Skip to main content

De vakantieparken die aan de kust van Nederland liggen zijn razend populair. Dat is niet zo verwonderlijk. Van de duinen, het strand en de zee wordt iedereen blij. De badplaatsen en stranden van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en sfeer. Daarnaast heb je nog de vakantieparken op de Waddeneilanden. Het vakantiegevoel op de Waddeneilanden is uniek en nergens anders mee te vergelijken.

Hieronder vind je het lijstje van de 25 mooiste vakantieparken aan de kust van Nederland!

Lees ook onze blog over de beste vakantieparken van Nederland.

1. Vakantiepark aan de kust van Julianadorp aan Zee

Landal Beach Resort Ooghduyne bevindt zich in het badplaatsje Julianadorp aan Zee in de provincie Noord-Holland. Het vakantiepark ligt in de duinen op slechts 900 meter afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je verblijven in villa’s, hondenvilla’s, kindervilla’s, (speciaal toegankelijke) villa’s, appartementen en groepsverblijven. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Binnenbad, peuter- en kleuterbad, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 7,8.

 • Beschrijving: Landal Beach Resort Ooghduyne is een groot vakantiepark met veel mogelijkheden. Kinderen vermaken zich in de speeltuin en ouderen slaan een balletje op de golfbaan.
 • Omgeving: Julianadorp aan Zee ligt op steenworp afstand van Den Helder. Vanuit Den Helder vertrekt de veerboot naar Texel. Het is leuk om een dagje naar het grootste Nederlandse Waddeneiland te maken.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Julianadorp aan Zee ontstond in 1909 en is vernoemd naar kroonprinses Juliana der Nederlanden. Naast toerisme zijn veel inwoners van Julianadorp aan Zee werkzaam in de bloembollenteelt.

2. Vakantiepark aan de kust van Domburg

In het Zeeuwse kustdorpje Domburg ligt Roompot Hof Domburg. Het vakantiepark bevindt zich in een duingebied op slechts 950 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je kinderbungalows, (kinder)chalets, lodges, safaritenten, tentplaatsen, camperplaatsen en caravanplaatsen boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad, openlucht zwembad, zwembad voor peuters & kleuters, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,0.

 • Beschrijving: Roompot Hof Domburg is naast een vakantiepark ook een camping. Dus als je wil kamperen in een tentje, camper of caravan is dat mogelijk.
 • Omgeving: Sommige plaatsen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Bergen aan Zee én Domburg zijn daar twee voorbeelden van. De schilderachtige omgeving van Domburg is adembenemend mooi en leidt tot veel inspiratie bij schrijvers, kunstschilders en beeldhouwers.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en de op één na oudste badplaats van Nederland. De oudste badplaats van ons land is Callantsoog. Callantsoog ligt in de Kop van Noord-Holland.

3. Vakantiepark aan de kust van Nieuwvliet

EuroParcs Bad Meersee bevindt zich in het badplaatsje Nieuwvliet in de provincie Zeeland. Het vakantiepark ligt in de duinen op 2,4 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je verblijven in cube-vakantiewoningen. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,4.

 • Beschrijving: EuroParcs Bad Meersee heeft veel faciliteiten. Zo kun je er fietsen en e-choppers huren om de omgeving te verkennen. Maar je kunt ook fijn gaan zwemmen in het zwembad of een smakelijke maaltijd nuttigen in het restaurant.
 • Omgeving: Nieuwvliet ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Voor natuurliefhebbers is Zeeuws-Vlaanderen een waar paradijs. Zij vinden hun rust en ruimte in de Waterdunen, Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Nieuwvliet wordt in de volksmond ‘Sinte Pier’ genoemd en bestaat feitelijk uit twee delen: Nieuwvliet-Dorp en Nieuwvliet-Bad. Nieuwvliet-Bad ligt pal aan het brede strand.

4. Vakantiepark aan de kust van Katwijk aan Zee

In het Zuid-Hollandse kustdorpje Katwijk aan Zee ligt Molecaten Park Noordduinen. Het vakantiepark bevindt zich in een duingebied op slechts 300 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes, chalets en kampeerplaatsen boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad, openlucht zwembad, zwembad voor peuters & kleuters en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews.

