Skip to main content

Trekkershutten (zwerfhutten) zijn de laatste jaren populair geworden in Nederland. Trekkershutten kunnen zich overal bevinden, óók op campings. Daarnaast ze zijn ook aanwezig in de natuur en op vakantieparken. Trekkershutten zijn doorgaans kleine vakantiehuisjes die van hout zijn gemaakt. De meeste trekkershutten hebben een eenvoudige inrichting waarin een beperkt aantal personen kan verblijven.

Hieronder vind je een lijstje van 10 campings in Nederland met trekkershutten!

1. Camping met trekkershut in Nederland

Camping de Zandhegge ligt in het Gelderse plaatsje Emst. Op deze camping kun je overnachten in deze 4-persoons trekkershut. Op Camping de Zandhegge zullen kinderen zich niet snel vervelen: er is ontzettend veel te doen en te beleven. Wat te denken van een groot buitenzwembad. Een bezoekje aan de dierenweide is ook leuk!

Lees ook: 10x trekkershut in Gelderland!

Trekkerhut op camping in Gelderland

Trekkershut op Camping de Zandhegge. Foto: ardoer.com

Emst valt onder de gemeente Epe. Epe is populair onder toeristen. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat Epe in het mooiste natuurgebied van Nederland ligt: de Veluwe. De Veluwe is voor toeristen één grote belevenis: bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dit is allemaal te bewonderen en bekijken middels ontelbaar veel wandel- en fietspaden.

2. Camping met trekkershut op de Veluwe

Molecaten Park De Leemkule is een camping én vakantiepark in het Gelderse plaatsje Hattem. Hattem ligt aan de noordgrens van de Veluwe. Eén of meerdere dagen slapen in deze 4-persoons trekkershut is een leuke optie. Het knusse huisje vormt een uitstekende uitvalsbasis om te Veluwe te gaan ontdekken op een fiets of al wandelend.

Trekkershut op Camping de Leemkule

4-persoons trekkershut op Molecaten Park De Leemkule. Foto: molecaten.nl

Hattem is de thuisbasis is van het Anton Pieck Museum. Anton Pieck was een bekende kunstenaar die vooral bekend stond om zijn sprookjesachtige illustraties. Het museum is gewijd aan het werk van Anton Pieck en laat een uitgebreide collectie van zijn tekeningen, prenten en andere kunstwerken zien. Erg leuk en interessant voor jong en oud.

3. Trekkershut op camping op de Veluwe

Hoog boven de grond kun je overnachten in deze houten zwerfhut. Het unieke verblijf staat in het Gelderse plaatsje Otterlo: midden in het bos. Natuurliefhebbers kunnen het niet beter treffen. Zij hebben een uitstekend uitzicht vanaf het huisje. Met een beetje geluk spotten ze wilde zwijnen, reetjes en talloze vogelsoorten.

Zwerfhut op hoogte in Otterlo

Houten zwerfhut in Otterlo. Foto: europarcs.nl

Otterlo staat bekend als de toegangspoort tot het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In 2020 werd er een archeologische vondst gedaan in de buurt van Otterlo, waarbij een zeldzaam grafveld uit de prehistorie werd ontdekt. Het grafveld bevatte meer dan 300 grafheuvels, waardoor het een opmerkelijke en belangrijke ontdekking was voor de geschiedenis en het culturele erfgoed van de regio.

4. Grote trekkershut op camping

Vakantiecentrum De Ullingse Bergen ligt in het Brabantse dorpje Sint Anthonis. Op deze camping kun je deze 5-persoons trekkershut huren. Voor kinderen is Vakantiecentrum De Ullingse Bergen een waar paradijs. Zo kunnen zij zich vermaken in het zwembad, in de binnenspeeltuin of op of het voetbalveld. Een skelter huren is ook een aantrekkelijke mogelijkheid.

Trekkershut op camping Ullingsebergen

Trekkershut op De Ullingse Bergen. Foto: ardoer.com

Sint Anthonis staat bekend als de eerste ‘Cittaslow’-gemeente in Nederland. Cittaslow is een internationaal netwerk van gemeenten die zich inzetten voor het behoud van lokale tradities, cultureel erfgoed en het bevorderen van duurzaamheid en levenskwaliteit. Als Cittaslow-gemeente promoot Sint Anthonis een rustig en aangenaam leefklimaat, waarbij aandacht wordt besteed aan lokale ambachten, regionale producten en het behoud van natuurlijke schoonheid.

5. Knusse trekkershut op camping

Camping de Noetselerberg bevindt zich in het Overijsselse plaatsje Nijverdal. Op deze camping kun je verblijven in deze 4-persoons trekkershut. Deze knusse trekkershut is ideaal voor reizigers die al lopend of op een fiets een trektocht aan het maken zijn. Mensen die deze hut huren, mogen ook gebruikmaken van het zwembad van de camping.

