Skip to main content

Terschelling wordt door veel mensen als het mooiste Nederlandse Waddeneiland beschouwd. Het eiland heeft een overweldigende natuur en een vriendelijke bevolking. Niet voor niets weten ieder jaar veel mensen Terschelling te vinden. Velen van hen verblijven er in een vakantiehuis en hebben er de tijd van hun leven.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuizen op Terschelling.

1. Cottage op Terschelling

Op vakantiepark Schuttersbos kun je verblijven in een rietgedekte cottage. Sommige vakantiehuizen van dit Terschellingse vakantiepark beschikken over een rieten dak. Een rieten dak zorgt voor een gezellige en nostalgische sfeer. Vakantiepark Schuttersbos ligt aan de rand van de duinen van Terschelling.

Cottage op Terschelling

Rietgedekte cottage op Vakantiepark Schuttersbos. Foto: landal.nl

Terschelling is een van de Nederlandse Waddeneilanden, gelegen in de Noordzee, ongeveer 11 kilometer ten noorden van Harlingen in Friesland. Het eiland strekt zich uit over een oppervlakte van 88 vierkante kilometer en heeft een gevarieerd landschap dat bestaat uit duinen, bossen, kwelders en uitgestrekte stranden.

2. Natuurhuisje op Terschelling

Aan de voet van de duinen nabij het Terschellingse dorpje Oosterend kun je dit natuurhuisje reserveren. Het 7-persoons vakantiehuisje telt 5 slaapkamers en is uiterst kindvriendelijk. Zo hebben alle slaapkamers een thema en zijn er een wiegje en ledikantje aanwezig.

Vakantiehuisje op Oosterend

Vakantiehuisje in Oosterend op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Een groot deel van Terschelling is beschermd als natuurreservaat, met als meest opvallende gebied de Boschplaat aan de oostkant van het eiland. Dit uitgestrekte duingebied is een van de meest ongerepte en ecologisch waardevolle gebieden van Nederland. Het is de thuisbasis van een diverse flora en fauna, waaronder zeldzame vogelsoorten zoals de lepelaar en eidereend.

3. Vakantiehuis op Terschelling

Wees welkom in dit vakantiehuis op Terschelling. De 6-persoons accommodatie staat op een kleinschalig vakantiepark midden op het Waddeneiland. Ga lekker buiten op het terras of gazon zitten. Het eiland verkennen kan ook. Stap op een fiets of strik je wandelschoenen.

Vakantiehuisje op Terschelling, Midsland

Vakantiehuis op kleinschalig vakantiepark op Terschelling. Foto: vipio.com

De Brandaris is de oudste vuurtoren van Nederland die nog in gebruik is. De toren staat trots op de westpunt van Terschelling en is al meer dan vier eeuwen lang een belangrijk baken voor de scheepvaart. De huidige toren dateert uit 1594 en is een populaire toeristische attractie.

4. Unieke accommodatie op Terschelling

Zoek je een bijzondere accommodatie op Terschelling? Boek dan deze voormalige uitkijktoren uit de Tweede Wereldoorlog op het eiland. Het 2-persoons huisje ligt boven op een beboste duin. Het is een ideale plek om jezelf terug te trekken in een oase van groen.

Bijzonder overnachten in een bunker op Terschelling

Voormalige uitkijktoren op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat Terschelling wereldwijd op de kaart zet als een unieke bestemming voor kunst en cultuur. Gedurende tien dagen in juni wordt het eiland omgetoverd tot een podium voor theater, dans, muziek, beeldende kunst en meer.

5. Chalet op Terschelling

Ga lekker uitwaaien op Terschelling en overnacht in dit nieuwe chalet. Het vrijstaande vakantiehuisje telt twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. De accommodatie ligt in het hart van het Waddeneiland. Op twee kilometer afstand bevindt zich het brede Noordzeestrand.

Vakantiehuisje op Terschelling

Chalet op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Terschelling staat bekend om zijn prachtige stranden langs de Noordzeekust. Van het brede strand bij West-Terschelling tot afgelegen baaien langs de oostkust: de stranden van Terschelling bieden volop mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Bezoekers kunnen genieten van zonnebaden, zwemmen, strandwandelingen maken en diverse watersporten beoefenen, zoals surfen en kitesurfen.