 • Beschrijving: Op Molecaten Park Noordduinen kun je vakantiehuisjes huren en kamperen. Het park ligt heel dicht bij de Noordzee. Je hoort de golven over het strand rollen en ruikt de zilte zeelucht.
 • Omgeving: Mensen die van de natuur houden brengen een bezoekje aan de Berkheide, Lentevreugd en de Meijendel. Cultuurliefhebbers bekijken de Andreaskerk, Museum het Spinozahuis en het Katwijks Museum.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Katwijk aan Zee is een vissersplaatsje. Omdat Katwijk aan Zee geen haven heeft, is de Katwijkse vissersvloot afgemeerd in het naburige IJmuiden.

5. Vakantiepark aan de kust van Ouddorp

Landal Strand Resort Ouddorp Duin bevindt zich in het badplaatsje Ouddorp in de provincie Zuid-Holland. Het vakantiepark ligt in de duinen op slechts 100 meter afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je verblijven in (kinder)villa’s. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Binnenbad, peuter- en kleuterbad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,3.

 • Beschrijving: Niet veel vakantieparken in Nederland liggen zo dicht aan zee als Landal Strand Resort Ouddorp Duin. Je hoeft dus niet ver te lopen om lekker te kunnen recreëren op het strand.
 • Omgeving: Ouddorp is één van de weinige plekken in Nederland waar je het zogenaamde schurvelingenlandschap kunt bekijken. Een schurveling is een wal rondom een akker. Deze wal is beplant en heeft een hoogte tussen de 1,0 en 1,5 meter.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Ondanks het feit dat Ouddorp een klein dorpje is, telt het zes kerkelijke gemeentes. De Hersteld Hervormde Kerk telt de meeste leden in het kustplaatsje, de Rooms-Katholieke Kerk de minste.

6. Vakantiepark aan de kust van Kamperland

Roompot Beach Resort ligt in het kustdorpje Kamperland (Zeeland). Het vakantiepark bevindt zich in een duingebied op slechts 950 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vertoeven in bungalows, (kindvriendelijke) chalets, familievilla’s, beachhouses (strandhuisjes), tentplaatsen, camperplaatsen, caravanplaatsen, safaritenten, stacaravans en wigwams. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Buitenbad, peuter- en kleuterbad, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt uitstekend gereviewd en scoort een 8,2.

 • Beschrijving: Roompot Beach Resort is één van de weinige vakantieparken van Nederland waar je kunt overnachten in een strandhuisje. Slapen op het strand in een vakantiehuisje is een waanzinnige ervaring.
 • Omgeving: Kamperland ligt op het voormalige eiland Noord-Beveland. Noord-Beveland kun je helemaal rond fietsen. Een fietstocht die je langs het Veerse Meer leidt.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Kamperland is meer dan 1.000 jaar oud en heette vroeger ‘Campen’. Met ruim 2.000 inwoners is Kamperland het grootste dorp van Noord-Beveland.

7. Vakantiepark aan de kust van Callantsoog

In het Noord-Hollandse badplaatsje Callantsoog bevindt zich Roompot Callantsoog. Het vakantiepark is in de duinen gesitueerd op slechts 500 meter afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je lodges huren. Huisdieren mogen mee. Er is toegang tot internet. Het park heeft prima recensies en krijgt een 8,7.

 • Beschrijving: De luxe lodges beschikken over een veranda. Het is erg leuk om in zo’n prachtige omgeving op de veranda te ontbijten, lunchen en dineren.
 • Omgeving: In Callantsoog is een schitterend natuurgebied te bezoeken: Zwanenwater. In het Zwanenwater zijn twee wandelroutes uitgezet.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Callantsoog was in 1973 het eerste kustplaatsje van Nederland met een legaal naaktstrand. Tegenwoordig telt ons land meer dan honderd officiële naaktstranden.

8. Vakantiepark aan de kust van Breskens

Roompot Zeebad ligt in het kustdorpje Breskens (Zeeland). Het vakantiepark bevindt zich in een duingebied op slechts 900 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vertoeven in vakantiehuisjes, bungalows en lodges. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Binnenbad en peuter- en kleuterbad zijn aanwezig. Het park wordt uitstekend gereviewd en scoort een 8,3.

