Skip to main content

Er komt steeds meer vraag naar vakantieparken voor senioren in Nederland. Ons land vergrijst in hoog tempo en 50-plussers willen voornamelijk rust, privacy, ruimte en natuur ervaren tijdens hun vakantie. Kleinschalige vakantieparken voor ouderen kenmerken zich door onder andere het ontbreken van allerlei voorzieningen voor kinderen en gezinnetjes. Dus geen overvolle subtropische zwemparadijzen, drukke speeltuinen en lawaaierige kinderdisco’s!

De accommodaties voor senioren zijn comfortabel en dikwijls ook toegankelijk voor mindervaliden. De vakantiehuisjes zijn dus gelijkvloers, hebben geen drempels en zijn rolstoelvriendelijk. Sommige vakantieparken bieden ouderen een 55-plussers korting aan. Deze kortingen kunnen oplopen tot meer dan 20%. Daarnaast zijn er op diverse parken aantrekkelijke 50-plus arrangementen te boeken. Bij deze senioren arrangementen zijn uiteraard heerlijke maaltijden inbegrepen. Wij hebben de 10 mooiste vakantieparken voor senioren van Nederland op een rijtje gezet!

Lees ook onze blog over de beste vakantieparken van Nederland!

1. Vakantiepark voor senioren in Julianadorp aan Zee!

Resort Duynzicht is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee bevindt. Op het park zijn twee verschillende type rietgedekte vakantievilla’s te huur. Resort Duynzicht ligt vlakbij het Noordzeestrand en vormt een perfect startpunt voor tal van fraaie wandel- en fietsroutes. Tegenwoordig maken steeds meer senioren gebruik van elektrische fietsen oftewel e-bikes!

Vakantiepark Resort Duynzicht

Vakantiepark Resort Duynzicht

Leuk feitje! Na 115 jaar en 62 dagen blies Henny van Andel-Schipper haar laatste adem uit. Daarmee is deze Drentse de oudste Nederlander aller tijden. Dat het leven op je 115-ste niet hoeft te eindigen, bewees de Française Jeanne Calment. Nadat ze haar 122-ste verjaardag had gevierd, duurde het nog 164 dagen voordat ze het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Daarmee heeft Calment het mondiale leeftijdsrecord vooralsnog stevig in handen!

2. Vakantiepark voor 50-plussers in Ruinen!

Buitenplaats De Marke van Ruinen is een klein vakantiepark dat in het Drentse Ruinen ligt. Op het park zijn zes verschillende type vrijstaande vakantiehuizen te huur. Buitenplaats De Marke van Ruinen ligt midden in het bos. Een prachtig natuurgebied dat schreeuwt om al wandelend of fietsend ontgonnen te worden. 50-plussers zullen zich er geen moment vervelen!

Vakantiepark voor 50-plussers Marke van Ruinen

Buitenplaats De Marke van Ruinen

Interessant weetje! ‘De enige zekerheid in het leven is de dood’ is een tegeltjeswijsheid die in menig woonkamer aan de muur prijkt. Echter niet in de woonkamer van Turritopsis dohrnii. Deze kwallensoort kent namelijk het eeuwige leven waarbij de man met de zeis dus nimmer zal opdoemen. Als de onsterfelijke kwal tot volwassendom is gegroeid, zet hij geraffineerd de route naar verjonging in om daaropvolgend weer tot adult uit te groeien. Deze levencycli kan het glibberbeest tot in de eeuwigheid blijven herhalen!

3. Vakantiepark voor senioren in Schoorl!

Parc Scorleduyn is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Noord-Hollandse Schoorl bevindt. Op het park zijn twee verschillende type vakantievilla’s te huur. Parc Scorleduyn ligt vlakbij het Noordzeestrand en vormt een perfect startpunt voor aantrekkelijke wandelingen en fietstochten. Paradijselijk voor senioren!

Vakantiepark senioren Park Scorleduyn

Vakantiepark Parc Scorleduyn

Leuk feitje! Des te lager de stofwisseling, des te ouder een dier kan worden. Deze wetmatigheid heeft de Groenlandse haai goed in zijn oren geknoopt. Alles verloopt extreem traag bij deze prehistorisch ogende roofvis. Zo cruist hij met een slakkengangetje van 1,2 kilometer per uur over de poolzeebodem waarbij hij zijn bloedpomp slechts 6 keer per minuut samentrekt. Als resultaat leeft de Groenlandse haai meer dan 4 eeuwen waarbij hij pas na 1,5 eeuw voor het eerst aan baby Groenlandse haaitjes gaat denken. De robijnkeelkolibri daarentegen zet zijn metabolisme maximaal onder druk. Met een vleugelslagfrequentie van 80 per seconde, topsnelheid van 100 kilometer per uur en een hartslag van 1.200 slagen per minuut racet hij van bloempje naar bloempje om vliegensvlug nectar te tanken. Dat het miniatuurvogeltje ondanks deze doorlopende slijtageslag nog 10 jaar oud kan worden, mag een mirakel genoemd worden!