6. Bungalow op Terschelling

Midden in een beschermd natuurgebied op Terschelling kun je vakantievieren in deze 6-persoons bungalow. Natuurliefhebbers en rustzoekers komen in een snoepwinkel terecht bij deze accommodatie. Het huis staat op de top van een hoge duin en wordt omringd door helmgras, rozenbotel en duindoorn.

Vakantiehuisje in beschermd duingebied op Terschelling

6-persoonsbungalow op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

De cranberryteelt is een kenmerkend aspect van de agrarische activiteit op Terschelling. De cranberry’s groeien van nature in de duingebieden van het eiland en worden al eeuwenlang geoogst door de lokale bevolking. Tegenwoordig worden ze op ambachtelijke wijze verwerkt tot diverse producten waaronder cranberryjam, sap, siroop en likeur.

7. Tiny house op Terschelling

Ga genieten van dit tiny house op Terschelling. De bijzondere accommodatie beschikt over twee slaapkamers en kan zes personen ontvangen. De huurders van dit huisje kunnen kosteloos gebruikmaken van fietsen. Het is uiteraard fantastisch om dit Waddeneiland met de fiets te gaan verkennen.

Vakantiehuisje op Terschelling

Tiny House op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Als een eiland gelegen aan de Noordzee heeft Terschelling een rijke maritieme geschiedenis. Het was ooit een belangrijke uitvalsbasis voor de walvisvaart, visserij en handel. De historische havens en scheepswerven getuigen nog steeds van deze glorieuze periode in de geschiedenis van het eiland.

8. Vakantiehuis op vakantiepark op Terschelling

Op een kleinschalig vakantiepark op Terschelling kun je verblijven in dit 6-persoons vakantiehuis. De accommodatie heeft de bouwstijl van een oude Terschellinger boerderij en straalt daarmee veel sfeer en nostalgie uit. Het vakantiehuis ligt op steenworp afstand van natuurreservaat De Boschplaat.

Boerderij vakantiewoning op Terschelling

6-persoons vakantiehuis op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

De Waddenzee, waartoe Terschelling behoort, is een UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn unieke ecologische systeem en landschap. Het is het grootste getijdengebied ter wereld en dient als leefgebied voor miljoenen trekvogels en een breed scala aan zeeleven, waaronder zeehonden en bruinvissen.

9. Familiehuis op Terschelling

Zoek je een familiehuis op Terschelling? Reserveer dan deze grote vakantiewoning op het Waddeneiland. De accommodatie telt vier slaapkamer, kan acht personen herbergen en ligt op een kleinschalig vakantiepark. Het huis staat midden op het eiland aan de rand van een duingebied.

Familiehuis op Terschelling

8-persoons vakantiehuis op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Terschelling is een paradijs voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers, met een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden die het eiland doorkruisen. Van ontspannen fietstochten door de duinen en bossen tot lange wandelingen langs de kustlijn en door de natuurreservaten, er zijn talloze mogelijkheden om de prachtige natuur van het eiland te verkennen.

10. Chalet op kleinschalig vakantiepark op Terschelling

Heb je zin in een vakantie op een Waddeneiland? Huur dan dit 5-persoons chalet op Terschelling. De gloednieuwe accommodatie bevindt zich op een kleinschalige camping nabij het dorpje Midland. De afstand tot het brede strand van Terschelling bedraagt ongeveer 1.500 meter.

Chalet op camping Terschelling

5-persoons chalet op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Terschelling heeft verschillende schilderachtige dorpen die elk hun eigen unieke karakter en geschiedenis hebben. West-Terschelling is het levendige centrum van het eiland, met gezellige straatjes, winkels, restaurants en cafés. Midsland, gelegen in het hart van het eiland, is bekend om zijn schilderachtige dorpskern en historische boerderijen.

Meer vakantiehuisjes op de Waddeneilanden bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.