Skip to main content

Als je in Limburg op vakantie gaat kan het verstandig zijn om een vakantiehuisje met omheinde tuin te huren. Dat geldt onder andere voor mensen met jonge kinderen of honden. Zij hoeven dan niet bang te zijn dat het kind of de hond wegloopt of ontsnapt in een onbewaakt moment. Het verkeer of een waterpartij kan voor gevaarlijke situaties leiden voor jonge kinderen of honden als zij niet begeleid worden.

Daarnaast zorgt een vakantiehuisje met omheinde tuin voor veel vrijheid en privacy. Een tuin kan omheind zijn met een hekwerk of met bomen en struiken.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes in Limburg met omheinde tuin!

1. Vakantiehuisje met omheinde tuin in Limburg

Dit vakantiehuisje (Zevendal 6) met omheinde tuin bevindt zich in het plaatsje Plasmolen in de provincie Limburg. Het vrijstaande vakantieverblijf ligt op Roompot Bungalowpark De Riethorst, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen.

 • Beschrijving: In de tuin zijn een terras en tuinmeubilair aanwezig. Het verblijf telt twee badkamers waar je lekker kunt ontspannen in een ligbad.
 • Omgeving: In de bossen van Plasmolen kun je wandelen en fietsen. Niet ver van Plasmolen ligt Nijmegen.
Vakantiehuisje met omheinde tuin

Vakantiehuis Zevendal 6. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Plasmolen is een echt kunstenaarsdorp. Veel kunstschilders deden en doen er inspiratie op.

2. Vakantiehuisje met omheinde tuin in Zuid-Limburg

In het Zuid-Limburgse dorpje Susteren ligt dit vakantiehuisje (Daelenbroeck Sauna 8) met omheinde tuin. De vrijstaande vakantie-accommodatie staat op EuroParcs Limburg, heeft vier slaapvertrekken en biedt ruimte aan acht mensen.

 • Beschrijving: In de sauna kun je helemaal ontspannen en tot rust komen. Buiten kun je zitten op een gemeubileerd terras.
 • Omgeving: In natuurgebied IJzerenbos komen vogelspotters helemaal aan hun trekken. Met een beetje geluk spot je er grauwe vliegenvangers en fluiters.
Vakantiehuisje met omheinde tuin

Vakantiehuis Daelenbroeck Sauna 8. Foto: europarcs.nl

Interessant weetje: In Susteren is de Sint-Amelbergbasiliek te bewonderen. Dit romaanse kerkgebouw dateert van de 11de eeuw.

3. Vakantiehuisje met omheinde tuin in Midden-Limburg

Dit vakantiehuisje met omheinde tuin bevindt zich in het plaatsje Meijel in Midden-Limburg. Het vakantiehuis ligt in een rustige omgeving, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 gasten.

 • Beschrijving: In de omheinde tuin is tuinmeubilair aanwezig. Het huis is van binnen sfeervol ingericht.
 • Omgeving: In Nationaal Park De Groote Peel kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen. In het gebied leven vossen, reeën en talloze vogelsoorten.
Vakantiehuisje met omheinde tuin

Vakantiehuisje met omheinde tuin in Meijel. Foto: belvilla.nl

Leuk feitje: In Meijel staat één van de hoogste kerktorens van Nederland. De 79,8 meter hoge kerktoren van de Sint-Nicolaaskerk.

4. Natuurhuisje met omheinde tuin in Limburg

In het Limburgse dorpje Velden ligt dit natuurhuisje met omheinde tuin. Het vrijstaande vakantiehuis staat in een groene omgeving, heeft twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan vier mensen.

 • Beschrijving: In de omheinde tuin kun je fijn zitten op het terras. In het sprookjesachtige huisje hangt een gezellige sfeer.
 • Omgeving: In Nationaal Park De Maasduinen maak je kennis met verschillende soorten landschappen. Bossen, heidevelden, zandverstuivingen en rivierduinen wisselen elkaar af.
Natuurhuisje met omheinde tuin

Natuurhuisje met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Het Pieterpad loopt door Velden. Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland.

5. Houten huis met omheinde tuin in Limburg

Dit houten huis met omheinde tuin ligt in het dorpje Horn (Limburg). De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich in een bos, heeft 1 slaapkamer en biedt ruimte aan 2 personen.

