Skip to main content

Slapen op het strand in een strandhuisje in Nederland is een unieke ervaring. Het is fantastisch om ’s ochtends wakker te worden op het strand. Langs de hele Nederlandse kust kun je de mooiste strandhuisjes (strandslaaphuisjes) huren. Je kunt overnachten op de stranden van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland.

Strandhuisjes zijn te huur op de stranden van Julianadorp aan Zee, Wijk aan Zee, Kijkduin, Hoek van Holland, Ouddorp, Kamperland, Vlissingen en Cadzand-Bad. Je kunt overnachten op het Noordzeestrand, Grevelingenmeer-strand en het Oosterschelde-strand.

Wij hebben de 20 mooiste standhuisjes van Nederland geselecteerd!

1. Strandhuisje in Julianadorp aan Zee

Dit strandhuisje (45 m2) bevindt zich in het kustplaatsje Julianadorp aan Zee in de provincie Noord-Holland. Beach House 4-6 staat op het Noordzeestrand, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4-6 personen. Het strandhuisje behoort tot Roompot Strandhuisjes Julianadorp.

 • Beschrijving: De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn de beroemdste van Nederland. Het is fantastisch om er vakantie te vieren.
 • Omgeving: Julianadorp aan Zee is een prachtige kustplaats in de Kop van Noord-Holland. In velerlei opzichten is Julianadorp aan Zee een unieke kustplaats. Zo heeft het een breed en lang strand. Daarnaast is het strand erg schoon. Het Julianadorp aan Zee-strand wordt ieder jaar verkozen tot het schoonste strand van Nederland.
Strandhuisje in Noord-Holland

Beach House 4-6. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Julianadorp aan Zee telt het meest aantal zonuren van Nederland; dus als je de grootste kans op zon wil hebben, moet je naar Julianadorp aan Zee gaan. De strandhuisjes worden in de herfst afgebroken en opgeslagen in een grote loods. In het voorjaar worden ze weer opgebouwd op het strand.

2. Strandhuisje in Wijk aan Zee

In het Noord-Hollandse kustdorpje Wijk aan Zee staat dit strandhuisje (27 m2). Beach House Dune 4 staat op het Noordzeestrand en biedt ruimte aan vier mensen. Het strandhuisje hoort bij Roompot Strandhuisjes Wijk aan Zee.

 • Beschrijving: Het vakantiehuisje staat op het strand; aan de zijde van de duinen. Omdat het strandhuisje hoog ligt, heb je een mooi uitzicht over de Noordzee.
 • Omgeving: Wijk aan Zee is gezellig badplaatsje. In de omgeving kun je mooie fietstochten maken door de duinen en langs de kust.
Strandhuisje op Noordzeestrand

Beach House Dune 4. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: De lengte van de Nederlandse Noordzeekust bedraagt 353 kilometer. Dit is exclusief de kustlijn van de Waddenzee.

3. Strandhuisje in Noord-Holland

Dit strandhuisje (28 m2) bevindt zich in het badplaatsje Wijk aan Zee in de provincie Noord-Holland. Beach House Sea 4A staat op het Noordzeestrand, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. Het strandhuisje behoort tot Roompot Strandhuisjes Wijk aan Zee.

 • Beschrijving: De vakantie-accommodatie staat op het strand en de zijde van de Noordzee. Als je ’s ochtends wakker wordt, hoef je niet ver te lopen om een verfrissende duik in het zeewater te maken.
 • Omgeving: Op steenworp afstand van Wijk aan Zee ligt IJmuiden. IJmuiden is een verrassend leuke stad met verschillende mooie stranden.
Strandhuisje in Wijk aan Zee

Beach House Sea 4A. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: De gemiddelde diepte van de Nederlandse Noordzee bedraagt 30 meter. Voor de kust van Noorwegen bij de Noorse Geul bereikt de Noordzee een diepte van meer dan 700 meter.

4. Strandhuisje op het breedste strand van Nederland

In het Noord-Hollandse kustdorpje Wijk aan Zee staat dit strandhuisje (30 m2). Beach House Sea 4B staat op het Noordzeestrand, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan vier mensen. Het strandhuisje is onderdeel van Roompot Strandhuisjes Wijk aan Zee.

