Skip to main content

Als je een hond hebt en je wil kamperen is het fijn als honden zijn toegestaan op de camping. Gelukkig zijn honden op de meeste campings van harte welkom. Sommige campings hebben zelfs speciale voorzieningen voor honden. Dan moet je denken aan uitlaatveldjes en hondendouches. Vaak bevinden campings zich in het bos of aan de kust. Dit zijn fantastische plekken voor wandelingen met een hond.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 campings waar honden zijn toegestaan!

1. Camping met hond in Drenthe

Op Landal Camping Het Land van Bartje kun je met een gerust hart je hond meenemen: ze zijn toegestaan. Niet alleen honden zullen het prima naar hun zin hebben op deze camping, dat geldt ook voor hun baasjes. De camping beschikt over veel faciliteiten. Ga zwemmen in het overdekte zwembad of maak kennis met de pony’s op de ponyranch.

Landal camping waar honden zijn toegestaan

Stacaravan op Landal Camping Het Land van Bartje. Foto: landalcamping.nl

Camping Het Land van Bartje ligt midden in Drenthe. Deze provincie telt oneindig veel natuurparken en natuurgebieden. Naast het feit dat je daar met aangelijnde honden mag wandelen, zijn er ook verschillende zones waar de trouwe viervoeters los mogen lopen. Als een hond los mag lopen, geniet hij natuurlijk maximaal.

2. Camping waar honden welkom zijn in Zeeland

Aan de oevers van de Oosterschelde kun je fantastisch kamperen op Camping Roompot Beach Resort. Op deze familiecamping in Zeeland zijn honden van harte welkom. Kamperen op Camping Roompot Beach Resort kan met je eigen tent, caravan of camper. Daarnaast kun je er wigwams en safaritenten huren: vooral kinderen vinden dit prachtig.

Lees ook: 15x safaritent huren in Nederland!

Camping met hond Roompot Beach Resort

Kampeerplaats op Camping Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

De meeste honden houden van zwemmen. Omdat de camping aan de Oosterschelde ligt, kunnen ze daar heerlijk zwemmen. Voor mensen is het ook leuk om een duik te nemen in de Oosterschelde. Samen met je geliefde huisdier zwemmen is natuurlijk fantastisch, maar je moet dan wel goed getraind zijn. Honden zwemmen naar hun baasje toe en trappelen dan met hun pootjes.

3. Camping met hond aan Veluwemeer

Kamperen aan het Veluwemeer is geweldig. Zeker als op de camping honden zijn toegestaan. EuroParcs Zuiderzee voldoet aan beide voorwaarden: liggend aan het Veluwemeer en Pluto mag mee! Op EuroParcs Zuiderzee kun je kamperen aan de rand van het Veluwemeer. Wat is nou leuker om ’s ochtends wakker te worden in je tentje om vervolgens in het water te springen: samen met je hond!

Camping waar honden zijn toegestaan Veluwemeer

Kampeerplaats aan het Veluwemeer. Foto: europarcs.nl

Het Veluwemeer is 365 dagen per jaar het decor van waterrecreatie. In het voorjaar en zomer wordt er veelvuldig gezwommen en maken kitesurfers er spectaculaire sprongen. In het najaar en winter kan het meer dichtvriezen en gaan de schaatsen uit het vet. Als het Veluwemeer is dichtgevroren, wordt er de Veluwemeertocht verreden: één van de veertien natuurijsklassiekers.

4. Hondvriendelijke camping in Zeeuws-Vlaanderen

Camping De Zwinhoeve is een hondvriendelijke camping in Zeeuws-Vlaanderen. De camping bevindt zich op een unieke plaats. De Zwinhoeve ligt namelijk ingeklemd tussen de Noordzee en Het Zwin. Het Zwin is een woest natuurgebied op de grens met België. Op deze plek is nog het oerlandschap van Zeeland te bekijken met schorren, kwelders, dammen en duinen.

Camping met hond op camping Zwinhoeve

Kampeerplek op Camping De Zwinhoeve. Foto: ardoer.com

Ondanks het feit dat duinen uiterst kwetsbaar zijn, mogen honden in sommige duingebieden toch los lopen. Uiteraard is dit wel buiten de broedperiode van vogels om. Langs de hele Nederlandse Noordzeekust vinden we duinen. De hoogste duinen bevinden zich in het Noord-Hollandse Schoorl. De hoogste duin van dit duinplaatsje is 55,4 meter hoog!

5. Camping met hond in Friesland

Als je aan Friesland denkt, denk je aan immense weidegebieden en overal water. Dat Friesland ook een ander gezicht heeft, bewijst het gebied rondom Appelscha wel. Deze Friese regio wordt gedomineerd door bossen en heidevelden. In dit prachtige gebied kun je kamperen op RCN De Roggeberg. Tijdens je verblijf op De Roggeberg mag de hond mee: die is van harte welkom.

