Skip to main content

Ben je toe aan iets anders dan een hotel? Boek dan eens een overnachting in een bijzondere Bed and Breakfast (B&B) in Nederland. Bijzondere Bed and Breakfasts bevinden zich in allerlei soorten gebouwen, zoals monumenten, boerderijen, woonboten en landhuizen. Sommige B&B’s bieden wat extra’s, bijvoorbeeld een sauna, jacuzzi of een unieke locatie.

In dit blog hebben we 20 verschillende bijzondere B&B’s in Nederland voor je geselecteerd. Op deze locaties ga je op en top genieten van luxe, ruimte, gastvrijheid en natuurlijk niet te vergeten, een heerlijk ontbijt!

1. Authentieke pipowagen B&B

Tijdens een overnachting in deze bijzondere Bed and Breakfast in Enschede slaap je in een authentieke pipowagen (woonwagen) die ruimte biedt aan twee personen. De woonwagen is met veel smaak ingericht en heeft een privé tuin met een verwarmde jacuzzi én sauna. Je geniet hier van rust en natuur in volledige privacy.

Lees ook onze blog: Pipowagen overnachting in Nederland!

Bed and Breakfast Enschede pipowagen

Bed and Breakfast woonwagen in Enschede. Foto: vipio.com

2. Oude dienstwoning B&B

Deze bijzondere Bed and Breakfast in Terwolde, Gelderland is een stijlvolle, oude dienstwoning gelegen op het terrein van een landgoed in Engelse stijl. In de nabije omgeving vind je eeuwenoude bomen, een hertenweide met edelherten en damherten, een golfbaan en prachtige vijvers. Kortom: een heerlijke plek om doorheen te dwalen en te genieten van een vakantie met familie of vrienden!

Bed and Breakfast in oude dienstwoning

Bed and Breakfast in oude dienstwoning. Foto: natuurhuisje.nl

3. Monumentale villa B&B

Deze prachtige Bed & Breakfast in Valkenburg, genaamd Bella vista, is gevestigd in een monumentaal pand en heeft werkelijk alles wat je nodig hebt voor een superromantisch verblijf met je geliefde. De lieve gastheer en gastvrouw doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Tip: boek de kamer met jacuzzi!

Bijzondere Bed & Breakfast in Valkenburg

Bed & Breakfast in monumentale villa

4. Boerderij B&B

Tijdens een verblijf in deze bijzondere Bed & Breakfast in de Achterhoek geniet je optimaal van het buitenleven en prachtige zonsopkomsten. Je overnacht hier in een natuurhuisje op een authentieke boerderij met met scharrelvarkens, koeien, kippen, fruitboomgaard en een grote moestuin. Het huisje is geschikt voor twee personen en van alle gemakken voorzien.

Bed and Breakfast in de Achterhoek

B&B in Achterhoekse boerderij

Lees ook: 12x slapen bij de boer!

5. Oude kerktoren B&B

In de oudste kerktoren van Arnhem kun je overnachten in deze luxe suite. De kerk kent een boeiende geschiedenis van meer dan 700 jaar. Zelfs Napoleon Bonaparte heeft zich nog bemoeid met het lot van de kerk. De kamer is luxe ingericht met verwijzingen naar het Romeinse verleden van Arnhem. Het is een unieke en onvergetelijke B&B.

Lees ook: 10x slapen in een toren!

B&B in kerk

Oude kerktoren B&B. Foto: vipio.com

6. B&B met wijngaard

Slapen tussen de wijngaarden: wie wil dat nou niet? En zelfs in eigen land is dit mogelijk, bijvoorbeeld op deze bijzondere Bed and Breakfast in Gelderland waar je een heerlijk uitzicht hebt over de aangelegde wijngaard. De twee appartementen zijn luxe ingericht en groot genoeg voor vier personen.

Bijzondere B&B met wijngaard

B&B met wijngaard. Foto: natuurhuisje.nl

7. Scandinavische pods B&B

Hou je van kamperen, maar niet zo van het ‘gedoe’ van een tent opzetten? Dan is overnachten in een Scandinavische pod echt iets voor jou! In deze bijzondere B&B in Noord-Brabant bevinden zich twee zelfgebouwde, knusse pods met een eigen keukentje en een prachtig weids uitzicht. Een heerlijke plek om tot rust te komen met alle luxe om je heen.

Bed and Breakfast met pods

Bed and Breakfast met Scandinavische pods

8. Saksische boerderij B&B

In Drenthe staat deze bijzondere Bed and Breakfast: een Saksische boerderij uit 1762 met veel luxe (er is hier een sauna en een zwembad), gastvrijheid en omringd door mooie natuurgebieden. Deze B&B staat in het knusse dorpje Norg waarvandaan je vele prachtige fiets- en wandeltochten in de natuur kunt maken.

Bed and Breakfast Saksische boederij

B&B Saksische boerderij. Foto: natuurhuisje.nl

9. B&B aan een dijk

Deze bijzondere B&B in Noord-Holland is uniek gelegen in een Hollands natuurlijk landschap, namelijk onder aan een dijk met uitkijk over de landerijen. De B&B bestaat uit meerdere kleine natuurhuisjes die allen geschikt zijn voor twee personen. Verder is het hier een echte beestenboel: er lopen hier paardjes, schapen, kippen, pauwen, geiten en honden.

Bijzondere Bed and Breakfast

Bijzondere B&B aan een dijk. Foto: natuurhuisje.nl

10. B&B op een oud landgoed

In Gelderland staat deze bijzondere Bed and Breakfast op een eeuwenoud landgoed omringd door de prachtige natuur van de Veluwe. Er zijn hier twee unieke gastenverblijven. En er is een grote bostuin waar met mooi weer het ontbijt wordt geserveerd. Zowel op het landgoed als in de nabije omgeving geniet je van natuur en rust.

