Skip to main content

Overnachten op een boerderij is erg leuk als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting in een eeuwenoud pand met een rijke geschiedenis. In heel Nederland zijn er veel oude boerderijen te vinden waar je kunt logeren. Het is natuurlijk geweldig om vakantie te vieren in zo’n authentieke boerderij waar de geschiedenis nog volop zichtbaar is. Vaak is er ook veel ruimte rondom de boerderij: perfect voor als je op zoek bent naar rust.

In deze blog ontdek je 10 oude boerderijen waar je kunt overnachten!

1. Logeren op een boerderij

Op een landgoed in Groningen kun je overnachten in deze boerderij. De vakantieboerderij biedt ruimte aan vier personen en bevindt zich aan het einde van een doorlopende weg. Mensen die rust en privacy zoeken, kunnen het dus niet beter treffen. De boerderij ligt ook bij natuurgebied de Appelbergen. Een gebied waar je mooie wandelingen kunt maken.

Overnachten op een boerderij in Groningen

Boerderij op een landgoed in Groningen. Foto: natuurhuisje.nl

Boerderij de Vergulde Hand, ook wel bekend als ‘The Gilded Hand Farm’, is een historische boerderij in Amsterdam. Deze bijzondere boerderij dateert uit 1702 en staat bekend als één van de oudste boerderijen in de stad. In de loop der jaren heeft de boerderij verschillende functies gehad, waaronder als herberg.

2. Overnachten in een authentieke stolpboerderij

In het Noord-Hollandse plaatsje Lutjewinkel kun je overnachten in deze authentieke stolpboerderij. De bijzondere stolpboerderij beschikt over een binnenzwembad, privéwellness en fitnessruimte. In deze accommodatie is ruimte voor vijf personen. Op nog geen twintig minuten afstand van de boerderij bevindt zich één van de mooiste badplaatsen van de Kop van Noord-Holland: Callantsoog.

Authentieke stolpboerderij

Authentieke stolpboerderij in Lutjewinkel. Foto: vipio.com

Boerderij de Boerinn is een monumentale boerderij in Kamerik, een dorp in de provincie Utrecht. De boerderij dateert uit 1642 en heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig wordt de boerderij gebruikt als locatie voor evenementen en activiteiten, zoals bruiloften, bedrijfsbijeenkomsten, teambuildingactiviteiten, en meer. De Boerinn biedt een sfeervolle en authentieke omgeving voor verschillende soorten bijeenkomsten.

3. Slapen in een rietgedekte boerderij

In het westen van Drenthe in het esdorp Uffelte staat deze mooie rietgedekte boerderij waar je kunt overnachten. In de luxe boerderij is ruimte voor twaalf personen. Op steenworp afstand van Uffelte ligt Nationaal Park Dwingelderveld: één van de grootste en mooiste natuurgebieden van Drenthe.

Overnachten in boerderij in Uffelte

Rietgedekte boerderij in Drenthe. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Boerderij Meerzicht is een historische boerderij gelegen in Nieuwer ter Aa, een plaats in de provincie Utrecht. Deze boerderij dateert uit 1640, wat betekent dat het een zeer oude en historisch waardevol bouwsel is. Het feit dat het aan de oever van de rivier de Vecht ligt, voegt alleen maar toe aan zijn charme en aantrekkingskracht.

4. Overnachten in grote boerderij

In het Overijsselse Hardenberg kun je slapen in deze grote boerderij met vrij uitzicht. De vakantieboerderij beschikt over maar liefst negen slaapkamers en drie badkamers: ruimte genoeg om twintig gasten te verwelkomen. De boerderij ligt direct aan het Pieterpad. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstandswandelroute van Nederland. Het Pieterpad heeft een lengte van 501 kilometer.

Overnachten op boerderij in Overijssel

Vakantieboerderij in het Overijsselse Hardenberg. Foto: belvilla.nl

Boerderij de Bonte Parels is een monumentale boerderij in Gorinchem, Zuid-Holland, die dateert uit 1685. Deze prachtige boerderij heeft in de loop der jaren waarschijnlijk talloze veranderingen ondergaan en heeft nu een nieuwe functie als bed & breakfast. Dit betekent dat gasten de mogelijkheid hebben om te genieten van de charme en de geschiedenis van de boerderij terwijl ze daar verblijven.

5. Slapen in eeuwenoude boerderij

Giethoorn is een wereldberoemd dorpje in het noorden van Overijssel. In Giethoorn kun je overnachten in deze eeuwenoude boerderij. De vakantieboerderij is recentelijk gerenoveerd en voor een deel verbouwd tot een uniek gastenverblijf. Vlak in de buurt van de accommodatie bevindt zich een uniek natuurgebied: Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is leuk om dit park met een fluisterboot te verkennen.

Lees ook: 10x natuurhuisjes in Giethoorn!

