Skip to main content

Kijk jij ook zo graag op een heldere nacht naar de sterren? Dan vind je het vast leuk om te weten dat het ook mogelijk is om tijdens een vakantie rechtstreeks vanuit je bed te genieten van de magische sterrenhemel. In Nederland (en in het buitenland) staan bijzondere vakantiehuisjes die voorzien zijn van een glazen dak, waardoor je letterlijk onder de sterren kunt slapen.

In deze blog ontdek je 20 vakantiehuisjes waar je kunt ‘slapen onder de sterren’.

1. Slapen onder de sterren in een sterrenkubus

Op een boerenerf in Overijssel kun je slapen onder de sterren in deze sterrenkubus. Op het dak van het 4-persoons vakantiehuisje staat een transparante koepel. Je kunt vanuit je bed naar de sterrenhemel kijken. In de bijzondere accommodatie zijn ook een telescoop en informatiemateriaal aanwezig.

Slapen onder de sterren in een sterrenkubus

Sterrenkubus in Overijssel. Foto: vipio.com

De sterrenhemel is opgedeeld in verschillende sterrenbeelden, die dienen als herkenningspunten en navigatiehulpmiddelen voor astronomen en sterrenkijkers. Er zijn achtentachtig officieel erkende sterrenbeelden, die de hele hemelbol bedekken. Deze sterrenbeelden zijn historisch en cultureel bepaald, en veel ervan hebben mythologische of historische betekenissen.

2. Slapen onder de sterren in een tuinkas

Wil jij graag slapen onder de sterren in Noord-Brabant? Boek dan deze tuinkas aan de  rand van de Biesbosch. Door het glazen plafond kun je op heldere nachten eindeloos naar de sterrenhemel turen. Deze bijzondere accommodatie telt twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen.

Omgebouwde tuinkas

Tuinkas in Hank. Foto: natuurhuisje.nl

Ons zonnestelsel is slechts één van de vele sterrenstelsels in het universum, en het behoort tot de Melkweg, een spiraalvormig sterrenstelsel. De Melkweg bevat naar schatting honderden miljarden sterren, evenals gas, stof en donkere materie. Ons zonnestelsel bevindt zich in de buitenste delen van de Melkweg.

3. Slapen onder de sterren in een tiny house

De slaapkamer van dit tiny house beschikt over een dakraam. Als je ’s avonds naar bed gaat, kun je daarom genieten van de sterrenhemel. Het 2-persoons vakantiehuisje bevindt zich op een vakantiepark op de Veluwe nabij het dorpje Otterlo. ’s Avonds van de sterren genieten en overdag de Veluwe verkennen.

Tiny house op Europarcs

Tiny house met dakraam. Foto: europarcs.nl

De Poolster is een opvallende ster die zich heel dicht bij de noordelijke hemelpool bevindt. Vanaf de Aarde gezien lijkt het alsof alle sterren rond deze poolster cirkelen, vanwege de draaiing van de aarde. Dit maakt de Poolster een handig referentiepunt voor navigatie, met name voor waarnemers op het noordelijk halfrond.

4. Slapen onder de sterren in een spiegelhuisje

Dit 2-persoons spiegelhuisje is ideaal voor mensen die ’s avonds en ’s nachts vanuit hun bed van de sterren willen genieten. Het unieke vakantiehuisje staat in Noord-Limburg en beschikt over een comfortabel boxspringbed waarin je heerlijk kunt slapen. Als kers op de taart is er een privé hottub aanwezig.

Romantisch vakantiehuisje in Nederland

2-persoons spiegelhuisje. Foto: vipio.com

Sterren worden ingedeeld op basis van hun helderheid met behulp van het magnitude-systeem. Dit systeem werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Griekse astronoom Hipparchus en heeft sindsdien verschillende aanpassingen ondergaan. In het magnitude-systeem is de helderheid van een ster op een schaal vastgesteld, waarbij helderdere sterren lagere magnitudes hebben.

5. Slapen onder de sterren in een yurt

De dakkoepel van deze Mongoolse yurt is doorzichtig. Dat maakt deze 2-persoons tent uitermate geschikt voor mensen die ’s avonds sterren willen kijken als ze in bed liggen. Voor wellnessliefhebbers staan er een sauna en hottub klaar. De yurt bevindt zich op een camping in het Brabantse dorpje Berlicum.