 • Beschrijving: Roompot Zeebad is uitermate geschikt voor mensen met kinderen. Naast het strand is er voor hen heel veel te doen op het park. Wat te denken van vissen, biljarten, tennissen en basketballen.
 • Omgeving: Breskens ligt op Zeeuws-Vlaanderen aan de zuidkant van de monding van de Westerschelde. Voor vogelliefhebbers is dit een echte hotspot. Vogels scharrelen hun kostje bij elkaar op de talrijke slikken, schorren en platen die dit gebied zo uniek maken.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Na de opening van de Westerscheldetunnel in 2003 werd het veer Vlissingen-Breskens gesloten voor autoverkeer. Voor voetgangers en fietsers is het wel mogelijk om de Westerschelde tussen Vlissingen en Breskens over te steken met de Westerschelde Ferry.

9. Vakantiepark aan de kust van Zandvoort

In het Noord-Hollandse badplaatsje Zandvoort bevindt zich Roompot Zandvoort. Het vakantiepark is in de duinen gesitueerd op slechts 80 meter afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je vakantiewoningen en (rolstoelvriendelijke) lodges huren. Huisdieren mogen mee. Er is toegang tot internet. Het park heeft prima recensies en krijgt een 8,9.

 • Beschrijving: Zandvoort is één van de bekendste en populairste Nederlandse badplaatsen. Als je in Roompot Zandvoort vertoeft, zit je enerzijds midden in de natuur en anderzijds op steenworp afstand van het centrum van het bruisende Zandvoort.
 • Omgeving: Het duingebied van Zandvoort valt onder de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met een beetje geluk spot je hier konijnen, vossen, damherten en eekhoorntjes.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Zandvoort is niet alleen een populaire badplaats het herbergt ook een wereldberoemd circuit voor autoraces: Circuit Zandvoort. Circuit Zandvoort werd in 1948 geopend.

10. Vakantiepark aan de kust van Cadzand-Bad

Roompot Résidence Cadzand-Bad ligt in het kustdorpje Cadzand-Bad (Zeeland). Het vakantiepark bevindt zich in een duingebied op slechts 400 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vertoeven in luxe bungalows, luxe familiebungalows, luxe villa’s en luxe penthouses. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Het park wordt uitstekend gereviewd en scoort een 8,6.

 • Beschrijving: De vakantieverblijven van Roompot Résidence Cadzand-Bad zijn van een uitzonderlijke klasse en schoonheid. Bovendien beschikken de luxe vakantiehuizen over alle denkbare faciliteiten.
 • Omgeving: Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen en is de zuidelijkste badplaats van Nederland, vlak aan de grens met België. Het is aanbevelenswaardig om als dagtripje Brugge te bezoeken. Brugge is één van de mooiste Belgische steden.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Op het strand van Cadzand-Bad kun je veel fossielen vinden. Het kustplaatsje is vooral bekend om zwarte haaientanden. Deze haaientanden zijn tussen de 40 en 65 miljoen jaar oud.

11. Vakantiepark aan de kust van Rockanje

Molecaten Park Waterbos bevindt zich in de badplaats Rockanje. Rockanje ligt in Zuid-Holland. Het vakantiepark bevindt zich in de duinen op 1,5 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je bivakkeren in chalets, huurcaravans, ingerichte tenten en kampeercabins. Daarnaast kun je je tentje opzetten op een campeerplaats en je camper of caravan parkeren op een camper-/caravanplaats. Het is een hondvriendelijk park. Wi-Fi is beschikbaar. Buitenbad is aanwezig. Het park heeft goede beoordelingen.

 • Beschrijving: Molecaten Park Waterbos is een zeer kindvriendelijk vakantiepark waar  je ook kunt kamperen. De kids kunnen zich eindeloos vermaken in de speeltuin, speelvijver en op de airtrampoline.
 • Omgeving: Op steenworp afstand van het park/camping ligt een uniek natuurgebied: het Voornes Duin. Het Voornes Duin is rijk aan planten en dieren. Het gebied is wandelend, fietsend of op de rug van een paard te ontdekken. Vogelliefhebbers hebben in het Voornes Duin ook de tijd van hun leven. Dankzij de vogelkijkwanden kunnen ze gemakkelijk de vogels bekijken en bestuderen.

