Skip to main content

Duitsland is een geweldig vakantieland. Door de enorme grootte van Duitsland kent het veel verschillende soorten landschappen variërend van de Duitse Waddeneilanden in het noorden tot aan de hoge Alpenreuzen in het zuiden. Door Duitsland stromen ook grote Europese rivieren als de Rijn en de Donau. Het Duitse rivierenlandschap is van een ongekende schoonheid met pittoreske dorpen, eeuwenoude kastelen en nostalgische wijngaarden. Naast natuurschoon kunnen onze oosterburen bogen over een rijke cultuur met bruisende steden en interessante musea.

In Duitsland zijn alle denkbare accommodaties voorhanden om een geweldige vakantietijd te hebben zoals vakantiehuisjes, natuurhuisjes, tiny houses, chalets, pipowagens, hotels en pensions. Wij hebben 5 bijzondere vakantiehuisjes in Duitsland op een rijtje gezet!

Blijf je liever in Nederland? Lees dan onze blog: Bijzondere vakantiehuisjes in Nederland: ontdek onze top 15!

1. Bijzonder vakantiehuisje in Duitsland in Zemitz

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het noordoosten van Duitsland in het plaatsje Zemith. Zemith ligt in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Het bijzondere vakantiehuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom en er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving huisje: Het knusse vakantiehuisje is van alle gemakken voorzien en staat op een volledig omheind terrein. Als het in de winter koud is, zorgt de open haard voor warmte en gezelligheid. In het vakantiehuisje is een kleine slaapnis aanwezig waarin kinderen heerlijk kunnen slapen en dromen.
  • Omgeving huisje: Met een grootte van 1.600 m2 biedt het omheinde terrein een oase van rust en kan het grote genieten gaan beginnen. Dit deel van Duitsland is van een grote schoonheid. Door de talrijke wandel- en fietsbaden valt hier al lopend en fietsend veel te ontdekken.
Bijzonder vakantiehuisje in Duitsland

Bijzonder vakantiehuisje in Duitsland in Zemitz

Leuk feitje: Berlijn, Hamburg en München zijn de drie grootste steden van Duitsland met één voor één miljoenen inwoners. Berlijn is met zijn 3,6 miljoen inwoners de grootste stad van het land en bovendien de hoofdstad. Berlijn bestond oorspronkelijk uit twee steden: Berlijn en Cölln. Berlijn-Cölln werd in 1230 gesticht!

2. Tiny House in Duitsland in Gelenau

Dit tiny house van hout bevindt zich in het oosten van Duitsland in het plaatsje Gelenau. Gelenau ligt in de Duitse deelstaat Saksen. Het bijzondere vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en honden zijn welkom.

  • Beschrijving tiny house: Naast het feit dat dit tiny house er architectonisch fantastisch uitziet, is het ook een zeer duurzame constructie. Zo is er geen lijm gebruikt tijdens de bouw. Daarnaast staan er in dit mini-huisje alleen maar massieve houten meubeltjes.
  • Omgeving tiny house: Voor wandelaars en fietsers is dit tiny house een geweldige uitvalsbasis. Vlak in de buurt bevindt zich een natuurreservaat waar je heel veel wilde dieren kunt spotten zoals damherten, reeën en vogels. Met name voor kinderen is dat een spannende ervaring die zij niet zo snel zullen vergeten.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house in Duitsland

Tiny House in Duitsland in Gelenau

Interessant weetje: Met een hoogte van 2.962 meter is de Zugspitze de hoogste berg van Duitsland. De Zugspitze ligt op de grens van Duitsland met Oostenrijk in de Duitse deelstaat Beieren. In 1926 werd de Tiroler Zugspitzbahn geopend en kun je sindsdien comfortabel met een kabelbaan naar de top van deze Beierse Alpenreus!

3. Chalet in Duitsland in Sassen

Dit chalet van hout bevindt zich in het zuidwesten van Duitsland in het plaatsje Sassen. Sassen ligt in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het bijzondere vakantiehuisje telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, honden zijn welkom en er is internettoegang (WiFi).

