Skip to main content

Een boomhut overnachting in België is een bijzondere ervaring. Verspreid door heel België kun je overnachten in boomhutten. Boomhutten kunnen heel luxe zijn met wellnessfaciliteiten zoals sauna’s en jacuzzi’s, maar de meeste boomhutten zijn basic. Wel bezitten deze basic boomhutten alle noodzakelijke voorzieningen. Veel kinderen vinden het spannend en avontuurlijk om in een boomhut te slapen; vandaar dat een boomhut overnachting in België perfect is voor een gezinsvakantie!

In deze blog ontdek je 10 boomhut overnachtingen in België.

1. Boomhut overnachting in België

In de bossen van Wallonië, het Franstalige deel van België, kun je overnachten in deze boomhut. De boomhut telt twee slaapkamers, één badkamer en is geschikt voor vier personen. Het uitzicht vanuit de boomhut is fantastisch en uniek. De kans is groot dat je vogels en andere dieren zult spotten.

Boomhut op Vakantiepark Forest Resort Your Nature in Belgie

Boomhut op Landal Forest Resort Your Nature. Foto: landal.nl

De oorsprong van boomhutten is moeilijk vast te stellen, maar ze zijn waarschijnlijk ontstaan als eenvoudige schuilplaatsen in bomen om bescherming te bieden tegen roofdieren en slecht weer. Ze werden ook gebruikt als observatieposten om vroegtijdige waarschuwingen te geven voor naderende gevaren. Op deze manier konden mensen zich snel terugtrekken in de bomen om zichzelf te beschermen.

2. Overnachten in sprookjesachtige boomhut in België

Deze sprookjesachtige boomhut bevindt zich aan de rand van een natuurreservaat in het Belgische plaatsje Westmeerbeek. Ervaar hoe het is om op een hoogte van vier meter te slapen. Vanuit deze unieke accommodatie kijk je neer op een grote vijver met waterlelies. In het natuurreservaat kun je fantastische wandelingen maken.

Boomhut in Westmeerbeek in België

Boomhut in Westmeerbeek. Foto: natuurhuisje.nl

Boomhutten worden tegenwoordig vaak gebouwd als recreatieve ruimtes voor kinderen om in te spelen, als accommodaties voor volwassenen of als toevluchtsoorden voor natuurliefhebbers. Ze kunnen ook dienen als educatieve hulpmiddelen voor het leren over boomecologie en natuurobservatie. Vanuit een verhoogde positie kunnen mensen dieren en planten in hun natuurlijke omgeving observeren zonder verstoring.

3. Boomhut overnachting in Belgische Ardennen

Midden in de Belgische Ardennen kun je overnachten in deze grote boomhut. De 6-persoons lodge op hoogte, telt drie slaapkamers en is van alle gemakken voorzien. Het uitzicht over de Belgische Ardennen is fenomenaal. De Belgische Ardennen staan bekend om zijn prachtige natuur, met heuvels, bossen, rivieren en pittoreske dorpjes.

Boomhut overnachting Belgische Ardennen

6-persoons lodge op hoogte in de Belgische Ardennen. Foto: vipio.com

Traditioneel werden boomhutten gebouwd met houten planken en takken, maar moderne boomhutten kunnen gebruikmaken van een breed scala aan materialen, inclusief moderne bevestigingssystemen, hoge glasramen en zelfs zonnepanelen. Sommige boomhutten zijn ontworpen als vakantieverblijven en kunnen luxe voorzieningen bevatten, zoals slaapkamers, keukens, badkamers, en zelfs hot tubs of sauna’s.

4. Boomhut overnachting op uniek vakantiepark

In de bossen van Belgisch Limburg kun je overnachten in een boomhut in Warredal. Warredal is een uniek vakantiepark midden in de Belgische natuur. Naast boomhutten kun je in Warredal overnachten in hobbithuisjes en tal van andere bijzondere accommodaties. Warredal is ideaal voor natuurliefhebbers, rustzoekers, avonturiers en mensen met kinderen.

Boomhut op Vakantiepark Warredal

Boomhut in Warredal. Foto: warredal.be

Veiligheid is cruciaal bij het bouwen van een boomhut. De constructie moet worden uitgevoerd door ervaren bouwers, en er moeten voldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen, zoals relingen, ladders of trapjes. Kies een gezonde, sterke boom met een stevige stam en takken. Voeg relingen of balustrades toe aan de boomhut om te voorkomen dat mensen er uitvallen.

5. Overnachten in boomhut op Belgisch landgoed

Hoog in de bomen kun je overnachten in deze 2-persoons boomhut. De boomhut bevindt zich op een groot landgoed in West-Vlaanderen in het plaatsje Emelgem. De bijzondere accommodatie ligt aan het water. ’s Ochtends word je gewekt door het gekwaak van eendjes en fluitende vogeltjes. Het is echt een plek om heerlijk te ontstressen.

