Skip to main content

Nederland telt verschillende vakantieparken die uitermate geschikt zijn voor senioren (55-plussers). Deze vakantieparken zijn kleinschalig en liggen op de mooiste plekken van ons land. Zo vind je ze in bosrijke omgevingen of aan het water. Het zijn parken waar je kunt genieten van de natuur, rust en privacy.

In deze blog ontdek je de 15 mooiste vakantieparken voor senioren (55-plussers).

1. Vakantiepark voor senioren aan het water

Zoek je een vakantiepark voor senioren aan het water? Boek dan een vakantievilla op Lakeside Resort Brielle nabij het Zuid-Hollandse plaatsje Zwartewaal. Vrijwel alle vakantiewoningen van dit kleinschalige en gloednieuwe vakantiepark liggen aan het water. Het autoluwe vakantiepark beschikt over een minimarkt, eetcafé, bar en restaurant.

Roompot Lakeside Resort Brielle

Lakeside Resort Brielle. Foto: roompot.nl

Lakeside Resort Brielle is een gloednieuw en duurzaam vakantiepark. De accommodaties op het park beschikken over grote ramen waardoor je elk moment van de dag kunt genieten van de prachtige omgeving. Het vakantiepark ligt aan de oevers van het Brielse Meer.

Lees ook: 10x nieuwe vakantieparken in Nederland (2024)

2. Kleinschalig vakantiepark voor 55-plussers in Drenthe

Wil je graag overnachten op een kleinschalig vakantiepark in Drenthe? Een park waar je rust, ruimte en privacy vindt? Reserveer dan een accommodatie op Vakantiepark Drentse Lagune nabij het dorpje Westerbork. Op dit park staan de accommodaties aan het water.

Vakantiepark Drentse Lagune

Vakantiepark Drentse Lagune. Foto: landal.nl

De Nederlandse bevolking vergrijst, wat betekent dat het aandeel ouderen in de totale bevolking toeneemt. Dit komt door factoren zoals een stijgende levensverwachting en een afnemend geboortecijfer. Als gevolg hiervan groeit de groep 50-plussers gestaag. 50-plussers vormen een belangrijk deel van de arbeidsmarkt.

3. Vakantiepark voor 55-plussers in Ruinen

Buitenplaats De Marke van Ruinen is een klein vakantiepark dat in het Drentse Ruinen ligt. Op het park zijn zes verschillende type vrijstaande vakantiehuizen te huur. Buitenplaats De Marke van Ruinen ligt midden in het bos. Een prachtig natuurgebied dat schreeuwt om al wandelend of fietsend verkend te worden. 55-plussers zullen zich er geen moment vervelen.

Vakantiepark voor 50-plussers Marke van Ruinen

Buitenplaats De Marke van Ruinen. Foto: summio.nl

‘De enige zekerheid in het leven is de dood’ is een tegeltjeswijsheid die in menig woonkamer aan de muur prijkt. Echter niet in de woonkamer van Turritopsis dohrnii. Deze kwallensoort kent namelijk het eeuwige leven waarbij de man met de zeis dus nimmer zal opdoemen.

4. Vakantiepark voor senioren in Julianadorp aan Zee

Resort Duynzicht is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee bevindt. Op het park zijn twee verschillende type rietgedekte vakantievilla’s te huur. Resort Duynzicht ligt vlakbij het Noordzeestrand en vormt een perfect startpunt voor tal van fraaie wandel- en fietsroutes. Tegenwoordig maken steeds meer senioren gebruik van elektrische fietsen oftewel e-bikes.

Vakantiepark Resort Duynzicht

Vakantiepark Resort Duynzicht. Foto: dormio.nl

Na 115 jaar en 62 dagen blies Henny van Andel-Schipper haar laatste adem uit. Daarmee is deze Drentse de oudste Nederlander aller tijden. Dat het leven op je 115-ste niet hoeft te eindigen, bewees de Française Jeanne Calment. Nadat ze haar 122-ste verjaardag had gevierd, duurde het nog 164 dagen voordat ze het tijdelijke met het eeuwige verwisselde.

5. Landgoed voor senioren in Zeeland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland, nabij het dorpje Kamperland, kun je vakantievieren op Domein Het Camperveer. De stijlvolle accommodaties van dit park bevinden zich op een royaal landgoed. Het is een rustige plek midden in de natuur: ideaal voor senioren.

Kleinschalig vakantiepark Domein Het Camperveer

Domein Het Camperveer. Foto: roompot.nl

Dankzij verbeteringen in de gezondheidszorg, voeding en levensstijl blijven oudere mensen steeds langer fit. Medische vooruitgang heeft geleid tot betere behandelingen voor verschillende gezondheidsproblemen, waardoor mensen langer actief kunnen blijven. Bovendien zijn er meer bewustwording over gezonde voeding en lichaamsbeweging, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid op latere leeftijd.