Trekkershut op camping Noetselerberg

4-persoons trekkershut op camping Noetselerberg. Foto: ardoer.com

Wat bijzonder aan Nijverdal is, is dat het de enige plaats in ons land is waar in het begin van de 20ste eeuw naar goud is gezocht; helaas zonder het gewenste resultaat. De omgeving van Nijverdal is oogverblindend mooi; toeristen kunnen er genieten van bossen, heidevelden en akkerbouwgebieden. Neem je wandelschoenen en fiets maar mee!

6. Hondvriendelijke trekkershut in Zeeland

In het Zeeuwse plaatsje Nieuwvliet bevindt zich Camping Zonneweelde. Hier boek je deze hondvriendelijke 4-persoons trekkershut. In de tuin van de accommodatie bevindt zich een houten picknicktafel waar je van de zon kunt genieten onderwijl je een broodje eet.

Hondvriendelijke trekkershut

4-persoons trekkershut op Camping Zonneweelde. Foto: ardoer.com

Naast zijn natuurlijke schoonheid biedt Nieuwvliet ook een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers. Van het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals kerken en molens tot het genieten van heerlijke streekproducten in lokale restaurants en markten, er is altijd iets te ontdekken in dit pittoreske dorpje.

7. Houten trekkershut op camping

Midden in het Overijsselse Vechtdal ligt Camping Rheezerwold. Op Camping Rheezerwold wacht deze knusse trekkershut op haar gasten. De trekkershut is van hout gemaakt en uitermate geschikt voor mensen die één of meerdere dagen op de camping willen verblijven. De camping beschikt over veel voorzieningen waaronder een animatieprogramma voor kinderen.

Trekkershut op camping Rheerzerwold

Trekkershut op Camping Rheezerwold. Foto: ardoer.com

Hardenberg staat bekend om zijn jaarlijkse evenement genaamd ‘De Klepperstadloop’. Deze hardloopwedstrijd wordt sinds 1979 georganiseerd en trekt deelnemers uit het hele land aan. Het evenement biedt verschillende afstanden voor zowel ervaren hardlopers als recreatieve renners, en het is een populaire manier geworden om de sportiviteit van de gemeenschap te bevorderen en mensen van alle leeftijden bij elkaar te brengen.

8. Trekkershut op camping in Twente

Midden in het Twentse landschap bevindt zich Recreatiepark Kaps. Op Recreatiepark Kaps kun je kamperen of een accommodatie huren. Voor mensen die aan het rondtrekken zijn, is er deze trekkershut op het terrein aanwezig. De houten trekkershut is geschikt voor vier personen. Recreatiepark Kaps is een walhalla voor waterliefhebbers: er zijn een buitenzwembad en waterspeeltuin aanwezig.

Trekkershut op camping Kaps in Twente

Trekkershut op Recreatiepark Kaps. Foto: ardoer.com

Tubbergen staat bekend om zijn prachtige coulisselandschap. Dit landschap wordt gekenmerkt door afwisselende akkers, weilanden, bossen en houtwallen. Deze houtwallen zijn uniek voor de streek en bestaan uit rijen bomen en struiken die als natuurlijke afscheidingen tussen de percelen fungeren. Tubbergen is ook een populaire bestemming voor fietsliefhebbers. Het heeft vele fietspaden die je langs prachtige landschappen en gezellige dorpjes voeren.

9. Trekkershut op camping in Zeeland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland kun je verblijven op Camping Paardekreek. Op Camping Paardekreek staat voor rondtrekkende wandelaars en fietsers deze trekkershut klaar voor gebruik. De robuuste blokhut biedt ruimte aan vijf personen. Voor het huisje staat een picknick-tafeltje waaraan je gezellig kunt zitten. De natuur van Noord-Beveland is prachtig.

Lees ook: 10x trekkershut in Zeeland!

Trekkershut op camping Paardekreek

Trekkershut op camping Paardekreek. Foto: ardoer.com

Wat veel mensen niet weten, is dat Kortgene een rijke geschiedenis heeft als voormalige handelsstad. In de Gouden Eeuw was Kortgene een belangrijke haven waar schepen af en aan voeren om handel te drijven met andere steden en landen. Hoewel het nu een rustig dorp is, herinnert de historische sfeer nog steeds aan de gloriedagen van de handelsactiviteiten die hier ooit plaatsvonden.

10. Trekkershut op camping op de Veluwe

Aan de rand van de Veluwe in het dorpje Laag-Soeren bevindt zich Vakantiedorp De Jutberg. Op dit prachtige vakantie-oord kun je verblijven in deze 4-persoons trekkershut. Vakantiedorp De Jutberg vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen en ontdekken van de Veluwe. Het grootste Nederlandse natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Trekkershut op camping De Bosuil

4-persoons trekkershut op Vakantiedorp De Jutberg. Foto: ardoer.com

Laag-Soeren staat bekend als één van de oudste toeristische dorpen van Nederland. Al in de 19de eeuw was het een geliefde bestemming voor mensen die op zoek waren naar rust en ontspanning te midden van de prachtige natuur van de Veluwe. Veel van de historische charme is behouden gebleven, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Meer campings bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.