Lees ook: 10x slapen in een yurt!

Yurt met doorzichtig dak in Noord-Brabant

Yurt met doorzichtig dakkoepel. Foto: natuurhuisje.nl

Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus zijn de vijf planeten die met het blote oog zichtbaar zijn vanaf de Aarde en staan bekend als de ‘heldere planeten’. Deze planeten zijn helder genoeg om zonder telescoop of andere optische hulpmiddelen te worden waargenomen.

6. Slapen onder de sterren in een klein huisje

Midden in de natuurrijke omgeving van Noord-Limburg staat dit kleine vakantiehuisje. Het 2-persoons tiny house beschikt over een slaapkamer met dakraam. Als het donker is kun je de hele nacht naar de sterren kijken. Dat is natuurlijk superromantisch. Als klap op de vuurpijl kun je gebruikmaken van een hottub.

Tiny house met doorzichtig dakraam

Tiny house met doorzichtig dakraam. Foto: europarcs.nl

Vallende sterren, ook wel bekend als meteoren, zijn kleine stof- of puindeeltjes die de atmosfeer van de Aarde binnendringen en daar verbranden als gevolg van de wrijving met luchtdeeltjes. Deze verbranding produceert intense hitte en licht, wat resulteert in de heldere strepen die we aan de hemel zien.

7. Slapen onder de sterren in een cabin

Wil je ’s nachts onder de sterren slapen en ’s ochtends wakker worden van het gefluit van vogeltjes? Dan is deze unieke cabin precies wat je zoekt. Het 4-persoons designhuisje is een architectonisch hoogstandje en een lust voor het oog. De natuurcabin bevindt zich in de Brabantse bossen nabij het dorpje Schaijk.

Slapen onder de sterren in een unieke cabin

4-persoons designhuisje in Schajik. Foto: vipio.com

De Hubble-ruimtetelescoop heeft een buitengewone bijdrage geleverd aan ons begrip van het universum door prachtige beelden van de kosmos vast te leggen. Het werd gelanceerd op 24 april 1990 en is genoemd naar de astronoom Edwin Hubble. De telescoop bevindt zich in een baan om de Aarde.

8. Slapen onder de sterren in Drenthe

In de uitgestrekte bossen van Drenthe kun je dit 4-persoons vakantiehuisje boeken. Via het hemeldak van het tiny house kun je de hemel afspeuren naar sterren, planeten en manen. Ook voor kinderen is dat een leuke en spannende bezigheid. De unieke accommodatie bevindt zich op een vakantiepark.

Slapen onder de sterren in de Drentse bossen

4-persoons vakantiehuisje in Drenthe. Foto: vipio.com

Een supernova is een zeer krachtige explosie die optreedt aan het einde van het leven van een ster. Dit fenomeen kan tijdelijk helderder schijnen dan een heel sterrenstelsel en gedurende korte tijd meer energie uitstralen dan de rest van de Melkweg.

9. Slapen onder de sterren in een iglo van stro

Dat niet alle iglo’s van ijs worden gemaakt, bewijst deze iglo van stro op het platteland van Groningen. De nok van de unieke 4-persoons accommodaties bestaat uit een grote en doorzichtige koepel. Als je ’s avonds op bed ligt, kun je in alle rust van de sterrenhemel genieten. Erg leuk voor kinderen en hun mamma’s en pappa’s.

Iglo van stro voor een bijzondere overnachting

Iglo van stro in Groningen. Foto: vipio.com

Dubbelsterren zijn sterren die in paren rond elkaar draaien door de onderlinge aantrekkingskracht van zwaartekracht. Er zijn verschillende soorten dubbelsterren, afhankelijk van hoe ze zijn gerangschikt en hoe ze elkaar beïnvloeden. Het bestuderen van dubbelsterren biedt astronomen waardevolle informatie over de eigenschappen van sterren.

10. Slapen onder de sterren in glazen huisje

Dit bijzondere glazen vakantiehuis genaamd ‘The Panorama Suite’ bevindt zich in Amsterdam direct aan het IJ. Door de rustige, maar toch centrale ligging is het de perfecte plek om te ontspannen en tegelijk te genieten van het bruisende Amsterdam. Door de grote raampartijen en het glazen dak is het uitzicht in dit vakantiehuis naar alle kanten toe fenomenaal!

