Vakantiepark aan de kust van Ameland

Duinhuisjes op Roompot Ameland. Foto: roompot.nl

Ameland is een van de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland en ligt in de provincie Friesland. Het eiland is ongeveer 27 kilometer lang en 4 kilometer breed, met een totale oppervlakte van ongeveer 268,5 vierkante kilometer. Ameland is omgeven door de Waddenzee aan de ene kant en de Noordzee aan de andere kant.

2. Appartement op Ameland

Wil je graag overnachten in een appartement op Ameland? Reserveer dan een appartement in Ameland State. Ameland State ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand nabij het dorpje Nes. Bij Ameland State kun je fietsen huren om het Waddeneiland te gaan verkennen.

Ameland State

Ameland State. Foto: landal.nl

Ameland heeft een permanente bevolking van ongeveer 3.700 inwoners. De vier grootste dorpen op het eiland zijn Nes, Hollum, Ballum en Buren. Nes is het grootste dorp en fungeert als het commerciële centrum van het eiland, met verschillende winkels, restaurants en accommodaties.

3. Natuurhuisje op Ameland

Wees welkom in dit natuurhuisje op Ameland. Het vrijstaande vakantiehuis telt drie slaapkamers en biedt ruimte aan zes personen. De accommodatie beschikt over een royale tuin met picknicktafels en vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het natuurrijke eiland.

Natuurhuisje op Ameland

Natuurhuisje op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Ameland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het eiland werd ooit bestuurd als een zelfstandig graafschap en had zijn eigen wetten en bestuur. Pas in de 19de eeuw werd Ameland officieel onderdeel van Nederland. Het eiland heeft een maritieme traditie.

4. Vakantiehuisje in de Amelandse duinen

Ga genieten van een vakantiehuisje op Vakantiepark Boomhiemke in de Amelandse duinen. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen. Maak een wandeling door het betoverende duinlandschap en ervaar de gezonde zeelucht en zingende vogels. Fietsen is ook een aantrekkelijke optie.

Vakantiehuisje op vakantiepark Boomhiemke

Vakantiehuis op Vakantiepark Boomhiemke. Foto: roompot.nl

Ameland staat bekend om zijn gevarieerde en prachtige natuur. Het landschap varieert van uitgestrekte zandstranden en hoge duinen tot kwelders en bossen. Het Oerd en de Hon zijn twee belangrijke natuurgebieden op het eiland. Het Oerd is een groot, dynamisch duinlandschap dat voortdurend verandert door de invloed van wind en zee.

5. Bungalow op Ameland

Vier vakantie in deze bungalow op Ameland. Het vakantiehuis bevindt zich op loopafstand van Nes, telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen. De bungalow bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van een bos. Maak een wandeling door het bos en geniet van de vogels.

Bungalow op Ameland

Bungalow op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

De vuurtoren van Ameland, genaamd Bornrif, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland. Gebouwd in 1880, is de vuurtoren 55 meter hoog en biedt het een adembenemend panoramisch uitzicht over het eiland, de Waddenzee en de Noordzee.

6. Rietgedekt vakantiehuis op Ameland

Dit rietgedekte vakantiehuis is een droombestemming op Ameland. De 6-persoons accommodatie beschikt over 3 slaapkamers en staat op een perceel van 1.400 m2. Privacy en rust zijn gewaarborgd. Bovendien bevindt het Noordzeestrand zich op steenworp afstand. Bezoek dit strand en geniet.

Rietgedekt vakantiehuis op Ameland

Vakantiehuis op eigen perceel op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Ameland heeft een rijke culturele traditie, geworteld in zijn maritieme geschiedenis. Het eiland heeft verschillende musea die dit erfgoed behouden en tentoonstellen, zoals het Maritiem Centrum Abraham Fock en het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. Daarnaast worden er jaarlijks diverse traditionele feesten en evenementen gehouden.

7. Villa met wellness op Ameland

Boek deze luxe villa op Ameland en geniet van luxe en wellness. Het rietgedekte vakantiehuis heeft vier slaapkamers en biedt ruimte aan acht gasten. Gasten die gebruik kunnen maken van een grote sauna en hottub. In de omheinde tuin kunnen kinderen veilig spelen.

Vakantievilla op Ameland

luxe 8-persoons villa op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Ameland is een belangrijk natuurreservaat en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het eiland is een essentieel broed- en rustgebied voor vele vogelsoorten, waaronder de bergeend, scholekster en lepelaar. Naast vogels zijn er ook wilde konijnen, damherten en zeldzame plantensoorten te vinden.

8. Rietgedekte villa op Ameland

Deze rietgedekte villa op Ameland is een lust voor het oog en een genot om in te verblijven. Het vakantiehuis bevindt zich midden in de duinen, niet ver van de Noordzee. De villa is geschikt voor zeven gasten. Deze gasten kunnen gebruikmaken van vier slaapkamers.

Vakantiehuis op Ameland Buren

Villa op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Toerisme is een van de belangrijkste economische pijlers van Ameland. Het eiland trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die aangetrokken worden door de ongerepte natuur, de rustige omgeving en de talrijke recreatieve activiteiten. Fietsen en wandelen zijn bijzonder populair dankzij de uitgebreide netwerken van fietspaden en wandelroutes.

9. Vakantiehuis op Ameland

Onder het toeziend oog van de Amelandse vuurtoren kun je verblijven in dit 6-persoons vakantiehuis. De witte accommodatie beschikt over 3 slaapkamers en wordt omzoomd door het wuivende helmgras van de duinen. Met een beetje geluk spot er een reetje.

Natuurhuisje aan zee op Ameland

6-persoons vakantiehuis op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Gedurende het jaar organiseert Ameland verschillende evenementen die bezoekers van alle leeftijden aantrekken. Het Roggefeest is een traditioneel evenement dat de graanoogst viert met muziek, dans en lokaal eten. De Ameland Adventurerun is een hardloopwedstrijd die deelnemers door het gevarieerde landschap van het eiland voert.

10. Appartement op Ameland

Zoek je een appartement op Ameland? Dan is dit 2-persoons appartement op het Waddeneiland geen verkeerde keuze. De accommodatie bevindt zich op een mooie en rustige locatie in de Amelandse polder. Ga in de tuin zitten, snuif de zuivere lucht op en geniet van sprintende hazen.

Lees ook: 10x polderhuisje in Nederland!

Polderhuisje op Ameland

Appartement op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

Ameland heeft een sterke focus op duurzaamheid en milieubehoud. Het eiland heeft diverse initiatieven om de ecologische voetafdruk te verkleinen en de natuurlijke schoonheid te behouden. Een voorbeeld hiervan is het zonnepark op het eiland, dat bijdraagt aan de duurzame energievoorziening.

Meer vakantiehuisjes op de Waddeneilanden bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

 

Vipio

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.