Meer info en boeken

Leuk feitje: In 2020 was het groot feest in Rockanje. In dat jaar was het dorpje 800 jaar oud.

12. Vakantiepark aan de kust van Renesse

In het Zeeuwse kustdorp Renesse ligt Molecaten Park Wijde Blick. Het vakantiepark is in een duingebied gesitueerd op 2,0 kilometer afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je chalets boeken. Daarnaast zijn er staanplaatsen voor tenten, caravans en campers beschikbaar. Huisdieren zijn toegstaan. Er is internettoegang. Binnenzwembad, peuter- en kleuterzwembad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt prima gerecenseerd.

 • Beschrijving: Renesse bevindt zich op Schouwen-Duiveland. Het plaatsje razend populair onder de vakantievierende jeugd, maar ook mensen die van rust en natuur houden.
 • Omgeving: De omgeving van Renesse staat bekend als de Kop van Schouwen. Een heuvelachtig duinlandschap met valleien en zandverstuivingen. Het behoeft nauwelijks betoog dat je in de Kop van Schouwen prachtige wandel- en fietstochten kunt maken.

Meer info en boeken

Interessant weetje: De inwoners van Renesse hebben twee bijnamen: zandloapers en geitenbokken. De laatstgenoemde bijnaam verwijst naar vroeger. Een tijd dat vrijwel iedereen in Renesse een geit had.

13. Vakantiepark aan de kust van Texel

Roompot Kustpark Texel bevindt zich aan de kust van Texel in het badplaatsje De Koog. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het vakantiepark bevindt zich in de duinen op 3,0 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je bivakkeren in vakantiehuisjes, bungalows en villa’s. Het is een hondvriendelijk park. Wi-Fi is beschikbaar. Binnenbad, peuter- en kleuterbad, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft goede beoordelingen en scoort een 8,3.

 • Beschrijving: Roompot Kustpark Texel is een echt familiepark met tal van faciliteiten voor alle leden van het gezin. Wat te denken van een Kids Club, Koos, lasergame, sauna en Turks stoombad.
 • Omgeving: Texel is een paradijselijk eiland met ongekende mogelijkheden. Fietsen, wandelen, zeilen en parachutespringen zijn enkele voorbeelden van actieve bezigheden die je op Texel kunt ondernemen. Het bezoeken van een museum of bierbrouwerij zijn andere mogelijkheden.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Nederland telt vijf bewoonde Waddeneilanden, Duitsland zeven en Denemarken drie. Van alle Waddeneilanden (bewoond en onbewoond) is Texel met een oppervlakte van 463 km2 het grootst.

14. Vakantiepark aan de kust van Ameland

Op Ameland ligt Roompot Ameland in het kustplaatsje Hollum. Ameland is één van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Het vakantiepark is in een duingebied gesitueerd op slechts 500 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je luxe lodges boeken. Huisdieren zijn toegestaan. Er is internettoegang. Het park wordt zeer goed gerecenseerd en krijgt een 8,9.

 • Beschrijving: In dit luxe vakantiepark kom je helemaal tot rust in een adembenemende omgeving. Na een dagje ontspannen en onthaasten is lekker eten in het á la carte restaurant op het park.
 • Omgeving: Ameland is het hele jaar door de zeer moeite waard om te bezoeken. Tijdens de zomer lonken de stranden en in het herfst de najaarsstormen. In de winter wachten de talrijke musea en in het voorjaar kun je er prachtige wandel- en fietstochten maken.

Meer info en boeken

 

Interessant weetje: De oudste man van Nederland, Eelke Bakker, werd geboren op Ameland en stierf er ook. Bakker zag in 1910 het levenslicht in Ballum om bijna 110 jaar later in Dokkum zijn laatste adem uit te blazen.

15. Vakantiepark aan de kust van Terschelling

Landal Beach Park Schuttersbos bevindt zich op Terschelling in het badplaatsje Midsland. Terschelling is het op één na grootste Nederlandse Waddeneiland. Het vakantiepark bevindt zich midden van het eiland op 2,0 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je bivakkeren in cottages. Het is een hondvriendelijk park. Wi-Fi is beschikbaar. Het park heeft goede beoordelingen en scoort een 7,9.

