Skip to main content

Op steeds meer vakantieparken in Nederland zijn honden toegestaan. Deze vakantieparken hebben speciale hondenfaciliteiten en velden waar dieren los mogen lopen. Op sommige van deze parken kun je zelfs in speciale hondenbungalows verblijven. Deze hondvriendelijke vakantiehuisjes hebben speciale voorzieningen voor honden, zoals hondenbenches, hondenmanden en voer- en drinkbaken. Daarnaast zijn de tuinen van de hondenbungalows omheind waardoor de trouwe viervoeters niet kunnen weglopen.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken in Nederland waar honden zijn toegestaan!

1. Vakantiepark in Overijssel waar honden zijn toegestaan

Op Vakantiepark Twenhaarsveld in het Overijsselse Holten zijn honden toegestaan. Op het diervriendelijke park kun je deze 2-persoons hondenbungalow en deze 6-persoons hondenbungalow boeken. Beide hondenbungalows zijn voorzien van een hondenbench, hondenmand, voer- en drinkbak en hondenafvalzakjesdispencer. Bovendien zijn de tuinen van de vakantiehuisjes omheind: de trouwe viervoeters kunnen niet weglopen.

Hondenbungalow op Landal Twenhaarsveld

Hondenbungalow op Vakantiepark Twenhaarsveld. Foto: landal.nl

Vakantiepark Twenhaarsveld is een waar paradijs voor honden. Zo beschikt het park over een hondenlosloopgebied en hondenparcours. Het is overigens geen probleem als de hond vies wordt van al dat gespeel. Bij de hoofdingang bevindt zich een warme hondendouche. Als klap op de vuurpijl is er een speciaal hondenmenu in de brasserie.

2. Hondvriendelijk vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen, in het badplaatsje Nieuwvliet-Bad, ligt het hondvriendelijke Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Op dit park kun je verblijven in deze 6-persoons hondenlodge. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de hond wegloopt: de tuin van het vakantiehuisje is omheind. Binnen staan een hondenmand, voerbakstandaard, bench en poepzakjes klaar.

Vakantiepark waar honden zijn toegestaan

Hondenlodge op Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: roompot.nl

Alle honden vinden het fantastisch om op het strand te zijn. Lekker rennen over het zand en zwemmen in de zee. Beach Resort Nieuwvliet-Bad ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Het vakantiepark grenst bovendien aan één van de indrukwekkendste natuurgebieden van Zeeland: de Verdronken Zwarte Polder. De Verdronken Zwarte Polder is een uniek wandelgebied.

3. Vakantiepark waar honden zijn toegestaan in De Biesbosch

Honden zijn toegestaan op Vakantiepark De Biesbosch. Dit diervriendelijke park ligt aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. Op Vakantiepark De Biesbosch kun je veel verschillende type vakantiehuisjes huren waaronder dit 6-persoons chalet. De tuin is omheind en bezit een hottub. Je kunt heerlijk van de wellness genieten terwijl je hond veilig in de omheinde tuin loopt.

Hondvriendelijke chalet op Vakantiepark de Biesbosch

Hondvriendelijk chalet op Vakantiepark de Biesbosch. Foto: europarcs.nl

In grote delen van Nationaal Park De Biesbosch zijn honden van harte welkom. In sommige gebieden van dit waterrijke natuurgebied mag er zelfs met een onaangelijnde hond worden gewandeld. Nationaal Park De Biesbosch is een samenspel van ontelbaar veel kreekjes, riviertjes en meertjes: ideaal zwemwater voor honden en hun baasjes.

4. Hondvriendelijk vakantiepark in Zuid-Holland

Aan de Hollandse IJssel, in het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk a/d IJssel, zijn honden van harte welkom op Parc de IJsselhoeve. Per vakantiehuisje is het toegestaan om maximaal twee honden mee te nemen. Net buiten Parc de IJsselhoeve bevinden zich een hondenlosloopgebied en hondenspeeltuin. Honden mogen ook mee naar het terras en het parkrestaurant.

Vakantiepark IJsselhoeve

Parc de IJsselhoeve. Foto: topparken.nl

Iets ten zuiden van Nieuwerkerk a/d IJssel bevindt zich een mooi natuurgebied: Hitland. Hitland wordt gekarakteriseerd door een gevarieerd landschap van bossen en moerassen. Hitland is ook de leefomgeving van talrijke bijzondere plant- en diersoorten. Het gebied is bovendien rijkelijk dooraderd met wandelpaden waar je fantastisch kunt wandelen met honden.

5. Vakantiepark in Drenthe waar honden zijn toegestaan

Midden in Nationaal Park Dwingelderveld bevindt zich Vakantiepark De Noordster. Op dit Drentse park zijn honden toegestaan. Een hondvriendelijk vakantiehuisje op het park is Bungalow Pluto. Binnenin zijn er een mand en bench aanwezig. Buiten is het terras omheind waardoor de hond niet de hele dag aan de riem hoeft.

Vakantiepark de Noordster

Bungalow Pluto op Vakantiepark De Noordster. Foto: rcn.nl

Nationaal Park Dwingelderveld is één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe én van Nederland. De wandelpaden in het natuurpark doorkruisen bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Honden zijn meer dan welkom, mits ze zijn aangelijnd. Op drie plekken in de Nationaal Park Dwingelderveld mogen ze zelfs loslopen, mits ze onder appèl staan.