Camping waar honden zijn toegestaan de Roggeberg

Camping RCN De Roggeberg. Foto: rcn.nl

Appelscha is één van schilderachtige dorpjes die in Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt. Zoals de naam al doet vermoeden bevindt dit natuurpark zich in twee provincies: Drenthe en Friesland. Nationaal Park Drents-Friese Wold heeft een grootte van 61 km2 en is de leefomgeving voor tal van beschermde plant- en diersoorten.

6. Kamperen met hond op Veluwe

De Veluwe is niet alleen aantrekkelijk voor mensen, ook honden kun je geen groter plezier doen: lekker ravotten in de bossen. Aan de noordkant van de Veluwe kun je je tentje opslaan op Molecaten Park De Leemkule. Park De Leemkule heet ook honden van harte welkom: die mogen gewoon mee!

Camping met hond De Leemkule

Camping Molecaten Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

Uiteraard mogen honden niet overal op de Veluwe loslopen. Dit om geen wilde dieren te verstoren en in gevaar te brengen. Zo liggen in het voorjaar kwetsbare reekalfjes in het bos. Deze dieren liggen roerloos op de grond en kunnen zichzelf niet verdedigen. Je wil natuurlijk te allen tijden voorkomen dat deze hertjes ten prooi vallen aan loslopende honden.

7. Camping waar honden zijn toegestaan in Gelderland

Recreatiepark De Wielerbaan is een vakantiepark én camping in Gelderland waar honden zijn toegestaan. De Wielerbaan ligt bij het plaatsje Wageningen. Wageningen is de perfecte uitvalsbasis voor drie adembenemende Nederlandse natuurgebieden: Nationaal Park De Hoge Veluwe, Nationaal Park Veluwezoom en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Eén voor één parken waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen!

Camping waar honden zijn toegestaan topparken De Wielerbaan

Camping op Recreatiepark De Wielerbaan. Foto: topparken.nl

Nationaal Park De Hoge Veluwe is niet alleen een eldorado voor rustzoekers en natuurliefhebbers, het is ook de thuisbasis van een wereldberoemd museum: Kröller-Müller Museum. Voornamelijk door de uitgebreide collectie van Vincent van Gogh, passeren jaarlijks meer dan een half miljoen mensen de poortjes van dit museum; kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland.

8. Hondvriendelijke camping in Friesland

Op een hondvriendelijk camping in Friesland kun je deze glampingtent huren. De luxe tent telt twee slaapkamers en biedt ruimte aan vijf personen. Uiteraard mag de hond ook in de tent slapen. Glampingtenten worden ook wel safaritenten genoemd en zijn razend populair. Met name kinderen kun je geen groter plezier doen dan vakantie te vieren in een safaritent.

Glampingtent in Friesland waar honden zijn toegestaan

Glampingtent op camping in Friesland. Foto: natuurhuisje.nl

De camping bevindt zich in het unieke landschap van dit deel van Friesland: Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Dit schitterende coulisselandschap wordt gekarakteriseerd door elzensingels, houtwallen, weidevelden, akkergronden en kleine bossen. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een groot genot is om hier doorheen te struinen en te genieten van zoveel schoonheid.

9. Kamperen met hond in Gelderland

Deze luxe safaritent staat op een gezellige camping in het Gelderse Winterswijk. Als je in een safaritent overnacht combineer je twee werelden. Aan de ene kant behoud je  het comfort van een accommodatie en aan de andere kant ervaar je het kampeergevoel. Op de camping hangt een gemoedelijk sfeer en zijn honden van harte welkom.

Glamping met hond in Gelderland

Luxe safaritent op camping in Gelderland. Foto: vipio.com

Winterswijk kent een boeiende geschiedenis en is de moeite waard om bezocht te worden. Sporen van die historie vinden we terug in eeuwenoude kerken en andere monumentale panden. In Winterswijk bevindt zich ook een steengroeve: Steengroeve Winterswijk. Steengroeves zijn zeldzaam in Nederland. Voor fossieljagers is de steengroeve een ware snoepwinkel; er worden veel restanten uit de oudheid gevonden.

10. Camping waar honden zijn toegestaan in Overijssel

Camping Holterberg is een gezellige familiecamping voor het hele gezin waarbij een hond natuurlijk niet mag ontbreken. Honden zijn dan ook toegestaan op deze mooie camping. De camping ligt op het grensgebied van Twente en Salland. Twente en Salland zijn twee regio’s in Overijssel met hun eigen karakteristieken en sfeer.

Camping met hond Ardoer Holterberg

Camping Holterberg. Foto: ardoer.com

Camping Holterberg ontleent zijn naam aan de Holterberg. De Holterberg is een heuvelachtig gebied. De Holterberg dankt op zijn beurt zijn naam aan het dorpje Holten. Holten ligt iets ten zuiden van de Holterberg. In de Holterberg worden heidevelden afgewisseld door naaldbomen. Het gebied leent zich uitermate goed voor prachtige wandel- en fietstochten.

Diervriendelijke accommodaties

Deze blogs over diervriendelijke accommodaties vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.