 • Beschrijving: Het knusse strandhuisje heeft een overdekt terras. Dit terras beschermt je tegen regen en zorgt voor schaduw.
 • Omgeving: Het strand van Wijk aan Zee is het breedste van Nederland. Hierdoor zijn er veel strandactiviteiten mogelijk zoals blokarten (strandzeilen), paardrijden en vliegeren.
Strandhuisjes wij aan zee

Beach House Sea 4B. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: De Noordzee heeft een lengte van 960 km en breedte van 580 km. Het oppervlakte van de Noordzee bedraagt 575.000 km2.

5. Strandhuisje in Kijkduin

Dit strandhuisje (28 m2) bevindt zich in het kustplaatsje Kijkduin in de provincie Zuid-Holland. Kijkduin Strandhuisjes 4 staat op het Noordzeestrand, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Het strandhuisje valt onder Roompot Beach Houses Den Haag.

 • Beschrijving: Het luxe strandhuisje is van alle gemakken voorzien. Zo heeft het een smart-tv en Nespresso koffiezetapparaat.
 • Omgeving: Kijkduin grenst aan Scheveningen. Scheveningen is de bekendste en meest bruisende kustplaats van Nederland. Erg leuk om te bezoeken.
Kijkduin strandhuisjes

Kijkduin strandhuisjes 4. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Het strand van Kijkduin is extra breed gemaakt. Hierdoor hoopt men dat er minder zand tijdens stormen wordt weggeslagen. Het experimenteel verbreden van het Kijkduinse strand wordt de Zandmotor genoemd.

6. Strandhuisje in Zuid-Holland

Dit strandhuisje (29 m2) ligt in het kustdorpje Kijkduin (Zuid-Holland). Haagse Strandhuisjes 4 bevindt zich op het Noordzeestrand, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Het strandhuisje behoort tot Roompot Beach Houses Den Haag.

 • Beschrijving: Het vakantie huisje is sfeervol ingericht en heeft een badkamer. ’s Ochtends kun je heerlijk ontbijten in de veranda.
 • Omgeving: Op het strand kun je vanuit Kijkduin naar Scheveningen wandelen. Lekker uitwaaien tijdens een najaarsstorm.
Haagse strandhuisjes

Haagse Strandhuisjes 4. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: De Noordzee is de drukste zee ter wereld. Jaarlijks varen meer dan 250.000 schepen over de Noordzee.

7. Strandhuisje op rustig strand

In het Zuid-Hollandse plaatsje Kijkduin bevindt zich dit strandhuisje (30 m2). Haagse Strandhuisjes 5 is op het strand gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vijf mensen herbergen. Het strandhuisje hoort bij Roompot Beach Houses Den Haag.

 • Beschrijving: Dit grote strandhuisje is ideaal voor gezinnetjes. De kids kunnen de hele dag kuilen graven, dammen aanleggen en zandkastelen bouwen.
 • Omgeving: De strandhuisjes van Kijkduin zijn waanzinnig. Het strand van Kijkduin is heel bijzonder; het is er namelijk erg rustig. Dat is natuurlijk heel opmerkelijk, omdat Kijkduin aan Scheveningen grenst. Scheveningen is de drukste badplaats van Nederland, maar van die drukte vind je in Kijkduin niets meer terug. Hier kun je dus in alle rust genieten van een welverdiende vakantie.
Strandhuisjes Den Haag

Haagse Strandhuisjes 5. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: In de Noordzee zwemmen ook haaien rond. De doornhaai, haringhaai en hondshaai komen het meest voor.

8. Strandvilla in Hoek van Holland

Deze strandvilla (50 m2) ligt in het kustdorpje Hoek van Holland (Zuid-Holland). Beach Villa 4-6 bevindt zich op het Noordzeestrand, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4-6 personen. De strandvilla behoort tot Roompot Beach Villa’s Hoek van Holland.

