Skip to main content

Als je een vakantiehuisje huurt, is het fijn als dat huisje over een wasmachine beschikt. Dan heb je altijd schone kleren tijdens je vakantie en hoef je ook niet zoveel kleren mee te nemen van thuis. Sommige wasmachines hebben een was-droogcombinatie, andere alleen een wasfunctie. Tegenwoordig kun je ook vakantiehuisjes huren die uitgerust zijn met een wasdroger.

In deze blogs beschrijven we 10 vakantiehuisjes met wasmachine in Drenthe!

1. Vakantiehuisje met wasmachine in Drenthe

Roompot Buitenplaats De Marke van Ruinen bevindt zich in het plaatsje Ruien in de provincie Drenthe. De meeste vakantiehuizen op dit park hebben een wasmachine. Op het familiepark kun je verblijven in vakantiehuisjes, bungalows, familievilla’s en luxe villa’s.

 • Beschrijving: Buitenplaats De Marke van Ruinen beschikt over een à la carte restaurant waar je heerlijk kunt eten. Sportievelingen huren een fiets op het park en verkennen de omgeving.
 • Omgeving: Ruinen ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Dwingelderveld; één van de mooiste natuurparken van ons land. Het park heeft een rijke flora en fauna. In totaal groeien er vier verschillende soorten heide op Nationaal Park Dwingelderveld: struikheide, dopheide, kraaiheide en lavendelheide. In het park leven ook alle drie de slangensoorten die ons land kent: adder, gladde slang en ringslang.
Vakantiehuisje met wasmachine

Vakantiehuisje met wasmachine op Roompot Buitenplaats De Marke van Ruinen. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Ruinen is een zogenaamd brinkdorp (esdorp, enkdorp). De meeste brinkdorpen van Nederland liggen in Drenthe.

2. Bungalow met wasmachine in Drenthe

In het Drentse dorpje Ees ligt Landal Vakantiepark Het Land van Bartje. Op dit park zijn bungalows te huur die een wasmachine hebben. Op het familiepark kun je bungalows, landhuizen, vakantieboerderijen, stacaravans, kinderstacaravans en landhuizen boeken.

 • Beschrijving: Vakantiepark Het Land van Bartje heeft veel faciliteiten. Zo kun je gaan zwemmen in het overdekte zwembad. In de zomer kan het dak van het zwembad geopend worden.
 • Omgeving: Niet ver van het park ligt Wildlands Adventure Zoo Emmen. Deze dierentuin behoort tot de mooiste dierentuinen van Nederland.
Bungalows met wasmachine

Bungalows op vakantiepark het Land van Bartje. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Ees ontstond in de vroege middeleeuwen. Vroeger werd het dorpje ‘Eest’ genoemd.

3. Lodge in Drenthe met wasmachine

EuroParcs De Wiltzangh bevindt zich in het plaatsje Witteveen in de provincie Drenthe. Op dit vakantiepark zijn lodges te huur die een wasmachine hebben. Op het familiepark kun je verblijven in vakantiehuisjes, chalets, familievilla’s, stuga’s en lodges. Op De Wiltzangh kun je ook kamperen.

 • Beschrijving: De Wiltzangh is een park voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Je wordt ’s ochtends gewekt door het gezang van vogels.
 • Omgeving: De Wiltzangh ligt midden in de Drentse bossen. Op het park zijn fietsen te huur om de omgeving te verkennen.
Lodge met wasmachine op vakantiepark

Lodge op EuroParcs De Wiltzangh. Foto: europarcs.nl

Leuk feitje: Twee plaatsjes in Drenthe hebben de naam ‘Witteveen’. Het eerste Witteveen behoort tot de gemeenten De Wolden en Westerveld. Het andere Witteveen valt onder de gemeente Midden-Drenthe.

4. Natuurhuisje met wasmachine in Drenthe

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje IJhorst in de provincie Drenthe. De vrijstaande villa heeft een wasmachine, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 5 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 9 reviews.

 • Beschrijving: Deze luxe villa is van alle gemakken voorzien. In de winter kan de houtkachel gestookt worden en ontstaat er een supergezellige sfeer.
 • Omgeving: Het vakantiehuisje ligt op het grensgebied tussen Drenthe en Overijssel. Een gebied waar een beektje meandert tussen eeuwenoude bossen, glooiende weidelanden en robuuste heidevelden.
Natuurhuisje met wasmachine

Natuurhuisje met wasmachine. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: In IJhorst is een klokkenstoel te bewonderen. Deze klokkenstoel dateert van 1823.

5. Luxe vakantiehuis met wasmachine in Drenthe

In het Drentse dorpje Ellertshaar ligt dit luxe vakantiehuis. De vrijstaande villa heeft een wasmachine, één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Internetten is mogelijk. De reviews zijn prima.

 • Beschrijving: In deze luxe vakantievilla ervaar je de ultieme wellness-beleving. Wat te denken van een sauna, bubbelbad en buitendouche.
 • Omgeving: De omgeving is groen en overweldigend. Rustzoekers en natuurliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Neem je verrekijker maar mee. Het wemelt er van de vogels.
Luxe vakantiehuis met wasmachine

Vrijstaande villa met wasmachine. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: In Ellertshaar wordt veel zand en grint gewonnen. Hierdoor is veel unieke natuur ontstaan in het schilderachtige dorpje.

6. Cabin in Drenthe met wasmachine

Deze cabin bevindt zich in het plaatsje Huis ter Heide in de provincie Drenthe. Het vakantiehuisje heeft een wasmachine, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Kosteloos internetten. Eerdere huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 46 beoordelingen.