 • Beschrijving: De rietgedekte cottages zijn een lust voor het oog en van alle gemakken voorzien. Op het luxe park kun je fietsen (e-bikes, kinderfietsen, tandems, et cetera) huren om vervolgens het eiland te gaan verkennen.
 • Omgeving: Veel mensen beschouwen Terschelling als het mooiste Waddeneiland van Nederland. De natuur is dat ook uitgestrekt en overweldigend. Het strand van Terschelling is lang en breed: ideaal om lange strandwandelingen op te maken.

Meer info en boeken

Leuk feitje: De bekendste persoon die op Terschelling is geboren is zonder enige twijfel Willem Barentsz. Barentsz was een wereldberoemde ontdekkingsreiziger, zeevaarder en cartograaf die onder andere Spitsbergen ontdekte.

16. Vakantiepark aan de kust van Vlieland

Landal Vlieduyn bevindt zich op Vlieland in het kustplaatsje Oost-Vlieland. Vlieland is kleinste Nederlandse Waddeneiland; nog net iets kleiner dan Schiermonnikoog. Het vakantiepark ligt in een duingebied op slechts 200 meter van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je verblijven in luxe appartementen. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,7.

 • Beschrijving: Landal Vlieduyn is een prachtig appartementencomplex dat midden in de duinen ligt. De appartementen hebben een prachtig balkon waar vanaf je de zon ’s avonds achter de duinen ziet zakken.
 • Omgeving: Vlieland is voor rustzoekers en natuurliefhebbers een waar walhalla. Op het eiland worden auto’s geweerd en de natuur gerespecteerd.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Het zuidpuntje van Vlieland wordt de Vliehorst genoemd. Het is een breed stuk strand dat in gebruik is als militair oefenterrein voor de Koninklijke Luchtmacht. De Vliehorst is de enige plek in Nederland waar piloten van jachtvliegtuigen en helikopters mogen oefenen met munitie met explosieve landingen.

17. Vakantiepark aan de kust van Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog ligt Landal Vakantiepark Vitamaris. Schiermonnikoog is het op één na kleinste Nederlandse Waddeneiland, alleen Vlieland is een stukje kleiner. Het vakantiepark bevindt zich aan de westkant van het eiland op 900 meter afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je strandappartementen boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad en peuterbad zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,3.

 • Beschrijving: Het sfeervolle appartementencomplex is van alle denkbare faciliteiten voorzien. Dan moet je onder andere denken aan een broodjesservice, poolbiljart, recreatieruimte, fietsverhuur en sauna.
 • Omgeving: Schiermonnikoog is in velerlei opzichten een uniek eiland. Niet in de laatste plaats door het brede strand, het breedste strand van Europa. Het is erg leuk om Schiermonnikoog te voet of met een fiets te verkennen.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Schiermonnikoog is niet alleen de naam van een Waddeneiland, het is ook de naam van de enige gemeente van dat eiland. Op Schiermonnikoog wonen 943 mensen (peildatum 2022). Daarmee is de gemeente Schiermonnikoog de kleinste gemeente van Nederland qua inwonerstal. De gemeente Amsterdam is de grootste van ons land met 905.234 inwoners (peildatum 2023).

18. Vakantiepark aan de kust van Vlissingen

Roompot Noordzee Resort Vlissingen bevindt zich in het badplaatsje Vlissingen in de provincie Zeeland. Het vakantiepark ligt in een duingebied direct aan zee. Op het familiepark kun je verblijven in luxe villa’s, duinlodges en beachhouses (strandhuisjes). Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,8.

 • Beschrijving: Bij Roompot Noordzee Resort Vlissingen kun je onder andere strandhuisjes boeken. Overnachten in een strandhuisje is een unieke ervaring. Wie wil  er nou niet waker worden op het strand en een ochtendduik maken in de Noordzee.
 • Omgeving: Vlissingen ligt op het voormalige op het voormalige eiland Walcheren. Walcheren grenst aan de Noordzee, Westerschelde en het Veerse Meer. Eén van de mooiste natuurgebieden van Walcheren is De Manteling.