 • Beschrijving: De luxe strandvilla is uitermate geschikt voor een familie of vriendengroep. Op het terras kun je genieten van de ondergaande zon.
 • Omgeving: Hoek van Holland is dé badplaats voor de mensen die in de regio Rotterdam wonen. Op zomerse dagen is het dan ook erg gezellig op het strand. Het is heerlijk vertoeven in de strandhuisjes van Hoek van Holland. Deze strandhuisjes staat het hele jaar op het strand. Dus iedere dag van het jaar kun je hier fijn vakantie vieren in eigen land, hetgeen natuurlijk waanzinnig is.
Beach Villa Hoek van Holland

Beach Villa 4-6. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: Met een beetje geluk spot je dolfijnen in de Nederlandse Noordzee. Zo zwemmen witsnuitdolfijnen rond in de territoriale wateren van Nederland.

9. Eco-strandhuisje in Ouddorp

In het Zeeuwse plaatsje Ouddorp bevindt zich dit eco-strandhuisje (30 m2). ECO Cottage 4 is op het Grevelingenmeer-strand gesitueerd, telt één slaapvertrek en kan maximaal vier mensen herbergen. Het strandhuisje behoort tot Roompot ECO Grevelingenstrand.

 • Beschrijving: Het eco-strandhuisjes is van duurzame materialen gemaakt en is zelfvoorzienend. Op het dak liggen zonnepanelen en warmtecollectoren. Het afvalwater wordt gefilterd.
 • Omgeving: Het eco-vakantiehuis staat in natuurgebied de Kabbelaarsbank. Hier barst het van vogels. Deze vogels zijn te bekijken vanuit een vogelkijkhut.
Strandhuisje Grevelingenstrand

ECO Cottage 4. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Het Grevelingenmeer heeft een grootte van 140 km2. De gemiddelde diepte bedraagt 5,4 meter en de maximale diepte is 48 meter.

10. Strandhuisje in Kamperland

Dit strandhuisje (40 m2) ligt in het dorpje Kamperland (Zeeland). Beach House 4 bevindt zich op het strand van de Oosterschelde (Banjaardstrand), heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Het strandhuisje valt onder het Roompot Beach Resort.

 • Beschrijving: Het strandhuisje is het hele jaar door te boeken. Beleef het Banjaardstrand in het voorjaar, zomer, najaar en winter.
 • Omgeving: Het vakantieverblijf ligt aan de oevers van de Oosterschelde. In de Oosterschelde zijn tal van recreatiemogelijkheden.
Strandhuisje in Kamperland

Beach House 4. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: De Oosterschelde kan volledig van de Noordzee worden afgesloten door de Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering werd in 1986 geopend.

11. Strandhuisje op Noord-Beveland

Dit strandhuisje (50 m2) staat in de badplaats Kamperland. Kamperland ligt in Zeeland op het voormalige eiland Noord-Beveland. Beach House 6A bevindt zich op het strand van de Oosterschelde, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Het strandhuisje behoort tot het Roompot Beach Resort.

 • Beschrijving: Het grote strandhuisje is prima geschikt voor grote gezinnen. De vakantiewoning is uitgerust met alle denkbare faciliteiten.
 • Omgeving: Het voormalige eiland Noord-Beveland is prachtig. Je kunt er volop genieten van de gouden drie-eenheid: duinen, strand en zee.
Strandhuisje voor 6 personen

Beach House 6A. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Noord-Beveland heeft een oppervlakte van 121 km2 en telt 7.673 inwoners (peildatum: 2022). Veel mensen op Noord-Beveland zijn werkzaam in de toeristensector.

12. Strandhuisje op het strand van de Oosterschelde

In het Zeeuwse dorp Kamperland staat dit strandhuisje (60 m2). Beach House 6B ligt op het Oosterschelde-strand, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Het strandhuisje maakt onderdeel uit van het Roompot Beach Resort.

 • Beschrijving: Het vakantieverblijf is groot en luxe. De afwas gaat in de vaatmachine en koffie kan gezet worden met een koffiecupmachine.
 • Omgeving: Natuurliefhebbers genieten van Nationaal Park Oosterschelde. Mensen die van cultuur houden bezoeken pittoreske dorpjes als Geersdijk, Kats, Wissenkerke, Colijnsplaat en Kortgene.
Strandhuisje Oosterschelde

Beach House 6B. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: In het Nationaal Park Oosterschelde komen zeehonden voor. Bij laagwater zonnen ze op de drooggevallen zandbanken.