Slapen onder de sterren in Amsterdam

Glazen vakantiehuis in Amsterdam. Foto: booking.com

De Grote Beer is een opvallend sterrenbeeld aan de noordelijke hemel. Het bevat een asterisme dat vaak wordt aangeduid als de ‘Steelpan’ of de ‘Grote Beer Steelpan’. Dit asterisme is een groep heldere sterren die samen een patroon vormen dat lijkt op een steelpan of een grote lepel.

11. Slapen onder de sterren in Mongoolse yurt

Recht boven het tweepersoons bed van deze Mongoolse yurt bevindt zich een doorzichtige koepel in het dak. Het is een romantisch om vanuit het bed naar de sterrenhemel te kijken. De gloednieuwe yurt staat op een camping in het Overijsselse dorpje Hardenberg.

Yurt in Hardenwijk

Mongoolse yurt met doorzichtige koepel. Foto: vipio.com

Het bestuderen van verschillende sterrenstelsels helpt astronomen om meer te weten te komen over de evolutie van het universum, de vorming van sterren en sterrenstelsels, en de rol van donkere materie en donkere energie. Telescopen stellen wetenschappers in staat om diep in het universum te kijken en de diversiteit van sterrenstelsels te verkennen.

12. Douchen onder de sterren op de Veluwe

Het is niet alleen leuk om te slapen onder de sterren, het is ook fantastisch om te douchen onder de sterren. Dat kan in dit 2-persoons vakantiehuisje op de Veluwe nabij het dorpje Hoenderloo. De inloopregendouche van het natuurhuisje beschikt over een glazen plafond.

Design vakantiehuisje op de Veluwe

Vakantiehuisje op de Veluwe. Foto: roompot.nl

De zon zendt voortdurend zonnewinden uit, die bestaan uit geladen deeltjes. Deze deeltjes worden de ruimte in geslingerd als gevolg van de intense hitte en magnetische activiteit op de zon. Wanneer deze zonnewinden de aarde bereiken, kunnen ze interacties hebben met het magnetische veld van onze planeet, dat wordt aangeduid als de magnetosfeer.

13. Slapen onder de sterren in Zuid-Duitsland

Beieren ligt in Zuid-Duitsland. Hier kun je slapen in dit unieke glazen huisje. Het vakantiehuisje biedt ruimte aan twee personen. Deze gasten kunnen heerlijk van de sterrenhemel genieten voordat ze in slaap vallen. De omgeving van het tiny house is adembenemend met bossen en bergen.

Glazen huisje in Duitsland

Glazen huisje in Beieren. Foto: natuurhuisje.nl

Mercurius is de binnenste en kleinste planeet van ons zonnestelsel. De gemiddelde afstand tot de zon is ongeveer 58 miljoen kilometer. Mercurius heeft bijna geen atmosfeer. Dit betekent dat het weinig tot geen bescherming biedt tegen zonnewind en kosmische straling.

14. Slapen onder de sterren in Noord-Duitsland

In Noord-Duitsland kun je vakantievieren in deze 2-persoons yurt. Het bed staat onder de glazen koepel van het dak van de tent. Je kunt dus vanuit het bed genieten van de sterrenhemel. Slapen in een yurt is spannend, avontuurlijk en romantisch.

Yurt in Duitsland

2-persoons yurt. Foto: natuurhuisje.nl

Venus is de tweede planeet vanaf de zon in ons zonnestelsel en is qua grootte en samenstelling vergelijkbaar met de aarde. Venus heeft een extreem hoge oppervlaktetemperatuur. De gemiddelde temperatuur op het oppervlak is ongeveer 467 graden Celsius, waardoor het de heetste planeet in ons zonnestelsel is.

15. Slapen onder de sterren in België

Midden in de Belgische Ardennen kun je slapen onder de sterren in deze unieke boomhut. De boomhut bestaat uit een doorzichtige bol die zich meters boven de grond bevindt. Je hebt niet alleen een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel, maar ook op de omringende natuur.