Meer info en boeken

Leuk feitje: De bekendste persoon die in Vlissingen het levenslicht zag is Michiel de Ruyter. De Ruyter is één van de beroemdste zeehelden van de Nederlandse geschiedenis. De Tocht naar Chatham, waarbij een groot deel van de Engelse oorlogsvloot werd vernietigd, is zijn belangrijkste wapenfeit.

19. Vakantiepark aan de kust van Oostkapelle

In het Zeeuwse kustdorpje Oostkapelle ligt Roompot Bos en Duin. Het vakantiepark bevindt zich in de duinen op 1,5 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes en (kinder)bungalows boeken. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,2.

 • Beschrijving: Op Roompot Bos en Duin hangt een gemoedelijke en ontspannen sfeer. De kids vermaken zich in de speeltuin of op de sportvelden. Ondertussen spelen hun ouders jeu de boules.
 • Omgeving: Het strand van Oostkapelle is lang en schoon. Iets ten zuiden van Oostkapelle liggen Middelburg en Vlissingen. Twee historische plaatsen waar je heerlijk kunt shoppen en eten.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Vlak in de buurt van Oostkapelle bevindt zich een kasteel van bijna 850 jaar oud: Kasteel Westhove.

20. Vakantiepark aan de kust van Kijkduin

Roompot Vakantiepark Kijkduin bevindt zich in het badplaatsje Kijkduin in de provincie Zuid-Holland. Het vakantiepark ligt in een duingebied op slechts 500 meter afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je verblijven in vakantiehuisjes, bungalows, (kindvriendelijke) chalets en beachhouses (strandhuisjes). Daarnaast zijn er staanplaatsen (tent, caravan en camper) beschikbaar. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Buitenbad en peuter- en kleuterbad zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,1.

 • Beschrijving: Roompot Vakantiepark Kijkduin is één van de mooiste vakantieparken aan de kust van Nederland. Het aantal faciliteiten is enorm; met name kinderen zullen zich geen minuut vervelen. Bovendien beschikt het park over strandhuisjes. Strandhuisjes zijn de meest begeerde accommodaties van ons land.
 • Omgeving: Voor de rust en natuur moet je in Kijkduin zijn. Voor meer reuring bezoek je het aangrenzende Scheveningen. Scheveningen heeft een bruisende boulevard waar het altijd feest is.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Het strand van Kijkduin is niet alleen heel mooi, het is ook een strand waar je fossielen kunt vinden. Met een beetje geluk vind je er fossiele botresten van mammoeten.

21. Vakantiepark aan de kust van Noordwijk aan Zee

EuroParcs Parc du Soleil ligt in het kustdorpje Noordwijk aan Zee (Zuid-Holland). Het vakantiepark bevindt zich in de duinen op 2,0 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je vertoeven in vakantiehuisjes, bungalows, chalets en duinlodges. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Binnenbad en peuter- en kleuterbad zijn aanwezig. Het park wordt uitstekend gereviewd.

 • Beschrijving: EuroParcs Parc du Soleil is een echt familiepark waar kinderen de tijd van hun leven hebben. Na een dagje strand is het vervolgens heerlijk vertoeven op het goed uitgeruste park.
 • Omgeving: De kust van Noordwijk aan Zee is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. In dit gebied kun je fantastische wandelingen en fietstochten maken.

Meer info en boeken

Leuk feitje: In het chique Noordwijk aan Zee vinden ieder jaar meer dan één miljoen overnachtingen plaats. Daarmee Noordwijk aan Zee één van de populairste Nederlandse badplaatsen.

22. Vakantiepark aan de kust van Bloemendaal aan Zee

In het Noord-Hollandse badplaatsje Bloemendaal aan Zee bevindt zich Roompot Bloemendaal aan Zee. Het vakantiepark is midden in een duingebied gesitueerd op slechts 100 meter van het noordzeestrand. Op het familiepark kun je luxe (rolstoelvriendelijke) lodges huren. Huisdieren mogen mee. Er is toegang tot internet. Het park heeft prima recensies en krijgt een 8,7.