Bijzondere B&B op oud landgoed

Bed & Breakfast op oud landgoed. Foto: natuurhuisje.nl

11. Oud fort B&B

Forten spreken enorm tot de verbeelding. Bij jong en oud. Forten zijn spannend en avontuurlijk. Sinds enige tijd is het mogelijk om te overnachten in een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort staat in het dorpje Vuren in Gelderland. In het fort kun je slapen in een luxe kamer met vloerverwarming. Het is een fascinerende Bed and Breakfast.

Bed and Breakfast in een fort

Oud Fort B&B. Foto: vipio.com

12. Monumentaal landhuis B&B

Dit monumentale landhuis staat op één van de mooiste plekken van Nederland. Zo mag je het Geuldal in het zuiden van Limburg wel noemen. Om hier te kunnen slapen is een voorrecht. Vanaf het uit 1780 daterende landhuis geniet je een wijds uitzicht over de omgeving. Een logies en ontbijt om nooit meer te vergeten.

Monumentaal landhuis Bed & Breakfast

Monumentaal landhuis B&B in Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

13. Oude Molen B&B

Nederland telde ooit meer dan 10.000 klassieke molens. Daar zijn er nu nog ongeveer 2.000 van over. De meeste oude molens zijn windmolens. Maar in ons land staan ook nog honderden watermolens. In één van deze monumentale watermolens kun je overnachten. Deze molen staat in het karakeristieke polderlandschap van Groningen. Het is een nostalgische Bed and Breakfast.

Overnachten in een watermolen

Oude molen B&B. Foto: vipio.com

14. Watertoren B&B

Beleef een B&B op een hoogte van 41 meter. Hoe romantisch wil je het hebben. Het kan allemaal in de voormalige watertoren van het Friese dorpje Nes. Het uitzicht is hier fenomenaal. Als de weergoden goedgezind zijn, kun je de Waddeneilanden Terschelling en Ameland zien liggen.

Voormalig watertoren B&B

Voormalig watertoren B&B. Foto: vipio.com

15. Brugwachtershuisje B&B

Als je op zoek bent naar een bijzondere B&B in het centrum van Amsterdam, dan is dit voormalige brugwachtershuisje een prima keuze. Het brugwachtershuisje is bijna een eeuw oud en heeft een karakteristieke dakvorm. Het huisje is goed uitgerust en vormt een prima uitvalsbasis om het bruisende Amsterdam te gaan verkennen.

Brugwachtershuisje B&B

Voormalig brugwachtershuisje B&B. Foto: vipio.com

16. Watervilla B&B

Op het strand van het Grevelingenmeer in Ouddorp staat deze luxe watervilla. Het vakantiehuis kan vier gasten herbergen. Zij hebben de beschikking over veel faciliteiten. Het Grevelingenmeer heeft een grote natuur- en recreatiewaarde. Het is een Natura 2000 gebied. Maar daarnaast kan er ook gezwommen, gevist, gesupt, gewindsurft, gedoken, gevaren, gezeild en gekanood worden.

Watervilla Bed&Breakfast

Luxe watervilla in Ouddorp. Foto: vipio.com

17. Sterrenkubus B&B

Voor mensen die graag een keertje onder de sterren willen slapen, is deze sterrenkubus B&B een droom die uitkomt. Op het dak van dit tiny house staat een transparante koepel. Als je op bed ligt kun je de sterrenhemel goed bestuderen. De indrukwekkende sterrenkubus staat op een erfgoed in Overijssel.

Sterrenkubus Bed & Breakfast

Sterrenkubus B&B. Foto: vipio.com

Lees ook: 15x slapen onder de sterren!

18. Tiny House B&B

Dit Tiny House is oogverblindend vormgegeven. Het heeft namelijk de vorm van een diamant. Ook de omgeving van deze logies en ontbijt is van een grote schoonheid. Het ligt midden in Het Groene Woud. Het Groene Woud wordt door vriend en vijand beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant.

Tiny house bed and breakfast

Tiny House B&B in Noord-Brabant. Foto: vipio.com

19. Seinpost B&B

Een bijzondere B&B vinden we in de havenmonding van IJmuiden. Hier bevindt zich een voormalige seinpost. Deze seinpost is onlangs omgebouwd tot een unieke stek om te overnachten. Het uitzicht is fenomenaal te noemen. Je hebt zicht op de Noordzee, duinen en het strand. Ook de scheepsbewegingen in de haven zijn vanuit de seinpost goed te volgen.

Seinpost bed and breakfast

Voormalig seinpost in IJmuiden. Foto: vipio.com

20. Luxe B&B met sauna en bubbelbad

In Maarssen wacht deze luxe B&B met sauna en bubbelbad op jou. Je kunt hier maximaal genieten en ontspannen. Maarssen is een rustig dorpje met verschillende eetgelegenheden. Op een kwartiertje rijden ligt Utrecht. Utrecht is een aantrekkelijke stad om te bezoeken. Zo kun je er heerlijk eten of een mooie theatervoorstelling bijwonen.

Bed and Breakfast met sauna en bubbelbad

Luxe B&B met sauna en bubbelbad. Foto: vipio.com

Lees ook: 20x natuurhuisje met jacuzzi huren in Nederland!

Bijzondere overnachtingen in Nederland

Voor meer bijzondere overnachtingen in Nederland en in het buitenland lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.