4. Vakantiepark voor 50-plussers in Paasloo!

Villapark de Weerribben is een klein vakantiepark dat in het Overijsselse Paasloo ligt. Op het park zijn negen verschillende type luxe vakantiehuizen te huur. Villapark de Weerribben ligt op steenworp afstand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is een prachtig natuurgebied met tal van wandel- en fietsmogelijkheden! 50-plussers zullen er heerlijk tot rust komen!

Villapark de Weerribben

Villapark de Weerribben

Interessant weetje! Het legertje Nederlanders dat op diens verjaardag tenminste honderd kaarsjes mag uitblazen, overstijgt op dit moment de tweeduizend. De verwachting is dat het aantal eeuwelingen het komende decennium zal aandikken tot boven de achtduizend. Aan het feit dat we steeds langer leven, ligt een hele trits oorzaken ten grondslag. Niet in de laatste plaats door de toenemende kennis en vaardigheden van het korps geneesheren. Als je vroeger de pech had een hartinfarct op te lopen, was dood nabij. Tegenwoordig worden kransslagadervernauwingen effectief weggedotterd waardoor de dood op afstand blijft!

5. Vakantiepark voor senioren in Appelscha!

Buitenplaats De Hildenberg is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Friese Appelscha bevindt. Op het park zijn acht verschillende type vakantievilla’s te huur. Buitenplaats De Hildenberg ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Het is zeer de moeite waard om dit park te verkennen; al wandelend of fietsend. Senioren beleven er de tijd van hun leven!

Park voor senioren de Hildenberg

Buitenplaats De Hildenberg

Leuk feitje! Mensen die 100 jaar worden, hebben daarvan 33 jaar geslapen. Eenderde van je leven vertoef je namelijk in dromenland. Gemiddeld liggen Nederlanders 8 uur per etmaal in hun mandje. Iedereen weet dat chronisch slaaptekort uiteindelijk tot allerlei gezondheidsproblemen leidt. Wat minder goed bekend is, is het feit dat een te veel aan nachtrust ook meer kwaad dan goed doet. Zo neemt dan de kans op allerhande kwalen en ziektes toe. Met het klimmen der jaren neemt bovendien de slaapbehoefte af. Terwijl pasgeborenen 18 uur per dag onder wol gaan, zijn de meeste ouderen na 6 uur slaap al weer volledig uitgerust!

6. Vakantiepark voor 50-plussers in Ossenzijl!

Waterstaete Ossenzijl is een klein vakantiepark dat in het Overijsselse Ossenzijl ligt. Op het park zijn vier verschillende type vrijstaande villa’s aan het water te huur. Waterstaete Ossenzijl ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is zeer de moeite waard om in dit uitzonderlijk mooie natuurgebied te wandelen of fietsen. 50-plussers kijken er hun ogen uit!

Vakantiepark 50-plussers Overijssel

Vakantiepark Waterstaete Ossenzijl

Interessant weetje! Over het feit dat vrouwen langer leven dan mannen, breken wetenschappers al decennialang hun hoofd. Alle denkbare invloeden zijn ondertussen onder de loep genomen; hormonen, immuunsystemen, lifestyle-verschillen, et cetera. Een hypothese over deze levensduurkloof die tegenwoordig op veel bijval kan rekenen, is die van de geslachtschromosoomverschillen. Vrouwen hebben twee keer hetzelfde geslachtschromosoom (XX), terwijl mannen twee verschillende geslachtschromosomen (XY) bezitten. Vrouwen hebben als het ware een back-up X-chromosoom die een foutje in het eerste X-chromosoom kan herstellen. Verspreiding van schadelijke mutaties naar andere cellen wordt daarmee voorkomen. Bij mannen ontbreekt dit correctiemechanisme!

