Skip to main content

Trekkershutten (of zwerfhutten) zijn de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Trekkershutten kunnen zich overal bevinden, onder andere op campings. Maar ze zijn ook aanwezig in de vrije natuur en op vakantieparken. Trekkershutten zijn kleine verblijfplaatsen/hutten die van hout zijn gemaakt.

De meeste trekkershutten of zwerfhutten hebben een eenvoudige inrichting waarin een beperkt aantal personen kan verblijven. Vaak staan er een keukenblok, tafel met vier stoelen en twee (stapel)bedden in. Tegenwoordig zijn er echter ook hele luxe trekkershutten of zwerfhutten te huren waar het aan helemaal niets ontbreekt; men spreekt dan ook wel van glamping.

Hieronder vind je het lijstje van de de leukste campings van Nederland met trekkershutten!

Lees ook onze blog over trekkershutten in Gelderland.

1. Camping met trekkershutten in Zeeland

Op Camping de Paardekreek bevinden zich verschillende trekkershutten die je kunt huren. Camping De Paardekreek bevindt zich in het plaatsje Kortgene in de provincie Zeeland. De camping ligt direct aan het Veerse Meer: één van de mooiste meren van Nederland. Hier kun je talrijke watersporten beoefenen. Vanaf De Paardekreek kun je bovendien prachtige wandel- en fietstochten maken!

Meer info en boeken

2. Camping met trekkershutjes in Overijssel

Op Camping de Noetselerberg bevinden zich diverse trekkershutten of zwerfhutten die je kunt huren/boeken. Camping de Noetselerberg is gesitueerd in het plaatsje Nijverdal in de veelzijdige provincie Overijssel.

Wat bijzonder aan Nijverdal is, is dat het de enige plaats in ons land is waar in het begin van de 20ste eeuw naar goud is gezocht; helaas zonder het gewenste resultaat! De omgeving van Nijverdal is oogverblindend mooi; toeristen kunnen er genieten van bossen, heidevelden en akkerbouwgebieden.

Meer info en boeken

3. Camping met zwerfhutten in Gelderland

Op Camping de Bosgraaf bevinden zich verschillende trekkershutten die je kunt huren. Camping de Bosgraaf bevindt zich in het plaatsje Lieren, provincie Gelderland. De camping ligt in een bosrijke omgeving met vele fiets- en wandelroutes (o.a. Loenense waterval en Loenermark). Voor de kleintjes is er een verwarmd openluchtzwembad en een uitgebreid animatieprogramma.

Meer info en boeken

4. Camping met trekkershutten op de Veluwe

Op Camping de Zandhegge bevinden zich verschillende trekkershutten. Camping de Zandhegge is gesitueerd in het Gelderse plaatsje Emst. Emst ressorteert onder de gemeente Epe.

Epe is razend populair onder toeristen. Dat is uiteraard niet verwonderlijk als je bedenkt dat Epe in het mooiste natuurgebied van Nederland ligt: de Veluwe. De Veluwe is voor toeristen één groot feest: bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dit is allemaal te bewonderen en bekijken middels ontelbaar veel wandel- en fietspaden.

Meer info en boeken

5. Camping met trekkershutten aan de kust

Op Camping Sint Maartenszee bevinden zich verschillende trekkershutten of zwerfhutten die je kunt huren. Sint Maartenszee is een Nederlandse kustplaats die ressorteert onder de gemeente Schagen.

Het strand van Sint Maartenszee is van een ongekende schoonheid: lekker breed en brandschoon; toeristen zullen zich er opperbest vermaken!

Meer info en boeken

Campings in Nederland

Voor meer inspiratie voor je volgende kampeervakantie in Nederland lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.