 • Beschrijving: Roompot Bloemendaal aan Zee ligt op steenworp afstand van het strand. Een strand waar je heerlijk kunt wandelen en waar zich de hipste strandtentjes van Nederland bevinden.
 • Omgeving: De kust van Bloemendaal aan Zee is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In dit natuurgebied leven veel verschillende soorten dieren waaronder meer dan 100 vogelsoorten. Uiteraard kun je fantastische wandelingen en fietstochten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland maken.

Meer info en boeken

Interessant weetje: Bloemendaal is de duurste gemeente van Nederland. Als je in Bloemendaal een huis wil kopen, moet je minimaal 832.000 euro op tafel leggen.

23. Vakantiepark aan de kust van Schoorl

Roompot Park Scorleduyn ligt in het duindorpje Schoorl (Noord-Holland). Het kleinschalige vakantiepark bevindt zich in de duinen op 7,0 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je vertoeven in luxe bungalows. Honden zijn toegestaan. Internet (wifi) is voorhanden. Het park wordt uitstekend gereviewd en scoort een 8,7.

 • Beschrijving: Roompot Park Scorleduyn is een kleinschalig vakantiepark. De rietgedekte bungalows hebben een prachtige architectuur en zijn luxe ingericht. De sfeer op het park is rustig en gemoedelijk.
 • Omgeving: De duinen, het strand en de Noordzee van Schoorl zijn van een uitzonderlijke schoonheid. Het aantal wandel- en fietsroutes is er gigantisch. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen.

Meer info en boeken

Leuk feitje: De Schoorlse Duinen zijn uniek in Nederland. Met een breedte van 5,0 kilometer zijn het de breedste duinen van ons land. Ook de hoogste duin van Nederland (55,4 meter) ligt in het gebied.

24. Vakantiepark aan de kust van Burgh-Haamstede

In het Zeeuwse badplaatsje Burgh-Haamstede bevindt zich Landal Duinpark ’t Hof van Haamstede. Het vakantiepark is in een duingebied gesitueerd op 2,5 kilometer afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes en bungalows huren. Huisdieren mogen mee. Er is toegang tot internet. Buitenzwembad en peuter- en kleuterzwembad zijn aanwezig. Het park heeft prima recensies en krijgt een 8,0.

 • Beschrijving: Burgh-Haamstede ligt op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland en bestaat uit twee dorpen: Burgh en Haamstede. Op het vakantiepark is van alles te doen en te ondernemen. Zwemmen, mini-golfen en spelen in de speeltuin zijn daar een paar voorbeelden van.
 • Omgeving: Liefhebbers van kastelen vallen met hun neus in de boter als zij Burgh-Haamstede bezoeken. Midden in het landschap van Schouwen-Duiveland doemt het machtige Slot Haamstede op. Een 13de eeuws kasteel dat omzoomd is met een uniek loofbos.

Meer info en boeken

Interessant weetje: De Westerlichttoren is de vuurtoren van Burgh-Haamstede. De beeltenis van deze vuurtoren werd gebruikt bij het ontwerp van het 250 gulden bankbiljet.

25. Vakantiepark aan de kust van Noordwijkerhout

Roompot Duinresort Dunimar ligt in het kustdorpje Noordwijkerhout (Zuid-Holland). Het kleinschalige vakantiepark bevindt zich tussen de bloembollenvelden op 4,5 kilometer afstand van de kust en het strand. Op het familiepark kun je vertoeven in luxe bungalows. Honden zijn toegestaan. Internet (wifi) is voorhanden. Het park wordt uitstekend gereviewd en scoort een 8,6.

 • Beschrijving: Roompot Duinresort Dunimar is een kleinschalig vakantiepark. Een rustig park waar je heerlijk kunt ontspannen en ontstressen.
 • Omgeving: Noordwijkerhout ligt achter de duinen midden in de Bollenstreek. In het voorjaar komen miljoenen tulpen, hyacinten, narcissen, crocussen en blauwe druifjes tot bloei. Een machtig gezicht als je op Roompot Duinresort Dunimar verblijft.

Meer info en boeken

Leuk feitje: Nederland telt meer dan 1.600 bloembollentelers die gezamenlijk jaarlijks meer dan 8,6 miljard bloembollen telen. Het leeuwendeel van deze bloembollen wordt geëxporteerd.

Vakantiehuisjes aan zee

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.