7. Vakantiepark voor senioren in Wanneperveen!

Waterpark Belterwiede is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Overijsselse Wanneperveen bevindt. Op het park zijn vijf verschillende type luxe rietgedekte vakantievilla’s te huur. Deze comfortabele vakantiehuizen liggen allemaal aan het water en zijn voorzien van een aanlegsteiger waardoor het mogelijk is om met een bootje de prachtige omgeving te verkennen. Voor senioren echt genieten!

Vakantiepark senioren Belterwiede

Waterpark Belterwiede

Leuk feitje! De één kan amper zijn pincode onthouden terwijl de ander alle telefoonnummers van zijn broers, zussen, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen feilloos kan opdreunen. Dat het in het leven niet eerlijk verdeeld is, laat zich dus zien in de verdeling van geheugencapaciteit. Met het klimmen der jaren holt het geheugen bovendien achteruit; óók als het niet ten prooi valt aan dementie of andere geheugenonvriendelijke aandoeningen. Over het trainen én behouden van geheugenkracht zijn ondertussen hele bibliotheken volgeschreven. Toch bestaat er onder hersenwetenschappers geen algehele consensus over het nut daarvan!

8. Vakantiepark voor 50-plussers in Naerdburgum!

Waterpark Zwartkruis is een klein vakantiepark dat in het Friese Naerdburgum ligt. Op het park zijn twee verschillende type luxe vakantiehuizen te huur die allemaal aan het water liggen. Waterpark Zwartkruis ligt vlak in de buurt van Nationaal Park De Alde Feanen; een prachtig natuurgebied met tal van recreatiemogelijkheden. 50-plussers kunnen er heerlijk wandelen, fietsen en varen!

Waterpark voor senioren Zwartkruis

Waterpark Zwartkruis

Interessant weetje! Jonge mensen goeien als kool en zijn de hele dag druk in de weer. Uiteraard wordt hierbij veel brandstof verbruikt en moet er dus goed gegeten worden. Vanzelfsprekend zijn oude mensen uitgegroeid en doen het doorgaans rustiger aan. Bovendien breekt spierweefsel steeds verder af naarmate je ouder wordt. Spierweefsel verbruikt veel meer energie dan vetweefsel. Al deze factoren tezamen zorgen ervoor dat mensen die op leeftijd zijn, veel minder eten!

9. Vakantiepark voor senioren in Hoogersmilde!

Vakantiepark Het Drentse Wold is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Drentse Hoogersmilde bevindt. Op het park zijn vijf verschillende type vakantievilla’s te huur. Vakantiepark Het Drentse Wold ligt aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit natuurpark is gezegend met een overweldigende natuur met tal van bijzondere planten- en diersoorten. Bovendien is het een natuurgebied met veel wandel- en fietspaden. Senioren kunnen er heerlijk sportief bezig zijn!

Vakantiepark voor ouderen Het Drentse Wold

Vakantiepark Het Drentse Wold

Leuk feitje! Van alle volkeren in de wereld, leven de Japanners het langst. Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag. Zo worden in hun dieet de hoofdrollen gespeeld door groente, fruit, granen en vette vis. Voor vlees is slechts een bijrol weggelegd. Hierdoor krijgen de inwoners van het land van de rijzende zon de juiste vetten binnen en worden de levensbedreigende dicht-slibbers handig buiten de deur gehouden. Daarnaast hanteren Japanners het zogenaamde Hara Hachi Bu-principe. Hetgeen betekent dat je jezelf niet iedere maaltijd volpropt tot je huig, maar eet tot je voor tachtig procent vol zit!

10. Vakantiepark voor 50-plussers in Plasmolen!

Bungalowpark de Riethorst een klein vakantiepark dat in het Limburgse Plasmolen ligt. Op het park zijn twee verschillende type vrijstaande vakantievilla’s te huur. Bungalowpark de Riethorst ligt in het noordelijkste puntje van de provincie Limburg, op steenworp afstand van prachtige natuurgebieden als de Mookerheide en het Rijk van Nijmegen. Voor 50-plussers een paradijs!

Bungalowpark De Riethorst

Bungalowpark De Riethorst

Interessant weetje! De tijd dat oudere mensen massaal wegkwijnden achter de geraniums ligt ondertussen ver achter ons. Het leeuwendeel van de senioren komt tijd te kort, ondanks het feit dat er niet meer gewerkt hoeft te worden. Internetten, lezen, wandelen, fietsen, tuinieren en winkelen vechten allemaal om voorrang als het om de gunst van de pensionado’s gaat. Daarnaast is de uitgewerkte medemens vaak verwikkeld in uitgebreide sociale netwerken waarbij vrienden en familieleden de nodige aandacht vragen!

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.