  • Beschrijving chalet: Dit chaletje gaat bijna op in zijn natuurlijke omgeving en is voorzien van alle gemakken die je maar kunt wensen zoals een open haard, barbecue, terras en balkon. Het natuurhuisje is sfeervol ingericht en staat garant voor een mooie vakantietijd.
  • Omgeving chalet: Het vakantiehuisje bevindt zich midden in de prachtige Eifel. Het leeuwendeel van de Eifel ligt in Duitsland, een klein deel behoort tot België. De Eifel is een rustige regio waar je nog uren kunt wandelen en fietsen zonder andere mensen tegen te komen: ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers.
Bijzonder chalet in Duitsland

Chalet in Duitsland in Sassen

Leuk feitje: Flughafen Frankfurt am Main is de grootste luchthaven van Duitsland. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan 53 miljoen passagiers. Schiphol is nog een stukje drukker. Onze nationale luchthaven ontvangt ieder jaar namelijk meer dan 71 miljoen passagiers. Alleen de nationale vliegvelden van Frankrijk en Engeland zijn nog drukker met respectievelijk 74 en 78 miljoen passagiers per jaar!

4. Blokhut in Duitsland in Mengkofen

Deze blokhut van hout bevindt zich in het zuiden van Duitsland in het plaatsje Mengkofen. Mengkofen ligt in de Duitse deelstaat Beieren. Het bijzondere vakantiehuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. Honden zijn welkom.

  • Beschrijving blokhut: De blokhut heeft de uitstraling van een echte jagershut. Binnen hangen talrijke trofeeën aan de muren van succesvolle jachtpartijen uit het verleden. De aanwezige barbecue, terras en palletkachel zijn sfeerverhogend en maken van het verblijf een aangename ervaring.
  • Omgeving blokhut: Het natuurhuisje bevindt zich echt in de middle of nowhere: het dichtstbijzijnde dorpje ligt op een afstand van ongeveer zeven kilometer. Het is leuk om het bos te gaan verkennen door middel van lange wandelingen. Als de avond valt, word het écht donker bij de blokhut: superspannend voor kinderen.

Lees ook: 10x natuurhuisje in Duitsland!

Bijzonder vakantiehuisje in Duitsland

Blokhut in Duitsland in Mengkofen

Interessant weetje: In het uiterste oostpuntje van Duitsland bevindt zich de mooiste grot van het land: de Attagrot. Deze druipsteengrot trekt jaarlijks een kwart miljoen belangstellenden. Zij vergapen zich met open mond aan de wonderbaarlijk mooi geboetseerde stalagmieten en stalactieten. De Attagrot werd 400 miljoen jaar geleden gevormd en ruim een eeuw geleden ontdekt!

5. Pipowagen in Duitsland in Mengkofen

Deze pipowagen van hout bevindt zich in het zuiden van Duitsland in het plaatsje Mengkofen. Mengkofen ligt in de Duitse deelstaat Beieren. Het bijzondere vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 4 personen. Honden zijn welkom.

  • Beschrijving pipowagen: Overnachten in een pipowagen is een unieke en geweldige ervaring. Een pipowagen roept allerlei vrolijke associaties op zoals het wonen en leven op het circus met Bassie en Adriaan: de jeugdhelden uit een ver verleden. Deze pipowagen is zeer goed onderhouden en smaakvol ingericht.
  • Omgeving pipowagen: De pipowagen staat midden in het bos, ver van de bewoonde wereld. Een bewoonde wereld die vijf kilometer verderop begint: daar is een dorpje waar je boodschappen kunt doen. In het bos leven talrijke dieren zoals herten en vogels. Voor vogelspotters is het een ideale omgeving.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen in Duitsland

Leuk feitje: Sinds een paar jaar rennen er weer wolven rond in ons kikkerlandje. Deze wolven kwamen uit Duitsland. Bij onze oosterburen waren wolven tot twintig jaar geleden ook in geen velden of wegen te bekennen. Naast wolven leven er sindskort ook weer beren in Duitsland. De kans dat Duitse beren ook de grens met Nederland gaan oversteken is extreem klein. Ze leven namelijk in het uiterste zuiden van Duitsland op meer dan 1.100 kilometer afstand van ons land!

Vakantiepark in Duitsland

Vakantieparken en campings in Duitsland

Op zoek naar een vakantiepark of camping in Duitsland? Bekijk dan eens de volgende aanbieders:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.