Skip to main content

Ben je op zoek naar een bijzondere bed and breakfast in België? Ga dan genieten in kastelen, villa’s, landhuizen en andere bijzondere gebouwen waarin de b&b’s zijn gevestigd. Niet alleen de bed and breakfasts in België zijn speciaal, dat geldt ook voor de omgeving waar de b&b’s zijn gelegen.

In deze blog ontdek je 10 bijzondere bed and breakfast in België.

1. Bijzondere bed and breakfast in landhuis in België

Nabij het Belgische dorpje Aubel bevindt zich deze bijzondere bed and breakfast. De b&b is gevestigd in een sfeervol landhuis. De b&b staat boven op een heuvel. Het uitzicht vanaf deze heuvel over het omliggende landschap is panoramisch.

Bijzondere bed and breakfast in België

Landhuis Bed and Breakfast. Foto: natuurhuisje.nl

Aubel ligt iets ten zuiden van Zuid-Limburg. Het is een omgeving die uitnodigt om verkend te worden met een fiets. Steeds meer mensen maken gebruik van elektrische fietsen. De accu’s van deze e-bikes kunnen worden opgeladen bij het oplaadpunt voor e-bikes bij de b&b.

2. Romantische b&b in cabin in België

Zoek je een romantische b&b in België? Ga dan overnachten in deze knusse cabin in Oost-Vlaanderen nabij het dorpje Lembeke. De bed and breakfast is uitstekend uitgerust en van alle gemakken voorzien. Als kers op de taart kunnen de gasten gebruikmaken van een hottub.

Bijzondere B&B in Lembeke, België

Knusse cabin in Oost-Vlaanderen. Foto: vipio.com

In de omgeving van Lembeke is er voor ieder wat wils. Sportievelingen trekken wandelschoenen aan of stappen op de fiets; in het gebied bevinden zich oneindig veel wandel- en fietspaden. Cultuurliefhebbers bezoeken Gent en Brugge. Deze steden liggen niet ver van de b&b af.

3. Bijzondere b&b op het platteland van België

Midden op het Belgische platteland kun je overnachten in deze bijzondere b&b. De bed and breakfast bevindt zich op een plek waar ooit een schuur stond. De b&b wordt gerund door Ringo en Sarah: twee enthousiaste eigenaren die het de gasten naar hun zin wil maken.

Bijzondere Bed and Breakfast in Egem, België

B&B op het Belgische platteland. Foto: natuurhuisje.nl

De b&b ligt nabij het dorpje Egem in West-Vlaanderen. West-Vlaanderen is een relatief vlakke provincie waarbij het landschap soms onderbroken wordt door lage heuvels. Als je voornemens bent om de omgeving met een fiets te verkennen, kunnen Ringo en Sarah je voorzien van fietsen.

4. Bed and breakfast in kasteeltje in België

Nabij Brugge kun je overnachten in deze kleinschalige bed and breakfast. De bijzondere b&b bevindt zich in een eeuwenoud kasteeltje. Het kasteeltje is gelegen in een park. Dit park heeft een grootte van 1,5 hectare en ligt aan de rand van een natuurgebied.

Lees ook: 10x overnachten in een kasteel in België!

Kasteeltje vlakbij Brugge

Bijzondere b&b vlakbij Brugge. Foto: vipio.com

Nadat je als een roosje hebt geslapen, kun je genieten van versgebakken croissantjes en welriekende koffie in de ontbijtzaal. Gasten die van biljarten houden, kunnen hun geliefde spelletje spelen in de biljartzaal. Als klap op de vuurpijl kan tijdens de zomermaanden gebruik gemaakt worden van het overdekte en verwarmde zwembad.

5. Bijzondere b&b in natuurhuisje in België

Als je rust en stilte zoekt, is deze b&b op het Belgische platteland een uitstekende keuze. Het kleinschalige bed and breakfast is gevestigd in een geschakeld natuurhuisje. De accommodatie bevindt zich in Belgisch Limburg. Belgisch Limburg is een provincie met indrukwekkende natuurgebieden en culturele schatten.