Overnachten in boerderij in Giethoorn

Eeuwenoude boerderij in Giethoorn. Foto: natuurhuisje.nl

Hoeve Wielrevelt is een historische boerderij die dateert uit de 17de eeuw en gelegen is in Haarzuilens, een plaats in de provincie Utrecht. De boerderij maakt deel uit van het landgoed Haarzuilens, dat bekend staat om zijn prachtige landschap en historische gebouwen. Tegenwoordig wordt Hoeve Wielrevelt gebruikt voor educatieve doeleinden en is het een belangrijk onderdeel van het landgoed Haarzuilens.

6. Overnachten in historische boerderij

Midden in het Twentse landschap, in het dorpje Losser, kun je overnachten in deze historische boerderij. De accommodatie telt zes slaapkamers, twee badkamers en is geschikt voor veertien personen. Het is een sfeervolle boerderij die van alle gemakken is voorzien. Als kers op de taart is er een houtgestookte hottub aanwezig in de tuin.

Overnachten in boerderij in Losser

Historische boerderij in Losser, Overijssel. Foto: vipio.com

Boerderij de Vosseboer, in Aadorp, Overijssel, is een monumentale boerderij die in 1782 werd gebouwd. Het is een prachtig voorbeeld van agrarische architectuur uit die tijd en staat nu geregistreerd als een monumentaal pand vanwege zijn historische en culturele waarde. Tegenwoordig wordt Boerderij de Vosseboer vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals evenementen, trouwerijen, feesten, tentoonstellingen, en andere bijeenkomsten.

7. Slapen in vakantieboerderij

Als je stilte en rust zoekt, is deze boerderij in het Gelderse Tonden een uitstekende optie. De boerderij telt twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. Op minder dan zes kilometer afstand van de vakantieboerderij bevindt zich Zutphen. Zutphen is een Hanzestad en kent een bewogen geschiedenis. Sporen van dat verleden zijn nog overal in Zutphen op te tekenen.

Overnachten in authentieke boerderij in Tonden

Boerderij in Tonden. Foto: natuurhuisje.nl

Boerderij het Gagelgat is een historische boerderij gelegen in Soest, in de provincie Utrecht. Deze bijzondere boerderij werd gebouwd in 1773 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is het Gagelgat een museum dat bezoekers de kans biedt om het leven op een 18e-eeuwse boerderij te ervaren en te ontdekken.

8. Eeuwenoude boerderij in Drenthe

In het zuidoosten van Drenthe wacht deze historische boerderij op haar gasten. De rietgedekte boerderij is meer dan 220 jaar oud, bevindt zich in Coevorden en is geschikt voor vier personen. In de omgeving van Coevorden is veel te zien en beleven. Zo kunnen natuurliefhebbers gaan wandelen in Nationaal Park Dwingelderveld.

Monumentale boerderij uit 1800 in Drenthe

Historische boerderij in Drenthe. Foto: vipio.com

Boerderij de Zellebergen is een monumentale boerderij in Etten-Leur, een plaats in Noord-Brabant. Deze boerderij dateert uit de 17de eeuw en heeft sindsdien een interessante geschiedenis doorgemaakt. Tegenwoordig wordt de boerderij gebruikt als een horecagelegenheid, wat betekent dat bezoekers er terecht kunnen voor eten, drinken en mogelijk andere recreatieve activiteiten.

9. Overnachten in unieke boerderij

Het Gelderse plaatsje Groesbeek ligt ingebed in een heuvelachtig landschap. In dit betoverende landschap kun je slapen in deze unieke vakantieboerderij. De bijzondere accommodatie kan zes personen herbergen. De boerderij is sfeervol en luxe ingericht. De omgeving van Groesbeek leent zich uitermate goed voor het maken lange wandel- en fietstochten.

Overnachten in boerderij in Groesbeek

Vakantieboerderij in Groesbeek. Foto: natuurhuisje.nl

Boerderij Hermans Dijkstra, gelegen in Glimmen (Groningen) heeft een lange geschiedenis en wordt al meer dan twee eeuwen gebruikt voor landbouwdoeleinden. Boerderijen zoals deze zijn vaak belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden in een regio en dragen bij aan het behoud van traditionele landbouwpraktijken. De architectuur van de boerderij weerspiegelt de bouwstijl die typerend is voor de regio Groningen.

10. Logeren in historische boerderij

Verscholen tussen prachtig natuurgebieden in Noord-Brabant, bij het plaatsje Herpen, ligt deze historische boerderij. De boerderij is gedeeltelijk verbouwd met behoud van het oorspronkelijke karakter. Op het terrein wacht een hottub om gebruikt te worden door liefhebbers. Herpen ligt op steenworp afstand van de Maas. Het is erg leuk om op de Maasdijk te wandelen of fietsen.

Historische boerderij in Herpen

Historische boerderij in Herpen. Foto: vipio.com

Boerderij de Ommedijck is een eeuwenoude boerderij gelegen in Zoeterwoude, Zuid-Holland. De boerderij dateert uit 1650, wat betekent dat het een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de 17de eeuw. In de loop der jaren heeft de boerderij verschillende doeleinden gediend en talloze veranderingen ondergaan. Tegenwoordig staat Boerderij de Ommedijck bekend als een biologische boerderij.

Meer boerderijen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.