6. Hondvriendelijk vakantiepark in Achterhoek

Braamt ligt midden in de Achterhoek. Braamt is ook het dorpje waar zich Vakantiepark Stroombroek bevindt. Op dit diervriendelijk familiepark kun je vakantievieren in deze 4-persoons hondenbungalow. In het huis zijn een hondenbench, hondenmand, voer- en drinkbak en hondenafvalzakjesdispencer aanwezig. Bij aankomt ligt er zakje met hondensnoepjes voor je geliefde huisdier klaar.

Vakantiepark Stroombroek waar honden zijn toegestaan

Hondenbungalow op Vakantiepark Stroombroek. Foto: landal.nl

Omdat de hondenbungalow omheind is, hoef je bang te zijn dat de hond wegloopt. Op Vakantiepark Stroombroek is een hondenzwemvijver aanwezig waar de honden lekker kunnen zwemmen. Bij het centrumgebouw bevindt zich een hondendouche waar de dieren gewassen kunnen worden. In het parkrestaurant is de hond welkom en in de ParkShop kun je terecht voor hondenvoeding en hondenartikelen.

7. Vakantiepark in Zuid-Holland waar honden zijn toegestaan

Aan het Brielse Meer in het Zuid-Hollandse Zwartewaal, ligt een gloednieuw vakantiepark: Lakeside Resort Brielle. Op dit duurzame park zijn honden toegestaan. Voor hondenliefhebbers is deze 6-persoons lodge een uitstekende optie. In het vakantiehuisje zijn een mand, bench en voerbak aanwezig. Bovendien is de tuin omheind: de trouwe viervoeters kunnen niet weglopen.

Hondvriendelijk vakantiehuis op Lakeside Resort Brielle

6-persoons lodge op Lakeside Resort Brielle. Foto: roompot.nl

Het Brielse Meer is uitstekend zwemwater: voor mens en dier. De meeste honden vinden het heerlijk om te zwemmen. Op zomerse dagen vinden ze verkoeling in het water. In de omgeving van Zwartewaal kun je mooie wandelingen maken met je hond door het polderlandschap. Iets ten noorden van Zwartewaal ligt het historische stadje Brielle.

8. Hondvriendelijk vakantiepark aan de kust

In de Kop van Noord-Holland, in Julianadorp aan Zee, bevindt zich het hondvriendelijke Beach Resort Ooghduyne. Op dit familiepark kun je verblijven in deze 4-persoons hondenvilla. De accommodatie beschikt over een hondenbench, voeder- en drinkbak, hondenhuisje met loungekussen en hondendouche met warm water. De omheinde tuin zorgt ervoor dat de honden niet kunnen weglopen.

Hondenvilla op Beach Resort Ooghduyne

Hondenvilla op Beach Resort Ooghduyne. Foto: landal.nl

De omgeving van Julianadorp aan Zee is adembenemend. Ga met je hond wandelen door de polders, duinen of op het strand. Tijdens het voorjaar is het helemaal feest in dit deel van de Kop van Noord-Holland. Miljoenen bloembollen komen dan tot bloei en zorgen ervoor dat het landschap gekleurd en geparfumeerd wordt.

9. Vakantiepark in Zeeuws-Vlaanderen waar honden zijn toegestaan

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen ligt het nieuwe vakantiepark Zeebad. Op dit familiepark zijn honden van harte welkom. Op Zeebad kun je deze luxe 6-persoons hondenvilla huren. In deze accommodatie zijn een hondenmand, hondenbench en verstelbare drink- en voerbak aanwezig. De tuin is omheind: honden en kinderen kunnen veilig buiten spelen.

Hondenvilla op Vakantiepark Zeebad

Hondenvilla op vakantiepark Zeebad. Foto: roompot.nl

In Zeeuws-Vlaanderen ervaar je nog echt het oerlandschap. Een landschap vol met beekjes, kreekjes, poldertjes en kweldertjes. Trek je wandelschoenen aan en neem je hond mee op avontuur. Zeeuws-Vlaanderen beschikt daarnaast over eindeloze duinen en brede stranden. Wandelen op het strand is altijd leuk, tijdens ieder seizoen. Honden gaan helemaal uit hun dak op het strand.

10. Hondvriendelijk vakantiepark in Zeeland

Op steenworp afstand van de Brouwersdam, in het Zeeuwse dorpje Scharendijke, kun je op vakantie op een gloednieuw vakantiepark: Beach Resort Brouwersdam. Op dit hondvriendelijke park kun je luxe lodges huren waaronder deze 4-persoons hondenlodge. De accommodatie is diervriendelijk ingericht en beschikt over een hondenmand, hondenbench, voerbak, afvalbak voor hondenpoepzakjes en een omheinde tuin.

Hondenvilla op Vakantiepark Brouwersdam

Hondenlodge op Beach Resort Brouwersdam. Foto: roompot.nl

In de omgeving van Beach Resort Brouwersdam bevinden zich verschillende natuurgebieden waar je uitstekend met honden kunt wandelen. Natuurgebied de Kabbelaarsbank en de bossen bij Burgh-Haamstede zijn daar twee voorbeelden van. Zwemmen in het aangrenzende Grevelingenmeer is ook een aantrekkelijke optie. De kans is groot dat je in het Grevelingenmeer zeehonden spot.

Meer hondvriendelijke vakantiehuisjes bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.