Skip to main content

Een natuurhuisje (vakantiehuisje, vakantie-appartement) huren in of rondom Schoorl is een fantastische ervaring! Het duinplaatsje Schoorl is voor natuurliefhebbers en rustzoekers de absolute nummer-1-locatie van alle Nederlandse kustbestemmingen! De natuur is overweldigend en nodigt uit om te voet of met de fiets verkend te worden. Verwonder je over de duinen, bossen, heidevelden en het Schoorlse strand. Wij hebben de 10 mooiste natuurhuisjes die je kunt huren in of rondom Schoorl op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje met grote tuin in Schoorl!

Deze prachtige vakantiebungalow bevindt zich aan de rand van het Natinaal Park de Schoorlse Duinen. Het natuurhuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Bij deze accommodatie is bovendien contactloos verblijf mogelijk.

Natuurhuisje met tuin in Schoorl

Natuurhuisje met grote tuin in Schoorl

Leuk feitje! Schoorl heeft de breedste duinstrook van Europa. Op sommige plaatsen heeft het duingebied een breedte van meer dan vijf kilometer! Het is natuurlijk fantastisch om door zo’n groot duinlandschap te wandelen of fietsen!

2. Natuurhuisje aan de rand van de Schoorlse duinen

Aan de rand van het Schoorlse bosduinlandschap is deze vrijstaande vakantiebungalow te huur. Het vakantiehuisje is uitgerust met een sauna en jacuzzi, bezit twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens vier mensen. Bij deze vakantie-accommodatie is het bovendien mogelijk om contactloos te verblijven.

Natuurhuisje aan rand Schoorlse Duinen

Natuurhuisje aan de rand van de Schoorlse duinen

Interessant weetje! Midden in het centrum van Schoorl bevindt zich de bekendste duin van Nederland: Dé Klimduin van Schoorl. Met zijn 51 meter is de Klimduin één van de hoogste duinen van Nederland. Ieder jaar wordt de zogenaamde KlimduinRun georganiseerd en moeten de deelnemers zo snel mogelijk de top van deze duinmastodont zien te bereiken!

3. Natuurhuisje aan de rand van het Schoorlse bos

Dit schitterende vakantiehuis bevindt zich aan de rand van de uitgebreide bossen van Schoorl. De grote accommodatie telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 5 personen.

Natuurhuisje aan rand van Schoorlse bos

Natuurhuisje aan de rand van het Schoorlse bos

Leuk feitje! In 1997 is in de eerste duinrij van de Schoorlse Duinen een vijftig meter breed gat gegraven; De Kerf geheten. Door deze inham stroomt tijdens hoogwater het zoute Noordzeewater de duinen binnen waardoor een uitzonderlijke brakwaterbiotoop kon ontstaan met allemaal unieke planten- en diersoorten!

4. Mooie cottage huren in Schoorl

Vlak bij het prachtige centrum van Schoorl is dit voormalige melkhuisje te huur. Het kleurrijk ingerichte vakantiehuisje, bezit twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens vier mensen.

Natuurhuisje Schoorl

Voormalig melkhuisje in Schoorl

Interessant weetje! Nederland ken twee soorten duinen waarbij de grens bij Bergen aan Zee ligt. Ten zuiden van deze chique badplaats zijn de duinen kalkrijk en ten noorden kalkarm. Hierdoor is de kleur van de duinen ook anders. Kalkrijke duinen hebben een blonde kleur en kalkarme exemplaren zijn grijsgekleurd!

5. Vakantiehuisje midden in het Schoorlse bos

Deze mooie vakantiewoning bevindt zich midden in de bossen van Schoorl. Het vakantiehuis ligt op fietsafstand van het Noordzeestrand, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen.

Natuurhuisje midden in het bos Schoorl

Natuurhuisje midden in het Schoorlse bos

Leuk feitje! Schoorl is één van de weinige plekken in Nederland waar zich heidevelden in de duinen bevinden hetgeen een leefomgeving creëert voor tal van unieke planten en dieren. Het is zelfs mogelijk om in het Natinaal Park de Schoorlse Duinen een duinheidewandeling te maken van 11 kilometer!