Boomhut overnachting in West-Vlaanderen Belgie

2-persoons boomhut in Emelgem. Foto: natuurhuisje.nl

De keuze van de boom heeft invloed op het ontwerp en de duurzaamheid van de boomhut. Sterke bomen met een stevige stam en takken die de belasting kunnen dragen, zijn het meest geschikt. Eiken, beuken en dennen zijn vaak populaire keuzes. Oudere bomen hebben over het algemeen dikkere stammen en stevigere takken.

6. Sterrenkijken vanuit Belgische boomhut

In het hart van de Belgische Ardennen kun je overnachten in deze unieke 2-persoons boomhut. De boomhut bestaat uit een bolvormige glampingtent met een doorzichtig dak. Hierdoor is het mogelijk om ’s nachts naar de sterren te kijken. De omgeving van de boomhut is adembenemend: je kunt er mooie wandelingen en fietstochten maken.

Lees ook: 15x slapen onder de sterren!

Boomhut in Fisenne in België

Boomhut in Fisenne in België. Foto: natuurhuisje.nl

Boomhutten winnen aan populariteit als unieke vakantiebestemmingen. Mensen genieten van de rust en de kans om dichter bij de natuur te zijn, zonder in te boeten aan comfort. Het verblijven in een boomhut kan als een avontuurlijke ervaring worden beschouwd, wat aantrekkelijk is voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan een standaard accommodatie.

7. Ecologische boomhut in België

In de bossen van Vlaams-Brabant kun je overnachten in deze ecologische boomhut. De 2-persoons boomhut is door de eigenaar zelf gemaakt en staat garant voor een unieke ervaring. De omgeving van de accommodatie is een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Wandelaars kunnen maximaal genieten van één van de historische wandelroutes.

Ecologische boomhut in België

Ecologische boomhut in Vlaams-Brabant. Foto: natuurhuisje.nl

Sommige boomhutten zijn ware meesterwerken van architectuur en kunnen complexe ontwerpen hebben met meerdere verdiepingen, bruggen tussen bomen, en uitkijkplatforms met een prachtig uitzicht. Sommige boomhutten hebben verschillende niveaus met aparte kamers of ruimtes, wat een meer gelaagde en uitgebreide leefruimte biedt. Boomhutten kunnen ook heel eenvoudig en basic zijn.

8. Luxe boomhut overnachting in België

Dat luxe en een boomhut prima samen kunnen gaan, bewijst deze 4-persoons boomhut in Belgisch Limburg wel. In deze unieke accommodatie op hoogte, is het echt genieten. De boomhut is stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. De omgeving van de boomhut is uitzonderlijk mooi en wordt ‘Klein Zwitserland’ genoemd.

Boomhut in Belgisch Limburg

4-persoons boomhut in Belgisch Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

Bij het bouwen van een boomhut is het belangrijk om rekening te houden met de gezondheid van de boom. Door experts geadviseerd, kunnen bomen worden ondersteund zonder hun groei of stabiliteit in gevaar te brengen. Regelmatig onderhoud is ook belangrijk om de boom gezond te houden. Vaak worden bomen in het najaar gesnoeid.

9. Slapen in boomhut in België

Midden in Belgisch Luxemburg kun je slapen in deze boomhut. De boomhut telt één slaapkamer en kan twee gasten ontvangen. De bijzondere accommodatie bevindt zich 2,5 meter boven de grond en bezit een Scandinavisch bubbelbad. In de omgeving kun je prachtig wandelen door uitgestrekte en avontuurlijke kanotochten maken op de rivier de Ourthe.

Boombut in Durbuy in België

Boomhut in Belgisch Luxemburg. Foto: natuurhuisje.nl

Boomhutten hebben de verbeelding van mensen aangesproken en zijn vaak te zien in boeken zoals ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ en in films zoals ‘De Zwitserse familie Robinson.’ Ze zijn ook populaire onderwerpen in tv-programma’s over bouwen en architectuur. Vaak worden kabouters en andere mythische wezens geassocieerd met boomhutten.

10. Overnachten in moderne boomhut in België

Midden in de Belgische Ardennen kun je overnachten in deze moderne boomhut. De unieke accommodatie beschikt over hoge ramen waardoor veel licht naar binnen valt. Dit geeft sfeer en gezelligheid. De grote boomhut beschikt over drie slaapkamers en is geschikt voor zes personen. De recreatiemogelijkheden in de Belgische Ardennen zijn groot.

Lees ook: 10x vakantiehuisje in de Belgische Ardennen!

Boomhut in de Belgische Ardennen

Boomhut in de Belgische Ardennen. Foto: natuurhuisje.nl

Boomhutten bieden een uitstekende kans om kinderen te betrekken bij de natuur. Ze kunnen dienen als klaslokalen voor het leren over boomsoorten, dieren in het wild en milieubescherming. Kinderen kunnen leren over de verschillende soorten bomen in de omgeving en begrijpen hoe deze bijdragen aan biodiversiteit. Ze kunnen ook leren over de verschillende dieren die afhankelijk zijn van bomen.

Meer boomhutten bekijken?

Lees dan ook deze blog:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.