13. Strandhuisje in Vlissingen

Dit strandhuisje (28 m2) staat in de stad Vlissingen. Vlissingen ligt in Zeeland. Beach House 4-5 bevindt zich op het Noordzeestrand (Nollestrand), bezit 2 slaapkamers en is geschikt voor 4-5 personen. Het strandhuisje behoort tot het Roompot Noordzee Resort Vlissingen.

 • Beschrijving: Het is het echt genieten in dit splinternieuwe strandhuisje op het Nollestrand van Vlissingen. Het Nollestrand wordt beschouwd als één van de schoonste stranden van Nederland.
 • Omgeving: Vlissingen ligt op het schiereiland Walcheren. Naast Vlissingen liggen op Walcheren prachtige plaatsen als Middelburg, Westkapelle, Oostkapelle en Veere.
Strandhuisje Vlissingen

Beach House 4-5. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Michiel de Ruyter is de bekendste persoon die in Vlissingen werd geboren. Op de Boulevard de Ruyter in Vlissingen staat een groot standbeeld van de voormalige Nederlandse admiraal.

14. Strandhuisje in Cadzand-Bad

In het Zeeuwse kustdorp Cadzand-Bad staat dit strandhuisje (25 m2). Strandhuisje 6 ligt op het Noordzeestrand en kan maximaal zes mensen huisvesten. Het strandhuisje behoort tot Molecaten Park Hoogduin.

 • Beschrijving: Het strandhuisje is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Het voordeel van een strandhuisje is dat je in de zomer niet in de file hoeft te staan om op het strand te komen.
 • Omgeving: Cadzand-Bad ligt ook in Zeeland; sterker nog het is de meest zuidelijk gelegen badplaats van ons land. Het grenst aan het Belgische strand. De sfeer die op het strand hangt van Cadzand-Bad is heel bijzonder. Het is echt een strand dat uitermate geschikt is voor mensen met jonge kinderen; zij kunnen zich daar opperbest vermaken. Terwijl hun ouders een wijntje drinken, kunnen de kids diepe kuilen graven in het zand met emmertjes en schepjes.
strandhuisje voor 6 personen in Zeeland

Strandhuisje 6 op Noordzeestrand. Foto: molecaten.nl

Interessant weetje: Cadzand-Bad is een hotspot voor fossielliefhebbers. Op het strand liggen schelpen en haaientanden die miljoenen jaren oud zijn.

15. Strandvilla in Ouddorp

Deze strandvilla (127 m2) staat in de badplaats Ouddorp. Ouddorp ligt in Zeeland. Villa Comfort 6 bevindt zich op het Grevelingenstrand, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Het strandhuisje behoort tot Oasis Punt-West.

 • Beschrijving: De stijlvolle strandvilla beschikt over een overdekt terras. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht over het Grevelingenmeer.
 • Omgeving: De strandvillla ligt op Goeree-Overflakkee. Dit eiland is een eldorado voor natuurliefhebbers. Vogelspotters hebben er de tijd van hun leven.
Strandhuisje met uitzicht

Villa Comfort 6. Foto: oasisresorts.nl

Leuk feitje: Het toerisme in Ouddorp kent een lange geschiedenis. Al in 1909 kwamen dagjesmensen met de tram naar Ouddorp.

16. Strandvilla op Goeree-Overflakkee

Deze strandvilla (130 m2) bevindt zich in het plaatsje Ouddorp in de provincie Zeeland op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Villa Deluxe 6 ligt op het strand van het Grevelingenmeer, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Het strandhuisje behoort tot Oasis Punt-West.

 • Beschrijving: Met een oppervlakte van 130 m2, is dit vakantieonderkomen het grootste standhuisje dat je in Nederland kunt huren. Ideaal voor een groot gezin.
 • Omgeving: Goeree-Overflakkee is een fantastisch eiland om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden en vogels te spotten. Op de talloze dijken en polderwegen komen natuurliefhebbers en rustzoekers helemaal aan hun trekken.
Strandvilla in Zeeland

Villa Deluxe 6. Foto: oasisresorts.nl

Interessant weetje: Goeree-Overflakkee is een populaire vakantiebestemming. Ook onze oosterburen weten dit Zeeuwse eiland ieder jaar te vinden.