6. Vrijstaande bungalow in de duinen van Schoorl

In de duinen van Schoorl is deze vrijstaande bungalow te huur. Het ‘Buitenhuis 4’ bevindt zich op het Roompot Park Scorleduyn, bezit twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens vier mensen. Naast deze bungalow is er op dit vakantiepark nog één ander type accommodatie te huur.

Roompot Schoorl

Vrijstaande bungalow in de duinen van Schoorl

Interessant weetje! De hoogste duin van Nederland bevindt zich in het Natinaal Park de Schoorlse Duinen. Deze zandheuvel toornt maar liefst 55,4 meter boven het duinlandschap uit. De op één na hoogste duin van ons land ligt in het Zeeuwse Zoutelande. Deze duinkolos is 1,4 meter lager!

7. Vrijstaande luxe villa huren in de Schoorlse Duinen

Deze vrijstaande luxe villa bevindt zich in natuurgebied de Schoorlse Duinen. De ‘4-persoons woning 4 C’ ligt op het Landal GreenParks Berger Duinen, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Naast deze villa zijn er op dit vakantiepark nog 8 andere typen accommodaties te huur.

Landal Schoorl

Vrijstaande luxe villa huren in de Schoorlse Duinen

Leuk feitje! De Schoorlse Duinen vormen de absolute hotspot voor paddenstoelminnend Nederland. In het gebied zijn meer dan 1.000 verschillende paddenstoelen waargenomen waaronder extreem zeldzame soorten als de appelrussula, olieboltruffel en de geelroze vezeltruffel!

8. Vrijstaande super-de-luxe vakantievilla in Schoorl

In de duinen van Schoorl is deze super-de-luxe vakantievilla te huur. De ‘Weideduyn 2 sauna’ bevindt zich op het Dutchen Park Weideduyn, bezit drie slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens zes mensen. Naast deze villa zijn er op dit vakantiepark nog zeven andere typen accommodaties te huur.

Luxe villa Schoorl

Vrijstaande super-de-luxe vakantievilla in Schoorl

Interessant weetje! Culinaire fijnproevers komen in Schoorl helemaal aan hun trekken. Het pittoreske duindorpje is namelijk gezegend met een sterrenrestaurant. Op de kaart vind je hier culinaire hoogstandjes als kalfszwezerik met artisjok en cantharellen!

9. Vrijstaand luxe vakantiehuis aan de bosrand van Schoorl

Dit vrijstaande luxe vakantiehuis bevindt in het centrum van Schoorl aan de bosrand. De ‘Mooi Schoorl 2’ ligt op het Dutchen Villapark Mooi Schoorl, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Naast dit vakantiehuis zijn er op dit vakantiepark nog 19 andere typen accommodaties te huur.

Luxe villa schoorl

Vrijstaand luxe vakantiehuis aan de bosrand van Schoorl

Leuk feitje! Voor wandelaars zijn de Schoorlse Duinen een waar Walhalla. Maar liefst zeven wandelroutes doorklieven het gebied waarbij in totaal 65 kilometer gestruind kan worden door een uiterst gevarieerd kustlandschap!

10. Vrijstaande luxe villa in de duinen van Schoorl

In de duinen van Schoorl is deze ultra-luxe vakantievilla te huur. De ‘Koningshoeve Sauna & Jacuzzi 4 personen’ bevindt zich op Vakantiepark Résidence Koningshof, bezit twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan hoogstens vier mensen. Naast deze villa zijn er op dit vakantiepark nog zeven andere typen accommodaties te huur.

Luxe natuurhuis in Schoorl

Koningshoeve Sauna & Jacuzzi 4 personen

Interessant weetje! Vroeger wemelden het in de Schoorlse Duinen van de wilde konijnen. Overal waar je keek, zag je zie wegschieten. Door toedoen van verschillende dodelijke virusziektes is de konijnenpopulatie de laatste decennia in heel Nederland in elkaar gestort. Het is een zeldzame diersoort geworden die op de rode lijst met bedreigde diersoorten is geplaatst!

Natuurhuisjes in Nederland

Deze blogs over natuurhuisjes in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.