Skip to main content

Als je een hond hebt, is het natuurlijk fijn om deze mee op vakantie te nemen. Steeds meer vakantieparken hebben speciale hondenbungalows. Deze hondvriendelijke vakantiehuisjes beschikken over speciale voorzieningen voor honden. Dan moet je denken aan een hondenbench, hondenmand en voer- en drinkbak. Meestal beschikken deze vakantiehuizen ook over een tuin die omheind is.

In dit blog ontdek je 10 leuke vakantiehuisjes waar honden zijn toegestaan.

1. Vakantiehuisje met hond

In het Drentse dorpje Witteveen bevindt zich Vakantiepark Orveltermarke. Op dit rustige park kun je deze 6-persoons hondenbungalow huren. Dit vakantiehuisje heeft speciale hondenvoorzieningen zoals een hondenbench, hondenmand en een voer- en drinkbak. Daarnaast is de grote tuin omheind en staat er bij aankomst een welkomspakket voor de hond klaar.

Vakantiehuisje met hond op Landal park

6-persoons hondenbungalow op Vakantiepark Orveltermarke. Foto: landal.nl

Er zijn meer dan 340 verschillende hondenrassen over de hele wereld, en ze variëren sterk in grootte, vorm, kleur en karakter. Deze diversiteit is het resultaat van eeuwenlange fokselectie voor specifieke taken, zoals jagen, hoeden, bewaken en gezelschap bieden. Elke hondenras heeft zijn eigen unieke kenmerken, temperament en eigenschappen.

2. Hondvriendelijk vakantiehuisje in Zeeland

Op steenworp afstand van het strand van het Zuid-Hollandse badplaatsje Ouddorp ligt Strandpark Duynhille. Op dit park kun je verblijven in deze 6-persoons hondenbungalow. In de woonkamer van dit vakantiehuisje bevinden zich een hondenbench, hondenmand en een verstelbare drink- en voerbak. De accommodatie beschikt over een tuin die omheind is.

Hondenvilla op Strandpark Duynhille

6-persoons hondenbungalow op Strandpark Duynhille. Foto: roompot.nl

De moderne hond, Canis lupus familiaris, stamt af van de grijze wolf, Canis lupus. Het proces van hondendomesticatie begon waarschijnlijk meer dan 15.000 jaar geleden, mogelijk zelfs tot 40.000 jaar geleden, toen mensen begonnen samen te leven met wolven en deze geleidelijk aan begonnen te selecteren op bepaalde eigenschappen die gunstig waren voor menselijke samenlevingen.

3. Vakantiehuisje met hond op Veluwe

Midden op de Veluwe bevindt zich EuroParcs De Wije Werelt. Op dit huisdiervriendelijke vakantiepark kun je verblijven in dit 4-persoons chalet. Honden zijn van harte welkom in dit vakantiehuisje. In de tuin vinden we als bonus een hottub. Op de Veluwe kun je fantastische wandelingen met honden maken. Op de meeste plekken op de Veluwe moeten ze wel aan de lijn.

Vakantiehuisje met hond op Vakantiepark Wije Werelt

4-persoons chalet op EuroParcs De Wije Werelt. Foto: europarcs.nl

Honden hebben een ongelooflijk gevoelige reukzin. Hun reukvermogen is vele malen krachtiger dan dat van mensen. Honden hebben veel meer reukreceptoren in hun neus dan mensen. Het wordt geschat dat honden tot wel 300 miljoen geurreceptoren hebben, terwijl mensen er slechts ongeveer 5 tot 6 miljoen hebben. Het brein van een hond is sterk aangepast om geuren te verwerken.

4. Hondvriendelijk vakantiehuisje in Limburg

Iets ten oosten van het Zuid-Limburgse plaatsje Valkenburg bevindt zich Residence Valkenburg. Op het vakantiepark kun je dit hondvriendelijke vakantiehuisje huren. De omgeving van de accommodatie is schilderachtig. Natuurliefhebbers maken wandelingen door het heuvellandschap en genieten van vergezichten. Mensen die van cultuur houden, bezoeken Maastricht. Maastricht behoort tot de oudste steden van Nederland.

Vakantiehuisje waar honden zijn toegestaan op Residence Valkenburg

Hondvriendelijk vakantiehuisje op Residence Valkenburg. Foto: topparken.nl

Honden staan bekend om hun intelligentie en er zijn bepaalde hondenrassen die worden beschouwd als de slimste en meest trainbare. Bordercollies en poedels behoren tot de top van deze lijst vanwege hun vermogen om snel te leren en complexe taken uit te voeren. Bordercollies zijn van nature herders en hebben een sterke werkethiek.

5. Vakantiehuisje met hond in Drenthe

Midden in de Drentse natuur staat dit gloednieuwe vakantiehuisje. In de 6-persoons villa zijn honden meer dan welkom. De hondvriendelijke accommodatie ligt aan de bosrand met uitzicht op een weiland. De kans is groot dat je wilde dieren spot tijdens het verblijf. Dan moet je onder andere denken aan reeën, dassen en vossen.