 • Beschrijving: Het huisje staat op een prachtige locatie in het bos. ’s Ochtends word je wakker van van zingende vogeltjes.
 • Omgeving: Het aantal wandel- en fietsmogelijkheden is groot in de omgeving van Horn. In dit deel van Limburg bepalen beekdalen, bosvennen en landduinen het landschap.
Houten vakantiehuis met omheinde tuin

Houten huis met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Kasteel Horn is één van de topattracties van Horn. Het kasteel dateert van de 10de eeuw.

6. Luxe woonboerderij met omheinde tuin in Limburg

Deze luxe woonboerderij met omheinde tuin bevindt zich in het plaatsje Sevenum in de provincie Limburg. De boerderij ligt midden in een bos, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen.

 • Beschrijving: In deze luxe woonboerderij kun je genieten van een jacuzzi, sauna en regendouche. De nostalgische boerderij dateert van 1860 en staat garant voor een onvergetelijke vakantie.
 • Omgeving: In Sevenum kun je prachtige wandelingen maken. Sevenum wordt zelfs dé wandelgemeente van Nederland genoemd.
Woonboerderij met omheinde tuin

Luxe woonboerderij met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Het Sevenums wordt een overgangsdialect genoemd. Een mix van Brabants en Noord-Limburgs.

7. Vakantieboerderij met omheinde tuin in Limburg

In het Limburgse plaatsje Well bevindt zich deze vakantieboerderij met omheinde tuin. Het vrijstaande boerderijtje is op een groot perceel gesitueerd, telt drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen herbergen.

 • Beschrijving: Kinderen kunnen zich vermaken in de speelweide. In de hottub kun je lekker ontspannen en relaxen.
 • Omgeving: Langs de Maas zijn tal van recreatiemogelijkheden. Op verschillende plekken langs de Maas kun je de rivier overvaren met een pontje.
Vakantiehuisje met omheinde tuin in Well

Vakantieboerderij met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Naast het Limburgse plaatsje Well heb je ook in Gelderland een dorpje dat de naam ‘Well’ draagt. In het Gelderse Well staat het prachtige ‘Slot van Well’.

8. Natuurhuisje met omheinde tuin in Noord-Limburg

Dit natuurhuisje met omheinde tuin ligt in het dorpje Swolgen (Noord-Limburg). Het vrijstaande vakantieverblijf bevindt zich op een groot erf, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 gasten.

 • Beschrijving: In de omheinde tuin bevindt zich een overdekt terras. In de grote tuin groeien prachtige rododendrons.
 • Omgeving: Sportievelingen verkennen de omgeving te voet of op een fiets. Bierliefhebbers brengen een bezoek aan de brouwerij van Hertog Jan in Arcen.

Natuurhuisje met omheinde tuin in Swolgen

Leuk feitje: In Swolgen zijn twee Mariakapellen te bekijken. Een Mariakapel is een aan Maria gewijde Christelijke kapel.

9. Luxe vakantiehuis met omheinde tuin in Limburg

In het Limburgse plaatsje Schin op Geul bevindt zich dit luxe vakantiehuis met omheinde tuin. Het vrijstaande vakantieverblijf is op een erf gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen.

 • Beschrijving: Kinderen hebben de tijd van hun leven in de speelweide en op de trampoline. In de zomer kan de barbecue aan en is het smullen van geroosterd vlees en groenten.
 • Omgeving: Het zuiden van Limburg heeft een prachtig landschap. Een landschap met glooiende heuvels en eeuwenoude boerderijen.
Vakantiehuis met omheinde tuin schin op geul

Luxe vakantiehuis met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Wim Sonneveld schreef in 1964 een liedje over Schin op Geul. Het liedje ging over Frater Venantius die in Schin op Geul woonde.

10. Vakantievilla in Limburg met omheinde tuin

Deze vakantievilla met omheinde tuin ligt in het dorpje Neer (Limburg). De vrijstaande villa bevindt zich in een natuurgebied, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen.

 • Beschrijving: Deze vakantievilla beschikt over een grote tuin die omheind is. Het huis is goed uitgerust en van alle gemakken voorzien.
 • Omgeving: Mensen die van wandelen, fietsen, mountainbikken, paardrijden, vissen of vogelspotten houden, vallen met hun neus in de boter. In de bosrijke omgeving van Neer is het allemaal mogelijk.
Vakantievilla met omheinde tuin

Vakantievilla met omheinde tuin. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: In Neer zijn twee watermolens te bekijken. De Friedesse Molen uit 1343 en de Hammermolen uit 1832.

Hondvriendelijke vakantiehuisjes

Deze blogs over hondvriendelijke vakantiehuisjes vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.