17. Strandvilla op het strand van het Grevelingenmeer

In het Zeeuwse dorpje Ouddorp ligt deze strandvilla (127 m2). Villa Super VIP 4 staat op het strand van het Grevelingenmeer, heeft twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan vier mensen. Het strandhuisje is onderdeel van Oasis Punt-West.

 • Beschrijving: De supervilla is groot en goed uitgerust. Ga op één van de terrassen zitten en geniet van het indrukwekkende uitzicht over het Grevelingenmeer.
 • Omgeving: In de omgeving kom je helemaal tot rust. Maak een wandeling of fietstocht door het typische Zeeuwse landschap en geniet.
Strandvilla in Zeeland

Villa Super VIP 4. Foto: oasisresorts.nl

Leuk feitje: Langs het Grevelingenmeer liggen veel slikken. Slikken zijn zandplaten die droogvallen bij laagwater en onderlopen bij hoogwater.

18. Strandhuisje op voormalig Zeeuws eiland

Dit strandhuisje (2 x 37 m2) bevindt zich in het badplaatsje Ouddorp in de provincie Zeeland op het voormalige Zeeuwse eiland Goeree-Overflakkee. Hotelstudio Familie 4 ligt op het strand van het Grevelingenmeer, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Het strandhuisje behoort tot Oasis Punt-West.

 • Beschrijving: Hotelstudio Familie 4 bestaat uit twee strandhuisjes die door middel van één tussendeur met elkaar verbonden zijn. Ideaal voor een groot gezelschap met behoud van privacy.
 • Omgeving: Oasis Punt-West ligt in het natuurgebied ‘De Punt’. Dit gebied wordt gekenschetst door stranden, bossen, duinen en weilanden.
Strandhuis voor 4 personen

Hotelstudio Familie 4. Foto: oasisresorts.nl

Interessant weetje: Op het Grevelingenmeer zijn tal van recreatiemogelijkheden. Dan moet je denken aan zwemmen, varen, windsurfen, kitesurfen, duiken, varen en zeilen.

19. Strandhuisje op strand in Zeeland

In het Zeeuwse kustdorpje Ouddorp ligt dit strandhuisje (37 m2). Hotelstudio Deluxe 2 staat op Grevelingenmeer-strand, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Het strandhuisje hoort bij Oasis Punt-West.

 • Beschrijving: Het vakantieverblijf heeft twee verdiepingen en is een lust voor het oog. Het luxe standhuisje is van alle gemakken voorzien. Dan moet je denken aan een regendouche, flatscreen-tv en kitchenette.
 • Omgeving: Het strandhuisje ligt op Goeree-Overflakkee. Op dit eiland is van alles te beleven. Sportievelingen gaan wandelen, fietsen of paardrijden. Cultuurliefhebbers bezoeken eeuwenoude dorpjes.
Luxe strandhuis Grevelingenmeer

Hotelstudio Deluxe 2. Foto: oasisresorts.nl

Leuk feitje: Aan het Grevelingenmeer bevinden zich verschillende haventjes. Port Zélande is een grote jachthaven. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine havens zoals bij Ouddorp, Herkingen en Bruinisse.

20. Strandhuisje in de provincie Zeeland

Dit strandhuisje (37 m2) bevindt zich in het plaatsje Ouddorp in de provincie Zeeland. Hotelstudio Waterfront 2 ligt het strand van het Grevelingenmeer, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

 • Beschrijving: ’s Ochtends komt de zon op en schijnt op het terras van de hotelstudio. Het vakantiehuisje heeft twee verdiepingen en is goed uitgerust.
 • Omgeving: Het vakantieverblijf staat midden in een natuurlijke omgeving aan het water. Je hoort hier geen geluid van auto’s, bussen of treinen. Wél het gezang van vogels.
strandhuis Grevelingenmeer

Hotelstudio Waterfront 2. Foto: oasisresorts.nl

Interessant weetje: Langs het Grevelingenmeer staan talloze vogeluitkijkpunten. In zo’n vogeluitkijkpunt kun je vogels spotten zonder ze weg te jagen of te verstoren.

Vakantie aan de kust

Voor meer inspiratie voor je volgende vakantie aan de kust lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.