6. Vakantiepark voor 55-plussers in Paasloo

Villapark de Weerribben is een klein vakantiepark dat in het Overijsselse Paasloo ligt. Op het park zijn negen verschillende type luxe vakantiehuizen te huur. Villapark de Weerribben ligt op steenworp afstand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is een prachtig natuurgebied met tal van wandel- en fietsmogelijkheden. 55-plussers zullen er heerlijk tot rust komen

Villapark de Weerribben

Villapark de Weerribben. Foto: roompot.nl

Het legertje Nederlanders dat op diens verjaardag tenminste honderd kaarsjes mag uitblazen, overstijgt op dit moment de tweeduizend. De verwachting is dat het aantal eeuwelingen het komende decennium zal aandikken tot boven de achtduizend. Aan het feit dat we steeds langer leven, ligt een hele trits oorzaken ten grondslag.

7. Kleinschalig vakantiepark voor ouderen in Schoorl

Zoek je een kleinschalig vakantiepark voor ouderen in een natuurrijke omgeving? Boek dan een stijlvolle vakantievilla op Vakantiepark Residence Berger Duinen in Schoorl. Op steenworp afstand van dit park begint het mooiste en grootste duingebied van Nederland met onbeperkte wandel- en fietsmogelijkheden.

Residence Berger Duinen

Vakantiepark Residence Berger Duinen. Foto: landal.nl

Er komt steeds meer vraag naar vakantieparken voor senioren in Nederland. Ons land vergrijst in hoog tempo en 50-plussers willen voornamelijk rust, privacy, ruimte en natuur ervaren tijdens hun vakantie. Kleinschalige vakantieparken voor ouderen kenmerken zich door onder andere het ontbreken van allerlei voorzieningen voor kinderen en gezinnetjes. Dus geen overvolle subtropische zwemparadijzen, drukke speeltuinen en lawaaierige kinderdisco’s.

8. Vakantiepark voor senioren in Schoorl

Parc Scorleduyn is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Noord-Hollandse Schoorl bevindt. Op het park zijn twee verschillende type vakantievilla’s te huur. Parc Scorleduyn ligt vlakbij het Noordzeestrand en vormt een perfect startpunt voor aantrekkelijke wandelingen en fietstochten. Paradijselijk voor senioren

Vakantiepark senioren Park Scorleduyn

Vakantiepark Parc Scorleduyn. Foto: dormio.nl

Des te lager de stofwisseling, des te ouder een dier kan worden. Deze wetmatigheid heeft de Groenlandse haai goed in zijn oren geknoopt. Alles verloopt extreem traag bij deze prehistorisch ogende roofvis. Zo cruist hij met een slakkengangetje van 1,2 kilometer per uur over de poolzeebodem waarbij hij zijn bloedpomp slechts 6 keer per minuut samentrekt.

9. Vakantiepark voor senioren in Appelscha

Buitenplaats De Hildenberg is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Friese Appelscha bevindt. Op het park zijn acht verschillende type vakantievilla’s te huur. Buitenplaats De Hildenberg ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is een van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Het is zeer de moeite waard om dit park te verkennen.

Park voor senioren de Hildenberg

Buitenplaats De Hildenberg. Foto: summio.nl

Mensen die 100 jaar worden, hebben daarvan 33 jaar geslapen. Eenderde van je leven vertoef je namelijk in dromenland. Gemiddeld liggen Nederlanders 8 uur per etmaal in hun mandje. Iedereen weet dat chronisch slaaptekort uiteindelijk tot allerlei gezondheidsproblemen leidt. Wat minder goed bekend is, is het feit dat een te veel aan nachtrust ook meer kwaad dan goed doet.

10. Vakantiepark voor 55-plussers in Ossenzijl

Waterstaete Ossenzijl is een klein vakantiepark dat in het Overijsselse Ossenzijl ligt. Op het park zijn vier verschillende type vrijstaande villa’s aan het water te huur. Waterstaete Ossenzijl ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is zeer de moeite waard om in dit uitzonderlijk mooie natuurgebied te wandelen of fietsen.

Vakantiepark 50-plussers Overijssel

Vakantiepark Waterstaete Ossenzijl. Foto: roompot.nl

Over het feit dat vrouwen langer leven dan mannen, breken wetenschappers al decennialang hun hoofd. Alle denkbare invloeden zijn ondertussen onder de loep genomen; hormonen, immuunsystemen, lifestyle-verschillen, et cetera. Een hypothese over deze levensduurkloof die tegenwoordig op veel bijval kan rekenen, is die van de geslachtschromosoomverschillen.