 • Beschrijving: Overnachten in deze houten cabin staat garant voor een fantastische vakantie. Ook voor kinderen is dit een leuk vakantiehuisje.
 • Omgeving: Het vakantiehuisje staat in het bos. Met een beetje geluk zie je eekhoorntjes wegspringen of hoor je hoe spechten holen in bomen uithakken.
Cabin met wasmachine in Drenthe

Cabin met wasmachine. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Drie plaatsjes in Nederland dragen de naam ‘Huis ter Heide’. Het eerste Huis ter Heide behoort tot de Drentse gemeente Noordenveld. Het tweede Huis ter Heide valt onder de Utrechtse gemeente Zeist. Daarnaast hebt je in Friesland nog een Huis ter Heide.

Lees ook: 5x cabin huren in Nederland!

7. Houten huis met wasmachine in Drenthe

In het Drentse dorpje Ruinen ligt dit houten huis. De vrijstaande vakantiewoning heeft een wasmachine, twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan twee mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Huisdieren zijn toegestaan. Internetten is mogelijk. Het onderkomen wordt als uitstekend gereviewd. Gebaseerd op meer dan 63 beoordelingen.

 • Beschrijving: In dit houten huis is het prettig vertoeven tijdens de vakantie. Ga lekker op het terras zitten en geniet van het fraaie uitzicht. In de zomer kan de barbecue aan en tijdens de koude wintermaanden kan het huisje verwarmd worden door centrale verwarming of de houtkachel.
 • Omgeving: De kans is groot dat je vanuit dit vakantiehuisje konijnen, vossen en reeën zult spotten. Ook vogelliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn tijdens het verblijf in de bossen van Ruinen.
Houten huis met wasmachine

Houten huis met wasmachine in Drenthe

Leuk feitje: In Ruinen is de monumentale molen ‘De Zaandplatte’ te bewonderen. De Zaandplatte dateert van 1866.

8. Vakantiehuisje met wasmachine in Hooghalen

In het fraaie Drentse plaatsje Hooghalen bevindt zich Roompot Landgoed Het Grote Zand. Enkele vakantiehuisjes van dit park zijn in het bezit van een wasmachine.

 • Beschrijving: Als het weer niet zo goed is, kun je fijn gaan zwemmen in het overdekte zwembad. Voor de allerkleinsten is er een peuter- en kleuterbad.
 • Omgeving: De omgeving van Hooghalen is uitermate geschikt om te voet of op een fiets verkend te worden. Het aantal wandel- en fietsmogelijkheden is groot.
Vakantiehuis met wasmachine roompot

Bungalow met wasmachine op Roompot Landgoed Het Grote Zand. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: In Hooghalen bevindt zich nog een authentieke schaapskooi die te bezichtigen valt. In Nederland zijn zich nog verschillende schaapskuddes. In Drenthe zijn ze op te tekenen in Havelte, Dwingeloo en Ruien. In Noord-Brabant bevindt zich een schaapskudde in Schijndel. In Gelderland zijn de kuddes te bekijken in Hoog Buurlo, Elspeet, Loenen, Heerde en Ede. Ede heeft zelfs twee schaapskuddes: één op de Edese Heide en één op de Ginkelse Heide.

9. Vakantiehuisje in Gasselternijveen met wasmachine

In het prachtige Drentse plaatsje Gasselternijveen bevindt zich Roompot Hunzepark. De meeste vakantiehuisjes op dit park hebben een wasmachine.

 • Beschrijving: Het park bezit een prachtig buitenzwembad. Vakantiepark Hunzepark bezit ook eetcafé en bar waar je lekker kunt eten en drinken.
 • Omgeving: Gasselternijveen ligt op de oostoever van het riviertje de Hunze. De naam Hunze betekent moeras- of modderstroom. De Hunze mondde vroeger direct uit in de Waddenzee. Heden ten dage worden de oude meanders van de Hunze weer in ere hersteld. Prachtig.
Vakantiehuisjes met wasmachine Roompot

Vakantiehuisjes met wasmachine op Roompot Hunzepark. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: In Gasselternijveen is de monumentale molen ‘De Juffer’ te bewonderen. De Juffer werd in 1841 gebouwd.

10. Vakantiehuisje met wasmachine in Zwiggelte

In het betoverende Drentse plaatsje Zwiggelte bevindt zich Roompot Bungalowpark Het Hart van Drenthe. Het merendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine.

 • Beschrijving: Bungalowpark Het Hart van Drenthe is een echt familiepark. Kinderen vermaken zich op het basketbalveld, in de speeltuin of op het voetbalveld.
 • Omgeving: De omgeving van Zwiggelte kent een hoog Anton Pieck-gehalte: fraaie landschappen worden afgewisseld met eeuwenoude dorpjes. Het is een prachtige omgeving voor fietstochten en wandelingen. Niet alleen in de zomer, maar ook gedurende de andere jaargetijden.
Bungalow met wasmachine op een roompot vakantiepark

Bungalow met wasmachine op Roompot Bungalowpark Het Hart van Drenthe. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: Zwiggelte valt onder de gemeente Midden-Drenthe. Een andere dorpje van de gemeente Midden-Drenthe is Beilen. Beilen stond in 1955 even in de spotlights; in dat jaar werd er een belangrijke vondst gedaan: een goudschat uit omstreeks 400 n.Chr. De goudschat bestaat uit tweeëntwintig Romeinse gouden munten, torques en een armband. Deze vondst is te bewonderen in het Drents Museum in Assen. Zeker de moeite van het bekijken waard.

Vakantiehuisjes in Drenthe

Deze blogs over vakantiehuisjes in Drenthe vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.