Slapen onder de sterren in Belgie

Boomhut in de Belgische Ardennen. Foto: natuurhuisje.nl

Talrijke ruimtemissies hebben Mars bestudeerd, waaronder de Marsrovers (Spirit, Opportunity en Curiosity) en orbiters zoals de Mars Reconnaissance Orbiter. De Perseverance-rover, die in 2021 werd gelanceerd, is de nieuwste missie die is ontworpen om te zoeken naar tekenen van vroeger leven en voorbereidingen te treffen voor toekomstige bemande missies naar Mars.

16. Slapen onder de sterren in Beieren

Wil je graag slapen onder de sterren terwijl je op vakantie bent in Beieren? Kom dan fijn genieten van deze bubble tent. Het uitzicht vanuit de bijzondere tent is waanzinnig: je ziet bergen, kastelen en bossen. Het is bovendien een fantastisch gebied om te wandelen.

Bubble tent in Duitsland

Bubble tent in Beieren. Foto: vipio.com

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel en bevindt zich op de vijfde positie vanaf de zon. Deze planeet heeft een indrukwekkende diameter van ongeveer 139.820 kilometer, waardoor het meer dan 11 keer groter is dan de aarde. Jupiter bestaat voornamelijk uit waterstof en helium, wat het tot een gasreus maakt.

17. Slapen onder de sterren in Zweden

Hoog in bomen in Zweden kun je naar de sterren kijken in deze rode bol. De 3-persoons glamping boomhut is uniek in zijn soort en laat een onuitwisbare herinnering achter. Zo is de kans groot dat je getuige zul worden van het noorderlicht (poollicht).

Slapen onder de sterren in Zweden

Glamping boomhut in Zweden. Foto: vipio.com

Saturnus staat bekend om zijn spectaculaire ringensysteem, dat bestaat uit duizenden smalle ringen die voornamelijk uit ijsdeeltjes en rotsachtig materiaal bestaan. De ringen zijn verdeeld in verschillende groepen en hebben unieke structuren. Saturnus heeft meer dan 80 bekende manen, waarvan Titan de grootste is.

18. Slapen onder de sterren in Fins Lapland

In het noorden van Finland (Fins Lapland) bevindt zich Northern Light Village. Northern Light Village ligt bij het dorpje Saariselkä. In Northern Light Village kun je cabins (chalets, hutten) huren die een glazen dak hebben. Hierdoor is het mogelijk om sterren én het noorderlicht (poollicht) te bekijken terwijl je op bed ligt.

Slapen onder de sterren in Finland

Northern Light Village. Foto: booking.com

De natuur rondom Saariselkä is overweldigend. Je kunt er gaan wandelen met sneeuwschoenen. De sneeuwscooter is ook een manier om de omgeving te verkennen. Langlaufen is ook een leuke optie. Het is heerlijk om buiten te zijn in Saariselkä. De lucht is er zuiver en gezond.

19. Slapen onder de sterren in Finland

Het Kakslauttanen Arctic Resort in Finland is wereldberoemd. Wereldberoemd om z’n glazen iglo’s waarin je kunt slapen. Slapen in een glazen iglo is een unieke ervaring die een diepe indruk achterlaat. Op het resort kun je ook een ijskapel bezoeken.

Slapen onder de sterren in Lapland

Het Kakslauttanen Arctic Resort. Foto: booking.com

De glazen iglo’s staan in het noorden van Finland. Dit deel van het Scandinavische land wordt Fins Lapland genoemd. De natuur is hier nog ongerept. Als je ’s avonds op bed ligt kun je naar de sterren kijken. En als bonus zie je het noorderlicht.

20. Slapen onder de sterren in Zwitserland

Hoog in de Zwitserse Alpen ligt het Whitepod Eco-Luxury Hotel. In dit resort kun je overnachten in luxe pods. Vanuit de pods heb je een geweldig uitzicht op de bergen. ’s Nachts kun je vanaf je bed naar de sterrenhemel kijken.

Slapen onder de sterren in Zwitseland

Whitepod Eco-Luxury Hotel. Foto: booking.com

De bekendste sterren die je aan de hemel kunt zien zijn De Grote Beer, Cassiopeia, Poolster, De Kleine Beer en Orion. Het is ook mogelijk om ’s nachts de volgende vijf planeten met het blote oog te spotten: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus.

Meer originele slaapplekken bekijken?

Voor meer originele slaapplekken en bijzondere overnachtingen in binnen- en buitenland lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.