Skip to main content

Soms wil je er even lekker tussenuit en genieten van een vakantie zonder omringd te zijn met je eigen of andermans kinderen. Dit soort “adults only” vakanties vind je vaak in all inclusive resorts in het buitenland.

Adults only vakantieparken zijn in Nederland vrijwel niet te vinden. Gelukkig kun je in Nederland wel op veel plekken genieten van rust en ruimte zonder direct last te hebben van spelende kinderen. Dit zijn vakantieparken die ruim zijn opgezet en waar rust, natuur en privacy centraal staan. Zelfs als de buren hun kinderen mee hebben, zul je hier weinig last van hebben.

Ik zet de mooiste vakantieparken voor volwassenen voor je op een rijtje.

Park Zeedijk

Park Zeedijk is een kleinschalig Roompot park omringd door veel groen, water en bijzondere dieren. Het park ligt vlakbij Grevelingenmeer aan de rand van het mooie eiland Goeree-Overflakkee.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. In de winter is dit de verblijfplaats van een groep flamingo’s! In de overige seizoenen is het meer open voor recreatiedoeleinden. Zo kun je er bijvoorbeeld suppen of windsurfen. Ook de zeearend brengt regelmatig een bezoek aan de Grevelingen.

De bungalows op Park Zeedijk zijn ruim opgezet en voorzien van vele faciliteiten. In enkele bungalows zijn huisdieren welkom. Het gebruik van wifi is in elke bungalow gratis.

Park Zeedijk Roompot

Park Zeedijk

Landal Marker Wadden

Sinds 2020 is het mogelijk om een vakantiehuisje te huren één van de mooiste en uniekste plekken van het land; namelijk op de Marker Wadden aan de rand van het Markermeer. Landal beheert hier 4 vakantiehuisjes die je kunt boeken via Landal Marker Wadden.

Er worden twee type eilandhuisjes verhuurd. Het eerste type is geschikt voor maximaal vier personen en het tweede type is geschikt voor maximaal vijf personen. Alle huisjes zijn volledig energieneutraal en van alle luxe voorzien. En een mooie bijkomstigheid: Landal verdient helemaal niets aan de vakantiehuisjes; alle opbrengsten vloeien terug naar de natuur!

Landal marker wadden vakantiehuisje

Vakantiehuisje Marker Wadden

Vakantiepark Duynzoom

Park Duynzoom is de ideale bestemming voor volwassenen die niet alleen van rust en privacy, maar ook van luxe houden. Het park is met 8 villa’s kleinschalig opgezet, maar de villa’s zijn zeer ruim en voorzien van luxe wellnessfaciliteiten. Zo vind je hier villa’s voorzien van een Finse sauna, jacuzzi, buitenbuitendouche, buitenkeuken en buitenhaard.

Het vakantiepark bevindt zich op het grootste Nederlandse waddeneiland Texel. Texel is een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Dankzij de fraai aangelegde fietspaden is het een perfect eiland om per fiets te verkennen!

Vakantiepark voor volwassenen

Vakantiepark Duynzoom

Waterpark Langelille

Het ruim opgezette Waterpark Langelille bevindt zich op de grens van Friesland en Overijssel. De comfortabele vakantiehuizen liggen direct aan open vaarwater, waardoor het park minder geschikt is voor kleine kinderen. Volwassenen kunnen hier dus genieten van alle rust en ruimte in het typisch Friese polderlandschap. De bungalows zijn geschikt voor 6- 8 personen. Sommige bungalows zijn in het bezit van een eigen aanlegsteiger, waardoor je je eigen boot mee kunt nemen of een boot kunt huren. Ideaal dus!

Het park bevindt zich vlakbij Nationaal Park Weerribben-Wieden: het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Hier kun je prachtige wandelingen, fiets- en vaartochten maken.

Waterpark Langelille Roompot

Waterpark Langelille

Afgelegen natuurhuisjes

Vind je een vakantiepark toch nog iets te druk? Of wil je echt 100% zeker weten dat je geen kinderen gaat tegenkomen? Dan kun je natuurlijk ook een afgelegen huisje huren. Op Natuurhuisje.nl vind je vele bijzondere accommodaties die zich in de middle of nowhere bevinden, zoals huisjes in het bos, aan het water of dichtbij de kust.

Afgelegen natuurhuisje in het bos

Lees ook: 12x natuurhuisje met jacuzzi huren in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.