Bijzondere Bed and Breakfast op het platteland van België

B&B in Belgisch Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

Zo is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Nationaal Park Hoge Kempen. Dit natuurgebied is een eldorado voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het park is niet alleen rijk aan flora en fauna, maar ook een plek waar mensen kunnen genieten van recreatieve activiteiten te midden van een gevarieerd landschap.

6. B&B in art nouveau villa in België

Nabij de Belgische stad Gent bevindt zich deze bijzondere b&b. De bed and breakfast  is gevestigd in een prachtige art nouveau villa. De villa staat op een perceel met een grootte van 3.000 m2. De gasten zullen rust, stilte en ruimte ervaren. Meer reuring en drukte is in Gent te vinden.

Bijzondere bed and breakfast in villa in Gent

Bijzondere b&b in Gent. Foto: vipio.com

Art nouveau, ook bekend als jugendstil, is een artistieke stroming die floreerde aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Deze stroming was prominent aanwezig in verschillende kunstvormen, waaronder architectuur, schilderkunst, grafische kunst, en toegepaste kunst zoals meubels en decoratieve kunst.

7. Bijzondere bed and breakfast op het Belgische platteland

Op het Belgische platteland kun je vakantievieren in deze bijzondere bed and breakfast midden tussen de akkers. De b&b bevindt zich in het dorpje Ursel in de provincie Oost-Vlaanderen. Het is een gebied waar je heerlijk kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte en sleur.

Bed and Breakfast in Ursel, België

B&B in Ursel. Foto: natuurhuisje.nl

Ben je wandelliefhebber? Dat komt goed uit. Rondom Ursel zijn talloze wandelroutes uitgezet die jou langs de mooiste plekken leiden. Recentelijk is er zelfs de eerste e-bike route van Vlaanderen in gebruik genomen. E-bikes worden steeds populairder onder fietsminnende mensen.

8. B&B in bakhuisje in België

Precies tussen Brugge en de Belgische Noordzeekust bevindt zich deze B&B. De B&B is in een authentiek bakhuisje gevestigd. De gastenkamer biedt ruimte aan twee gasten. Gasten die beslist enerzijds het pittoreske Brugge en anderzijds het Noordzeestrand moeten bezoeken.

Bed and breakfast in een bakhuisje in België

B&B in authentiek bakhuisje in België. Foto: vipio.com

Het woord ‘bakhuisje’ verwijst naar een gebouwtje dat vroeger vaak bij boerderijen stond en gebruikt werd voor het bakken van brood en andere bakproducten. Het bakhuis diende als een aparte ruimte om te voorkomen dat de hitte en mogelijke brandgevaarlijke activiteiten direct in de boerderij plaatsvonden.

9. Bijzondere bed and breakfast in watermolen in België

Watermolens spreken tot de verbeelding. Het water van een beekje zet een rad in beweging. Naar dit fenomeen kun je ademloos kijken. Maar je kunt ook in een watermolen slapen. Zo bevindt zich in deze witte watermolen in het Belgische Maaseik een bed and breakfast.

B&B watermolen in België

B&B in watermolen. Foto: natuurhuisje.nl

Maaseik ligt in het noordoosten van België, vlakbij de grens met Nederland. Het is gelegen aan de rivier de Maas. De omgeving van Maaseik biedt mogelijkheden voor natuurliefhebbers, met de Maasplassen, een groot merengebied, in de buurt. Er zijn wandel- en fietspaden langs de rivier en door het omliggende platteland.

10. B&B in Belgische wijnstreek

In het hart van de Belgische wijnstreek wacht een aangename verrassing. Je kunt er namelijk overnachten in deze B&B. De gasten verblijven in een luxe appartement. Zij hebben uitzicht op een wijngaard die omzoomd wordt met bomen en planten.

B&B in België met zicht op wijngaard

Uitzicht op wijngaard vanuit een B&B. Foto: vipio.com

België staat niet bekend als een traditioneel wijnproducerend land in vergelijking met bekende wijnlanden zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Desondanks heeft België enkele wijnstreken waar lokale wijnboeren met succes wijn produceren. Belgische wijnen worden steeds meer erkend en gewaardeerd, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Meer vakantiemogelijkheden in België bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.