11. Vakantiepark voor senioren in Wanneperveen

Waterpark Belterwiede is een kleinschalig vakantiepark dat zich in het Overijsselse Wanneperveen bevindt. Op het park zijn vijf verschillende type luxe rietgedekte vakantievilla’s te huur. Deze comfortabele vakantiehuizen liggen allemaal aan het water en zijn voorzien van een aanlegsteiger waardoor het mogelijk is om met een bootje de prachtige omgeving te verkennen. Voor senioren echt genieten.

Vakantiepark senioren Belterwiede

Waterpark Belterwiede. Foto: roompot.nl

De een kan amper zijn pincode onthouden terwijl de ander alle telefoonnummers van zijn broers, zussen, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen feilloos kan opdreunen. Dat het in het leven niet eerlijk verdeeld is, laat zich dus zien in de verdeling van geheugencapaciteit.

12. Waterpark voor 55-plussers in Naerdburgum

Waterpark Zwartkruis is een klein vakantiepark dat in het Friese Naerdburgum ligt. Op het park zijn twee verschillende type luxe vakantiehuizen te huur die allemaal aan het water liggen. Waterpark Zwartkruis ligt vlak in de buurt van Nationaal Park De Alde Feanen; een prachtig natuurgebied met tal van recreatiemogelijkheden. 50-plussers kunnen er heerlijk wandelen, fietsen en varen.

Waterpark voor senioren Zwartkruis

Waterpark Zwartkruis. Foto: summio.nl

Jonge mensen goeien als kool en zijn de hele dag druk in de weer. Uiteraard wordt hierbij veel brandstof verbruikt en moet er dus goed gegeten worden. Vanzelfsprekend zijn oude mensen uitgegroeid en doen het doorgaans rustiger aan. Bovendien breekt spierweefsel steeds verder af naarmate je ouder wordt.

13. Vakantiepark voor senioren in Hoogersmilde

Vakantiepark Het Drentse Wold is een vakantiepark dat zich in het Drentse Hoogersmilde bevindt. Dit kleinschalige vakantiepark ligt aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit natuurpark is gezegend met een overweldigende natuur met tal van bijzondere planten- en diersoorten. Bovendien is het een natuurgebied met veel wandel- en fietspaden.

Vakantiepark voor ouderen Het Drentse Wold

Vakantiepark Het Drentse Wold. Foto: summio.nl

Van alle volkeren in de wereld, leven de Japanners het langst. Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag. Zo worden in hun dieet de hoofdrollen gespeeld door groente, fruit, granen en vette vis. Voor vlees is slechts een bijrol weggelegd.

14. Bungalowpark voor 55-plussers in Plasmolen

Bungalowpark de Riethorst is een klein vakantiepark dat in het Limburgse Plasmolen ligt. Op het park zijn twee verschillende type vrijstaande vakantievilla’s te huur. Bungalowpark de Riethorst ligt in het noordelijkste puntje van de provincie Limburg, op steenworp afstand van prachtige natuurgebieden als de Mookerheide en het Rijk van Nijmegen. Voor 55-plussers een paradijs.

Bungalowpark De Riethorst

Bungalowpark De Riethorst. Foto: summio.nl

De tijd dat oudere mensen massaal wegkwijnden achter de geraniums ligt ondertussen ver achter ons. Het leeuwendeel van de senioren komt tijd te kort, ondanks het feit dat er niet meer gewerkt hoeft te worden. Internetten, lezen, wandelen, fietsen, tuinieren en winkelen vechten allemaal om voorrang als het om de gunst van de pensionado’s gaat.

15. Kleinschalig vakantiepark voor ouderen in Zuid-Limburg

Midden in het heuvellandschap van Zuid-Limburg, nabij het dorpje Valkenburg aan Geul, schittert Kasteeldomein De Cauberg in de zon. Op dit kleinschalig vakantiepark staat stijlvolle accommodaties: een voor een juweeltjes. Kasteeldomein De Cauberg is uitermate geschikt voor ouderen die van een rustige vakantie willen genieten.

Kasteeldomein De Cauberg

Kasteeldomein De Cauberg. Foto: landal.nl

De accommodaties voor senioren zijn comfortabel en dikwijls ook toegankelijk voor mindervaliden. De vakantiehuisjes zijn dus gelijkvloers, hebben geen drempels en zijn rolstoelvriendelijk. Sommige vakantieparken bieden ouderen een 55-plussers korting aan. Deze kortingen kunnen oplopen tot meer dan 20%. Daarnaast zijn er op diverse parken aantrekkelijke 50-plus arrangementen te boeken. Bij deze senioren arrangementen zijn uiteraard heerlijke maaltijden inbegrepen.

Meer vakantieparken voor ouderen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.