Vakantiehuisje met hond in Wateren, Drenthe

6-persoons villa in Wateren, Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Net zoals mensen unieke vingerafdrukken hebben, hebben honden unieke neusafdrukken. De neus van een hond bestaat uit een complex patroon van rimpels en groeven, en deze patronen variëren van hond tot hond. Deze unieke neusafdrukken kunnen worden gebruikt om individuele honden te identificeren, vergelijkbaar met hoe vingerafdrukken bij mensen worden gebruikt voor identificatie.

6. Hondvriendelijke lodge in Drenthe

Honden zijn meer dan welkom in deze moderne lodge. Het hondvriendelijke vakantiehuisje ligt in het noorden van Drenthe en biedt ruimte aan vier personen. In de omgeving van de accommodatie wordt het landschap gedomineerd door de rivier de Drentsche Aa, bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het is uiteraard fantastisch om met je hond in zo’n prachtig gebied rond te struinen.

Vakantiehuisje met hond in Tynaarlo, Drenthe

Moderne lodge in noorden van Drenthe. Foto: vipio.com

Honden zijn sociale dieren die op verschillende manieren communiceren met andere honden en met mensen. Honden gebruiken hun lichaamstaal om emoties te tonen. Bijvoorbeeld, een ontspannen hond met een losse houding en kwispelende staart kan blij en vriendelijk zijn, terwijl een hond die zijn lichaam strakker maakt, zijn staart laag houdt en zijn oren plat legt, zich mogelijk bedreigd of angstig voelt.

7. Hondvriendelijk vakantiehuisje in Zeeland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland kun je dit knusse 3-persoons vakantiehuisje huren. In de splinternieuwe vakantiewoning zijn honden welkom. Voor het huis bevindt zich een terras met tuinmeubeltjes: ideaal voor lange zomerse dagen. Op Noord-Beveland ervaar de Zeeland op z’n best met dijken, polders, rivieren, duinen en het Noordzeestrand.

Vakantiehuisje met hond in Kamperland

3-persoons vakantiehuisje in Noord-Beveland. Foto: heerlijkehuisjes.nl

De Labrador Retriever is een uitstekende zwemmer vanwege verschillende fysieke kenmerken en hun natuurlijke aanleg om te zwemmen. Labrador Retrievers hebben zwemvliezen tussen hun tenen, wat hen helpt om meer drijfvermogen en stabiliteit in het water te hebben. Deze zwemvliezen fungeren als een soort peddel en zorgen voor efficiëntere zwembewegingen.

8. Vakantiehuisje met hond in Limburg

In het midden van Limburg, in het dorpje Stramproy, kun je overnachten in dit 2-persoons vakantiehuisje. De accommodatie staat midden in de natuur en is hondvriendelijk. Stramproy ligt op de grens met België en telt veel interessante bezienswaardigheden. Zo kun je er verschillende kapelletjes bezichtigen. Daarnaast telt het Limburgse plaatsje drie monumentale molens.

Vakantiehuisje met hond in Limburg

2-persoons hondvriendelijk vakantiehuisje in Limburg. Foto: belvilla.nl

Honden zijn sociale dieren die van nature geneigd zijn om in groepen of roedels te leven. Deze sociale aard stamt af van hun voorouders, de wolven, die ook in groepen leven. Honden hebben de neiging om sterke banden te vormen met hun eigenaren en andere leden van hun menselijke gezin. Ze kunnen zich hechten aan mensen en genieten van menselijk gezelschap.

9. Hondvriendelijk vakantiehuisje in Noordoostpolder

Bant is een dorpje in het noorden van de Noordoostpolder. In Bant kun je vakantievieren in dit hondvriendelijke vakantiehuisje. De 4-persoons accommodatie beschikt over een ruime tuin waarin honden lekker kunnen ravotten. Het huisje ligt in een rustige én groene omgeving. De omgeving kan te voet of op een fiets verkend worden.

Vakantiehuisje met hond in Bant

Hondvriendelijk vakantiehuisje in Bant. Foto: interhome.nl

De levensverwachting van een hond kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ras, de grootte, genetica, levensstijl en gezondheidszorg die de hond ontvangt. Over het algemeen geldt dat kleinere hondenrassen over het algemeen langer leven dan grotere rassen. Dit komt omdat kleinere honden minder snel te kampen hebben met gewrichtsproblemen en andere gezondheidsproblemen die voorkomen bij grotere rassen.

10. Hondenbungalow op Veluwe

In het hart van de Veluwe ligt Vakantiepark Miggelenberg. Op dit park kun je deze 4-persoons hondenbungalow huren. In de hondenbungalow zijn verschillende voorzieningen voor honden aanwezig zoals een hondenbench, hondenmand en een voeder- en drinkbak. De accommodatie beschikt over een grote tuin die omheind is. Op het parkrestaurant zijn de trouwe viervoeters ook van harte welkom.

Landal Miggelenberg

Hondenbungalow op Landal Miggelenberg. Foto: landal.nl

Er is veel onderzoek gedaan naar de therapeutische voordelen van interactie met honden voor mensen. Interactie met honden kan de afgifte van oxytocine, een hormoon dat geassocieerd wordt met het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, verhogen. Het aaien of spelen met een hond kan dus helpen om stress te verminderen.

Meer diervriendelijke accommodaties bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.